Podbrezová – B. Bystrica 1:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Senica 3:2 (kon.) | Dunajská Streda – Košice 1:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Ružomberok 1:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:0 (1:0)
MFK Ružomberok
Sobota 18.04.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri sledovanom a veľmi očakávanom zápase 26.kola Fortuna ligy, v ktorom sa stretne domáci ŠK Slovan Bratislava s na jar fantasticky hrajúcim Ružomberkom! Stretávajú sa dva tímy v odlišnej situácii, avšak so spoločnou ambíciou – zabojovať ešte o pohárovú Európu. U hostí tento cieľ rezonuje vo veľmi skromnom podaní, 8 bodová strata na tretiu Trnavu však rozhodne nie je neriešiteľná. Je jasné, že uvidíme tuhý boj o tri body.

    Bratislavský Slovan prechádza na jar náročným obdobím, napriek zimným posilám a deklarovaným vyšším cieľom výsledkovo zaostáva. Až tri domáce prehry (Žilina, Dunajská Streda, Trenčín) a vypadnutie zo Slovenského pohára zlomili väz trénerovi Chovancovi, ktorého do konca sezóny nahradil Dušan Tittel. Bezgólová remíza a zlepšený výkon z derby v Trnave sú pozitívnymi signálmi, uvidíme, či ich belasí ukážu aj v domácom prostredí. V priebežnej tabuľke sa nachádzajú na 5.mieste so ziskom 36 bodov, na tretiu Trnavu strácajú 5 bodov, pričom tá po piatkovej prehre v Trenčíne v tomto kole už nezaboduje. Slovan sa teda môže dotiahnuť na dva body k pohárovej Európe, čo je nepochybne veľká motivácia.

    Ruža zatiaľ na jar kvitne naozaj krásne a úspešne. Treba samozrejme dodať, že zverenci trénera Ivana Galáda, ktorý mužstvo prebral v závere jesennej časti, odohrali doma 6 zápasov, kým vonku hrali len raz. To však neznižuje ich skvelú bilanciu 5 výhier a dvoch remíz. Zo záchranárskeho pásma sa Ružomberok zrazu dostal na priebežnú 6.priečku v tabuľke a s 33 získanými bodmi zrazu stráca na tretiu Trnavu len osem bodov. To ešte nemusí byť neriešiteľná strata, i keď o Európskej lige sa na Liptove nahlas nehovorí.

    Domácemu mužstvu bude pre dlhodobé zranenie chýbať kanonier Vittek, zranený je aj Kubík a zdravotné problémy má Soumah. Na strane hostí zamrzí absencia výborného tvorivého záložníka Mareka Saparu, ten príde o celý zvyšok sezóny. Mimo hry sú aj Kotora a Senecký.

    Tímy odohrali v tejto sezóne dva vzájomné duely, oba úspešnejšie pre Slovan. V 4.kole belasí zvíťazili na Pasienkoch pred 2322 divákmi 2:1 po góloch Soumaha a Kolčáka, za hostí vyrovnával Gerát. Rozhodujúci gól Kolčáka padol po hlavičke z rohu až v 88.min. V 15.kole v Ružomberku sa pred 1851 divákmi zrodil rovnaký výsledok, Ružomberok tam ako domáci tím prehral 1:2. Domáci viedli po góle Vavríka, potom však ,,vyrovnal" vlastným gólom Práznovský a o výhre Slovana rozhodol v druhom polčase Peltier.

    Uvidíme dôležitý zápas dvoch ambicióznych tímov – Slovan má veľkú kvalitu, ktorú však na jar nedokázal rozvinúť priamo v hre a na výsledkoch. Hostia sa pod vedením Ivana Galáda výrazne zlepšili a na jar sú postrachom aj pre najväčších favoritov. Víťaz sa priblíži k pohárovej Európe, čo je pre obe mužstvá veľká motivácia. My vám zápas sprostredkujeme v textovom on-line prenose s videami gólov, v sobotu o 19:00 sa na vás teší Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta (C), Čikoš – Simović, Štefánik – Mészáros, Milinkovič, Peltier – Zreľák.
    Náhradníci: Valašík – Niňaj, Záhumenský, Oršula, Soumah, Ďuriš, Lásik.

