Česko – Austrália 8:2 (kon.)
koniec
Česko
8:2 (2:0, 1:0, 5:2)
Austrálie
cz Štvrtok 05.03.2015, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Reprezentace žen U-15
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný čtvrtek z Litoměřic. Dnes před sebou máme další atraktivní utkání českých hokejistek do 15 let proti exotickému soupeři – seniorskému výběru Austrálie! První zápas tady předevčírem vyhrála naše děvčata 5:1, tentokrát nastoupí s mírně pozměněnou sestavou a svůj úspěch budou chtít alespoň zopakovat, nebo pokud možno ještě zvýraznit.
     
    Naše reprezentace nemá zápasy spojené v jeden kemp, dnes se tedy v Litoměřicích sejde znova. Absence společného tréninku se zároveň pravděpodobně podepsala na pomalejším vstupu do úterního zápasu. K tomu se přidal po 24 sekundách hry nešťastný gól, a tak Češky po první třetině prohrávaly 0:1. Přesto měly od počátku na ledě výraznou herní převahu.

    Tu přetavily ve vytouženou první trefu až ve 26. minutě, o chvíli později skóre obrátily a nakonec z toho bylo jednoznačné vítězství 5:1. Našemu týmu se ve druhé polovině zápasu dařilo tradičně prosazovat v nejtěsnějším prostoru před brankou, australská gólmanka Michelle Coonanová musela předvést hodně solidní výkon, aby stav nebyl výraznější.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bláhová (Juřicová) – Pejšová, Sovjáková, Erbenová "C", Kotounová, Krčková, Šmajdová – Samohýlová, Dýcková, Matoušková – Kaltounková, Mlýnková, Lerchová – Čajanová, Hornická, Machalová – Mašková. Trenéři: Rudolf Valla a Roman Kosina.

    Austrálie: Phillisová (Coonanová) – Harveyová, Carsonová, Cockerellová, Newmarková, Pooleová, Venningová, Ayrisová – Reynoldsová, Giblinová, Harrisová, Mconieová, Greenová "C", Mooreová, Botterilová, Limová, Parkynová, Tihemaová, Hocuttová, Cromptonová. Trenér: Lee Brown.

    Rozhodčí: Koblischke – Beneš, Hubínek.
     
    Zatímco česká děvčata už jsou několik minut připravena na ledové ploše a provádějí poslední úpravy na svém zevnějšku, na Australanky zatím čekáme...
     
    ...teď už do ringu vjely i naše soupeřky, což znamená jediné – poslechneme si obě státní hymny.
     
    Kapitánky Magda Erbenová se Shonou Greenovou si ještě vyměnily dárkové taštičky a prohodily pár slov s trenéry soupeřů.
     
    Po tradičním českém rituálu, při kterém se otřásá v základech mantinel i celá hala, následují týmové pokřiky.
     
    A teď už můžeme jít na věc! V české bráně tentokrát startuje Kristýna Bláhová, v australské stojí na rozdíl od úvodního duelu Jo Phillisová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Nikola Dýcková svým průnikem hned zahájila první útočný pokus, ovšem Australanky prvních pár pokusů zvládly zablokovat.
     
    01:07
    Před brankovištěm číhala Laura Lerchová, které se ovšem neposedný kotouč zamotal pod nohama a zakončení z toho nebylo.
     
    01:36
    Od prvních sekund připomíná hra českou přesilovku, jen ta střelba chyběla. Teď ale vyjela před branku Natálka Mlýnková a proti jejímu bekhendu musela Phillisová solidně zasáhnout.
     
    02:09
    Australanky nás dokázaly vytlačit až do naší třetiny, kde také usilovně dorážejí na českou rozehrávku.
     
    02:37
    A to se jim dařilo poměrně úspěšně, ovšem Cromptonové pak kotouč ujel a Češky prchají dopředu.
     
    03:05
    Od modré čáry vyslala puk Monika Krčková, ale branku soupeřek minul.
     
    03:11
    Z českého tlaku rezultuje první přesilovka. Tiffany Venningová (AUS) – 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    03:33
    Škoda! Kristýna Kaltounková si obhodila puk pod bruslemi soupeřky, ale pak jí k němu kousek scházel a dříve ho poslala Phillisová do bezpečí.
     
    03:38
    A rázem je naše přesilovka minulostí. Na nedovolené bránění totiž putuje za katr také naše hokejistka, konkrétně Laura Lerchová (CZE). Jde se hrát čtyři na čtyři.
     
