NJ Devils – Pittsburgh 2:0 (kon.) | Carolina – Ottawa 1:2 (po pr.) | Boston – Buffalo 1:2 (0:1 po s.n.)
Florida – Montreal 2:3 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:3 (po pr.) | Winnipeg – San Jose 5:2 (kon.)
Chicago – NY Islanders 4:1 (kon.) | Calgary – St. Louis 0:4 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 4:1 (kon.)
koniec po predl.
Carolina Hurricanes
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Ottawa Senators
cz Streda 18.03.2015, 00:05 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Partner:
    Mark STONE - 1:2
     
    64:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Všichni už vyhlíželi samostatné nájezdy, jenže Ottawa rozhoduje zápas! Ve středním pásmu dokázal vybojoval kotouč Kyle Turris, který si vyškolil Murphyho perfektně provedenou kličku a na závěr přidal výbornou přihrávku na MARKA STONA, který už se zakončením neměl problém! Asistence: Kyle Turris, Erik Karlsson
     
    61:03
    Na druhé straně si krásně vyměnili kotouč Ryan a Michálek. Prvně jmenovaný už měl položeného Chudobina, jenže se mu nepodařilo puk zvednou a navíc mířil mimo branku!
     
    60:28
    Eric Staal posílal puk před branku. Hammond nepředvedl příliš jistý zákrok, když mu puk vypadl z výstroje. Naštěstí pro hosty byl nejblíže a puk vyvezl!
     
    59:27
    Oba týmy jsou v plném počtu!
     
    58:07
    Jordan Staal přiklepl kotouč svému bratrovi na levou stranu, ten pohotově vypálil zápěstím. Hammond ale švihl lapačkou a puk lapil!
     
    57:28
    Před brankou se poté ještě poprali Michálek s Hainseym a oba putují na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    56:27
    Od modré velmi tvrdě vystřelil Murphy, odražený puk se dostával před branku, kam si najel Liles, který mohl zakončoval do poloprázdné branky. Do zakončení se ale nedostal, neboť byl atakován Cowenem. Rozhodčí jsou v dnešním utkání hodně benevolentní!
     
    49:13
    A další vyhození, Carolina zatím hraje oslabení velmi dobře!
     
    48:21
    Velmi zbytečný zákrok teď ve středovém kruhu převdedl Alex Sjomin, který podrazil Pageaua a míří na trestnou lavici! Přesilovka pro hosty!
     
    45:25
    Jordán našel v rohu Jordana Staala, který chvíli míchal s pukem a poté jej vrátil českému obránci, který si najel před branku. Michal ale branku minul!
     
    43:49
    Hoffman za brankou sekl Hainseyho. Odveta se odehrála v obranném pásmu Hurricanes, kde se na sebe oba vrhli. Oba hráči brzo skončili na zemi a putují na trestnou lavici. Hrát se bude 4 na 4!
     
    42:35
    Hainsey našel na pravém kruhu volného Jordana Staala, který velmi pohotově vypálil! Ottawa má ale v brance Hammonda, který střelu lapil do lapačky!
     
    40:49
    Condra zahákoval Skinnera a míří na trestnou lavici! Druhá přesilová hra pro Hurricanes.
    Patrick WIERCIOCH - 1:1
     
    33:22
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A hosté vyrovnávají! Hodně důležitý gól pro Senátory. Erik Karlsson našel na pravé straně úplně volného beka PATRICKA WIERCIOCHA, který propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Erik Karlsson, Mika Zubanejad.
     
    32:54
    A domácí půjdou do tří! Justin Faulk vyhodil puk mimo hrací plochu.
     
    32:24
    Opět skvělý Chudobin! Stoner dostal puk do rohu na Turrise, který okamžitou přihrávkou vybídl ke skórování Michálka, ten ale opět selhal.
     
    31:19
    Ottawě se aktivita ve druhé třetině vyplatila. Za hru vysokou holí míří na trestnou lavici Malone.
     
    29:31
    V rohu kluziště se po dobré práci Legwanda dostal k puku Chiasson, který si vyjel před branku a zakončoval. Chudobin udržel puk před čárou a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    17:07
    A máme tu první vyloučení tohoto utkání! Milan Michálek jde na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    15:41
    V rohu kluziště dlouhou dobu míchal s pukem Zibanejad, který poté našel geniální přihrávkou Hoffmana, ten vystřelil z první, ale Chudobin se vyznamenal!
    Elias LINDHOLM - 1:0
     
    12:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes se dostávají do vedení! Pěknou přihrávku dostal do pásma Jeff Skinner, který se rozhlédl a křížnou přihrávkou našel volného ELIASE LINDHOLMA, který nedal Hammondovi šanci a dává na 1:0! Asistence: Jeff Skinner, John-Michael Liles
     
    07:57
    Stone našel v rohu kluziště Turrise, který našel před brankou Michálka. Český útočník ale nepálil z první a puk si musel zpracovat. Poté trefil pouze náruč Chudobina!
     
    02:51
    Hned po vhazování se dostal puk na levou stranu k Lindholmovi, který viděl najíždějícího Skinnera. Na svého parťáka z útoku poslal přesnou přihrávku, Skinnerovi se podařilo i zakončit, nicméně Hammond kotouč lapil!
     
    02:44
    Malone a Borowiecki se do sebe pustili po vzájemném souboji v rohu kluziště. Bitka neměla dlouhého trvání, neboť hostující borec povalil Maloneho na zem a oba hráči putuji na trestnou lavici.

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 13. Lindholm (Skinner, Liles) – 34. Wiercioch (Karlsson, Zibanejad), 65. Stone (Turris, Karlsson)


    Carolina Hurricanes: Chudobin (Ward) – Hainsey, Faulk, Liles, Murphy, Jordán, Bellemore – E.Staal, J.Staal, Gerbe – Terry, Rask, Nestrašil – Skinner, Lindholm, Sjomin – Malone, McClement, Dwyer
    Ottawa Senators: Hammond (Driedger) – Methot, Karlsson, Wiercioch, Ceci, Cowen, Borowiecki – Michálek, Turris, Stone – Hoffman, Zibanejad, Ryan – Puempel, Legwand, Chiasson – Condra, Pageau, Lazar

    Rozhodca: Joannette, Kimmerly – Knorr, Lazarowich