Levante – Espanyol 2:2 (kon.)
koniec
Levante UD
2:2 (1:2)
RCD Espanyol Barcelona
Piatok 17.04.2015, 20:45 • Estadio Ciudad de Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Pekný piatkový večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 32. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom stretnutí si sily zmerajú Levante UD a RCD Espanyol Barcelona.

    Levante UD

    Dnešnému domácemu tímu nevychádza sezóna podľa predstáv. S chabými 28 bodmi mu momentálne patrí až 18. t.j. zostupová priečka. Horšie na tom sú už len Granada a Córdoba, ktoré na Levante strácajú 4, respektíve 9 bodov. Naopak, rovnaký počet bodov, no lepšie skóre majú Almería a Deportivo de La Coruña. Na Eibar a Elche tieto tímy strácajú 3 body, takže šanca na záchranu stále žije a dá sa očakávať, že tímy budú o zotrvanie v najvyššej súťaži v závere sezóny tvrdo bojovať. Posledných päť zápasov je len odrazom nevydarenej sezóny Levante. Z posledných piatich kôl Levante získalo iba 3 body za jediné víťazstvo nad Almeríou. Ostatné štyri zápasy proti Realu Madrid, Celte de Vigo, Seville a Valencii hráči ťahali za kratší koniec a v zápasoch nezískali ani bod. Navyše v týchto zápasoch strelili iba jediný gól, naopak dostali ich 8. V dnešnom zápase pravdepodobne nebude schopný svojmu tímu pomôcť Diop, ktorého trápi zranenie členku.

    RCD Espanyol Barcelona

    Na rozdiel od svojho súpera sa Espanyol nacháza na vyšších priečkach tabuľky. So 41 bodmi mu momentálne patrí 8. miesto, o bod pred Atléticom Bilbao. Len s dvojbodovom stratou si na ôsme miesto zuby brúsi aj Celta Vigo. Naopak, na siedmu Malagu stráca Espanyol 7 bodov, na šieste miesto zaisťujúce účasť v Európskej Lige UEFA 10 bodov. Espanyol v posledných piatich zápasoch nestrelil veľa gólov, no ani jeden z nich neprehral. Dokopy sa hráčom podarilo získať 9 bodov za 2 víťazstvá a tri remízy. Hráči naplno bodovali v posledných dvoch dueloch proti Villarrealu a Bilbau, pred nimi ťahali trojzápasovú remízovú šnúru v zápasoch proti Athléticu Madrid, de La Coruñi a Elche. Skóre Espanyolu Barcelona z posledných piatich zápasov je 4:1.
     
    História vzájomných zápasov:

    Espanyol 2-1 Levante
    Espanyol 0-0 Levante
    Levante 3-0 Espanyol
    Espanyol 3-2 Levante
    Levante 3-2 Espanyol
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Diego Mariño – Toño, Juanfran, Vyntra, Iván – José Luis Morales, Simão Junior, Víctor Camarasa, El Zhar – Uche, David Barral
    Náhradníci: Jesús Fernández – David Navarro, Rubén García, Xumetra, Víctor Casadesús, Sissoko, José Mari

    RCD Espanyol Barcelona: Kiko Casilla – Rubén Duarte, Moreno, Álvaro González, Arbilla – Víctor Álvarez, Víctor Sánchez, Javi López, Lucas Vázquez – Caicedo, Sergio García
    Náhradníci: Pau López – Mattioni, Stuani, Abraham, Cañas, Colotto, Paco Montañés

    Rozhodca: Mario Melero – Jacobo Martínez, José Martínez.
     
    Oba celky sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v modro-červených dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v bielo-modrom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci futbalisti, tým však prvý prechod do útoku nevyšiel, na opačnej strane nepochodil ani ich súper.
     
    2
    Následne to domáci hráči skúsili dlhou nakopávanou loptou na Ucheho, ten si pri spracovaní lopty pomohol faulom, čo neušlo pozornosti rozhodcu.
     