    MFK Ružomberok: Nikolič – Práznovský, Maslo (C), Rosa, Boszorád – Nagy – Gerát, Már. Almaský, Lupták, Janič – Masaryk.
    Náhradníci: Šavol – Kružliak, A. Lovás, Gerec, Turčák, Ondrek.

    Rozhodca: Vladimír Vnuk – Gabriel Ádám, Henrich Mikulaj – Michal Očenáš.
     
    -15
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás pozdravujem s bratislavských Pasienkov, kde sa už na trávniku končí rozvička dnešných aktérov – ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok. V Bratislave panuje dnes síce slnečné počasie, to je však sprevádzané studeným vetrom, ktorý môže zohrať rolu aj priamo v hre. Pred zápasom si ešte pozrite zostavy oboch tímov – v domácom tíme na pravom kraji obrany po dlhšej dobe nastupuje mladík Kotula, nútene opäť pauzuje Dobrotka. V tíme hostí to bude určite zaujímavý zápas pre útočníka Pavla Masaryka, ktorý práve v Slovane strávil časť kariéry. Tešíme sa na atraktívny, rýchly a zaujímavý zápas s nepredvídateľným výsledkom.
     
    Oba tímy už na ihrisku, domáci v belasom, hostia v oranžovom. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V prvej sympatickej akcii hostia, keď Lupták ťahal loptu popri ľavej postrannej čiare, napokon centrom trafil Mészárosa a vybojoval rohový kop.
     
    2
    Po zablokovanej hlavičke sme v krátkom slede videli ďalší roh, po ktorom hlavičkoval Maslo, triafal v dobrej pozícii, mieril však výrazne mimo ľavej žrde.
     
    3
    Zaujímavá akcia v podaní belasých, Štefánik kolmicou pri pravom rohu šestnástky hľadal v pokutovom území Čikoša, ten už-už prechádzal cez Rosu do dobrej pozície, český stopér ho čisto telom odzbrojil.
     
    4
    Nebezpečná šanca na opačnej strane! Masaryk sa po dlhom pase znenazdajky dostával do samostatného úniku, v šestnástke ho riskantným, ale čistým sklzom zastavil vracajúci sa Kotula!
     
    5
    Začalo sa od podlahy a zostra, Gorosito sa teraz doslova postavil do cesty prenikajúcemu Ružomberčanovi Nagyovi, ten to veľmi ťažko rozdýchava, po slovnom upozornení rozhodcu je tu štandardka pre hostí.
     
    6
    Center zo štandardky odvrátili obrancovia a Mészáros mohol postupovať do brejku popri čiare, v postupe ho zastavil taktickým faulom Janič.
     
    7
    Začalo sa pomerne svižne, obe mužstvá chcú hrať futbal a potrebujú získať tri body. Zatiaľ mierne aktívnejší hostia, momentálne sa do hernej pohody snaží dostať Slovan, kombinuje najmä v strede ihriska.
     
    8
    Zaujímavá akcia belasých, Mészáros centroval z pravej strany a pred päťkou hľadal Peltiera, Nikolič sa tam príliš nepohodol s obrancom a je z toho roh.
     
    9
    Slovan dal gól!
    Belasí sa v úvode dostávajú do vedenia, to je dôležitý okamih stretnutia! Milinkovič centroval z rohového kopu a vo výbornej pozícii v strede šestnástky našiel KORNELA SALÁTU, ktorý umiestnenou hlavičkou k pravej žrdi prekonal márne sa naťahujúceho Nikoliča!
     
    10
    Na protiľahlej strane sa o odpoveď pokúsili Liptáci, aktívny Masaryk hlavičkoval v šestnástke, loptu netrafil dobre a tá tak zamierila mimo brány.
     
