Lovosice – Dukla 26:25 (kon.) | Karviná – Zubří 31:29 (kon.) | Frýdek-M. – Plzeň 18:19 (po pr.)
Litovel – Zlín 29:25 (kon.) | Královo Pole – Hranice 29:24 (kon.)
koniec
HK FCC Město Lovosice
26:25 (14:16)
HC Dukla Praha
cz Sobota 04.04.2015, 09:55 • SH Chemik • Chance Extraliga mužů (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu s konstatováním výhry a postupu Lovosic do semifinále play-off vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního dne, například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen házenkářského) Onlajnu, na počtenou! (12:20:29)
     
    Lovosice se tak zásluhou netradičního hracího času staly prvním postupujícím do semifinále play-off. Nyní si Lovosičtí na své případné soupeře musejí počkat. Nejblíže postupu mají Hranice a Brno, které vedou před dnešním zápasem v sérii 2:0.
     
    Třetí čtvrtfinálový zápas mezi Lovosicemi a Duklou Praha je na totálním konci. První poločas třetího čtvrtfinále ranního zápasu mezi Lovosicemi a pražskou Duklou je minulostí. Do zápasu vstoupily lépe Lovosice, které se při druhém útoku dostaly do vedení. Moc dlouho netrvalo a Lovosice měly v 9. minutě dvoubrankový náskok a nic nenasvědčovalo tomu, že by ho měly ztratit. V jednu chvíli vedli domácí dokonce o čtyři branky, ale ani tento náskok Lovcům nestačil. Jenže Dukelští dokázali během následujících pěti minutách otočit vývoj utkání a byli to právě oni, kteří najednou vedli o dvě branky. Lovosice sice ve 26. minutě náskok Dukly stáhli a vyrovnali na 13:13, to ale bylo naposledy, kdy bylo skóre znovu bez brankového rozdílu. Do vedení se dostali Pražané znovu a stejně jako v předchozím případě se v posledních sekundách ocitli ve vedení o dvě branky. Stejným poměrem nakonec první poločas skončil. Do šaten tedy odcházeli šťastnější hráči Dukly Praha. Druhý poločas nezačal pro Lovosice moc šťastně, hned na jejím úvodu byl vyloučen Jan Landa. Domácí však dokázali početní nevýhodu ustát a naopak se dostat po navrácení Landy do vedení. O chvíli později se vrátili zpět do vedení Dukelští a toto vedení drželi až do samotného závěru utkání. Zbývaly dvě minuty do konce zápasu, když Lovosice převrátily misky vah na svojí stranu. V tu chvíli vedly o jednu branku a bylo zaděláno na pořádné drama. Obě obrany najednou začaly fungovat a navíc Adamík zlikvidoval jednu ze střel hostů. Po závěrečném oddechovém času Dukly zbývalo do konce utkání už jen šest sekund, hosté tedy na nic nečekali a do hřiště poslali šestého hráče. Ale ani to Pražanům nepovedlo, Šůstek poslal míč pouze do Adamíka. V tu chvíli se ozvala závěrečná siréna a na straně Lovosic vybuchla obrovská radost z vítězství a především postupu do semifinále po jasně vyhrané sérii 3:0.

    Statistiky zápasu:

    Vyloučení: 4 – 4
    Nejlepší střelci: Sýkora 7/5 – Kotrč 6
    Diváci: 758
    Rozhodčí: Václav Horáček, Jiří Novotný
     
    Komentář Vladimíra Šumy (trenéra .A.S.A. Město Lovosice): "Utkání mělo podobný ráz jako předchozí dvě střetnutí. Věděli jsme, že se to bude hrát do poslední vteřiny. Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, kdy jsme vedli 8:4. Následoval výpadek naší obrany, kdy nám dal soupeř 6 branek v řadě, to nás maličko zmrazilo. Zvedlo nás ustání oslabení při vstupu do druhé půle. Velká spokojenost vládne s proměňováním sedmimetrových hodů, které jsme všechny proměnili. Jsem rád, že se někteří svazoví experti spletli, když dávali za favorita Duklu Praha."
     
    Komentář Josefa Jana (trenéra HC Dukla Praha): "Chtěl bych v první řadě poblahopřát Lovosicím, protože hráli stejně jako předchozí dva zápasy velmi trpělivě a zkušeně. My jsme určitě zklamali ve fázi, kdy jsme měli přesilové hry a to jak v útoku, tak v obraně. To beru v závěru jako klíčové situace. Kdyby jsme nepropadli, tak si myslím, že by jsme dnes v Lovosicích vyhráli."
     
    Dnešní zápas sledovalo 758 diváků.
     
    60
    Konec zápasu. (26:25)
     
    60
    Adamík zlikvidoval v závěru nervydrásajícího zápasu střelu Šůstka, což znamená vítězství a postup Lovosic do semifinále play-off. (26:25)
     
    60
    Šest sekund od konce druhého poločasu. Hráči Dukly Praha jsou u míče. (26:25)
     
    60
    Oddechový čas pro celek HC Dukla Praha. (26:25)
     
    60
    Při následném útoku ale měli domácí znovu nepřesné mířidla. (26:25)
     
    60
    Při jedné ze zblokovaných střel domácích byl sestřelen monitor komentátorů České televize. (26:25)
     
    60
    Domácí mají k dispozici volný úder. (26:25)
     
    60
    Navíc Dukelští nedokázali dopravit míč do brány Lovosic. Nepřesná střela z rukou hostujících hráčů. (26:25)
     
    60
    Do konce druhého poločasu zbývá poslední minuta. (26:25)
     
    59
    Landa napřáhl při signalizované pasivitě pro střelu. Té ale chyběli potřebné parametry. (26:25)
     
    59
    Chroustovský sice pohledným zakončením dostal míč do sítě Dukly, to ale až po odpískání faulu. (26:25)
     
    58
    Adamík ve velmi důležité situaci zlikvidoval skákavou střelu Šůstka a drží tak Lovosice ve vedení. (26:25)
     
    58
    Miloslav Sýkora dokázal proměnit sedmimetrový hod v branku. (26:25)
     
    57
    Tentokrát už se ale domácí dožadovali sedmimetrového hodu oprávněně. (25:25)

    Josef Cestr

    HK FCC Město Lovosice
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkom 0/0 0 0 0 0
    HC Dukla Praha
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkom 0/0 0 0 0 0
    Rozhodca: Václav Horáček, Jiří Novotný
    Delegát: Václav Formánek
    Diváci: 758
    Štatistiky
    Lovosice: Adamík, Koňařík – Sýkora 7/5, Landa 6, Chroustovský 5, Miko 3, Hes 2, Malý 2, Motl 1, Franc, Jelínek, Semerád, Jonáš, Kolomazník

    Dukla Praha: Petržala, Rangl – Kotrč 6, Šůstek 4, Kastner 3, Sviták 3, Fulnek 2, Rams 2, Reichl 2, Jeníček 1, Kern 1, Mubenzem 1, Šimůnek, Březina