    3
    Zatiaľ sledujeme pomerne opatrnú hru, ani jeden z tímov nechce v dôležitom zápase spraviť chybu hneď v úvode.
     
    4
    Po ľavom krídle to individuálne skúšal José Luis Morales, toho faulom zastavil Arbilla. Nasledovať bude prvý priamy kop pre Levante.
     
    5
    Zatočená lopta k vzdialenejšej žrdi sa odrazila k voľnému Vyntrovi. Ten neváhal z prvej vypálil, no trafil iba súpera, od ktorého sa lopta odrazila na roh.
     
    6
    Vyntra ešte reklamoval hru rukou jedného z obrancov, no u rozhodcu nepochodil. Rohový kop strelu na bránu nepriniesol, hostia sa bez problémov ubránili.
     
    7
    Ďalšia snaha o vysunutie Ucheho, aj v tomto prípade si však domáci útočník pri spracovaní lopty pomohol nedovoleným zákrokom.
     
    8
    Toño sa na ľavej strane krásnou kľučkou zbavil hneď dvojice brániacich hráčov, s loptou sa dostal až do šestnástky, kde šiel k zemi, pokutový kop nebude nasledovať ani tentoraz.
     
    9
    Ďalšiu útočnú snahu domáceho celku zastavil postranný rozhodca, ktorý odmával postavenie mimo hry Ucheho.
     
    10
    V útoku si tentoraz nedal pozor Simão Junior, ktorý fauloval súperovho obrancu. Rozhodnutie rozhodcu sa nepozdávalo domácemu koučovi, ktorého musí napomínať hlavný arbiter.
     
    11
    Toño prudkým centrom pred bránou hľadal Ucheho, ten v snahe zakončiť vo vzdušnom súboji celkom jasne fauloval Kika Casillu.
     
    12
    Dlhým centrom to skúšali aj hostia, pred bránou ale chýbali hráči v modro-bielom, takže domáci gólman mohol zostať v kľude.
     
    13
    José Luis Morales sa až príliš ľahko dostal k hranici šestnástky súpera, odkiaľ posielal pred bránu center, ktorý napokon smeroval do brány a takmer prekvapil brankára hostí.
     
    14
    Miernu prevahu má domáci tím, ktorý sa viac dostáva na dostrel brány, na jej priame ohrozenie však ešte stále čakáme.
     
    15
    Hrá sa prevažne v strednej časti ihriska, pri lopte sa teraz viac nachádzajú hostia, ktorým sa ale nedarí dostať sa na súperovu polovicu.
     
    16
    El Zhar zachytil súperovu rozohrávku, na nič nečakal, pustil sa po pravom krídle, kde si vypýtal faul a Levante bude zahrávať ďalšiu štandardtku.
     
    17
    Napokon z nej nič nebolo, po nevydarenej akcii lopta skončila u brankára Espanyolu, ktorý teraz bude rozohrávať od svojej brány.
     
    18
    Espanyol Barcelona dala gól! Z ničoho nič prichádza gól od mužstva, ktoré doteraz v podstate ani len nezaútočilo! Po centri z ľavej strany nedokázal Caicedo zakončiť, lopta sa však odrazila k jeho spoluhráčovi, ktorého delovku síce Diego Mariño vyrazil, no k dorážke sa dostal LUCAS VÁZQUEZ, ktorý už domácemu gólmanovi nedal šancu.
    Lucas VÁZQUEZ - 0:1
     
    20
    Domáci tím okamžite odpovedá zvýšenou aktivitou, hostia sa však skúsene stiahli a poctivo sa zapájajú do obrannej činnosti.
     
    21
    Napokon však zo zvýšenej aktivity Levante pramení druhý rohový kop pre domáci tím.
     
    21
    Levante dalo gól! Z vedenia sa hostia dlho netešili, Na center z rohu ihriska si najvyššie vyskočil SIMAO JUNIOR, ktorý presnou hlavičkou k ľavej tyči prekonáva brankára hostí.
    Simão JUNIOR - 1:1
     
    22
    Domáci tím pokračuje v tlaku, José Luis Morales si potiahol loptu po ľavej strany, pokúšal sa o prudký center, ktorý bol však zablokovaný a nasledovať tak bude ďalší roh.
     
