Buffalo – Carolina 4:3 (kon.) | NY Rangers – Columbus 4:3 (po pr.) | Minnesota – Winnipeg 0:2 (kon.)
Vancouver – LA Kings 2:1 (1:0 po s.n.) | San Jose – Dallas 1:5 (kon.)
po s.n. (1:0)
Vancouver Canucks
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Los Angeles Kings
cz Utorok 07.04.2015, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Napínavý konec základní části až do posledního zápasu? Dost možná. Kings sice v posledních dnech s největší pravděpodobností eliminovali divizního rivala San Jose Sharks a většinu nadějí na postup do play-off mu sebrali, přesto ještě Králové nemají žádnou jistotu. V Pacifické divizi si Los Angeles stojí na čtvrtém místě, pouhý bodík za Calgary Flames. Černobílí tedy stále mají možnost poskočit do vyřazovacích bojů z prvních třech příček divize. Ale budou muset pochopitelně zabrat. Poslední dva duely však Kings zvládli. Nejdříve jasně udolali na svém ledě 8:2 Edmonton Oilers, aby o jediné utkání později přelstili 3:1 v základní hrací době také Colorado Avalanche. Uvidíme doposud posledního vítěze Stanley Cupu ve vyřazovacích bojích? Na odpověď si ještě musíme chvíli počkat.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Proměnlivá nálada v kanadském městě by se klidně už letos mohla změnit. Vancouver sice ani teď nemá jistý postup do play-off, ale vyřazovací boje má na dosah ruky. Otázkou je, jak by se Kosatkám vedlo v prvním kole play-off, ale to už je zase jiný příběh. Poslední dvě utkání Canucks nezvládli, postupně nestačili na Chicago Blackhawks a Winnipeg Jets. Zatímco Stíhačkám Vancouver podlehl o jedinou branku v prodloužení, proti Jestřábům byl rozdíl o něco vyšší. Konkrétně 3:1. Už dnes mohou mít zase trenéři Canucks trochu větší klid na duši. Jenže v cestě jim stojí stále o play-off tvrdě bojující Los Angeles Kings. Je více než pravděpodobné, že souboj klubů ze stejné divize hodně napoví.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Není to tak dlouho, co se týmy na ledě potkaly. V druhé polovině března zavítali Vancouver Canucks na led Los Angeles. A zvítězili v Hollywoodu celkem jednoznačně 4:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (31 + 30)
    Marián Gáborík (LAK) (26 + 20)
    Andrej Sekera (LAK) (1 + 3)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Duel může hodně napovědět o postupu mančaftů do play-off, utkají se dva výběry z Pacifické divize. Konkrétně proti sobě nastoupí Vancouver Canucks a Los Angeles Kings.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Lack – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis, Sbisa, Bieksa – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Higgins – Dorsett, Vey, Matthias – Hansen, Horvat, Kenins

    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Martinez, Regehr, Greene, McNabb – Williams, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Brown, Stoll, Lewis – Nolan, Shore, Clifford.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Na prvním vhazování zápasu si vedli lépe domácí hráči, hned také zamířili do útočné třetiny. Následně získali touš Kings, ale zůstali v postavení mimo hru.
     
    00:24
    Další technický problém, tentokráte hosté vyhodili kus černé gumy s odrazem o mantinel mezi diváky.
     
    00:56
    Eddie Lack má první zásah utkání, odražený kotouče trefil jeho betony v brankovišti. Ale větší šance to nebyla, Kings se nedostali k dorážce.
     
    01:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Pouť Los Angeles směrem za play-off začíná hodně pozitivně pro muže v bílých trikotech. Individuální akce a mužstvo ze západní Ameriky se může poprvé radovat. Eddie Lack sice na kotouč dobře viděl, ale přesto inkasoval ještě ve druhé minutě základní hrací doby. DWIGHT KING se ukázkově protáhl pásmem Vancouver Canucks a naprosto bez chybičky zakončil za záda soupeřova gólmana, ten už nemohl nic moc dělat. Dobrý začátek pro kalifornskou družiny, Vancouver musí od startu duelu dotahovat. Asistence: Tyler Toffoli, Jeff Carter.
    Dwight KING - 0:1
     
    02:35
    Hrálo se už také před Jonathanem Quickem, jenže ten ještě ani tak neměl žádnou práci. Los Angeles vyhazuje do střední třetiny.
     
