Crystal Palace – Manchester City 2:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
2:1 (1:0)
Manchester City
Pondelok 06.04.2015, 21:00 • Selhurst Park, Londýn, Anglicko • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Obrovský tlak Manchestru City vrcholí! Stále lietajú nebezpečné centre do pokutového územia domácich, ale brankár Speroni spolu so svojimi spoluhráči stále odolávajú. Do konca stretnutia ostáva 70 sekúnd!
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 4 minúty!
     
    89
    Striedanie v tíme Crystalu Palace FC: ihrisko opúšťa Zaha, jeho miesto zaujíma Gayle.
     
    89
    Striedanie v tíme Manchestru City: ihrisko opúšťa Fernandinho, jeho miesto zaujíma Milner.
     
    88
    Veľká šanca Manchestru City! Toure sa dostal k strele v pokutovom území a jeho pokus bol tečovaný. Lopta mierila už do domácej brány, ale brankár Speroni vytiahol vynikajúci zákrok!
     
    85
    Striedanie v tíme Crystalu Palace FC: ihrisko opúšťa Bolasie, jeho miesto zaujíma Souare.
     
    84
    Striedanie v tíme Crystalu Palace FC: ihrisko opúšťa Murray, jeho miesto zaujíma Sanogo.
    Yaya TOURÉ - 2:1
     
    78
    Manchester City dal gól!
    Tak toto bola poriadna bomba, ktorá sa skončila presným zásahom. K odrazenej lopte sa dostal YAYA TOURÉ, ktorý si ju jemne posunul a následne jedovkou prepálil všetko čo mu stálo v ceste! Loptu zastavila až sieť domácej brány. Brankár Speroni sa síce hodil, no v tomto prípade bol z neho iba štatista. Je znížené a ešte z toho bude veľká dráma.
     
    77
    Striedanie v tíme Manchestru City: ihrisko opúšťa Navas, jeho miesto zaujíma Nasri.
     
    72
    Tak teraz mali hostia kopať pokutový kop. Myslím, že Fernandinho sa dostal k strele po rohovom kope a trafil Murrayho do ruky. Tá vôbec nebola pri tele a hlavný arbiter Michael Oliver mlčal. Obrovská chyba tohto rozhodcu, ktorý ukrátil hostí o penaltu!
     
    67
    Demichelis (Manchester City) na polovici ihriska zostrelil Murrayho a správne videl žltú kartu.
     
    66
    Striedanie v tíme Manchestru City: ihrisko opúšťa Dzeko, jeho miesto zaujíma Lampard.
     
    58
    Šanca Manchestru City! Exekútor priameho kopu bol Toure, ktorý poslal veľmi peknú technickú strelu, lenže lopta skončila na hornej sieti! Toto bolo veru veľmi tesné.
     
    57
    Puncheon (Crystal Palace) nedovolene zahral rukou pred vlastným pokutovým územím a videl kartu žltej farby. Hostia budú mať výhodu priameho kopu z identickej pozície ako ich súper na druhej strane.
    Jason PUNCHEON - 2:0
     
    48
    Crystal Palace dal gól!
    Tak tento zápas je pre domácich ako z rozprávky. Exekútor priameho kopu bol sám faulovaný JASON PUNCHEON, ktorý sa prezentoval krásnou technickou strelou ľavou nohou. Loptu poslal ponad päť-členný múr, tá mierila k ľavej tyčke a nakoniec skončila v bráne hostí! Brankár hostí Hart bol na túto krásnu strelu prikrátky, tu mu niet čo vyčítať. Orli sa dostávajú do dvojgólového vedenia.
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase je 1 minúta!
     