    04:10
    Cromptonová vykroužila až před Bláhovou a bekhend posílala ke druhé tyčce, kde měla naše gólmanka připravenou vyrážečku.
     
    04:32
    Českému týmu bylo navzdory pravidlu o hybridním icingu odpískáno zakázané uvolnění a pak zase přišel pokus o rychlé překvapení Bláhové. Mooreová však byla v příliš velkém úhlu.
     
    05:18
    Mlýnková s Kaltounkovou ujely do přečíslení, bohužel jim ale puk zase trochu utekl a Phillisová zvládla se štěstím zasáhnout.
     
    05:43
    A teď už hrají oba týmy v plném počtu. Karolína Hornická minula australskou branku, český tým má ponechanou výhodu.
     
    06:23
    Dlouhá kombinace v šesti hráčkách nevedla ke střeleckému pokusu, a tak přichází verdikt: Taylor Botterilová (AUS) si odpyká menší trest za hákování.
     
    06:59
    Teď musíme sportovně pochválit Tracy Hocuttovou za skvělou prái při blokování střel české obránkyně. Postarala se také o vyhození kotouče do středního pásma.
     
    07:42
    Další pokusy o rozehrávku národnímu výběru nevycházejí tak, jak by si představoval. Ale zkoušíme to znovu a znovu.
     
    08:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Když nevíš, co s pukem, vystřel! Tenhle recept by na menší australskou brankářku rozhodně mohl platit, po devíti minutách se v končící přesilovce ujímáme vedení. Kaltounková poslala napříč celým středním pásmem kotouč rozjeté Lerchové, která ho za modrou čarkou předala do tandemu KAROLÍNĚ HORNICKÉ. No a liberecká útočnice poslala puk z dálky o břevno do klece – 1:0! Asistence: Laura Lerchová, Kristýna Kaltounková.
     
    09:28
    Už to mohlo být o dva, Barbora Machalová pronikla mezi obránkyněmi až před Phillisovou. Blafák jí ale nevyšel tak, jak by si přála.
     
    10:51
    Musíme ovšem dávat pozor i na zadní vrátka. Tři české hráčky teď pečlivě střežily jednu australskou, která neměla v pásmu žádnou kamarádku.
     
    11:25
    O chvíli později už přece jenom musela naše "Blažena" zasahovat, pohlídala si přízemní střelu Mooreové.
     
    12:03
    Do třetice také Shona Greenová to zkusila sama, kotouč jí ujel až do českého rohu.
     
    12:38
    A teď už pokračuje český nápor. Sára Čajanová chvíli váhala, pak poslala puk směrem na branku, tu však minula.
     
    13:03
    Snad poprvé od gólu je hra přerušena, hrací předmět totiž skončil na střídačce Austrálie. Trenéři i hráčky se postupně shýbali jako domino, ale žádný karambol z toho nebyl.
     
    13:43
    Kristýna Kaltounková si před brankovištěm počkala na ideální vybídnutí Natálie Mlýnkové. V poslední chvíli ji při zakončení ale puk ujel z hokejky.
     
    14:23
    Po obkroužení branky v podání Hornické střílela ze zadní pozice Krčková, gólmanka puk snadno vytěsnila.
     
    14:58
    Jedna, dva, tři. Ani tolik pokusů nestačilo Báře Machalové ke gólu, hlavně za první zákrok špičkou betonu si Phillisová zaslouží od spoluhráček i fanoušků potlesk.
     
    15:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tam druhý! Českým nadějím často kombinace nevychází nejlíp, ale teď to zase nahradily rychlou akcí. V rohu pásma bojovala o puk se soupeřkou Lucie Samohýlová a vyšťourat se ho povedlo SABINĚ MATOUŠKOVÉ. Ta s ním vyjela z ostrého úhlu před branku a protože před ní soupeřka zbytečně odstupovala, zakončila svižně pod horní tyčku – 2:0! Asistence: Magdalena Erbenová.
     
    16:46
    Dál se hraje v australském pásmu, kde budou mít ledaři zdaleka největší práci. Švihovkou teď otestovala Phillisovou Sára Čajanová.
     
    18:03
    Odstavit Karolínu Hornickou od puku, to je úkol, který nikomu nezávidím. Česká útočnice byla faulována, a pak stejně poslala nabídku do brankoviště, kde to zavánělo třetím gólem.
     
    18:03
    Tiffany Venningová (AUS) – 2 minuty za hákování.
     
