Bosna a Hercegovina – SAE 2:5 (kon.) | Luxembursko – Turecko 5:7 (kon.) | Hongkong – KĽDR 0:9 (kon.)
koniec
Luxembursko
5:7 (2:0, 2:3, 1:4)
Turecko
cz Piatok 10.04.2015, 15:00 • İzmir BB Buz Sporları Salonu • MS - 3. divízia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítám tu všechny hokejové fajnšmekry! Zatímco nejlepší týmy světa se pomalu chystají na světový šampionát v Praze a Ostravě a v elitních evropských soutěžích vrcholí boje o mistrovský titul, soupeří se také v pro našince mnohem exotičtějších vodách. V těchto dnech se totiž v tureckém Izmiru odehrává Mistrovství světa 3. divize, tedy nejnižší výkonnostní kategorie. Ani u této lahůdky server onlajny.com nechybí a já Vám přinesu páteční odpolední utkání mezi Lucemburskem a domácím Tureckem, které může mnohé napovědět o postupujícím do vyšší kategorie.
     
    Turecko:
    Turecko v loňské sezóně sestoupilo z divize II. B a na domácím šampionátu v Izmiru bojuje o návrat do vyššího výkonnostního levelu. Turkům se zatím vyřčený cíl plnit daří, dosud vyhráli všechna čtyři utkání a vedou tabulku o skóre před také stoprocentní KLDR. Pořadatelská země postupně přehrála nováčka z Bosny a Hercegoviny 11:0, Gruzii 13:1, Spojené Arabské Emiráty 15:0 a naposledy Hong Kong 10:1.

    Fakta a zajímavosti:
    Člen IIHF: od 1. 1. 1991
    Pořadí v žebříčku IIHF: 41.
    Celkový počet hráčů: 1 395 (z toho 69 mužů a 871 juniorů)
    Počet stadionů: 11 s mezinárodními rozměry (z toho 8 krytých)
     
    Lucembursko:
    Hokejisté Lucemburska po třech vítězstvích s papírově slabšími soupeři ve čtvrtek poprvé padli, když nestačili na Severní Koreu a pokud ještě chtějí zabojovat o postup, musejí domácí reprezentaci v pátek porazit. Lucemburští hokejisté na turnaji postupně přehráli 15:3 Gruzii, 7:2 Spojené Arabské Emiráty a 5:0 Bosnu a Hercegovinu. V posledním zmíněném duelu pak podlehli KLDR 2:5. Zajímavostí je, že v národním týmu Velkovévodství lucemburského, jak zní oficiální název země, se sešli Robert Beran (ročník narození 1969) a jeho syn Thierry Beran (1992). Oba borci nastupují za celek IHC Beaufort v páté německé lize.

    Fakta a zajímavosti:
    Člen IIHF: od 23. 3. 1912
    Pořadí v žebříčku IIHF: 42.
    Celkový počet hráčů: 392 (z toho 130 mužů a 235 juniorů)
    Počet stadionů: 4 s mezinárodními rozměry (z toho 1 krytý)
     
    Pohled do statistik:

    LUCEMBURSKO:

    Nejproduktivnější hráči:
    Benny Welter – 8b (7+1)
    Marcus Eriksson – 7b (4+3)
    Thierry Beran – 7b (4+3)

    Brankáři:
    Michel Welter – 4z, průměr 4,06, úspěšnost 79,17%
    Gilles Mangen – 2z, průměr 0,00, úspěšnost 100%

    TURECKO:

    Nejproduktivnější hráči:
    Alec Kocoglu – 16b (9+7)
    Serdar Semiz – 13b (6+7)
    Emrah Ozmen – 13b (4+9)

    Brankáři:
    Levent Ozbaydugan – 3z, průměr 0,46, úspěšnost 96,30%
    Erol Kahraman – 3z, průměr 0,55, úspěšnost 92,31%
     
    Úvodní sestavy:

    Lucembursko: Mangen (M. Welter) – Thiry, Linster, Gronlund, Scheier (C), Milano, Siner – B. Welter (A), R. Beran, T. Beran – Cannon, Schon (A), Backes – G. Biver, Eriksson, Wambach – Mosr, O. Biver. Trenér: Vladimir Kuzněcov.

