Crystal Palace – West Bromwich 0:2 (kon.) | Everton – Burnley 1:0 (kon.) | Leicester – Swansea 2:0 (kon.)
Stoke City – Southampton 2:1 (kon.) | Chelsea – Manchester United 1:0 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:1)
West Bromwich Albion
Sobota 18.04.2015, 16:00 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    88
    Tony Pulis ešte väčšmi posilňuje svoje zadné rady. Namiesto útočníka Saida Berahina sa na hraciu plochu dostane skúsený zadák Chris Baird.
     
    86
    Yaya Sanogo strelil svoj vôbec prvý gól v anglickej Premier League, no presný zásah kmeňového hráča londýnskeho Arsenalu platiť nebude a ani nemôže. Na ľavej strane ihriska sa najskôr pekne presadil Yannick Bolasie, ktorý prešiel cez nevýrazného Wisdoma. Následný center do šestnástky nachádzal na malom vápna Yayu Sanoga, ktorý sa z piatich metrov nemýlil a pohotovo prekonal bezmocného Myhilla. Francúzov zásah ale následne anuloval postranný arbiter, ktorý správe postrehol ofsajdové postavenie urasteného strelca Orlov.
     
    81
    Na druhej strane sa do hry dostáva švédsky stopér Jonas Olsson, ktorý vymieňa strelca druhého gólu West Bromu – Craiga Gardnera.
     
    80
    Na trávniku už máme i kmeňového útočníka londýnskych Gunners – Yayu Sanoga, ktorý nahrádza McArthura s cieľom streliť svoj prvý gól v Premier League.
     
    79
    Horúca minútka brániacich sa Drozdov, kedy najskôr Gardner na polovici ihriska a potom Brunt na okraji šestnástky zastavili rýchle prieniky domácich Londýnčanov. Moss v oboch prípadoch siahol do kapsy.
     
    77
    Ďalší skrat domácej defenzívy mohol rezultovať v definitívne uzavretie príbehu dnešného stretnutia. James Morrison na pravej strane prepasíroval loptu na Saida Berahina, ktorý si však Škótovú prihrávku nespracoval. Lopta mu odskočila k Souarému, ktorý si však nerozumel s Dannom a spoločne tak ponúkli Berahinovi ďalšiu šancu. Anglický útočník sa v šestnástke pretiahol povedľa Delaneyho, no z bezprostrednej vzdialenosti už nedokázal prestreliť vybiehajúceho Speroniho, ktorý reflexívne vyrazil do strany.
     
    71
    Craig Dawson sa už takticky doplazil na striedačku Baggies, čím hosťom ušetril asi poldruha minútku. Namiesto obete simulujúceho Bolasieho naskakuje Liverpoolčan Wisdom.
     
    69
    Yannick Bolasie sa na ľavej strane dostal cez Craiga Dawsona, o ktorého ale následne úmyselne zavadil s cieľom vypýtať si štandardku. Jon Moss to čítal dobre a konžského krídelníka potrestal žltou kartou za simulovanie.
     
    63
    Keď to nejde futbalovou kvalitou, mohlo to vyjsť šťastnou náhodou. Pape Souaré dostal na ľavej strane dostatok priestoru na adresný center do šestnástky. Táto alternatíva síce mala k dokonalej realizácii ďaleko, no nepresný center mohol zaskočiť gólmana Boza Myhilla. Senegalčanov center z ľavej strany sa podivne zakrútil k ľavej žrdi hosťujúcej svätyne, aby pristál na jej hornej sieti. Waleský gólman Baggies sa za loptou naťahoval márne, no so šťastím i naďalej drží čisté konto.
     
    61
    Jason Puncheon na polovici ihriska zozadu fauloval Berahina, Jon Moss nad verdiktom a trestom nemusel dlho premýšľať.
     
    55
    Druhý gól Drozdov mohol byť veľmi rýchlo vymazaný, no Crystal Palace nevyužilo stopercentnú príležitosť na kontaktný gól. Aktívny Bolasie na ľavej strane prešiel cez Craiga Dawsona, aby následne prudko centroval na hranicu malého vápna. Glenn Murray na bližšej žrdi ešte loptu nezasiahol, no guľatý nezmysel prepadol na tú vzdialenejšiu, kde len s dávkou smoly nedokázal skórovať Dwight Gayle. Striedajúci útočník hlavičkoval z piatich metrov len do brvna odkrytého priestoru bránky. Od hornej konštrukcie sa lopta odrazila nad.
     
