Slovensko – Holandsko 3:2 (kon.)
koniec
Slovensko
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Holandsko
Utorok 07.04.2015, 10:15MS žien - 1. divízia, sk. B
Partner:
     
    To je od nás pre dnešok všetko. S konštatovaním, že aj najbližší zápas Sloveniek na majstrovstvách sveta v Pekingu (vo štvrtok o 7.00 ráno proti KĽDR) budete môcť sledovať na našom webe Onlajny.eu sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte krásny zvyšok dňa. (12:31:40)
     
    Je koniec! Slovenské reprezentantky zvládli aj svoj druhý zápas v B-skupine I. divízie majstrovstiev sveta v Pekingu a v tabuľke majú už 5 bodov. To znamená, že minimálne do ostatných dnešných zápasov ostávajú na druhej priečke za šesťbodovými Maďarkami.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    60:00
    V poslednej sekunde je po útočnej snahe ešte za podrazenie vylúčená Bieke van Nesová, ale to nás už nemusí zaujímať! Zápas sa končí a Slovensko vyhráva pomerom 3:2!
     
    59:41
    Po góle odchádza Leeuwenová opäť na striedačku a nabudené Holanďanky to skúsia absolútnym vabankom.
     
    59:41

    Holandsko dalo gól!

    Tak napokon nie! Holandské hráčky dokázali opäť znížiť na rozdiel jediného gólu, pričom Leeuwenová bola vo svojej bránke. Do štatistík sa ako úspešná strelkyňa zapisuje ZOE BARBIEROVÁ. Asistencia: Jessie Tegelaarová.
     
    59:33
    Claudia Leeuwenová smeruje späť na hraciu plochu, dvojgólová strata je pre Holanďanky zrejme neriešiteľná.
     
    59:33
    Slovensko dalo gól!

    Slovenky definitívne potvrdzujú svoje víťazstvo gólom do prázdnej bránky! Puk tam dostala obrankyňa GABRIELA ŽITŇANSKÁ. Asistenciu si pripisuje kapitánka Lívia Lúčová.
     
    59:30
    Leeuwenová je stále na striedačke a pred nami je posledných 30 sekúnd úpornej obrany! Slovenky statočne bojujú a vyrovnanie pripustiť nechcú.
     
    59:08
    Máme tu vylúčenie na oboch stranách! Na trestnú lavicu smeruje v nervóznom závere za hrubosť naša Lenka Sroková a holandská Juse Luikensová si odpyká trest za seknutie.
     
    59:02
    Holandsko si vyžiadalo oddychový čas!
     
    59:01
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby a naše hráčky sa bránia. Pevne veríme, že v Pekingu cítia podporu zo Slovenska a duel dokážu dotiahnuť do víťazného konca!
     
    58:24
    Claudia Leeuwenová šprintuje na striedačku, Holanďanky sa pokúsia vyrovnať v powerplay!
     
    57:02
    Pred nami sú necelé tri minúty riadnej hracej doby. Na Slovenkách, špeciálne na brankárke Kiapešovej, je teraz náročná úloha, pretože naše hráčky musia súperky udržať na uzde a nedovoliť im vyrovnať.
     
    55:48
    Holanďanky hrajú v plnom počte, ich časté vylúčenia sú napokon potrestané a Slovenskám už neostáva nič iné. iba v záverečných štyroch minútach hry udržať jednogólový náskok!
     
    55:48
    Slovensko dalo gól!

    Slovenky tesne pred koncom vylúčenia holandskej hráčky využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Postarala sa o to ROMANA KOŠECKÁ, ktorej na gól prihrávali Nikola Gápová a Tatiana Ištocyová.
     
    53:52
    Stretnutie sa prehuplo do poslednej sedemminútovky riadnej hracej doby a Slovensko si zahrá ďalšiu presilovku! Na trestnú lavicu tentokrát smeruje za podrazenie holandská útočníčka Julie Zwarthoedová.
     