    Turecko: Ozbaydugan (Kahraman) – Oztürk, Gokalp Solak, Fatih Faner, Aktürk, Baris Coskun, Islam, Secer – Alec Kocoglu, Ozmen (C), Semiz – Gumus, Erdogan Coskun, Halil – Emre Faner, Karakoc, Andy Kocoglu – Alper Solak, Bagcilar. Trenér: Deniz Ince

    Rozhodčí: Kincses (HUN) – Jefremov (KAZ), Gladčenko (UKR).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:02
    Utkání bylo zahájeno. V brance Lucemburska dnes nastoupil dosud méně vytěžovaný Gilles Mangen. Svatyni Turecka hájí Levent Ozbaydugan.
     
    3:01
    Do utkání vstoupili podle očekávání aktivněji pořádající Turci. Ti za tři minuty vyslali na Mangena už tři střely. To Ozbaydugan zatím jen přihlíží útočnému snažení svých kolegů.
     
    Turečtí hokejisté zatím ovládají kanadské bodování turnaje. Na prvních místech jsou hned čtyři – Alec Kocoglu, Serdar Semiz, Emrah Ozmen a Serkan Gumus. Až na páté pozici figuruje nejlepší hráč "zbytku světa," kterým je Rim Chung Hong z KLDR.
     
    7:17
    Lucembursko se bude muset bránit ve čtyřech. Gilles Biver je vyloučen za hákování.
     
    7:53
    Síly na ledě se vyrovnávají. Emrah Ozmen se holí ohnal po protihráči a je vyloučen za sekání.
     
    8:02
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    To je pro dosud suverénní Turecko šok! Při hře 4 na 4 posílá celek z Beneluxu do vedení SACHA BACKES. Asistence: Ronny Scheier a Colm Cannon.
     
    9:18
    Gilles Biver na ledě a začíná tak zkrácená přesilovka Lucemburska.
     
    9:54
    Tu ale papírově domácí celek nevyužil. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    Tým ze zemičky, která má jen něco málo přes půl milionu obyvatel, je najednou aktivnější. Turecko stále zůstává na třech střelách z úvodu zápasu, kdežto outsider zápasu už pálil čtyřikrát.
     
    14:41
    Hokejisté Turecka, které žene dopředu velmi slušně zaplněná hala v Izmiru, se pomalu vzpamatovávají z úvodního šoku. Soupeř však stále nijak nezaostává a snaží se oplácet rychlými kontry.
     
    18:34
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost na střídačce Lucemburska! Do hry se vložila dvojice syn a otec Beranové, kteří vypracovali šanci pro BENNYHO WELTERA a ten přidává svou osmou trefu na turnaji. Lucembursko vede nad Tureckem 2:0! Asistence: Thierry Beran a Robert Beran.
     
    18:56
    V závěru periody se ale musejí domácí bránit. Vyloučen je Robert Beran za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině máme zaděláno na parádní zápletku! Lucembursko se totiž po včerejší porážce od KLDR vzepjalo k parádnímu výkonu a po dvaceti minutách vede nad dosud stoprocentními Turky 2:0. V 9. minutě se při hře 4 na 4 trefil Sacha Backes a v závěru periody turecké fanoušky ještě více zmrazil Benny Welter.

    Střely na branku v 1. třetině – 8:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Turecko vystřídalo brankáře. Ozbaydugana nahradil Erol Kahraman.
     
    20:57
    45letý Robert Beran je zpět na ledě, Lucembursko v plném počtu.
     
    21:41
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    A je to 3:0! Kotouč za záda střídajícího Kahramana nasměroval Švéd s lucemburským pasem MARCUS ERIKSSON. Asistence: Gilles Biver a Pit Sinner.
     
    22:16
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Pořádající celek se konečně prosazuje! Diváky v hale poprvé rozjásal SERKAN GUMUS, jenž snižuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Erdogan Coskun.
     
    27:56
    Turecko v těchto chvílích tlačí a atmosféra v hale ožívá.
     
    Zajímavostí je, že zkušenosti s tureckým hokejem má i český celek HC Bohemians Praha – účastník pražské Krajské ligy, tedy 4. nejvyšší soutěže. Ledoví klokani se 2. prosince roku 2010 utkali s tureckým univerzitním výběrem, jenž se tehdy v Česku připravoval na Zimní univerziádu. Zajímavou konfrontaci jasně ovládli Pražané, kteří exotického soupeře přestříleli hodně divokým poměrem 20:7.
     