    23
    Ten si hráči po odvrátení jedného z obrancov Espanyolu zopakujú.
     
    23
    Napokon po ďalšom zákroku uvidíme rohový kop aj do tretice. Na rohové kopy to tak je momentálne 5:0.
     
    24
    Tentoraz z takejto štandardnej situácie nič nebezpečné nevzniklo, Espanyol sa ubránil, hrá sa tak opäť v strednej časti ihriska.
     
    25
    Levante je stále aktívnejším tímom, hráči si viac držia loptu na svojich kopačkách, na pravej strane priamy kop získal El Zhar. Na nedovolené zákroky je to 5:5.
     
    26
    Na vysoký center sa tentoraz snažil zareagovať Uche, čo sa mu napokon aj podarilo, no jeho zakončenie hlavou sa do priestoru brány nevmestilo.
     
    27
    Hostia to skúsili dlhou nakopávanou loptou, ktorú si Caicedo v dobrej pozícii takmer spracoval, no fauloval pri tom Juanfrana.
     
    28
    Hráči Espanyolu sa aj naďalej snažia o prekonanie defenzívneho valu Levante, zatiaľ je ich snaha márna.
     
    29
    Pokus o kolmé vysunutie Caiceda sa skončilo tesným postavením mimo hry, ktoré neušlo pozornému oku postranného rozhodcu.
     
    30
    S bojovnosťou to trošku prehnal El Zhar, ten pri šestnástke súpera vo vzdušnom súboji trafil lakťom hlavu obrancu. Kartový trest to zatiaľ nebude.
     
    31
    Ďalší útočný faul domáceho celku, pri snahe napadnúť súperovu rozohrávku sa previnil David Barral.
     
    32
    Tempo hry nám mierne pokleslo, hostia volia skôr postupný prechod vpred, naopak Levante dobre prehusťuje priestor pred svojou šestnástkou a súpera k ohrozeniu brány nepúšťa.
     
    33
    Naopak, po zisku lopty mohli rýchlo zaútočiť domáci hráči, El Zhar si to ale namiesto prihrávky až príliš ďaleko pred seba o loptu prišiel.
     
    34
    Nakoniec sa ešte podarilo dostať loptu do šestnástky Espanyolu, tam sa do súboja dostal David Barral a Moreno, ktorý rozhodca posúdil ako útočný faul domáceho hráča.
     
    35
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby prvého polčasu, na ihrisku sa začína pritvrdzovať, zbytočný útočným faulom sa tentoraz prezentoval Javi López.
     
    36
    Hra je znova prerušená, na zemi sa tentoraz nezavinene ocitol Sergio García, ktorý zrejme zle dostúpil. Na trávnik vybieha už aj lekársky tím.
     
    37
    Sergio García bol ošetrený na trávniku a opúšťa hraciu plochu v opatere lekárov. Nevyzerá to ale vážne a zrejme bude môcť znova zasiahnuť do hry.
     
    38
    V hre sa medzitým pokračuje aj bez neho, uvidíme, či sa v posledných minútach prvej polovice dočkáme vydarenejšej útočnej akcie.
     
    39
    Na ihrisku vidíme už aj Sergia Garcíu, ten je našťastie pre tím hostí v poriadku.
     
    40
    Hostia sa ešte pokúšajú o strelenie gólu, no okrem jednej akcie z ktorej sa im podarilo aj skórovať je to dnes v útoku veľká bieda.
     
    41
    V útoku sa takisto prestalo dariť aj domácemu tímu, rýchle útoky aké sme mohli vidieť pred vyrovnávajúcim gólom sú už zdá sa preč.
     
    42
    Hostia ešte získavajú šancu na skórovanie, po dlhej prihrávke jeden z domácich obrancov hral na istotu a poslal loptu na rohový kop.
     