    51:20
    Aj táto presilovka slovenského tímu je už minulosťou. Naše reprezentantky ju využiť nedokázali a pokračuje sa za vyrovnaného stavu 1:1.
     
    50:09
    Slovenkám sa zatiaľ nedarí zúžitkovať ani túto presilovku. Početnú výhodu nevyužili naše reprezentantky ani včera, keď ich mali k dispozícii päť.
     
    49:20
    Holandsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nešportové správanie Kayleigh Hamersová.
     
    47:55
    Vo včerajšom zápase sa našim reprezentantkám strelecky darilo lepšie, keď Taliansko zdolali 4:3 po samostatných nájazdoch. O góly sa postupne postarali Gápová, Mikesková, Kollová a rozhodujúci samostatný nájazd premenila Lalíková.
     
    46:43
    Zatiaľ čo sa na ľadovej ploche nič významnejšie nedeje, priblížme si situáciu v tabuľke. Po dvoch odohraných zápasoch je na jej čele ženský výber Maďarska, ktorý v prvom dueli zdolal KĽDR jasne 5:1 a dnes si už pomerom 2:1 poradil aj s Talianskom. Po dva body zatiaľ majú na svojom konte Holanďanky a naše reprezentantky, bodík patrí Taliankam a Číne a bez bodu je stále KĽDR.
     
    43:17
    Slovenské hokejistky ale napokon svoju snahu a aktivitu nezúžitkovali a do vedenia sa v tomto zápase stále nevedia dostať. Do konca riadnej hracej doby duelu ostáva necelých 17 minút.
     
    41:58
    Slovensko hrá v plnom počte a začína sa naša skrátená presilovka!
     
    41:17
    Pomer síl na ľadovej ploche sa napokon na malý moment vyrovná, potom si Slovenky zahrajú presilovku! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie holandská útočníčka Jose Luikensová.
     
    40:29
    Tretia tretina sa začala presilovkou pre holandské hráčky. Pevne veríme, že Slovenky sa dokážu ubrániť a neinkasujú. Pred nimi je ešte viac ako minúta hry v oslabení.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Naše reprezentantky v nej súperky prestrieľali pomerom 10:4 (celkovo v zápase už 21:10) a v samom závere sa im podarilo aj vyrovnať. Pred záverečnou časťou hry je teda všetko otvorené.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:58
    V záverečných dvoch sekundách strednej časti hry a najmä v úvode tretej tretiny sa budeme musieť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Nikola Gápová.
     
    39:33
    Slovensko dalo gól!

    Je vyrovnané! Slovensky síce nevyužili svoje presilovky, ale v hre v plnom počte na oboch stranách sa dokázala presadiť MIRIAM MIKESKOVÁ. Asistencie si pripisujú Lívia Lúčová, Romana Košecká.
     
    39:05
    Ani to ale napokon našim hráčkam nevyšlo a presilovku nevyužili. Holandsko už hrá medzičasom v plnom počte.
     
    37:05
    Holandsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Hilde Huismanová. Slovenky majú skvelú možnosť vyrovnať v samom závere druhej tretiny.
     
    34:21
    Aj zvyšnú časť oslabenia sme napokon ustáli a neinkasovali sme. Hrá sa v plnom počte na oboch stranách.
     
    33:47
    Z najhoršieho sme vonku a hráme vo štvorici. Aj napriek tomu sa ale ešte holandská presilovka nekončí a naše hráčky na čele s Kiapešovou sa musia mať na pozore.
     
    32:21
    Holanďanky signalizované vylúčenie využiť nedokázali a zahrajú si skrátenú dvojnásobnú presilovku. Na trestnú lavicu smeruje za držanie protihráčky Mária Herichová.
     
    32:16
    Tak toto je neuveriteľné, budeme sa brániť dokonca v trojici! Hlavná rozhodkyňa má totiž ruku hore, na čo reaguje holandská brankárka Leeuwenová okamžitým šprintom na striedačku.
     