    11
    Slovan mohol po zisku lopty v obrane postupovať do rýchleho brejku, Simovič vyvážal loptu, na ľavú stranu nahral Mészárosovi príliš prudko a lopta skončila v oute.
     
    12
    Do šestnástky Ruže aj naďalej lietajú nebezpečné centre, tentoraz pred Zreľákom v poslednej chvíli hlavou Maslo.
     
    13
    Momentálne hráme na polovici Slovana, hostia sú tam dotieraví pri pravej postrannej čiare, kde vo viacerých súbojoch získali loptu na svoje kopačky a môžu založiť nebezpečnú akciu.
     
    14
    Hosťujúci Nagy bol faulovaný pri postupe dopredu pred šestnástkou, je z toho veľmi nebezpečná štandardka z cca 25 metrov z pravej strany.
     
    15
    Janič sa zo štandardky pokúsil prekvapiť Krnáča tvrdou strelou, lopta zaujímavo padala, napokon skončila na hornej sieťke, brankár domácich tak zasahovať nemusel.
     
    16
    Obrovská šanca pre Ružomberok! Po presne mierenom centri Práznovského mohol medzi stopérmi osamotený pred päťkou hlavičkovať Masaryk, loptu mal už takmer na hlave, nakoniec ju o centimetre minul! Po snahe Almaského na protiľahlej strane je tu roh pre Ružu.
     
    17
    Po hlavičke z rohu zasiahol ešte Krnáč, následne však domáci stratili loptu a bola tu ďalšia tutovka pre hostí – po centri Nagya hlavičkoval v strede šestnástky zabudnutý Masaryk, sám možno prekvapený z toľkého priestoru mieril mimo pravej žrde!
     
    18
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, škoda, že na zápas si našla cestu slabšia návšteva. Momentálne v strede poľa faulovaný Simovič, belasí tak môžu upokojiť hru.
     
    19
    Teraz to horelo v šestnástke hostí, Mészáros vyhral ostrý hlavičkový súboj a Peltier chrbtom k bráne skúšal vymyslieť niečo zaujímavé, jeho prihrávku si Čikoš na pravej strane nespracoval.
     
    20
    Nikolič si takmer zavaril na poriadne problémy, pri odkope totiž trafil napádajúceho Peltiera a bolo len jeho šťastím, že sa nachádzal mimo priestoru brány a lopta mierila mimo.
     
    21
    Peltier po chybe stopéra získal loptu na polovici súpera a mohol tam potiahnuť rýchly brejk, akciu zbytočne zabrzdil, nakoniec prihral nabiehajúcemu Milinkovičovi, ktorý si loptu už nespracoval na hracej ploche.
     
    22
    Máme za sebou necelú polovicu polčasu, vidíme naozaj zaujímavý a rušný zápas z oboch strán. Teraz evidujeme šancu po rohu Slovana, Saláta vracal hlavou do stredu šestnástky, kde loptu odvrátili stopéri.
     
    23
    Tlak Slovana zakončený veľkou šancou Štefánika! Po postupnej akcii a oblúčiku Milinkoviča zakončoval Štefánik v ťažkej pozícii spred päťky, loptu trafil výborne falšom a Nikolič ju vyškriabal z ľavého vinkla na roh!
     
    24
    A hneď ďalšia príležitosť belasých, po rohu sa znenazdajky ocitol na vzdialenejšej päťke voľný Peltier, situáciu však nezvládol a zblízka nedokázal zakončiť!
     
    25
    Melie sa to doslova hore-dole, najprv do šestnástky nebezpečne centroval Janič, aby loptu odvrátil Saláta. Potom s loptou v protiútoku postupoval dopredu Milinkovič, jeho prihrávku na pravú stranu zastavil vystupujúci obranca.
     