    19:08
    Jenže ani tentokrát se nedokážeme usadit v útočném pásmu na víc než deset sekund, zahrála si i na druhé straně ledu Bláhová.
     
    19:31
    Když už se to povedlo, od mantinelu vyjela Kaltounková. Druhý růžek australské klece ale minula.
     
    19:52
    A teď je právě naší osmičce Kaltounkové odpískáno postavení v brankovišti. I kdyby se střela Mlýnkové vedla mezi tři tyče, nebyla by z toho česká radost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zatímco na startu prvního zápasu české hokejistky moc nevěděly, co čekat, tentokrát jsme sledovali o poznání bezstarostnější úvod. Většinu času se hrálo v australském pásmu, nicméně náš tým často naráží na defenzivní postoj soupeřek.

    Pokud si s tím zvládne poradit, rozhýbat australskou obranu a vypracovat víc střel z blízkosti brankoviště, skóre bude narůstat ještě rychleji. Zatím platí stav 2:0, o který se postaraly Karolína Hornická se Sabinou Matouškovou.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Australanky jsou kompletní, rozhodčí přerušují hru kvůli jejich hráčce, která zůstala ležet na ledě.
     
    20:19
    Už je u ní i týmový lékař, jde o Georgii Moreoovou. Vypadá to, že je otřesena.
     
    20:19
    Teď už odjíždí na střídačku, podle mého bude za pár minut v pořádku. Australská lavička ještě reklamuje zákrok, který situaci předcházel, ale rozhodčí vylučovat nebude.
     
    20:32
    Ofenzivní obránkyně Daniela Pejšová vypálila z dálky a pak ještě puk dojela, kdyby náhodou Phillisové vypadl.
     
    20:51
    Bohužel následuje pro změnu český faul. Anna Kotounová (CZE) je vyloučena za nedovolené bránění, čeká nás druhé oslabení.
     
    21:55
    Australankám se v přesilovce zatím nedaři dostat do potřebného tempa, česká sestava se brání úspěšně.
     
    22:44
    Teď ale za naší obranou zůstala úplně volná Kate Tihemaová, která si to hasila sama na Juřicovou. Branku naštěstí přestřelila!
     
    22:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! Ještě behem početní nevýhody si česká patnáctka vypracovala akci, která končí třetí trefou. Na levé straně se přes obránkyně dostala rozjetá KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ, které nechala váhající brankářka hodně místa u bližší tyče, a to bylo pro naši útočnici snadné trefit – 3:0! Asistence: Magdalena Erbenová.
     
    23:21
    Kaltounková teď prokazuje hodně velké sebevědomí. Už už se dostávala do další gólové šance, ale zastavila ji Tracy Hocuttová (AUS) podražením.
     
    24:17
    Češky se pomalu přibližovaly k brankovišti, jenže obrana klokanic zvládla všechny kotouče odrazit a poslat puk do bezpečí.
     
    24:54
    Vzápětí se Australanky dostaly k puku dokonce v našem pásmu a po zblokovaném pokusu zamířil do ochranné sítě.
     
    25:25
    I dál v oslabení australská obrana blokovala naše pokusy a když už bylo potřeba, zasáhla Phillisová lapačkou. Soupeřky jsou kompletní.
     
    25:40
    Naopak je tady zase nedovolený zákrok na naší straně. Kristýna Kaltounková (CZE) – 2 minuty za hákování.
     
    25:51
    Okamžitě po buly se Australanky doslova nacpaly do našeho brankoviště, ale Kristýna Bláhová se parádně roztáhla a nenechala si puk projít za záda!
     
    26:27
    Teď už přišla exkluzivní práce naší čtveřice, především Dýckové s Lerchovou. Druhá jmenovaná byla faulována a Taylor Botterilová (AUS) odchází na trestnou za držení hole, takže se zase bude hrát čtyři na čtyři.
     
    27:02
    Hornická udělala pár temp z rohu a posunula kotouč Machalové, ta však neměla hokejku nastavenou tak, aby ho mohla přijmout a zakončit.
     
    27:56
    Reprezentace hraje v plném počtu a Karolína Hornická už zase prokazuje svoji krejčovskou práci s pukem. Stahovačkou zmátla obránkyni, jenže pak se zamotal kotouč pod hokejkou i jí samotné a nedokázala zakončit.
     
    28:30
    Nakonec přece jen český tým zatlačil svého soupeře v brankovišti, ale důraznější zakončení nám stále chybí. Austrálie je kompletní.
     