    43
    Z toho napokon nič nebolo, o rýchlu kontru sa pokúsil naopak domáci tím, no aj ten bol po krátkej chvíli zastavený čisto.
     
    44
    Domácu obranu takmer prekvapila prihrávka za jej rady a Caicedo, ktorý si na ňu nabiehal. Našťastie pre domáci tím Diego Mariño včas zareagoval a pred útočiacim hráčom odkopol loptu do bezpečia.
     
    45
    Zdá sa, že prvý polčas sa bude už iba dohrávať, o loptu sa bojuje už len v strednej časti ihriska.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať ešte 3 minúta navyše.
     
    45+1
    Espanyol Barcelona dala gól! Hostia v samom závere vyštartoval do posledného útoku, po peknej kombinácii Víctor Álvarez krásne vysunul FELIPEHO CAICEDA, ktorý pohodlne prekonal domáceho gólmana.
    Felipe CAICEDO - 1:2
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po tomto góle do domácej šatne rozhodca ukončil prvý polčas, ktorý sa tak skončil v pomere 1:2. Sledovali sme pomerne vyrovnaný polčas, spočiatku mali navrch skôr hráči Levante, no tých z efektivity vyškolili hostia, keď z dvoch šancí strelili dva góly. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 21:46.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Hneď v úvode polčasu sa do šance dostal José Luis Morales, ktorý z hranice šestnástky naoko nevinne vystrelil, no lopta preletela len tesne okolo ľavej tyče.
     
    48
    Hostia okamžite zakladali protiútok, z ktorého však vyplynul iba rohový kop.
     
    49
    Nacvičený signál hráčom Espanyolu vôbec nevyšiel, naopak do prečíslenia sa dostali domáci futbalisti. Barralov prudký center pred bránou len o centimetre minul Uche.
     
    50
    Domáci brankár sa teraz takmer dopustil fatálnej chyby! Dlhú nakopávanú loptu totiž nezachytil útočiaci hráč a tak sa proti nej rozbehol práve Diego Mariño. Ten však akosi pozabudol, že sa už nenachádza v šestnástke a takmer chytil loptu do rúk. V poslednej chvíli si uvedomil čo sa chystá spraviť a tak loptu stihol odkopnúť.
     
    51
    Ďalšia nakopávaná lopta hostí nebude sláviť úspech, nakoľko sa útočiaci hráč ocitol v postavení mimo hry.
     
    52
    Úvodná aktivita a zlepšený pohyb domáceho tímu postupne vyprcháva, uvidíme či sa hráči budú snažiť o vyrovnanie čím skôr, alebo sa spoľahnú na záverečný tlak.
     
    53
    Loptu si momentálne držia na kopačkách hostia, tí si ju vymieňajú len na svojej polovici ihriska, nikam sa neponáhľajú.
     
    54
    Na ľavej strane sa lopty zmocnil Víctor Álvarez, ten v páde posielal pred bránu prudkú prihrávku, kde však chýbali jeho spoluhráči.
     
    55
    Priamy kop bude zahrávať Levante, Toño si vypýtal faul vo veľmi sľubnej pozícii. Uvidíme, čo domáci hráči vymyslia tentoraz.
     
    56
    Prudký center sa podarilo zachytiť obrancovi Espanyolu, ten okamžite naštartoval rýchly protiútok, na konci ktorého sa v zakončení zvnútra šestnástky ocitol Víctor Sánchez, no mieril nad.
     
    57
    Hostia sa sústreďujú viac na defenzívu a zrejme útočiť budú takýmto spôsobom, teda formou rýchlych protiútokov.
     
    58
    Domáci tím kombinoval na hranici pokutového územia súpera, strela na bránu, či center pred ňu z toho nebol, hostia sa úspešne bránia.
     
    59
    Prichádza prvé striedanie na strane domáceho tímu, z ihriska odchádza strelec jediného gólu Levante Simão Junior, jeho miesto zaujme Rubén García.
     