    40
    Delaney (Crystal Palace) sa prezentoval nedovoleným zákrokom, ktorý mal hneď od začiatku prívlastok žltý. A tak aj bolo.
    Glenn MURRAY - 1:0
     
    35
    Crystal Palace dal gól!
    Toto snáď nikto nečakal, ale prekvapivo sa do vedenia dostávajú domáci. Tí vybojovali rohový kop, ktorý bol odvrátený do bezpečia. Lenže prišiel ďalší center do ohňa, niekto ho pred vápnom predĺžil doň, kde bol úplne voľný Ledley. Ten vystrelil na bránu hostí a brankárovi Hartovi nasadil nečisté jasličky. Lopta sa odrazila ku GLENNOVI MURRAYMU, ktorý ju upratal do odkytej časti brány! Domáceho hráča mal strážiť stopér Demichelis, no už predtým tam bolo viacero chýb hosťujúcich hráčov. Orli sa dostávajú do jednogólového vedenia.
     
    34
    Veľká šanca Manchestru City! Silva sa odhodlal k strele spoza vápna a jeho pokus bol tečovaný. Brankár domácich Speroni stihol zareagovať a vytlačiť túto strelu na rohový kop! Fantastický zákrok!
     
    33
    Hosťujúci Aguero sa snažil využiť zaváhanie domácich, keď dostal prihrávku od Silvu a ocitol sa mierne z uhla už v šestnástke domácich. Vystrelil a jeho pokus skončil nad domácou bránou! Toto sa určite dalo zakončiť lepšie.
     
    21
    Veľká šanca Manchestri City! Aguero dostal loptu na hranici pokutového územia, pohral sa z dvoma obrancami a následne pravačkou vystrelil na zadnú žrď. Lopta sa stáčala od brány von, ale nakoniec skončila na pravej tyči domácej brány a odrazila sa preč! Po následnej akcii Dzeka vybojovali hostia rohový kop. Toto bola už tretia gólová šanca v stretnutí!
     
    13
    Obrovská šanca Manchestru City! Tak aj na druhej strane nebola premenená veľká šanca. Hart chytil loptu po centri a videl vpredu šprintujúceho spoluhráča Aguera. Ten prešprintoval svojich strážcov a následne aj obišiel brankára, lenže loptu si hodil do veľkého uhla. Gólman domácich Speroni neišiel do brány, ale vyrazil proti Argentínčanovi. Ten prihral na hranicu pokutového územia Silvovi, ktorý po dvoch dotykoch vystrelil a Sperovi výborne zasiahol! Toto by sa na takejto úrovni malo dávať, lenže aj také mená ako Aguero, či Silva nedokázali premeniť túto šancu.
     
    3
    Obrovská šanca Crystalu Palace! Tak toto sa dá nedať vôbec? Kelly dostal prihrávku na ľavej strane a následne poslal nebezpečnú prízemnú prihrávku pred hosťujúcu bránu. Tam do nej išiel v sklze Murray, lenže nedočiahol na ňu, no vôbec mu to nemuselo vadiť, pretože hneď za ním bol jeho spoluhráč Zaha, ktorý to mal ako na tácke. Ten sa však pri zakončení pošmykol a jeho strelecký pokus, ktorý mal byť formalitou skončil nad bránou hostí! Zlyhanie domáceho hráča hneď v úvode stretnutia môže stáť Orlov veľa, pretože po troch minútach už mohli vyhrávať.

    Marek Farkaš

    Góly: 35. Murray, 48. Puncheon – 78. Toure

    Karty:   40. Delaney (CRP), 57. Puncheon (CRP) – 67. Demichelis (MAC)


    Crystal Palace FC: Speroni – Ward, Dann, Delaney, Kelly – Zaha (89.Gayle), Ledley, McArthur, Bolasie (85.Souare) – Puncheon – Murray (84.Sanogo)
    Náhradníci: Ameobi, Boateng, Gayle, Hangeland, Hennessey, Sanogo, Souare
    Manažér: Alan Pardew

    Manchester City: Hart – Sagna, Demichelis, Kompany, Clichy – Fernandinho (89.Milner), Toure – Navas (77.Nasri), Agüero, Silva – Dzeko (66.Lampard)
    Náhradníci: Caballero, Fernando, Lampard, Mangala, Milner, Nasri, Zabaleta
    Manažér: Manuel Pellegrini

    Rozhodca: Michael Oliver – John Brooks, Gary Beswick