Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 5:2 (kon.) | Omsk – Kazaň 0:2 (kon.) | D. Moskva – Petrohrad 1:6 (kon.)
Helsinki – CSKA Moskva 3:2 (kon.)
koniec
Jokerit Helsinki
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
CSKA Moskva
cz Pondelok 16.03.2015, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Igor GRIGORENKO - 3:2
     
    56:41
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Vteřinu po vypršení Koukalova trestu CSKA Moskva snižuje na rozdíl jediné branky! IGOR GRIGORENKO je v této sérii hodně při chuti, což nyní prokázal dobrou a hlavně šťastnou dorážkou Zajcevovy střely. Obránce CSKA vypálil vedle branky, od zadního mantinelu se ovšem puk odrazil ke Grigorenkovi, který ho o Karlssonův beton dopravil do klece. Asistence: Nikita Zajcev a Denis Denisov.
    Tommi HUHTALA - 3:1
     
    47:47
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A už je to 3:1 pro Jokerit Helsinky! Po vhazování se totiž ke střele dostal Topi Jaakola, Lalande puk neudržel a jako první si ho všiml TOMMI HUHTALA, který ho doklepl do klece a přidal svou druhou dnešní branku! Asistence: Topi Jaakola.
    Tommi HUHTALA - 2:1
     
    45:27
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Helsinští se dostali do přečíslení 3 na 2, které vyřešili nejlépe jak mohli! Po parádní kombinaci dostal puk před branku od Eetua Pöystiho TOMMI HUHTALA, pro nehož nebyl problém dopravit kotouč do odkryté branky! Asistence: Jere Sallinen a Eetu Pöysti.
    Ville LAJUNEN - 1:1
     
    35:37
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak na tohle jsme čekali, konečně nám padají branky! Jokerit přesilovou hru ještě zvládl využít a máme vyrovnáno. Topi Jaakola nejprve naznačil střelu, následně ovšem přihrál na VILLEHO LAJUNENA, jenž dělovou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Juhamatti Aaltonen a Topi Jaakola.
    Simon HJALMARSSON - 0:1
     
    35:11
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Jenže jsou to hosté, kteří se dostávají do vedení! Obrana Jokeritu se dopustila obrovské chyby a hráči CSKA šli ve dvou sami na brankáře. Jan Muršak to vyřešil skvělou přihrávkou na SIMONA HJALMARSSONA, který dopravil puk do sítě a otevřel střelecký účet dnešního zápasu! Asistence: Jan Muršak a Grigorij Panin.

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 36. Lajunen (Aaltonen, Jaakola), 46. Huhtala (Sallinen, Pöysti), 48. Huhtala (Jaakola) – 36. Hjalmarsson (Muršak, Panin), 57. Grigorenko (Zajcev, Denisov)


    Jokerit Helsinki: Karlsson (Helenius) – Korpikari, Gunderson, Väänänen, Jaakola, Ohtamaa, Lajunen – Hagman, Wirtanen, Aaltonen – Huhtala, Sallinen, Pöysti – Omark, Koukal, Moses – Mäki, Hahl, Rita
    CSKA Moskva: Lalande (50. Galimov) – Denisov, Zajcev, Němec, Kiselevič, Panin, Jegoršev, Naumenkov, Mamin – Grigorenko, Da Costa, Radulov – Hjalmarsson, Makarov, Muršak – Arťuchin, Korotkov, Žarkov – Volkov, Stas, Kvartalnov

    Rozhodca: Anisimov, Bondar – Palej, Ivanov

    Diváci: 13217