Podbrezová – B. Bystrica 1:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Senica 3:2 (kon.) | Dunajská Streda – Košice 1:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Ružomberok 1:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:0 (1:0)
MFK Ružomberok
Sobota 18.04.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Richard Lásik.
     
    87
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Antonín Rosa, prichádza Andrej Lovás.
     
    77
    Čo teraz zahodil Zreľák a chytil Nikolič! Mészáros fantastickým oblúčikom cez pol ihriska našiel na hrote Zreľáka, ten nebol v ofsajde a v ťažkej situácii si loptu fantasticky spracoval a v šestnástke zakončoval sám pred Nikoličom, ktorý pravou rukou strelu z bezprostrednej blízkosti zneškodnil!
     
    73
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Lukáš Lupták, prichádza Boris Turčák.
     
    70
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Filip Oršula.
     
    69
    Krásny futbalový moment! Marko Milinkovič zahral štandardku spred šestnástkového oblúka a namieril tak perfektne, že lopta sa odrazila od spojnice brány! Nikolič sa ani nepohol, hostia mali šťastie!
     
    68
    Žltú kartu dostáva Ján Maslo (MFK Ružomberok).
     
    68
    Soumah sa po predchádzajúcej situácii dostal do brejku a postupoval proti rozhodenej obrane, v poslednej chvíli ho pred šestnástkou nedovolene zastavil Práznovský, je tu štandardka pre Slovan zo skvelej pozície!
     
    62
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Lukáš Janič, prichádza Štefan Gerec.
     
    56
    Mohlo byť vyrovnané! Po centri Ružomberka zo štandardky vracal loptu na stred nebezpečne Maslo, Masaryk tam už bol v skvelej pozícii, napokon cez brániaceho Salátu nezakončil presne!
     
    55
    Žltú kartu dostáva Erik Čikoš (ŠK Slovan Bratislava).
     
    50
    Slovan pokračuje v tlaku, Zreľákovu strelu v šestnástke zablokovali obrancovia, k voľnej lopte sa dostal Soumah, prešiel cez obrancu a zakončoval sám pred Nikoličom, popri padajúcom brankárovi namieril tesne vedľa ľavej žrde!
     
    47
    Veľká šanca Slovana, mohlo to byť o dva góly! Soumah potiahol rýchly brejk a priťukol na hranicu šestnástky Milinkovičovi, ktorého umiestnenú strelu k pravej žrdi vyrazil Nikolič!
     
    45+1
    Neuveriteľný okamih, najmenší hráč na ihrisku Soumah hlavičkoval v tutovej pozícii spred päťky, Nikolič jeho pokus na čiare famózne vyrazil na roh!
     
    45+1
    Milinkovič fantastickou kolmicou vysunul nabiehajúceho Zreľáka, ten na pravej strane preukázal ťah na bránu a okamžite strieľal, Maslo sklzom zablokoval loptu na roh!
     
    45
    Žltú kartu dostáva Antonín Rosa (MFK Ružomberok).
     
    39
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Seydouba Soumah.
     
    34
    Slovan mal obrovskú šancu postupovať do prečíslenia troch proti dvom, Mészáros postupoval po pravej strane a krížnou prihrávkou hľadal voľného Milinkoviča, namieril však do priestoru, kde bol pripravený Rosa, ktorý odkopol do bezpečia!
     
    24
    A hneď ďalšia príležitosť belasých, po rohu sa znenazdajky ocitol na vzdialenejšej päťke voľný Peltier, situáciu však nezvládol a zblízka nedokázal zakončiť!
     
    23
    Tlak Slovana zakončený veľkou šancou Štefánika! Po postupnej akcii a oblúčiku Milinkoviča zakončoval Štefánik v ťažkej pozícii spred päťky, loptu trafil výborne falšom a Nikolič ju vyškriabal z ľavého vinkla na roh!
     
    21
    Peltier po chybe stopéra získal loptu na polovici súpera a mohol tam potiahnuť rýchly brejk, akciu zbytočne zabrzdil, nakoniec prihral nabiehajúcemu Milinkovičovi, ktorý si loptu už nespracoval na hracej ploche.
     
    17
    Po hlavičke z rohu zasiahol ešte Krnáč, následne však domáci stratili loptu a bola tu ďalšia tutovka pre hostí – po centri Nagya hlavičkoval v strede šestnástky zabudnutý Masaryk, sám možno prekvapený z toľkého priestoru mieril mimo pravej žrde!
     
    16
    Obrovská šanca pre Ružomberok! Po presne mierenom centri Práznovského mohol medzi stopérmi osamotený pred päťkou hlavičkovať Masaryk, loptu mal už takmer na hlave, nakoniec ju o centimetre minul! Po snahe Almaského na protiľahlej strane je tu roh pre Ružu.
     
    9
    Slovan dal gól!
    Belasí sa v úvode dostávajú do vedenia, to je dôležitý okamih stretnutia! Milinkovič centroval z rohového kopu a vo výbornej pozícii v strede šestnástky našiel KORNELA SALÁTU, ktorý umiestnenou hlavičkou k pravej žrdi prekonal márne sa naťahujúceho Nikoliča!
     
    4
    Nebezpečná šanca na opačnej strane! Masaryk sa po dlhom pase znenazdajky dostával do samostatného úniku, v šestnástke ho riskantným, ale čistým sklzom zastavil vracajúci sa Kotula!

    Tomáš Schügerl

    Góly: 9. Saláta

    Karty:   55. Čikoš (SBA) – 45. Rosa (RUZ), 68. Maslo (RUZ)


    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta (C), Čikoš – Simović, Štefánik (89. Lásik) – Mészáros (70. Oršula), Milinkovič, Peltier (39. Soumah) – Zreľák.
    Náhradníci: Valašík – Niňaj, Záhumenský, Oršula, Soumah, Ďuriš, Lásik. Tréner: Ján Švehlík

    MFK Ružomberok: Nikolič – Práznovský, Maslo (C), Rosa (87. A. Lovás), Boszorád – Nagy – Gerát, Már. Almaský, Lupták (73. Turčák), Janič (62. Gerec) – Masaryk.
    Náhradníci: Šavol – Kružliak, A. Lovás, Gerec, Turčák, Ondrek. Tréner: Ivan Galád

    Rozhodca: Vladimír Vnuk – Gabriel Ádám, Henrich Mikulaj – Michal Očenáš

    Diváci: 1119