    59
    Ide o dvojité striedanie, zápas po hodine hry končí aj pre Ivána, na trávniku ho vystrieda José Mari.
     
    60
    Hra je po krátkej chvíli opäť prerušená, na trávniku sa nachádza Caicedo, ktorý sa bolestivo drží za chrbát.
     
    61
    A práve Caicedo je ďalším striedajúcim hráčom, vyzerá že má toho dosť. Na trávnik namiesto neho vybieha Stuani.
     
    62
    Ten sa okamžite zapája do hry a pomáha svojmu tímu v prechode do útoku.
     
    63
    Veľkú šancu na zvýšenie mal Víctor Álvarez, ku ktorému sa dostala prihrávka od Sáncheza. Jeho delovku z hranice šestnástky videl Diego Mariño a len vďaka tomu sa mu podarilo loptu vyraziť na roh.
     
    64
    Ani tento rohový kop sa hráčom Espanyolu príliš nevydaril, Levante sa bez väčších problémov dokázalo oslobodiť.
     
    65
    V strede ihriska striedajúci José Mari nepríjemne zostrelil protihráča, za čo uvidí aj prvú žltú kartu v zápase.
     
    66
    To sa hostia snažili zužitkovať na rýchly útok, Sergio García zakončoval z bezprostrednej vzdialenosti, no ťažkého uhla, takže len napálil domáceho gólmana. Nasledovať bude roh pre Espanyol.
     
    67
    Dnes to Espanyolu po rohových kopoch absolútne nevychádza, ďalší nepresný center pomohol obrancom oslobodiť sa.
     
    68
    Domáci hráči ukľunujú hru, držia si loptu na svojich kopačkách a vymieňajú si ju len pred vlastnou šestnástkou.
     
    69
    Z ničoho nič prišiel rýchly útok Levante, na konci ktorého Toño posielal výbornú prihrávku pred bránu. Tam si na ňu brúsili zuby hneď dvaja spoluhráči, obom však chýbal potrebný krok na to, aby na loptu dočiahli.
     
    70
    Nasledoval teda rohový kop, ktorý sa nepodaril ani domácemu tímu. Na domácich hráčoch je badateľná stupňujúca sa frustrácia.
     
    71
    Prichádza druhé striedanie na strane Espanyolu, na trávnik sa pozrie aj Paco Montañés, ktorý vymení Víctora Álvareza.
     
    72
    Hostia prepadli v útoku, hrozil rýchly protiútok Levante, za cenu kartového trestu tomu zabránil Víctor Sánchez.
     
    73
    Toño teda zahrával priamy kop, center ale skončil iba v rukaviciach pozorného Kika Casillu. Ten si s rozohrávkou počká na správne rozmiestnenie spoluhráčov.
     
    74
    Levante strieda posledný raz v zápase, z trávnika odkráčal El Zhar, opačným smerom vybieha čerstvý Víctor Casadesús.
     
    75
    Zdá sa, že rozhodca s hráčmi stráca trpezlivosť, za ďalší faul v strednej časti ihriska ukazuje Javimu Lópezovi žltú kartu.
     
    76
    Hra uviazla v okolí stredového kruhu, tu nemá vyslovene navrch ani jeden z tímov. Čas na vyrovnanie sa domácemu tímu rýchlo kráti.
     
    77
    Obrovskú šancu na vyrovnanie mal David Barral, ktorý si potiahol loptu až k hranici pokutového územia, kde nevymýšľal, prudko vypálil, no bránu prestrelil snáď len o milimetre.
     
    78
    Hostia už naťahujú čas, zbierajú sekundy kde sa len dá, no pri prvej možnosti sa snažia o útok a strelenie tretieho gólu, čím by prakticky rozhodli zápas.
     
    80
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby, Espanyolu sa darí držať loptu ďaleko od svojej brány, hráči o ňu zvádzajú boje najmä v okolí stredového kruhu.
     
