Buffalo – Carolina 4:3 (kon.) | NY Rangers – Columbus 4:3 (po pr.) | Minnesota – Winnipeg 0:2 (kon.)
Vancouver – LA Kings 2:1 (1:0 po s.n.) | San Jose – Dallas 1:5 (kon.)
po s.n. (1:0)
Vancouver Canucks
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Los Angeles Kings
cz Utorok 07.04.2015, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Chriss HIGGINS - 2:1sn
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Vancouver Canucks.
    Autorem vítězné branky je CHRIS HIGGINS.
     
    51:08
    Hned další velká šance, ale Burrows v příležitosti na brankovišti trefil pouze tyčky klece Los Angeles Kings.
    Daniel SEDIN - 1:1
     
    50:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se ve třetí třetině přeci jen dočkávají vyrovnání svého týmu. Je z toho nejen pro oko diváka krásný zásah, ale především dobrá šance Canucks na vítězství v zápase. DANIEL SEDIN dostal krásnou přihrávku od svého bratra Henrika, aby se nádherně napřáhl za levým kruhem a trefil snad jediné volné místečko, které v tu chvíli bylo v kleci Jonathana Quicka. Čeká nás pravděpodobně hodně zajímavý a napínavý závěr dnešního utkání. Asistence: Henrik Sedin, Alexander Edler.
     
    38:15
    Henrik Sedin a Daniel Sedin už si hledali cestu dopředu. Když ji našli, druhý jmenovaný trefil tyčku branky Jonathana Quicka. Další nevyužitá šance Canucks.
     
    29:57
    Vancouver Canucks ale budou mít k dispozici přesilovou hru. Drew Doughty (LAK) bude muset jít odsedět dvě minuty za sekání soupeře.
     
    29:40
    A teď zase veliká šance na druhé straně! Hansen sice trefil výborně puk z levé strany, ale ještě lépe se dokázal k tyčce přesunout Jonathan Quick.
     
    28:26
    Znovu veliká příležitost pro Los Angeles, Anže Kopitar byl samotný před gólmanem Kosatek a chtěl si Lacka stáhnout do bekhendu. Klička mu jen těsně nevyšla.
     
    27:50
    Martinez a jeho nahození od modré čáry, které ještě málem tečoval do sítě některý z forvardů Kings na brankovišti. Teď měli domácí velké štěstí.
     
    24:33
    Vylučovat se bude z domácích řad, Canucks totiž hráli v šesti a hlavní rozhodčí už střídačce Vancouveru uděluje trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpykává Radim Vrbata (VAN).
     
    21:57
    Justin Williams zase mohl všechno změnit. Nikým nehlídaný uháněl po pravém křídle, aby vystřelil kotouč a jen těsně trefil výstroj Eddieho Lacka.
     
    14:37
    Početní výhodu si dnes poprvé vyzkoušejí také domácí. Dvě minuty totiž inkasuje od arbitra duelu hostující Jarret Stoll, jenž se provinil nedovoleným bráněním.
     
    05:51
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, přesilovku si zahrají Los Angeles Kings. Yannick Weber (VAN) inkasuje od hlavního rozhodčího dvě minuty, protože fauloval držením. Canucks se musejí bránit.
    Dwight KING - 0:1
     
    01:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Pouť Los Angeles směrem za play-off začíná hodně pozitivně pro muže v bílých trikotech. Individuální akce a mužstvo ze západní Ameriky se může poprvé radovat. Eddie Lack sice na kotouč dobře viděl, ale přesto inkasoval ještě ve druhé minutě základní hrací doby. DWIGHT KING se ukázkově protáhl pásmem Vancouver Canucks a naprosto bez chybičky zakončil za záda soupeřova gólmana, ten už nemohl nic moc dělat. Dobrý začátek pro kalifornskou družiny, Vancouver musí od startu duelu dotahovat. Asistence: Tyler Toffoli, Jeff Carter.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 51. D. Sedin (H. Sedin, Edler), rozh. náj. Higgins – 2. King (Toffoli, Carter)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Nick Bonino (VAN)
    0:0   Jeff Carter (LAK)
    2. séria:
    0:0   Radim Vrbata (VAN)
    0:0   Anže Kopitar (LAK)
    3. séria:
    1:0   Chris Higgins (VAN)
    1:0   Marián Gáborík (LAK)


    Vancouver Canucks: Lack – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis, Sbisa, Bieksa – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Higgins – Dorsett, Vey, Matthias – Hansen, Horvat, Kenins
    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Martinez, Regehr, Greene, McNabb – Williams, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Brown, Stoll, Lewis – Nolan, Shore, Clifford

    Rozhodca: Sutherland, Hebert – Murchison, Shewchyk

    Diváci: 18 870