    31:47
    Slovensko sa napokon bude musieť brániť! Nedovoleným hitom sa prezentovala Radka Trebulová a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    30:04
    Presilovka sa končí a Slovensko ju opäť využiť nedokázalo. Zverenkyne trénera Andreja Schöbera nedokázali potrestať ani šieste vylúčenie súpera v tomto dueli.
     
    29:16
    Slovenkám sa nedarí využiť ani túto presilovku. Našim hráčkam v Pekingu chýbajú dve skúsené hokejistky – Petra Jurčová je zanená a Viktóriu Ihnaťovú zasa neuvoľnil ruský klub Arktik Uchta. Pevne však veríme, že aj bez týchto dvoch reprezentantiek dokážeme proti Holandsku skórovať!
     
    28:04
    Holandsko sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje za krosček Cloe Keijzerová, pre ktorú je to už druhé vylúčenie v zápase a zároveň aj v tejto tretine.
     
    25:46
    Ani túto presilovku ale naše reprezentantky nedokázali využiť. Pred nami je ale ešte stále dostatok času, takže dievčatá to rozhodne nesmú vzdávať!
     
    23:46
    Slovensko si zahrá ďalšiu presilovku! Tentokrát sa holandské reprezentantky dopustili školáckej chyby, keď ich v jednom momente bolo na ľadovej ploche až 6 a trest ich za to minúť nemôže. Dve minúty na trestnej lavici si odsedí Jet Mildersová.
     
    23:35
    Holanďanky sa napokon dokázali ubrániť aj v tejto početnej nevýhode a stav je stále 1:0 v ich prospech. Slovensko ale jasne dokazuje svoju bojovnosť a túžbu po víťazstve.
     
    23:14
    Slovenky sa síce snažia, ale naše hráčky stále nevedia prekvapiť holandskú brankárku. Presilovka reprezentantiek spod Tatier sa pomaly kráti.
     
    21:34
    Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu totiž smeruje holandská obrankyňa Cloe Keijzerová, ktorá sa dopustila nedovoleného hitu.
     
    20:40
    Slovenky v prvej tretine prestrieľali súpera pomerom 11:6, ale presný zásah do siete Leeuwenove nepadol. Veríme, že to sa čoskoro zmení!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Naše hráčky v nej gól dať nedokázali, no z ich pohľadu ešte rozhodne nie je nič stratené a stále majú šancu na úspech. Ich súperky z Holandska majú na svojom konte takisto 2 body za triumf 3:2 po samostatných nájazdoch, keď včera zdolali domácu Čínu.


    Pripomeňme si úvodné zostavy:

    Slovensko: Kiapešová (Kvaková) – Čurmová, Lalíková, Žitňanská, Drábeková, Raková, Paľová, Gáborčíková, T. Ištocyová – Gápová, Herichová, Sroková – Mikesková, Lúčová, Košecká – Trebulová, Kollová, Staroňová – Mišková, Korenková, L. Ištocyová

    Holandsko: Leeuwenová (Bosová) – Keijzerová, Martensová (C), Huismanová, Hamersová, Wortelová, Mildersová, Kooijmanová – Tagelaarová (A), de Jongová, Luikensová – Barbierová, Zwarthoedová, Wielengaová (A) – Evenová, Tjin-a-Tonová, van Nesová – Flinková, van der Zandeová, Bartonová

    Rozhodca: Abergová (FIN) – Cardonauová (SUI), Sangová (CHN).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:49
    Holandsko sa dokázalo ubrániť a vyrovnávajúci gól neinkasovalo. V tejto časti hry sa už nič nestane, prvá tretina je na konci.
     
    18:50
    Našim reprezentantkám sa ale nedarí presadiť sa a zdá sa, že do šatní pôjdu za stavu 1:0 v prospech súpera. Slovenky čaká v základnej skupine majstrovstiev sveta ešte postupne výber KĽDR, Maďarska a Číny. Všetky zápasy nájdete na našom webe Onlajny.eu.
     