    26
    Pokračujeme v dobrom tempe, viac z hry majú v týchto momentoch domáci. Tí zahrávajú po faule na Štefánika aj štandardnú situáciu z cca 35 metrov.
     
    27
    Oba tímy momentálne v medzihre v strede ihriska, po rušných minútach sa hra trochu upokojila. Predpokladám však, že jeden z tímov si v najbližších chvíľach znovu vytvorí šancu.
     
    28
    Pokúšal sa o to Janič na pravej strane, ten je dnes mimoriadne aktívny. Pri postupe dopredu však bol čisto zastavený Čikošom, lopta pre Slovan.
     
    29
    Stále hráme najmä v strede poľa, mužstvá akoby pod dojmom končiacej sa polhodiny zápasu stavili najmä na pevnú defenzívu a vyčkávanie.
     
    30
    Zreľák si chcel za obranou prebrať vysoký center, rútil by sa tak sám na bránu. Napokon pred ním odhlavičkoval Rosa, lopta sa dostala k Peltierovi, ktorý sa zo samej nerozhodnosti otočil smerom od brány a zastavil nádejnú akciu.
     
    30
    Zreľák si chcel za obranou prebrať vysoký center, rútil by sa tak sám na bránu. Napokon pred ním odhlavičkoval Rosa, lopta sa dostala k Peltierovi, ktorý sa zo samej nerozhodnosti otočil smerom od brány a zastavil nádejnú akciu.
     
    31
    Po ďalšom pokuse o útočnú akciu chcel dopredu popri čiare postupovať Čikoš, rozhodca ho zastavil odpískaným postavením mimo hry.
     
    32
    Aktívnemu Janičovi tentoraz prienik popri čiare nevyšiel, Čikoš zapracoval spoľahlivo a nedovolil hosťom získať ani len rohový kop. Loptu do hry pošle Krnáč.
     
    33
    Milinkovič si na pravej strane vymenil loptu s Kotulom, srbský záložník neevidoval nabiehajúcich spoluhráčov a tak skúsil strelu z 30 metrov, prízemný pokus k ľavej žrdi kryl Nikolič.
     
    34
    Slovan mal obrovskú šancu postupovať do prečíslenia troch proti dvom, Mészáros postupoval po pravej strane a krížnou prihrávkou hľadal voľného Milinkoviča, namieril však do priestoru, kde bol pripravený Rosa, ktorý odkopol do bezpečia!
     
    35
    Následne ešte ďalší brejk Slovana, Peltier prešiel na pravej strane cez Bozsoráda a v šestnástke ešte centrom hľadal spoluhráčov pred päťkou, tam boli len vysokí obrancovia hostí.
     
    36
    Peltier následne na trávniku so svalovými problémami, musí odísť za outovú čiaru na ošetrenie. Uvidíme, či bude pokračovať, my sme na Pasienkoch cca minútu nehrali.
     
    37
    Veľmi peknú súhru v obrane Slovana predviedli Čikoš a Mészáros, proti napádajúcim hráčom hostí si dokázali poradiť a Mészáros našiel v strede poľa Štefánika, ten už potom presne nevysunul Zreľáka.
     
    38
    Stále je to veľmi pekný futbal, Ružomberok sa stále snaží napádať vysoko na polovici domácich, to Slovan využíva na brejky. V jednom z nich bol Milinkovič, pri kľučke pred šestnástkou ho zastavil Rosa.
     
    39
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Seydouba Soumah.
     
    40
    Soumah okamžite v prvej akcii, keď kľučkoval s loptou na hranici šestnástky po priťuknutí Zreľákam, proti zhustenému obrannému valu hostí sa presadiť nedokázal.
     
    41
    Milinkovič bol faulovaný v nebezpečnej pozícii, je z toho priamy kop Slovana z osi ihriska vo vzdialenosti cca 20 metrov od brány.
     
    42
    Gorosito skúšal vystreliť ponad múr a mieril zaujímavo smerom do pravého vinkla, lopta mierila tesne ponad bránu, Nikolič zasahovať nemusel.
     
