Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 5:2 (kon.) | Omsk – Kazaň 0:2 (kon.) | D. Moskva – Petrohrad 1:6 (kon.)
Helsinki – CSKA Moskva 3:2 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
1:6 (1:1, 0:2, 0:3)
SKA Petrohrad
cz Pondelok 16.03.2015, 17:30 • Lužniki Palace of Sports • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:50
    Jeden z hostujících beků ztratil před vlastní brankou kotouč a těžit z toho mohl Karsums, který stál sám před Koskinenem. Lotyšský forvard zamířil pouze do obrovitého gólmana SKA.
     
    58:17
    Ketov se dostal až před branku, ale byl zahákován Matem Robinsonem. Domácí se budou muset bránit ve čtyřech.
    Viktor TICHONOV - 1:6
     
    50:20
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba domácího obránce Robinsona, jenž v obranném pásmu namazal kotouč na hůl Tonyho Martenssona. Švédský útočník už byl před brankářem Šaryčenkovem, ale ještě puk posunul na VIKTORA TICHONOVOVA, který měl před sebou odkrytou branku. Asistence: Tony Martensson.
     
    46:06
    Vyloučení na obou stranách. Na domácí straně usedl na trestnou Kaspars Daugaviňš, za hosty zase Jevgenij Ketov. Hrát se bude 4 na 4.
    Patrick THORESEN - 1:5
     
    41:35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A je to 1:5! Martensson nahrál od zadního mantinelu PATRICKOVI THORESENOVI, který sice zamířil jen do hrudi Šaryčenkova, ale domácí gólman kotouč neudržel a Thoresen ho tak mohl dorazit za jeho záda. Asistence: Tony Martensson.
     
    41:01
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté jsou blízko vedení 1:3 na zápasy! Šaryčenkov vyrazil před sebe ránu Kovalčuka, betonem zastavil i první dorážku JEVGENIJE DADONOVA, ale druhá už skončila v síti – 1:4. Asistence: Ilja Kovalčuk a Vadim Šipačjov.
     
    39:43
    Vše vyprovokoval krosček Filipa Nováka na Panarina. Český bek si odsedí dvě minuty na trestné.
     
    39:43
    Máme tu strkanici, ve které se angažovali zejména hostující Kalinin a český obránce ve službách Dinama, Filip Novák!
     
    39:06
    Alexander Lazušin opouští led jen za pomoci spoluhráčů a míří rovnou do kabin. Do branky jde Alexander Šaryčenkov.
     
    39:06
    Pronikající Anton Burdasov byl sražen na domácího brankáře Lazušina, který zůstává ležet na ledě a nevypadá to s ním dobře!
     
    36:34
    Ilja Kovalčuk dohrál u mantinelu Alexandera Osipova, což domácí bek neunesl a o chvíli později kapitána SKA krosčekoval. Je z toho přesilová hra pro hosty.
     
    31:40
    Jalasvaara měl dobrou šanci, ale neumístil puk za záda Koskinena, který měl zakrytý výhled. Na druhé straně se dostal ke střele Panarin, Lazušin však kotouč vytěsnil do rohu.
     
    28:36
    Maxim Čudinov se dopustil nedovoleného zákroku. Dinamo má možnost hrát v početní výhodě.
    Ilja KABLUKOV - 1:3
     
    24:35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    33 sekund po trefě Šipačjova domácí dostávají další direkt! Zpoza branky si vybruslil ILJA KABLUKOV a jeho střela propadla Lazušinovi pod rukou do sítě. Tohle si měl domácí gólman pohlídat, šlo o poměrně laciný gól – 1:3. Asistence: Jevgenij Ketov.
    Vadim ŠIPAČJOV - 1:2
     
    24:02
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Armádní celek podruhé v zápase vede! Hosté teď doslova rozebrali obranu soupeře a po přihrávce Panarina zakončoval VADIM ŠIPAČJOV u vzdálenější tyčky do odkryté branky. Asistence: Jevgenij Dadonov a Artěmij Panarin.
     
    20:50
    Na trestnou lavici usedá Roman Červenka. Dinamo bude hrát přesilovku.
    Jegor DUGIN - 1:1
     
    12:52
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Od modré čáry vypálil Janne Jalasvaara a jemná teč JEGORA DUGINA puk nasměrovala za Koskinenova záda – 1:1. Asistence: Janne Jalasvaara.
    Patrick THORESEN - 0:1
     
    07:27
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Teď už se hostující fanoušci radují! Martensson domácího gólmana ještě nepřekonal, ale po chvilce kotouč projel mezi betony Lazušina a zastavil se na brankové čáře. Toho si jako první všiml PATRICK THORESEN a v pádu poslal celek SKA do vedení. Asistence: Tony Martensson.
     
    05:34
    Z pravého kruhu střílel Gorovikov. Koskinen vyrazil kotouč jen nad sebe a vůbec o něm nevěděl. Dojíždějící Burdasov však nedokázal černý kus pryže dotlačit za brankovou čáru. Vše končí posunutou hostující klecí.
     
    04:11
    Kovalčuk si na útočné modré krásně obhodil protihráče a z pravého kruhu vypálil těsně vedle Lazušinovy branky. Pěkná individuální akce kapitána SKA!
     
    00:34
    Hned první vyloučení. Mat Robinson podrazil Šipačjova a hosté budou hrát přesilovku.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 13. Dugin (Jalasvaara) – 8. Thoresen (Martensson), 25. Šipačjov (Dadonov, Panarin), 25. Kablukov (Ketov), 42. Dadonov (Kovalčuk, Šipačjov), 42. Thoresen (Martensson), 51. Tichonov (Martensson)


    Dynamo Moskva: Lazušin (od 40. min. Šaryčenkov) – Novák, Robinson, Jalasvaara, Solovjov, Korjagin, Mironov, Osipov – Daugaviňš, Gorovikov, Brjukvin – Karsums, Cvetkov, Karpov – Kokarev, Těreščenko, Pestuško – Volkov, Sojin, Sopin – Dugin.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Kalinin, Rukavišnikov, Chafizullin, N. Bělov, Čudinov, A. Bělov, Judin, Jermakov – Kovalčuk, Ericsson, Červenka – Dadonov, Šipačjov, Panarin – Tichonov, Martensson, Thoresen – Ketov, Kablukov, Burdasov.

    Rozhodca: Jeřábek, Ronn – Gorděnko, Sysujev

    Diváci: 7998