    29:17
    Česká posila z osmnáctky Martina Mašková, která je na ledě odhadem tak potřetí, vyjela ze strany před Phillisovou. Ta ale nechala na ledě svůj beton, čímž zachránila situaci.
     
    29:24
    Kristýna Bláhová přenechává své místo v české kleci Karolíně Juřicové.
     
    30:12
    V přečíslení dvou na jednu hledala Mašková Lerchovou, té ovšem nesedl puk na hokejku.
     
    30:44
    Pokračující české manévry nyní reprezentuje hlavně žďárská Barbora Machalová. Jenže v australském brankovišti je pořád moc těsno.
     
    31:41
    Až teď se Australanky z přesilovkového náporu vymanily a než odjely na střídačku, prověřily poprvé Juřicovou od červené čáry.
     
    32:01
    Nadějný český rozjezd je zastaven na modré čáře, rozhodčí viděli náš ofsajd.
     
    32:58
    Kaltounková udělala dlouhý oblouk podél levého hrazení a vybídla ke skórování mezi kruhy čekající Natálku Mlýnkovou. Ta střílela na druhou tyč, ale beton Phillisové byl proti!
     
    33:37
    Právě Mlýnková pak pravděpodobně inkasovala nějaký úder, nejspíš do ruky, a rozhodčí raději přerušil hru. Ale zlínská útočnice bude pokračovat.
     
    34:17
    Druhá střela na Juřicovou, druhá propagační. Tentokrát to zkusila z dálky Tihemaová, což možná nebylo ideální řešení, neboť Australanky rozjížděly protiútok poměrně nadějně.
     
    34:47
    Ale tohle už byla pořádnější rána, která navíc trefila Juřicovou do makovice! Georgia Mooreová se po přerušení ještě jela přesvědčit, že je naše gólmanka v pohodě, a zdá se, že naprosto.
     
    35:18
    V české obraně teď vznikají častá okénka a proti dalšímu ataku Greenové musela zasáhnout nejen Juřicová, ale i faulující hokejistka.
     
    35:18
    Nikola Dýcková (CZE) – 2 minuty za hákování.
     
    36:18
    Až nyní se naše sokyně poprvé jakž takž usazují v pásmu, ale na kotouči nemají klid ani sekundu.
     
    36:31
    Vzápětí se samy dopustily faulu a opět budeme sledovat hru ve čtyřech na obou stranách. Kath Mconieová (AUS) – 2 minuty za sekání.
     
    36:43
    Sára Čajanová mezi dvěma soupeřkami šikovně tečovala nabírku Sovjákové, Phillisová však zasáhla bez potíží.
     
    37:16
    Češky sevřely Austrálii v jejím pásmu, nebezpečně pálila Vivien Šmajdová. Soupeřky se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    37:25
    Reprezentace hraje v plném počtu a startuje jí minutová početní výhoda.
     
    37:43
    Rozjetá Nikola Dýcková to zkusila krosem z levé strany, Phillisová má puk v lapačce. V tuhle chvíli je z toho aspoň rychlé útočné pásmo.
     
    37:58
    Jako u Verdunu pálí Magda Erbenová s Annou Kotounovou. Zatímco ránu první jmenované ztečovala Kaltounková nad branku, druhý kotouč klec minul rovnou.
     
    38:35
    Austrálie hraje v plném počtu. Naše útočnice před brankou nescházely, ale ani tentokrát se jim nezadařilo. Už by to chtělo skóre zase navýšit.
     
    38:52
    Budeme k tomu mít další možnost. Tess Reynlodsová (AUS) je vyloučena za podražení, což nám přináší už sedmou přesilovku.
     
    39:08
    Kotouč se po ráně Sovjákové motal na brankovišti, zamířil ale do boční konstrukce. Vzápětí je českému týmu odpískáno postavení v modrém půlkruhu. Spíš to ovšem bylo poležení, a to v podání Karolíny Hornické, kterou poslala na led soupeřka.
     
    39:53
    Ani pokračující český tlak nekončí gólem, ale budeme hrát alespoň 58 sekund přesilovky pět na tři. Byť ji pravděpodobně rozdělí přestávka.
     
    39:53
    Georgia Mooreová (AUS) – 2 minuty za hrubost.
     
    39:53
    Český tým odvolal brankářku a zkouší to v šesti proti třem!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    No, jde nám to hodně ztuha. Pořád nemáme tak velký tlak na brankoviště jako předevčírem, a tak se vývoj utkání zastavil na stavu 3:0. Nechme se překvapit, jestli ve zbývajících dvaceti minutách najdeme na australskou obranu recept.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Pokračující přesilovku pět na tři chtěla zužitkovat Lucie Samohýlová. Vyjela si od hrazení a vypálila, ale trefila Phillisovou do hrudi.
     