    43
    Vidíme množstvo osobných súbojov, je jasné, že dnes ide obom tímom o veľa. Po jednom tvrdšom zákroku potreboval krátke ošetrenie Milinkovič, už je na nohách a pokračujeme v hre.
     
    44
    Ružomberok sa po dlhšom čase dostal k blízkosti domácej brány, Gerát sa ta presadil na pravej strane a proti obrannému valu vymýšľal, čo s loptou, napokon krížnym centrom našiel Luptáka, ktorému strela z voleja vôbec nesadla.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Antonín Rosa (MFK Ružomberok).
     
    45
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Milinkovič fantastickou kolmicou vysunul nabiehajúceho Zreľáka, ten na pravej strane preukázal ťah na bránu a okamžite strieľal, Maslo sklzom zablokoval loptu na roh!
     
    45+1
    Neuveriteľný okamih, najmenší hráč na ihrisku Soumah hlavičkoval v tutovej pozícii spred päťky, Nikolič jeho pokus na čiare famózne vyrazil na roh!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas mimoriadne zaujímavého zápasu 26.kola Fortuna ligy, po ktorom zatiaľ bratislavský Slovan vyhráva nad Ružomberkom 1:0 po rýchlom góle Salátu. Belasí potom mohli náskok zvýšiť, šance Štefánika a Soumaha zneškodnil skvelý Nikolič. Hostia boli napriek inkasovanému gólu v úvode lepší, dve šance nevyužil Masaryk. Postupom času sa prevaha presunula na kopačky Slovana, stále je však všetko otvorené a my sa tešíme na druhý polčas. Pri jeho začiatku sa na vás teším od 20:03.
     
    Štatistiky po prvom polčase:
    Góly: 1:0
    Žlté karty: 1:0
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 4:0
    Strely mimo bránky: 1:4
    Rohové kopy: 5:3
    Ofsajdy: 1:0
    Voľné kopy: 11:4
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku ani jeden z trénerov nestriedal, pokračujeme teda v identických zostavách z úvodu, až na výnimku v podaní striedania Peltiera Soumahom.
     
    47
    Veľká šanca Slovana, mohlo to byť o dva góly! Soumah potiahol rýchly brejk a priťukol na hranicu šestnástky Milinkovičovi, ktorého umiestnenú strelu k pravej žrdi vyrazil Nikolič!
     
    48
    Hostia zazmätkovali pri odvracaní lopty vo vlastnej šestnástke, Nikolič napokon v poslednej chvíli dokázal zasiahnuť pred dobiedzajúcim Zreľákom.
     
    49
    Krnáč mal mierne problémy s centrom z rohového kopu, loptu na dvakrát spracoval a založil protiútok belasých. Mészáros dlhým šprintom vyviezol loptu dopredu, potom sa trochu zasekol, lopta sa však dostala ku Zreľákovi, ktorý tvrdou strelou mieril nad.
     
    50
    Slovan pokračuje v tlaku, Zreľákovu strelu v šestnástke zablokovali obrancovia, k voľnej lopte sa dostal Soumah, prešiel cez obrancu a zakončoval sám pred Nikoličom, popri padajúcom brankárovi namieril tesne vedľa ľavej žrde!
     
    51
    Belasí stále v útoku, v druhom polčase diktujú tempo hry. Zreľák hľadal spoluhráčov spätnou prihrávkou, vybojoval aspoň rohový kop.
     
    52
    Na center v šestnástke neúspešne skákal Simovič, akúkoľvek ďalšiu snahu belasých zabrzdil útočný faul Gorosita, ktorý poslal protihráča na zem.
     
    53
    Ruža nechce za domácimi zaostať a tak sa tiež ofenzívne aktivizuje. Zablokovaná strela Nagya nabrala v šestnástke zaujímavú trajektóriu, Lupták si tam loptu chcel spracovať, bol však v ofsajde.
     