    03:16
    Ne levém křídle sice stál Dorsett připravený na střelu, jeho následný pokus o ránu ale někdo z obránců v bílém stačil zblokovat. Pak dorážel Bonino.
     
    03:50
    Hraje se hodně svižný hokej, důkazem byla také střela Stolla z dálky, jenž získal vhazování v útoční periodě pro své barvy.
     
    04:20
    Tvrdý souboj o kus černé pryže ve středním pásmu, nakonec důraznější domácí hráči. Ale Canucks se v první třetině zatím jen těžko dostávají ke Quickovi.
     
    04:58
    Sbisa dostával přihrávku mezi kruhy, ale soupeř mu stačil zavčas zablokovat hokejku, takže ke střele nedošlo. Pak Kings vyhazují touš.
     
    05:36
    Už se útočnou akcí prezentují také hosté. Nahození od Muzzina před brankou nikdo tečovat nedokázal, takže takový puk znamenal pro Lacka snadnou práci.
     
    05:51
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, přesilovku si zahrají Los Angeles Kings. Yannick Weber (VAN) inkasuje od hlavního rozhodčího dvě minuty, protože fauloval držením. Canucks se musejí bránit.
     
    06:14
    Kings začali početní výhodu vyhraným vhazováním a už vymýšleli první akci v přesilovce. Na střelu z pravé strany si ovšem Lack počíhal a zařídil nové buly.
     
    06:24
    Marián Gáborík také na nic nečekal. Sotva obdržel kotouč před branku, nabral jej na hokejku a střílel. Jenže teď dobře neseřídil mířidla a jeho kotouč končí mimo.
     
    06:50
    Až nyní se daří Vancouveru poprvé vyhodit puk přes všechny čáry, hokejisté v modrém tak mohou dostřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    07:37
    Už jenom vteřiny, pak se vrátí Yannick Weber do hry a uvidíme opět hru v plném počtu. Ještě předtím snadný zákrok pro Eddieho Lacka lapačkou.
     
    08:01
    Domácí už hrají v plném počtu, teď se hra přerušila a my uvidíme první komerční přestávku.
     
    08:20
    Sotva se domácí vrátili do plného počtu, hned se snaží ukázat svou útočnou sílu. Henrika Sedina ale při pokusu o přechod do pásma zastavilo postavení mimo hru.
     
    08:31
    A zase technický přestupek, nyní zase ofsajd na druhé straně barikády.
     
    08:53
    Králové se dnes zatím snaží střílet opravdu z každé pozice, opět kotouč letící na Lacka. A gólman Kosatek se jen ohlédl za kotoučem.
     
    09:17
    Časté přerušování je na pořadníku také nyní. Kotouč skončil jako suvenýr mezi diváky a vhazovat by se mělo přesně ve středovém kruhu.
     
    09:33
    Výborná šance Horvata před brankou. Jenže když už zakončoval, Jonathan Quick zavčas stiskl betony k sobě. Buly před klecí Los Angeles.
     
    10:03
    Nahození hostující obrany do pásma, kde už čekal slovenský šikula Marián Gáborík. Jenže sám proti dvě bránícím mužům nestačil a o touš brzy přišel.
     
    10:22
    Quickův snadnější zákrok betony, i tak ale brankář Los Angeles raději přerušil hru a počká na nové vhazování. Ještě před buly ale malá reklamní pauza.
     
    10:37
    Rána obránce Kings ze středního pásma, před brankou ještě zkoušel tečovat Anže Kopitar. Ale ani tak touš neskončil jinde než za brankou Canucks.
     