    17:49
    Slovensko si v závere prvej tretiny opäť zahrá presilovku! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie holandská hráčka Nicky Tjin-a-Tonová.
     
    15:12
    Naše hráčky v bránke s Kiapešovou ale napokon skrátenú hru v oslabení zvládli a už môžu pokračovať v plnom počte. Na podobné vylúčenia si však v zvyšnej časti duelu budú musieť dávať pozor, pretože kvôli jednému teraz prišli o dlhú dvojnásobnú presilovku.
     
    14:31
    Holendsko v hre štyroch proti štyrom neinkasovalo a naše súperky už dokonca hrajú v plnom počte. Zverenkyne trénera Andreja Schöbera sa musia brániť.
     
    13:58
    Holandské hokejistky si počkali na návrat vylúčenej Barbierovej a už hrajú vo štvorici. Pomer síl na ľade je teda vyrovnaný a hráčky majú viac priestoru na skórovanie.
     
    13:12
    Slovenky ale dvojnásobnú presilovku nevyužili a dokonca aj na ich strane vidíme prvé vylúčenie. Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Romana Košecká, aj napriek tomu však pokračuje naša presilovka 4 proti 3.
     
    12:31
    Jednu minútu a 27 sekúnd budeme hrať dokonca presilovku o dve hráčky! Na trestnú lavicu totiž odchádza aj Holanďanka Kayleigh Kamersová za podrazenie.
     
    11:58
    Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu smeruje za krosček Zoe Barbierová!
     
    09:20
    Vo včerajšom zápase sa vedenia ujali naše hráčky, dnes je tomu naopak. To ale pre Slovensko ešte stále nič neznamená a pred nami je dostatok času na to, aby sme dokázali gólovo odpovedať.
     
    07:11
    Holandsko dalo gól!

    Naše súperky sa napokon ujímajú vedenia. V hre v plnom počte na obcoh stranách sa o to postarala BIEKE VAN NESOVÁ. Asistenciu si pripisuje Myrthe Martensová.
     
    02:26
    Prvé dve minúty duelu prebehli v rámci fair-play a rozhodcovia nikoho vylúčiť nemuseli. Rovnako tak nepadol ani gól, takže v Pekingu je zatiaľ stále 0:0.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní druhého zápasu našej ženskej reprezentácie v B-skupine I. divízie majstrovstiev sveta v Pekingu. Svoj prvý duel odohrali dievčatá proti Taliansku a zvíťažili v ňom 4:3 po samostatných nájazdoch. Pevne veríme, že sa im podobne bude dariť aj dnes.

    Slovensko nastúpi v tejto zostave: Kiapešová (Kvaková) – Čurmová, Lalíková, Žitňanská, Drábeková, Raková, Paľová, Gáborčíková, T. Ištocyová – Gápová, Herichová, Sroková – Mikesková, Lúčová, Košecká – Trebulová, Kollová, Staroňová – Mišková, Korenková, L. Ištocyová
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:15 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 40. Mikesková (Lúčová, Košecká), 56. Košecká (Gápová, T. Ištocyová), 60. Žitňanská (Lúčová) – 8. van Nesová (Martensová), 60. Barbierová (Tegelaarová)


    Slovensko: Kiapešová (Kvaková) – Čurmová (A), Lalíková, Žitňanská, Drábeková, Raková, Paľová, Gáborčíková, T. Ištocyová – Gápová, Herichová, Sroková – Mikesková (A), Lúčová (C), Košecká – Trebulová, Kollová, Staroňová – Mišková, Korenková, L. Ištocyová
    Holandsko: Leeuwenová (Bosová) – Keijzerová, Martensová (C), Huismanová, Hamersová, Wortelová, Mildersová, Kooijmanová – Tagelaarová (A), de Jongová, Luikensová – Barbierová, Zwarthoedová, Wielengaová (A) – Evenová, Tjin-a-Tonová, van Nesová – Flinková, van der Zandeová, Bartonová

    Rozhodca: Abergová (FIN) – Cardonauová (SUI), Sangová (CHN)