    54
    Štandardka Slovana z cca 35 metrov, pred Nikoličom skákal strelec dnešného gólu Saláta, v tomto prípade bol v postavení mimo hry.
     
    55
    Skúsený harcovník na hrote útoku MFK Masaryk vybojoval rohový kop, s tým hostia nenaložili dobre a center trafil len prvého postaveného Kotulu.
     
    55
    Následne loptu získal Soumah a snažil sa založiť rýchly brejk, Milinkovič po jeho prihrávke cez dvoch obrancov neprešiel.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Erik Čikoš (ŠK Slovan Bratislava).
     
    56
    Mohlo byť vyrovnané! Po centri Ružomberka zo štandardky vracal loptu na stred nebezpečne Maslo, Masaryk tam už bol v skvelej pozícii, napokon cez brániaceho Salátu nezakončil presne!
     
    57
    O Ružomberku je známe, že ide o výborne kondične pripravený tím a množstvo duelov získal vo svoj prospech v ich záveroch. Uvidíme, či sa tak stane aj dnes, momentálne sa hra po výbornej fáze hry Slovana vyrovnala.
     
    58
    Domáci stopéri nereagovali na dlhú loptu za obranu, takže to musel vyriešiť Krnáč a pred napádajúcimi hráčmi hostí odkopol loptu do bezpečia.
     
    59
    Hostia zahrávali priamy kop z 25 metrov, Rosa to skúsil tvrdou strelou ponad múr, mieril však nad bránu, Krnáč tak zasiahnuť nemusel.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry, misky váh sa nám po výbornom druhopolčasovom úvode Slovana vyrovnali a tak sledujeme najmä boj v strede ihriska. Postupom času sa bude aktivita hostí určite stupňovať, čaká nás zaujímavých 30 minút!
     
    61
    Milinkovič si faul pred šestnástkou napriek pádu nevymodlil, na čo sa hostia pokúsili o protiútok a obranca Rosa si urobil útočný výlet, jeho center na Masaryka presný nebol.
     
    62
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Lukáš Janič, prichádza Štefan Gerec.
     
    63
    Simovič takticky zastavil rodiaci sa brejk hostí, Ružomberok môže rozohrávať zo stredu ihriska. V posledných minútach čakáme na väčšiu šancu, stále sa hrá v rýchlom tempe s množstvom osobných súbojov.
     
    64
    Slovan mal teraz trochu šťastie, Lupták sa po nakopnutej lopte nebezpečne presadzoval na hrote útoku, bol však príliš aktívny a fauloval tak brániaceho Gorosita. Domáci môžu rozohrávať.
     
    65
    Ružomberok si pozvoľna buduje hernú prevahu, je častejšie pri lopte a zdá sa, že príde mohutný záverečný nápor. Uvidíme, ako sa Slovan s touto situáciou vyrovná.
     
    66
    A takmer prišla aj dobrá šanca hostí, keď si Masaryk spracovával dlhú loptu na hrote útoku, tá mu však ušla za bránkovú čiaru. Stalo sa tak pod sektorom fanúšikov Slovana, tí Masarykovi venovali chorál a ten im priateľsky zamával.
     
    67
    Platonický nápor hostí trvá, tento Rosov dobre mierený center do šestnástky odvrátil hlavou výborne hrajúci Saláta.
     
    68
    Soumah sa po predchádzajúcej situácii dostal do brejku a postupoval proti rozhodenej obrane, v poslednej chvíli ho pred šestnástkou nedovolene zastavil Práznovský, je tu štandardka pre Slovan zo skvelej pozície!
     
    68
    Žltú kartu dostáva Ján Maslo (MFK Ružomberok).
     
    69
    Krásny futbalový moment! Marko Milinkovič zahral štandardku spred šestnástkového oblúka a namieril tak perfektne, že lopta sa odrazila od spojnice brány! Nikolič sa ani nepohol, hostia mali šťastie!
     
    70
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Filip Oršula.
     