    11:30
    Drew Doughty předvedl, že se vůbec nebojí útočných akcí. Od spoluhráče obdržel kotouč na levém křídle a protlačil se až do zakončení u levé tyčky.
     
    12:08
    Je to Eddie Lack, kdo má v poslední vteřinách a minutách hodně práce. Kings předvádějí výborný pohyb v pásmu, to činí domácím veliké trable.
     
    12:35
    Už se Canucks povedlo vyhodil alespoň přes všechny čáry tak, aby se nejednalo o icing. Naopak zakázané uvolnění na druhé straně.
     
    12:59
    Radim Vrbata a jeho střela z levé strany, ale nikdo ji nedokázal tečovat tak, aby Jonathana Quicka překvapila. Takhle skončila jen na zadním mantinelu.
     
    13:40
    Tanev vyvezl co nejbezpečněji pro Vancouver puk z obranné třetiny, jeho tým ale přesto nebyl schopný získat stabilněji pásmo.
     
    14:15
    Tahle akce už vypadala daleko nadějněji, jenže střela vyslána Sbisou od modré čáry trefila jen prvního bránícího hráče do nohou.
     
    14:37
    Početní výhodu si dnes poprvé vyzkoušejí také domácí. Dvě minuty totiž inkasuje od arbitra duelu hostující Jarret Stoll, jenž se provinil nedovoleným bráněním.
     
    14:57
    Kings ale začínají oslabení v klidu. Získali puk na své hole a daří se jim vyhodit přes všechny čáry až k Eddiemu Lackovi.
     
    15:15
    Tečovaný puk Radimem Vrbatou před Quickem ovoce nepřinesl, znovu se ale bude puk vhazovat právě před gólmanem Los Angeles.
     
    16:15
    Tato část přesilovky Canucks už vypadá daleko více nebezpečně, ale Kings jsou dobře v obraně pozičně rozestaveni, takže většinu přihrávek blokují svými těly.
     
    16:40
    Už se hraje v plném počtu, ani Vancouver tedy svou první přesilovku zápasu nevyužívá, Los Angeles zase může začít myslet na útok.
     
    16:49
    Jonathan Quick a jeho hbitý postřeh po Horvatově střele. Buly za několik okamžiků na stejném místě.
     
    17:06
    Po delší časové odmlce si na kotouč znovu sáhne Eddie Lack, i když tohle pro něj nebyla nikterak složitá práce. Buly v pásmu domácích.
     
    17:51
    Teď se hraje daleko více ze strany na stranu, v pásmu Kings se zase snažil prosadit dnes nebezpečný Bo Horvat. Když už střílel, Quick jeho zakončení viděl.
     
    18:29
    Stejně tak Yannick Weber zkoušel překvapit soupeřova strážce svatyně střelou z dálky. Ale Jonathan Quick dnes zatím výborně pozorný.
     
    19:26
    Už se hraje poslední minuta první třetiny. Vancouver Canucks se dostali do postavení mimo hru, takže uvidíme v této části ještě minimálně jedno vhazování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Více už se toho v první třetině nestane. Los Angeles drží díky brance ze druhé minuty utkání vedení 1:0. Už teď je ale jasné, že nás čeká ještě hodně zajímavých následujících čtyřicet minut hry.
     
    Střely na branku v první třetině

    Vancouver Canucks: 14

    Los Angeles Kings: 15
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Úvodní vhazování ve druhé části ovládli tentokráte hosté, ale je to Quick, kdo musí po střele Burrowse zasahovat. Buly po jeho pravici.
     
    20:45
    Marián Gáborík se hnal do útočné třetiny za kotoučem. Jenže byl ve pásmu sám a soupeř jej dokázal rychle odzbrojit. Naopak na druhé straně možnost pro Vrbatu.
     
    21:25
    V kabině Canucks musel být o přestávce pořádný průvan, Vancouver nastoupil do druhé části daleko aktivněji a pohybuje se velice rychle kolem klece Kings.
     
