Crystal Palace – West Bromwich 0:2 (kon.) | Everton – Burnley 1:0 (kon.) | Leicester – Swansea 2:0 (kon.)
Stoke City – Southampton 2:1 (kon.) | Chelsea – Manchester United 1:0 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:1)
West Bromwich Albion
Sobota 18.04.2015, 16:00 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Tony Pulis sa dočkal prvého vonkajšieho víťazstva na lavičke West Bromwichu v tom najideálnejšom možnom čase. Forma z posledných šiestich zápasov hovorila jasne. Pätnásť bodov dnes vyzvalo tri, no papierové predpoklady išli do hája už v druhej minúte, kedy sa po rohovom kope presadil James Morrison. Londýnčania potom po zvyšok zápasu tvrdili muziku, no namiesto vyrovnania inkasovali ešte raz z kopačky Craiga Dawsona. West Brom tak spravil zásadný krok k záchrane, let Eagles prešiel miernou turbulenciou. (17:58:17)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Fanúšikovia Crystal Palace sú i za daného stavu fantastickí a aj naďalej ďakujú svojim miláčikom za úžasnú jar.
     
    90+4
    Hostia už lopty iba naslepo zakopávajú čo najďalej od bránky Boaza Myhilla. Pulis je blízko nesmierne dôležitého impulzu pre svoje mužstvo.
     
    90+3
    Wilfried Zaha si na pravej strane nevykoledoval priamy kop, Jon Moss dokonca ukázal proti Crystal Palace. Baggies si teraz dajú poriadne načas.
     
    90+2
    Teoretická šanca na vyrovnanie tu ešte stále je, no West Bromwich to má dnes zabetónované dokonale.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Jonom Mossom pridáva k tomuto stretnutiu ešte šesť nadstavených minút! Pulisovci sa s tou časovou údržbou trochu prepočítali.
     
    90
    Glenn Murray dostal z ľavej strany výborný center do šestnástky od Souarého, no z piatich metrov nedokázal umiestniť loptu medzi tri žrde.
     
    88
    Tony Pulis ešte väčšmi posilňuje svoje zadné rady. Namiesto útočníka Saida Berahina sa na hraciu plochu dostane skúsený zadák Chris Baird.
     
    86
    Yaya Sanogo strelil svoj vôbec prvý gól v anglickej Premier League, no presný zásah kmeňového hráča londýnskeho Arsenalu platiť nebude a ani nemôže. Na ľavej strane ihriska sa najskôr pekne presadil Yannick Bolasie, ktorý prešiel cez nevýrazného Wisdoma. Následný center do šestnástky nachádzal na malom vápna Yayu Sanoga, ktorý sa z piatich metrov nemýlil a pohotovo prekonal bezmocného Myhilla. Francúzov zásah ale následne anuloval postranný arbiter, ktorý správe postrehol ofsajdové postavenie urasteného strelca Orlov.
     
    84
    Centrovaná lopta do vápna si našla hlavu Damiena Delaneyho, ktorý však zakončoval priamo do stredu bránky.
     
    83
    Souaré sa na ľavej strane presadil cez Jamesa Morrisona, no následne bol nedovolene zastavený Wisdomom. Priamy kop pre CP.
     
    81
    Na druhej strane sa do hry dostáva švédsky stopér Jonas Olsson, ktorý vymieňa strelca druhého gólu West Bromu – Craiga Gardnera.
     
    80
    Na trávniku už máme i kmeňového útočníka londýnskych Gunners – Yayu Sanoga, ktorý nahrádza McArthura s cieľom streliť svoj prvý gól v Premier League.
     
    79
    Horúca minútka brániacich sa Drozdov, kedy najskôr Gardner na polovici ihriska a potom Brunt na okraji šestnástky zastavili rýchle prieniky domácich Londýnčanov. Moss v oboch prípadoch siahol do kapsy.
     
    77
    Ďalší skrat domácej defenzívy mohol rezultovať v definitívne uzavretie príbehu dnešného stretnutia. James Morrison na pravej strane prepasíroval loptu na Saida Berahina, ktorý si však Škótovú prihrávku nespracoval. Lopta mu odskočila k Souarému, ktorý si však nerozumel s Dannom a spoločne tak ponúkli Berahinovi ďalšiu šancu. Anglický útočník sa v šestnástke pretiahol povedľa Delaneyho, no z bezprostrednej vzdialenosti už nedokázal prestreliť vybiehajúceho Speroniho, ktorý reflexívne vyrazil do strany.
     
    76
    Kým domáci z posledných osemnástich stretnutí vyťažili pätnásť bodov, Baggies len tri. Ale i o tom je Premier League.
     
    75
    Štvrťhodinka do konca, čas Orlov sa pomaly kráti. Baggies sú blízko k tomu, aby adekvátne reagovali na nedávny pokles formy.
     
    74
    Štandardky ale domácim príliš nejdú a to napriek tomu, že sú v ich zahrávaní vôbec najlepší v súťaži (WBA ich zas najhoršie bráni).

    Erik Farkaš

    Góly: 2. J. Morrison, 53. C. Gardner

    Karty:   54. Dann (CRP), 61. Puncheon (CRP), 69. Bolasie (CRP) – 14. McAuley (WBA), 79. C. Gardner (WBA), 79. Brunt (WBA)


    Crystal Palace FC: Speroni – J. Ward, Dann, Delaney, Ledley – Jedinak (C), McArthur – Zaha, Puncheon, Bolasie – G. Murray
    Náhradníci: Hennessey – Hangeland, Y. Sanogo, Gayle, Sh. Ameobi, Kelly, Souaré
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    West Bromwich Albion: Myhill – C. Dawson, McAuley, Lescott, Brunt – C. Gardner, Yacob, D. Fletcher (C), J. Morrison – Berahino, Anichebe
    Náhradníci: J. Rose – Wisdom, J. Olsson, Baird, Ideye, C. McManaman, Sességnon
    Manažér: Tony Pulis (WAL)

    Rozhodca: Jon Moss – S. Ledger, D. Eaton – R. East