Nitra – B. Bystrica 4:2 (kon.)
koniec
HK Nitra
4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Streda 18.03.2015, 17:00 • Nitra aréna • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hlasy po zápase:

    Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra:
    "Hráčom sme zdôrazňovali, že nemôžu očakávať sériu podobnú tej s Martinom. Nám sa podarilo zužitkovať silu buly, kedy sme pohotovo zakončili. V závere to bolo nervózne, hráči sa tlačili do zakončenia. Pomohla nám presilovka na konci stretnutia."

    Miroslav Chudý, tréner HC 05 Banská Bystrica: "Videli sme, že vstup do semifinále bol veľmi zlý. Súperovi sme darovali prvý gól. V šatni sme si povedali tvrdé slová. Zrovnali sme výsledok, boli sme druhú tretinu lepši. V poslednej tretine si obe mužstvá strážili výsledok, nechceli urobiť chybu. Bohužiaľ sme ju spravili my a súperovi darovali prvý bod." (19:43:41)
    Fanúšikovia oslavujú, Nitra svoj prvý zápas zvládla.

     
    Štatistiky zápasu:
    Góly: 4:2
    Vylúčení na dve min.: 4:7
    Presilovky: 2:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 34:27
    Úspešnosť brankárov: 92.6%:87.9%
     
    Skončilo sa prvé semifinálové stretnutie, v ktorom si prvý bod za víťazstvo 4:2 vybojovala Nitra. O víťazovi zápasu rozhodla tretia tretina, v ktorej žiadne mužstvo nechcelo spraviť chybu. Dopustili sa jej však hostia, kedy dobre forčekoval Školiak, prihral puk pred bránku, kde strelou pod brvno strelil víťazný gól Marek Slovák. 10 sekúnd pred koncom zápasu spečatil výsledok gólom do prázdnej bránky Richard Lelkeš.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    LELKEŠ - 4:2
     
    59:50
    Nitra dala gól!
    RICHARD LELKEŠ využil svoje fyzické proporcie, zmocnil sa puku v obrannom pásme, vyviezol ho von z neho a bekendovou strelou po ľade pridáva ďalší gól domácich. Asistencie: Branislav Mezei.
     
    59:19
    Hostia v pätici, dokonca v šestici s prázdnou bránkou. Puku sa zmocnil Školiak, ktorý nevedel o prazdnej bránke hostí, prihral ho Lelkešovi do pásma a Nitra sa dopustila ofsajdu.
     
    58:50
    Konig nastrelil protihráča a domáci strácajú pásmo.
     
    57:00
    Po buly v stredovom kruhu Surový zasiahol Školiaka do tváre hokejkou, sadá si na trestnú lavicu a Nitra si zahrá presilovku.
    SLOVÁK - 3:2
     
    56:54
    Nitra dala gól!
    Nitra využíva presilovú hru. Po buly sa puk dostal k brankárovi hostí, ten ho neskryl do svojej moci ale prihral Čížekovi, ktorý ho stratil za bránkou pri dobrom napádaní Školiaka. Puk sa dostal pred bránku k osamotenému MAREKOVI SLOVÁKOVI, ktorý strelou pod brvno strelil dôležitý gól domácich. Asistencie: René Školiak.
     
    56:49
    Jaborník priľahol puk a hra je prerušená.
     
    56:25
    Nitra sa nevie usadiť v pásme a hostia sa dobre bránia.
     
    55:40
    Tománek bol zasiahnutý do tváre Gründlingovou hokejkou a Nitra si zahrá presilovku.
     
    55:24
    Handlovský spravil na útočnej modrej zbytočnú kľučku a hostia sa dopustili ofsajdu.
     
    54:01
    Vhadzuje sa pred Košarišťanom.
     
    54:01
    Stümpel poslal k ľadu čistým spôsobom Gründlinga.
     
    53:02
    Icing Nitra.

    Dalibor Sklár

    Góly a asistencie: 3. Slovák (Školiak), 17. Novák L. (Stümpel), 57. Slovák (Školiak), 60. Lelkeš (Mezei) – 22. Rosandič, 33. Hudec (Surový, Handzuš)


    HK Nitra: Valent (Lakosil) – Ordzovenský, König P., Milo, Mezei, Novák M., Kuzma, Bednár, Piačka – Tománek, Stümpel, Novák L., Lelkeš, Štefanka, Pupák, Slovák, Školiak, Ručkay H., Mráz, Bajtek, Ručkay J.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Košarišťan (Andersson) – Kousalík, Čížek, Rosandič, Gründling, Bambúch, Jaborník, Guimond, Lamper – Hudec, Handzuš, Kudrna, Surový, Kytnár, White, Handlovský, Heizer, Kafka, Matoušek, Zigo, Kadura

    Rozhodca: Baluška, Lauf – Korba, Rovenský

    Diváci: 3600