    21:57
    Justin Williams zase mohl všechno změnit. Nikým nehlídaný uháněl po pravém křídle, aby vystřelil kotouč a jen těsně trefil výstroj Eddieho Lacka.
     
    22:45
    Kotouč letěl sice k Lackovi hodně pomalu, ale gólman Canucks nechtěl moc riskovat. A tak raději přidržel touš lapačkou a zařídil nové buly.
     
    23:22
    Hansen se hnal kolem pravého mantinelu podobně jako před několika okamžiky Williams na druhé straně. Hansenovi se ale vůbec nepovedlo zakončit.
     
    24:08
    Daniel Sedin chtěl propasírovat puk do mezikruží na svého bratra, jenže tam nebylo moc místa na přihrávku. Kings si zavčas vše pohlídali a jsou v klidu.
     
    24:33
    Vylučovat se bude z domácích řad, Canucks totiž hráli v šesti a hlavní rozhodčí už střídačce Vancouveru uděluje trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpykává Radim Vrbata (VAN).
     
    25:15
    Los Angeles začalo přesilovku aktivně, hned se snažilo po vyhraném buly o střelu. Ale Brownův pokus orazítkoval pouze zadní mantinel.
     
    26:06
    Canucks se ještě stále nedaří na delší dobu vyhodit, i když Kings nejsou v této početní výhodě tolik střelecky aktivní. Ještě jedno buly před Lackem.
     
    26:33
    Radim Vrbata je zpátky na ledové ploše, jeho družina dokázala přežít také další oslabení a už zase může myslet na hru směrem dopředu. Henrik Sedin začíná novou akci.
     
    27:16
    Hra docela rychle plyne, teď se její tempo ještě pokusil zvýšit Bieksa, který už hledal rozjeté spoluhráče před brankou soupeře. Ale marně.
     
    27:50
    Martinez a jeho nahození od modré čáry, které ještě málem tečoval do sítě některý z forvardů Kings na brankovišti. Teď měli domácí velké štěstí.
     
    28:26
    Znovu veliká příležitost pro Los Angeles, Anže Kopitar byl samotný před gólmanem Kosatek a chtěl si Lacka stáhnout do bekhendu. Klička mu jen těsně nevyšla.
     
    29:15
    Brankář domácí se teď má co otáčet, kotouč prakticky nelétá nikde jinde než kolem něj. Horvat dostal touš na chvíli alespoň do střední třetiny.
     
    29:40
    A teď zase veliká šance na druhé straně! Hansen sice trefil výborně puk z levé strany, ale ještě lépe se dokázal k tyčce přesunout Jonathan Quick.
     
    29:57
    Vancouver Canucks ale budou mít k dispozici přesilovou hru. Drew Doughty (LAK) bude muset jít odsedět dvě minuty za sekání soupeře.
     
    30:17
    Tahle přesilovka vypadá zatím hodně dobře v podání Canucks, už dokonce dvě střeli vyslali domácí na branku. Ale na obě Quick dobře viděl, takže je s klidem zastavil.
     
    31:06
    Boninova rána bez přípravy z dálky,Higgins následně ještě podržel pásmu pro muže v modrém. Obrana Los Angeles ale dobře číhá na většinu přihrávek v oslabení.
     
    31:40
    Už jen několik málo vteřin do návratu vyloučeného Doughtyho na ledovou plochu, Kings už vyhodili přes všechny čáry a zdá se, že tohle oslabení bez problémů zvládnou.
     
    32:30
    Hraje se v plném počtu, hra ale dlouho pokračuje bez přerušení. Nick Shore už zakončoval jednu z dalších akcí Kings, která dělala starosti Lackovi.
     
    33:05
    Bo Horvat a další jeho příležitost v tomto zápase, jenže teď šikula v dresu Canucks nedokázal zasunout puk bekhendem do sítě.
     
    33:25
    Zakázané uvolnění Vancouver Canucks, vhazovat se bude po levé ruce Eddieho Lacka, jenž musí dávat pozor po delší časové odmlce.
     