    81
    David Barral v útoku v snahe spracovať si loptu nechtiac zahral rukou, videl to aj hlavný rozhodca, ktorý prerušuje hru.
     
    82
    Levante sa opäť muselo brániť, Diego Mariño po ďalšej prudkej strele stále drží nádeje svojho tímu na bodový zisk.
     
    83
    A mohlo byť rozhodnuté! Levante už nezostáva nič iné ako úplne otvoriť hru, čo hostia okamžite využili na prečíslenie. Paco Montañés z ľavej strany to ale napálil iba do vynikajúceho Diega Mariña.
     
    84
    Posledné striedanie v zápase znamená, že zápas nedohrá Lucas Vázquez, jeho miesto zaujme Mattioni.
     
    85
    Espanyol zahrával priamy kop, nepresný center ale nenarobil Diegovi Mariñovi veľké problémy. Ten neváhal a okamžite rozohral.
     
    86
    Na opačnej strane Levante získalo rohový kop, ktorý však zostal nevyužitý, hostia poctivo svoj tesný náskok bránia.
     
    87
    Levante dalo gól! Krásny gól domáceho tímu znamená, že je opäť vyrovnané! Center Juanfrana spoluhráčovi výborne sklepol Uche a striedajúci VÍCTOR CASADESÚS krásnou strelou z voleja vyrovnáva skóre.
    Víctor CASADESÚS - 2:2
     
    88
    Hostia sa okamžite snažia strhnúť vedenie späť na svoju stranu, v ich hre je však badateľný chaos, očividne ich strelený gól poriadne rozhodil.
     
    89
    Domáci tm dokonca mohol ísť do vedenia! Hostí zachránil iba perfektný zákrok Kika Casillu, ktorý v stopercentnej šanci vychytal David Barrala.
     
    90
    Levante ešte získava priamy kop, po faule Rubén Duarte od zlosti loptu zakopol medzi divákov, za čo automaticky vidí žltú kartu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať 3 extra minúty.
     
    90+2
    Domáci hráči nevyužili priamy kop, no zostanú v útoku, získali ešte rohový kop. Kto by to bol pred desiatimi minútami povedal, že Espayol sa v závere bude triasť o zisk jediného bodu.
     
    90+3
    Až teraz sa podarilo hráčom hostí oslobodiť sa, lopta sa nachádza ďaleko od brány, pravdepodobne sa už útočnej akcie na jednej, či druhej strane nedočkáme.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, zápas sa tak končí remízou. V druhom polčase síce mali navrch hostia, no veľkú efektivitu nám v druhej polovici zápasu naopak predviedli domáci hráči, ktorí napokon neboli ďaleko od trojbodového zisku. Treba však povedať, že tímy si dnes body spravodlivo rozdelia medzi seba.

    Espanyol si po dnešnom zápase aspoň dočasne udrží 8. miesto v tabuľke, Levante o bod preskočí Almeríu. Či to tak aj zostane bude záležať od ostatných zápasov 32. kola.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera. (22:38:14)

    Andrej Marienka

    Góly: 21. Junior, 87. Casadesús – 18. Vázquez, 45+1. Caicedo

    Karty:   65. Mari (LVN) – 72. Sánchez (ESB), 75. López (ESB), 90. Duarte (ESB)


    Levante UD: Diego Mariño – Toño, Juanfran, Vyntra, Iván – José Luis Morales, Simão Junior, Víctor Camarasa, El Zhar – Uche, David Barral
    Náhradníci: Jesús Fernández – David Navarro, Rubén García, Xumetra, Víctor Casadesús, Sissoko, José Mari

    RCD Espanyol Barcelona: Kiko Casilla – Rubén Duarte, Moreno, Álvaro González, Arbilla – Víctor Álvarez, Víctor Sánchez, Javi López, Lucas Vázquez – Caicedo, Sergio García
    Náhradníci: Pau López – Mattioni, Stuani, Abraham, Cañas, Colotto, Paco Montañés

    Rozhodca: Mario Melero – Jacobo Martínez, José Martínez