    29:25
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Obrovský tlak favorita přináší své ovoce! Po přihrávce nejproduktivnějšího hráče turnaje, Alece Kocogla, snižuje na 3:2 YUSUF HALIL. Teď se dá očekávat pořádný turecký kolotoč! Asistence: Alec Kocoglu a Oztürk Gokhun.
     
    30:13
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Ovšem poddaní velkovévody Jindřicha I. Lucemburského zbraně neskládají a COLM CANNON jim vrací dvoubrankové vedení! Asistence: Sacha Backes a Patrick Schon.
     
    Turecko vede ve druhé třetině na střely 3:9, přesto stále prohrává o dva góly. Navíc dva ze tří puků skončily za zády brankáře Kahramana. Střídání gólmanů, které kouč Ince uskutečnil o přestávce, se tak domácím zatím vůbec nevyplácí.
     
    32:24
    Další komplikace pro pořadatelskou zemi. Serkan Gumus vyloučen za podražení.
     
    34:25
    V bílém hrající Lucembursko početní výhodu nevyužilo, ale alespoň zabrzdilo nápor soupeře.
     
    36:00
    Nyní si přesilovku vyzkouší Turecko. Robert Beran dostává dvě minuty za sekání.
     
    37:16
    Turecko právě vstřelilo branku!
    A bojovný Turek přesilovku využil! Po samostatné akci překonal Mangena ANDY KOCOGLU – 4:3. Bez asistence.
     
    Hra se v závěru periody přelévá nahoru – dolů. Zákroky si připisují oba gólmani.
     
    39:12
    Kai Linster z Lucemburska je vyloučen za podražení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po dvou třetinách mohu konstatovat, že sledujeme nejvyrovnanější zápas dosavadního průběhu šampionátu. Na začátku prostřední periody zvýšil Marcus Eriksson už na 3:0 pro Lucembursko, ovšem pořadatel turnaje poté konečně přidal a začal ztrátu stahovat. Serkan Gumus a Yusuf Halil nejprve dotáhli skóre na 3:2 a na čtvrtý lucemburský zásah, jenž si připsal Colm Cannon, odpověděl v přesilové hře Andy Kocoglu. Po čtyřiceti minutách tak Lucembursko vede nad Tureckem už jen 4:3.

    Střely na branku ve 2. třetině – 6:14, celkem – 14:24.
     
    Turecko před dnešním utkáním inkasovalo jen dvě branky, o které se rovným dílem podělili oba brankáři. Dnes však pořadatelská země obdržela už čtyři góly a Ozbaydugan s Kahramanem si opět nemají co vyčítat. Oba odchytali jednu třetinu a každý za svá záda propustil dva kotouče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V úvodu třetí třetiny se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. V čase 40:00 byl udělen trest turecké hráčské lavici. Dvě minuty odsedí Huseyin Secer.
     
    41:13
    Lucembursko v plném počtu a bude hrát ještě 47 sekund přesilové hry.
     
    42:01
    Také Turecko v plném počtu. V úvodu této části jsme zatím viděli jedinou střelu, kterou na Kahramana vyslali hráči z Beneluxu.
     
    44:38
    Temperamentní Turci si to komplikují sami. Erdogan Coskun zvedl hůl moc vysoko a dvě minuty bude odpočívat na trestné lavici. Tedy může doufat, že to budou dvě minuty.
     
    46:27
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Jenže pořádající tým skóruje ve vlastním oslabení! Ozmen poslal do šance YUSUFA HALILA, jenž svým druhým zásahem v utkání srovnává stav na 4:4. Stadion v Izmiru je na nohou! Asistence: Emrah Ozmen.
     
    46:39
    Turecko v plném počtu. Turci vstřelili vyrovnávací gól ze své vůbec první střely mezi tyče ve třetí dvacetiminutovce.
     
    Nejlepší Lucemburský klub Tornado Luxemburg je v současnosti účastníkem čtvrté nejvyšší soutěže ve Francii. V minulosti hrál také nižší německé soutěže a je osminásobným vítězem domácího šampionátu a držitelem stejného počtu trofejí v Lucemburském poháru.
     
    49:36
    Turecko pomalu dorovnává poměr střel na branku ve třetí třetině. Lucembursko 6 – Turecko 4.
     