    33:56
    Střela Yannicka Webera od modré čáry končí pouze v náruči připraveného Jonathana Quicka. Další akce budou probíhat až po skončení komerční přestávky.
     
    34:20
    Jarret Stoll a jeho dobrá obranná práce, která nepustila Radima Vrbatu do šance. Pak se ale ke střele stejně dostal Daniel Sedin, takže Quick musel zasahovat.
     
    35:03
    Vancover využívá času s kotoučem za svou brankou k dostřídání, už domácí posílají na led čerstvé síly. Na druhé straně dobře brání Carter.
     
    35:44
    McNabbova střela, na kterou si Lack počíhal svou výstrojí. Teď ale ještě jedna komerční přestávka ve druhé části.
     
    35:57
    Už se zase přerušuje. Kenins moc spěchal do útočné třetiny a bylo mu na modré čáře odpískáno postavení mimo hru.
     
    36:21
    Higgins se snažil odebrat kotouč Gáboríkovi. Slovák sice souboj o puk zvládl, ale také jeho počínání končí jen ofsajdem, teď hodně technických přestupků.
     
    36:44
    Když už se nepíská postavení mimo hru, vyhazuje Vancouver podruhé za sebou na zakázané uvolnění. Z toho pramení další buly před Eddiem Lackem.
     
    37:03
    Tyler Toffoli chtěl snadno projít přes modrou čáru. Ale také jeho zastavuje pravidlo o ofsajdu, závěr druhé třetiny se nám trochu natahuje.
     
    38:15
    Henrik Sedin a Daniel Sedin už si hledali cestu dopředu. Když ji našli, druhý jmenovaný trefil tyčku branky Jonathana Quicka. Další nevyužitá šance Canucks.
     
    39:14
    Už běží poslední minuta druhé části a aréna vře, protože domácí si v závěru prostřední dvacetiminutovky vytvořili větší šance. Ale gólman Kings je zatím nepřekonaný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Na branky poměrně chudý zápas, skóre zatím určuje pouze trefa Dwighta Kinga z první třetiny, na kterou zatím Canucks odpovědět nedokázali. Před námi je poslední dvacetiminutovka, ve které očekávejme spoustu útočných šancí na obou stranách.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Vancouver Canucks: 8

    Los Angeles Kings: 10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Na prvním vhazování ve třetí třetině si lépe vedli domácí. Ale musejí dávat pozor na rychlé výpady soupeře.
     
    41:11
    Už musel Jonathan Quick dávat poprvé v této periodě pozor, mířil na něj kotouč z pravé strany z hokejky Radima Vrbaty. Ale zatím vše v pořádku pro Los Angeles.
     
    41:13
    Carter se snažil obrat o kotouč Bonina. Jenže teď nejsou Kings tolik aktivní, aby dokázali vystřelit z každého získaného kotouče. Dopředu se tlačí Canucks.
     
    42:01
    Edler a jeho dobrá poziční hra ve střední periodě, tam získal puk do obrany pro Taneva. Ale domácí by zase co nejdříve k brance Quicka, kde potřebují vyrovnat.
     
    42:45
    Muzzin našel vepředu Nolan, ten ovšem bez podpory dalších spoluhráčů daleko nedošel. Následně už si sám Jake Muzzin vyzkoušel střelu z dálky na branku.
     
    43:16
    Marián Gáborík sice měl kotouč na hokejce, ale pouze v obranné třetině. Pak už byl v útoku daleko nebezpečnější Williams. Jenže ani on Lacka nepřekonal.
     
    43:58
    Obránci domácích si s rozehrávkou za vlastní brankou dávají docela na čas, hlavně nechtějí udělat zbytečnou chybu, která by je stála zápas.
     
    44:59
    Martinez a jeho další důrazná hra v obranné třetině. Stejně ale musel Jonathan Quick zasahovat, kus černé gumy k němu doletěl vzduchem, aby brzy skončil v rohu mantinelu.
     