    40:56
    Dvojnásobná převaha se nám příliš nevydařila, pokračuje klasická přesilovka.
     
    41:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    A v té už gól přichází! Od modré čáry poslala puk na branku kapitánka Erbenová a před Phillisovou číhaly dvě spoluhráčky. Co se KRISTÝNĚ KALTOUNKOVÉ nepovedlo napoprvé, to dokázala z dorážky. Vedeme 4:0! Asistence: Laura Lerchová, Magdalena Erbenová.
     
    41:22
    Hned po vhazování je ale vyloučena za hákování Karolína Hornická (CZE).
     
    41:57
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tak i Australanky umí využít početní výhodu a stejně jako předevčírem, ani tentokrát neodejdeme ze zápasu s čistým štítem. Dalekonosnou střelu vyrazila Juřicová před sebe a nestačila puk odpálit před dojíždějící KATH MCONIEOVOU, jež ho z úhlu poslala bekhendem do odkryté svatyně – 4:1. Asistence: Sharnita Cromptonová.
     
    42:39
    O odpověď se pokoušela Samohýlová, ovšem její pokus znovu zastavila Phillisová napoprvé.
     
    43:22
    Teď už neměla australská gólmanka puk ve své moci a celý druhý útok se pokoušel o dorážku. Nakonec však marně.
     
    43:39
    A už je tady zase práce pro Karolínu Juřicovou, musela si pohlídat výjezd zpoza branky.
     
    44:01
    Australská střídačka se teď rozčiluje až příliš hlasitě, lépe řečeno řve jako na Václaváku. Důvodem je trest za podražení pro Sharnitu Cromptonovou (AUS).
     
    44:10
    Ovšem přesilovka nám vydržela pouhých devět sekund a následuje faul, o kterém ani jeho údajná autorka neví. Daniela Pejšová (CZE) pyká za nedovolení bránění.
     
    44:50
    Ve hře čtyř proti čtyřem se hokejistky od protinožců, tedy protinožky, dopustily zakázaného uvolnění.
     
    45:23
    Nyní si ale zahrajeme výhodnou přesilovku čtyři na tři! Kate Tihemaová (AUS) inkasuje menší trest za hákování.
     
    46:12
    Dýcková s Matouškovou si vystačily samy, ale pokus druhé jmenované byl zblokován. Už hrajeme klasickou početní převahu.
     
    46:26
    A teď už zase ne. Naše hokejistky přijaly puk u střídačky, načež rozhodči viděli hru v šesti, trest odpyká Natálie Mlýnková (CZE). Vyloučení hru až příšerně kouskují a brzdí, oboustranně je jich škoda.
     
    47:18
    Prudké australské nahození změnilo směr o brusli Giblinové a Juřicová musela být na ledě hodně pozorná.
     
    48:03
    Australanky už dávno hrají v plném počtu, přesto je Hornická s Maškovou držely v kleštích. Druhá jmenovaná si to pak hasila na branku, ale znovu neprostřelila blok před sebou.
     
    48:44
    Ukázkově odbráněné oslabení je za námi a Mlýnková s Dýckovou se vydaly dopředu. Zpětná přihrávka na Mlýnkovou byla zastavena v poslední chvíli.
     
    49:35
    Zlínská útočnice se "pomstila" další dynamickou akcí, tentokrát jí dělala garde Matoušková. Jenže Australanky blokují kotouče opravdu na výbornou, máme to těžké.
     
    50:05
    Natálie Mlýnková stále v hlavní roli! Nejdřív minula puk před prázdnou bránou, potom si zastavila střelu Erbenové, ale při pokusu o dorážku byla nekompromisně zastavena.
     
    50:36
    Na Juřicovou letěl puk od modré čáry, gólmanka si nemohla dovolit pustit ho před dobruslující protivnici.
     
    50:47
    Nevím, osobně mi chvílemi připadá, že hlavní sudí ze zápasu trochu vaří guláš. Tereza Sovjáková (CZE) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    51:08
    A pokračujeme, ať mají časoměřiči co dělat. Kath Mconieová (AUS) se k nim odchází podívat za podražení.
     