    Před námi je necelých deset minut, které zbývají do konce řádné hrací doby. Aktivnější jsou nyní Turci, kteří se před svými diváky snaží zápas rozhodnout.
     
    53:01
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Podle zápisu domácí celek si bere vedení zpět! Sedm minut před koncem třetí třetiny svůj tým nasměroval blíže k výhře THIERRY BERAN. Asistence: Sacha Backes a Colm Cannon.
     
    55:04
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Turci se ale nevzdávají! Na 5:5 srovnává ERDOGAN COSKUN. Asistence: Yusuf Halil.
     
    Jednou z největších hvězd lucemburského výběru je naturalizovaný Švéd Marcus Ericsson. Ten odehrál šest sezón v nejvyšší švédské soutěži za Leksands a Moru. Navíc jeho starší bratr Niklas je držitelem zlaté olympijské medaile z Lillehammeru, kde byl spoluhráčem legendárního Petera Forsberga.
     
    57:19
    Tohle může Lucembursko mrzet! Bruslařů v bílých dresech totiž bylo na hřišti šest a tak přichází trest za příliš mnoho hráčů na ledě!
     
    57:19
    Turecko si vzalo oddechový čas. Kouč Deniz Ince cítí šanci!
     
    58:52
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Turecký tým nabídnutou přesilovku využívá a 68 sekund před koncem jde poprvé v zápase do vedení! Po nahrávce Gumuse rozpoutal vlnu eufórie v hledišti SERDAN SEMIZ. Asistence: Serkan Gumus a Alec Kocoglu.
     
    58:52
    Oddechový čas Lucemburska.
     
    59:14
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Těžce vydřené vítězství pořadatelské země ještě potvrzuje SERDAN SEMIZ. Lucembursko dnes bojovalo, ale už je jasné, že na body nedosáhne. Asistence: Emrah Ozmen.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Lucemburska většinu zápasu nad favorizovaným Tureckem vedli, přesto jim nakonec body proklouzly mezi prsty a domácí výběr si tak připisuje vítězství 5:7. Celek z Beneluxu v utkání vedl už 3:0, poté ještě 4:2 a v čase 53:01 jej poslal do vedení 5:4 Thierry Beran. Turecko se ale nevzdalo. O dvě minuty později nejprve srovnal Erdogan Coskun a 68 sekund využil přesilovou hru Serdan Semiz, který tak vstřelil rozhodující gól zápasu. Stejný hokejista pak skóre zápasu v čase 59:14 i uzavřel.

    Střely na branku ve 3. třetině – 11:12, celkem – 25:36.
     
    Turecko má díky dnešní výhře postup ve svých rukách. Rozhodující zápas domácí čeká v neděli, kdy se utkají s také neporaženou Severní Koreou. Lucembursko už ze hry o první místo definitivně vypadlo. To je z mé strany již vše. Děkuji za pozornost a u dalších on-line přenosů se opět těším napočtenou! (17:19:52)

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 9. Backes (Scheier, Cannon), 19. Welter (T. Beran, R. Beran), 22. Eriksson (Biver, Sinner), 31. Cannon (Backes, Schon), 54. T. Beran (Backes, Cannon) – 23. Gumus (Erdogan Coskun), 30. Halil (Alec Kocoglu, Gokhun), 38. Andy Kocoglu, 47. Halil (Ozmen), 56. Erdogan Coskun (Halil), 59. Semiz (Gumus, Alec Kocoglu), 60. Semiz (Ozmen)


    Luxembursko: Mangen (M. Welter) – Thiry, Linster, Gronlund, Scheier (C), Milano, Sinner – B. Welter (A), R. Beran, T. Beran – Cannon, Schon (A), Backes – G. Biver, Eriksson, Wambach – Mosr, O. Biver. Trenér: Vladimir Kuzněcov.
    Turecko: Ozbaydugan (od 21. min. Kahraman) – Oztürk, Gokalp Solak, Fatih Faner, Aktürk, Baris Coskun, Islam, Secer – Alec Kocoglu, Ozmen (C), Semiz – Gumus, Erdogan Coskun, Halil – Emre Faner, Karakoc, Andy Kocoglu – Alper Solak, Bagcilar. Trenér: Deniz Ince

    Rozhodca: Kincses (HUN) – Jefremov (KAZ), Gladčenko (UKR)

    Diváci: 653