    54
    Scott Dann so zbytočne surovým zákrokom, ktorý zastavil postup domácich. Jon Moss ho potrestal ďalšou žltou kartou.
    C. GARDNER - 0:2
     
    53
    West Bromwich Albion dal gól!
    Pokiaľ som ja lamentoval nad tým, dokedy hostia vydržia čoraz silnejší nápor Crystal Palace, rozohrali Baggies rohový kop, po ktorom zdvojnásobili svoj náskok! Bruntov center od rohovej zástavky prepadol cez hlavičkujúcu dvojicu až za šestnástku, odkiaľ pálil záložník CRAIG GARDNER. Anglický futbalista to trafl z dvadsiatich metrov dokonale, lopta zapadla presne k pravej žrdi neskoro reagujúceho Speroniho, ktorý zostal bez šance. 0:2 z pohľadu mierneho favorita dnešného stretnutia!
     
    46
    Domáci manažér Alan Pardew v prestávke reagoval na nepriaznivý stav dvojstriedaním. Namiesto Ledleyho s Jedinakom prichádza ofenzívnejšie ladená dvojica Souaré a Dwight Gayle.
     
    31
    Krásna akcia Crystal Palace mohla a pre oko fanúšika i mala skončiť vyrovnávajúcim gólom. Famózna súhra Orlov a bravúrny zákrok Boaza Myhilla. Po Zahovej zadovke centroval z pravej strany obranca Joel Ward. Pas defenzívneho univerzála predĺžil v šestnástke hlavou Glenn Murray, ktorý posunul loptu priamo na nedôrazne krytého Yannicka Bolasieho. Vo veľkej forme hrajúci krídelník sa pokúsil prestreliť Myhilla efektnými nožničkami, ktoré však waleský náhradník Bena Fostera dokázal vytesniť mimo priestoru troch žrdí. Vďaka Myhillovmu reflexu to bude len rohový kop pre Orlov.
     
    25
    Boaz Myhill po prvýkrát musel zachraňovať svoje mužstvo! Defenzíva Baggies nedokázala na pravej strane šestnástky zastaviť Yannicka Bolasieho, ktorý sa napriek stratenej rovnováhe dokázal i za pomoci McArthurovej narážačky presadiť až k zakončeniu. Konžský krídelník sa snažil z uhlu prepasírovať loptu pomedzi nohy birminghamského gólmana, no ten dokázal včas zavrieť bránu a vykopnúť loptu na rohový kop. Po jeho rozohrávke bol Gardnerom faulovaný Wilfried Zaha, no rovnako ako Anichebe na druhej strane ani Zaha sa nedočkal spravodlivosti. Jon Moss teda kompenzoval svoje hriechy z opačného konca hracej plochy, pokračujeme za stavu 0:1!
     
    14
    Gareth McAuley na polovici ihriska sklzom zostrelil Murrayho, Jon Moss po predchádzajúcom napomenutí za stiahnutie Bolasieho musel trestať.
    J. MORRISON - 0:1
     
    2
    West Bromwich Albion dal gól!
    Neuveriteľný úvod v Selhurst Parku! Victor Anicehebe na ľavej strane už v prvej minúte vybojoval rohový kop, aby po minúte a štyridsiatich sekundách otvoril skóre JAMES MORRISON! Škótsky stredopoliar naskakoval na Bruntov center od rohovej zástavky absolútne neobsadený, zo siedmich metrov prudkou hlavičkou upratal loptu k pravej žrdi Juliána Speroniho, ktorý pre spleť tiel na situáciu nedokázal reagovať. V pohode hrajúci Eagles sa dostávajú hneď v úvode stretnutia do staty!

    Erik Farkaš

    Góly: 2. J. Morrison, 53. C. Gardner

    Karty:   54. Dann (CRP), 61. Puncheon (CRP), 69. Bolasie (CRP) – 14. McAuley (WBA), 79. C. Gardner (WBA), 79. Brunt (WBA)


    Crystal Palace FC: Speroni – J. Ward, Dann, Delaney, Ledley – Jedinak (C), McArthur – Zaha, Puncheon, Bolasie – G. Murray
    Náhradníci: Hennessey – Hangeland, Y. Sanogo, Gayle, Sh. Ameobi, Kelly, Souaré
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    West Bromwich Albion: Myhill – C. Dawson, McAuley, Lescott, Brunt – C. Gardner, Yacob, D. Fletcher (C), J. Morrison – Berahino, Anichebe
    Náhradníci: J. Rose – Wisdom, J. Olsson, Baird, Ideye, C. McManaman, Sességnon
    Manažér: Tony Pulis (WAL)

    Rozhodca: Jon Moss – S. Ledger, D. Eaton – R. East