    45:30
    Kings nikam tolik spěchat nemusí, přesto by ale rádi ještě viděli Eddieho Lacka překonaného. Kaliforňané se ale soustředí především na hru do defenzívy.
     
    46:23
    Hra přerušena, protože Drew Doughty zahrál kotouč vysokou hokejkou. Vhazovat se bude u Jonathana Quicka v pásmu, ale až po reklamní přestávce.
     
    46:45
    Aktivní druhá útočná formace Los Angeles už si dělal zálusk na střelu, jenže obrana Canucks na poslední chvíli dokázala reagovat a šanci soka zabránila.
     
    50:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se ve třetí třetině přeci jen dočkávají vyrovnání svého týmu. Je z toho nejen pro oko diváka krásný zásah, ale především dobrá šance Canucks na vítězství v zápase. DANIEL SEDIN dostal krásnou přihrávku od svého bratra Henrika, aby se nádherně napřáhl za levým kruhem a trefil snad jediné volné místečko, které v tu chvíli bylo v kleci Jonathana Quicka. Čeká nás pravděpodobně hodně zajímavý a napínavý závěr dnešního utkání. Asistence: Henrik Sedin, Alexander Edler.
    Daniel SEDIN - 1:1
     
    51:08
    Hned další velká šance, ale Burrows v příležitosti na brankovišti trefil pouze tyčky klece Los Angeles Kings.
     
    52:20
    Vancouver je najednou daleko aktivnějším celkem na ledové ploše, Kings se potřebují zpátky uklidnit tak, aby nedělali zbytečné chyby.
     
    53:08
    Vey vyhodil puk po mantinelu a doufal, že jej zasáhne v pásmu někdo z jeho spoluhráčů. Ale nestalo se tak, pak ještě Kings vyhodili až na zakázané uvolnění.
     
    53:50
    Jonathan Quick se v posledních momentech rozhodně nenudí. Teď se musel otáčet za branku, aby dobře sledoval pohyb soupeřových útočníků kolem klece.
     
    54:13
    Uvidíme komerční přestávka, hned po jejím skončení ale pokračujeme.
     
    54:36
    Už se znovu hraje, Tanev okamžitě hledal Burrowse před brankou. Henrik Sedin pak zblokován u mantinelu, stejně jako kotouč. Takže se musí znovu vhazovat.
     
    55:22
    Radim Vrbata v pravém rohu v nelehkém souboji, ale nakonec jej zvládl tak, že získal touš pro spoluhráče. Ke střele se ale přeci jen nedostal.
     
    56:05
    Kotouč byl až příliš nebezpečně blízko ke kleci Eddieho Lacka. A tak jej gólman Vancouver Canucks přidržel a počká na další buly, které proběhne po malé pauze.
     
    56:28
    Daniel a Henrik Sedin opět svírají soupeře kolem jeho klece. Ale teď se nedostali do takového zakončení, aby dokázali nějak Jonathana Quicka překvapit.
     
    57:01
    Marián Gáborík v útočné třetině dělal starosti sokovi, ale zavčas si na slovenského forvarda počíhal Tanev. Horvat následně vyvezl touš kupředu.
     
    57:40
    Jeff Carter a jeho šance po střele z dálky, jenže dobrý výhled měl taky Eddie Lack, jenž poslal kus černé gumy alespoň do levého rohu.
     
    58:41
    Bieksa a jeho povedený obranný zákrok, který zabránil dalším nepříjemnostem u branky Vancouveru. Přesto se ještě znovu bude vhazovat u Eddieho Lacka.
     
    59:21
    Už začala poslední minuta třetí třetiny, Higgins sice vyvážel puk z pásma, ale Kings jej vrátili zpátky. Do zakončení už se ovšem protlačit nestihli.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba k určení vítěze zápasu nestačila, takže si budeme muset počkat na lepší mančaft do prodloužení, případně také až do samostatných nájezdů. Za chvíli pokračujeme.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:09
    Prodloužení začali aktivněji domácí, Henrik Sedin se okamžitě vrhl s kotoučem směrem k Jonathanu Quickovi. Ale ránou z dálky jej nezaskočil.
     