    71
    Na strane Slovana hrá skvelý duel Milinkovič, teraz sa netradične vysunul až pred bránu a bil sa tam o loptu po centri, nakoniec pred ním vyššie vyskočil Nikolič a kryl loptu do svojich rukavíc.
     
    72
    Tvrdé súboje v strede poľ, lepšie z nich vyšli Ružomberčania, keď Milinkovič fauloval Nagya. Hostia tak budú môcť založiť útočnú akciu.
     
    73
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Lukáš Lupták, prichádza Boris Turčák.
     
    74
    Hostia útočia s väčším rizikom a odkrývajú priestor vzadu, Milinkovič sa skvele predral po pravej strane a hľadal pred bránou Zreľáka so Soumahom, ani jeden z nich sa napriek enormnej snahe nepresadil.
     
    75
    Do konca ostáva posledná štvrťhodina, iniciatívnejší sú hostia, zatiaľ sa ale nedostávajú k blízkosti brány Slovana. Je to bez väčšieho nápadu, navyše domáci bránia veľmi dobre.
     
    76
    Slovan sa dostáva do náznakov brejkov, jeden z nich sa snažil v šancu pretaviť Soumah, proti početnej presile však bol vpredu neúspešný a o loptu prišiel.
     
    77
    Čo teraz zahodil Zreľák a chytil Nikolič! Mészáros fantastickým oblúčikom cez pol ihriska našiel na hrote Zreľáka, ten nebol v ofsajde a v ťažkej situácii si loptu fantasticky spracoval a v šestnástke zakončoval sám pred Nikoličom, ktorý pravou rukou strelu z bezprostrednej blízkosti zneškodnil!
     
    78
    Belasí pokračujú v aktivite v hesle ,,najlepšia obrana je útok." Po Soumahovom centri získali takmer roh, lopta po Nagyovom zásahu však ešte ostala v ihrisku.
     
    79
    Gorosito centroval loptu do šestnástky, Nikolič si tam zakričal a aj s prehľadom pokryl loptu do svojej náruče. Pri tom sa však nepríjemne zrazil so Zreľákom ,ten sa len ťažko dvíha zo zeme.
     
    80
    Zreľák nepríjemný stret už rozchodil a rozdýchal, budeme tak pokračovať v hre. Medzitým však ešte ošetrovaný aj Čikoš, ten odchádza za čiaru a zrejme bude potrebné striedanie.
     
    81
    V hre sa už pokračuje, rozhodca Vnuk tieto dve minúty určite započíta do nadstaveného času. Soumah fauloval v útoku, Ružomberok môže rozohrávať. Hosťom sa však už povážlivo kráti čas.
     
    82
    Teraz bol navyše Masaryk na hrote útoku v postavení mimo hry, Slovan preto získava loptu a môže rozohrávať z vlastnej obrannej polovice.
     
    83
    Nagy bol pri postupe stredom poľa faulovaný Štefánikom, lopta ostane na kopačkách hostí. Stále je v ich podaní najmä v strede ihriska, do blízkosti brány sa nedostávajú.
     
    84
    Čikoš už späť na ihrisku a okamžite aktívny v útoku, keď sa po pravej strane šestnástky predieral do šestnástky, obranca v poslednej chvíli odvrátil na roh.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1119 divákov.
     
    85
    Blížime sa k úplnému záveru zápasu, Ružomberok sa ešte snaží o vyrovnanie, snaha hostí naráža na dobre brániacich domácich. Hostia to veru budú mať ešte ťažké.
     
    86
    Čikoš si na svojej ľavej strane skúsene počkal a trafil loptu do napádajúceho Geráta tak šikovne, že sa tá odrazila do outu a Slovan ostane pri lopte.
     
    87
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Antonín Rosa, prichádza Andrej Lovás.
     
    87
    Hra na útočnej polovici Slovana, Ružomberok síce napáda a snaží sa, k lopte sa však nedostáva.
     
    88
    Belasí dokonca teraz vo veľkom atakovali rozohrávku hostí, Milinkovič i Simovič boli veľmi aktívni, Nikolič to aj pod tlakom zvládol a loptu odkopol.
     
    89
    Tak ešte jedna z posledných šancí hostí, Nagy bol faulovaný na útočnej polovici a je tu štandardka z cca 35 metrov od brány.
     
    89
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Richard Lásik.
     
    89
    Po štandardke hostia nič nebezpečné nevymysleli, na konci ich snahy bol center Turčáka z hranice bránkovej čiary, loptu spoľahlivo kryl Krnáč.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Ružomberok nasťahovaný pred bránou Slovana, belasí sa dobre bránia a nepúšťajú hostí do nebezpečných pozícii. Po ofsajde Soumaha príde ešte nakopnutá lopta pred bránu.
     
    90+2
    Slovan si trochu zbytočne komplikuje situáciu, Milinkovič loptu len odkopol do outu a tak môžu stále útočiť hostia. Tí sú však len na poliacej čiare, ďaleko od brány Krnáča.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Slovan si pripisuje svoje druhé jarné domáce víťazstvo a celkovo na jar tretie, na tretiu Trnavu stráca už len dva body. Naopak, Ružomberok prvý raz v jarnej časti prehral a ostane šiesty. Sledovali sme veľmi zaujímavý duel s množstvom šancí i osobných súbojov, o všetkom rozhodla hlavička Salátu z 9.minúty. Hostia boli nebezpečnejší v prvom polčase, potom prebral taktovku do rúk Slovan a v druhom polčase nevyužil viacero brejkových situácií. Víťazstvo domácich je zaslúžené, pod novým trénerom Tittelom ešte neinkasovali a výkonom potešili fanúšikov. My vám o pár minút prinesieme ohlasy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Štatistiky po zápase:
    Góly: 1:0
    Žlté karty: 1:2
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 7:0
    Strely mimo bránky: 3:6
    Rohové kopy: 8:5
    Ofsajdy: 4:4
    Voľné kopy: 25:19
     
    Hodnotenie trénera domácich Jána Švehlíka:

    ,,Začali sme nervózne, potom nám pomohol strelený gól. Potom sa hra zlepšila, dostali sme sa do hernej pohody. O ten gól sme boli lepší, škoda, že sme víťazstvo nepoistili druhým gólom."

    Hodnotenie trénera hostí Ivana Galáda:

    ,,Slovan zaslúžene vyhral, blahoželáme im. Chceli sme dnes bodovať, nepodarilo sa, ale myslím, že chlapci pôjdu domov s výkonom spokojní. Bol tam priestor na získanie bodov."
     
    S konštatovaním, že Slovan tesne zvíťazil nad Ružomberkom 1:0 a priblížil sa k tretej Trnave na rozdiel dvoch bodov, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (20:59:41)

    Tomáš Schügerl

    Góly: 9. Saláta

    Karty:   55. Čikoš (SBA) – 45. Rosa (RUZ), 68. Maslo (RUZ)


    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta (C), Čikoš – Simović, Štefánik (89. Lásik) – Mészáros (70. Oršula), Milinkovič, Peltier (39. Soumah) – Zreľák.
    Náhradníci: Valašík – Niňaj, Záhumenský, Oršula, Soumah, Ďuriš, Lásik. Tréner: Ján Švehlík

    MFK Ružomberok: Nikolič – Práznovský, Maslo (C), Rosa (87. A. Lovás), Boszorád – Nagy – Gerát, Már. Almaský, Lupták (73. Turčák), Janič (62. Gerec) – Masaryk.
    Náhradníci: Šavol – Kružliak, A. Lovás, Gerec, Turčák, Ondrek. Tréner: Ivan Galád

    Rozhodca: Vladimír Vnuk – Gabriel Ádám, Henrich Mikulaj – Michal Očenáš

    Diváci: 1119