    60:48
    Šance Bonina po tvrdé střele, pak ještě dorážel odražený puk na pravé straně Radim Vrbata. Ale ani tahle možnost neprojde až za brankovou čáru
     
    61:06
    Eddie Lack má po střele Jeffa Cartera z pravé strany pásma puk v náruči, bude se vhazovat právě po jeho levé ruce.
     
    61:52
    Zásah také pro Jonathana Quicka, jenž v lapačce přidržel jednu ze střel od modré čáry. Měl ale dost času, takže ještě stihl puk rozehrát za brankou.
     
    62:03
    Canucks jen nahodili za hostující branku, kde se následně jeli zkusit porvat o kotouč. Ale Edler byl v pásmu pozdě, rozehrává obrana Los Angeles.
     
    62:33
    Anže Kopitar si hledal místo po pravé straně, aby mohl projít do pásma. Ale také defenzíva Vancouveru zavčas na svém místě, moc šancí v prodloužení nesledujeme.
     
    63:20
    Daniel Sedin nabízel puk před branku svému bratrovi, ale ten měl v rozhodující chvíli zablokovanou hokejku. Jonathan Quick tak vůbec zasahovat nemusel.
     
    64:17
    Běží poslední minuta prodloužení. Zatím to vypadá, že dnes uvidíme také samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Nejen základní hrací doba, ale ani prodloužení vítěze neurčilo. A tak následuje dovednostní disciplína, tedy samostatné nájezdy. Za chvíli začínáme.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Nick BONINO neproměňuje.
     
    1. séria
    0:0
    Jeff CARTER neproměňuje.
     
    2. séria
    0:0
    Radim VRBATA neproměňuje.
     
    2. séria
    0:0
    Anže KOPITAR neproměňuje.
     
    3. séria
    1:0
    Chris HIGGINS proměňuje.
     
    3. séria
    1:0
    Marián GÁBORÍK neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Vancouver Canucks.
    Autorem vítězné branky je CHRIS HIGGINS.
    Chriss HIGGINS - 2:1sn
     
    Konec zápasu.
     
    Viděli jsme utkání plné šancí, ale možná trochu překvapivě ne tolik bohaté na branky. V základní hrací době padly jen dva góly, po jednom na každé straně. Když ve třetí třetině domácí Daniel Sedin vyrovnal stav zápasu, muselo se jít nejen do prodloužení, ale také samostatných nájezdů. Tam se zaskvěl domácí ochránce svatyně Eddie Lack, jenž nepustil ani jedno trestné střílení. Vancouver Canucks berou dva body. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (0 + 0, čas na ledě 17:43, 4 střely)
    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, čas na ledě 17:49, 0 střel)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Eddie Lack (VAN) (37 zásahů)
    2. Jonathan Quick (LAK) (38 zásahů)
    3. Henrik Sedin (VAN) (0 + 1) (06:57:50)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 51. D. Sedin (H. Sedin, Edler), rozh. náj. Higgins – 2. King (Toffoli, Carter)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Nick Bonino (VAN)
    0:0   Jeff Carter (LAK)
    2. séria:
    0:0   Radim Vrbata (VAN)
    0:0   Anže Kopitar (LAK)
    3. séria:
    1:0   Chris Higgins (VAN)
    1:0   Marián Gáborík (LAK)


    Vancouver Canucks: Lack – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis, Sbisa, Bieksa – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Higgins – Dorsett, Vey, Matthias – Hansen, Horvat, Kenins
    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Martinez, Regehr, Greene, McNabb – Williams, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Brown, Stoll, Lewis – Nolan, Shore, Clifford

    Rozhodca: Sutherland, Hebert – Murchison, Shewchyk

    Diváci: 18 870