    51:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čepice na led! Dva góly jsme dali v přesilovce, teď přidáváme i trefu ve hře čtyř proti čtyřem. Postarala se o to KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ, která čekala před brankovištěm, až Magda Erbenová prudce nahodí puk na Phillisovou. Dráhu jeho letu pak dokázala ideálně vychýlit a završuje hattrick – 5:1! Asistence: Magdalena Erbenová, Anna Kotounová.
     
    51:58
    Další faul na australské straně nám přisuzuje přesilovku čtyři na tři. Remi Harveyová (AUS) pyká za hákování.
     
    53:11
    Bohužel jsme ale s touto situací nedokázali dobře naložit a naopak putuje na trestnou zase naše hokejistka. Je to Magda Erbenová (CZE), jež odpyká menší trest za příliš mnoho hráček na ledě, neboť se sama přepočítala a skočila do hry.
     
    53:28
    Rozhodně se ale zaslouží zdůraznit, že Erbenová má dneska na kontě už čtyři asistence.
     
    54:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak už ten výsledek vypadá o dost líp! Australanky už byly kompletní, což znamená, že přidáváme branku už ve čtvrté herní situaci – tentokrát je to oslabení. A znovu u toho bylo naše číslo osm! Po přihrávce Mlýnkové ještě napoprvé KRISTÝNU KALTOUNKOVOU gólmanka vychytala, ale z dorážky už se jihlavská útočnice může radovat. Dneska počtvrté, bravissimo – 6:1! Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    55:39
    Česká reprezentace hraje v plném počtu. Teď je viditelně při chuti a už zase pílí dopředu. Poslední minuty nám vycházejí velmi slušně.
     
    56:02
    Nápor na Jo Phillisovou bude pokračovat po zakázaném uvolnění jejích soupeřek. Připomínám, že Australanky už za dva dny vstoupí do šampionátu páté světové skupiny ve španělské Jace.
     
    56:25
    Kotouč letí do české třetiny a Austrálie stihne dostřídat kompletní sestavu.
     
    56:52
    Přece jenom nám musí pomoct i kapka štěstí, to když Kath Mconieová trefila z úhlu tyčku prázdné české branky.
     
    57:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Klokanice si nakonec tenhle zápas poměrně dost odskáčou, uvolněná česká reprezentace přidává sedmou trefu! Po pěkné kombinaci celé pětice se k vyražené střele Anny Kotounové dostala na brankovišti LAURA LERCHOVÁ, která prokázala obrovskou pohotovost a dokázala ho propasírovat až do klece – 7:1! Asistence: Anna Kotounová, Natálie Mlýnková.
     
    58:18
    Ovšem bylo by velkým divem, kdyby se zápas dohrál v plném počtu. Magda Erbenová (CZE) teď přibrousila u hrazení a je z toho menší trest za hru tělem.
     
    58:48
    Zbytečný faul. Martina Mašková (CZE) sice svým forčekingem získala kotouč, ale s jasným hákováním. Čeká nás dvojnásobné oslabení.
     
    58:48
    Australanky zesilují svou přesilovku, odvolávají gólmanku a hrají šest na tři!
     
    59:12
    Austrálie právě vstřelila branku!
    V českém brankovišti vznikl takový rozruch, že to asi jinak než gólem skončit nemohlo. Puk cestoval kolem brankové čáry, až za ní docestoval – autorkou brakny je označena SHONA GREENOVÁ – 7:2. Asistence: Sharnita Cromptonová, Taylor Botterilová.
     
    59:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ ještě nemá, nemá a nemá dost! Dneska se už podruhé trefuje ve vlastním oslabení a celkově střílí už svůj pátý gól zápasu! Bylo to tedy se štěstím, kotouč dostala do branky z velkého úhlu, ale to na osmé české radosti pochopitelně vůbec nic nemění – 8:2! Asistence: Natálie Mlýnková, Magdalena Erbenová.
     
    59:52
    Australanky ještě vybojovaly útočné buly, berou si oddechový čas a jdou hrát bez brankářky šest na čtyři.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Jo, tak to byl blázinec! V prvních dvou třetinách jsme viděli celkem tři góly, zatímco v té poslední rovnou sedm. Australanky si nějakou tu trefu taky zasloužily a samozřejmě jim budu přát na mistrovství ve Španělsku hodně štěstí.

    Ale tenhle zápas, a potažmo celý dvojduel, nebyl o našich soupeřkách. Byl o nás! Česká patnáctka dneska zakončila zápas s velkým sebevědomím na hokejkách a nakonec si s chutí zastřílela – prsty v tom má hlavně Kristýna Kaltounková. Protože dát pět gólů za zápas, to opravdu klobouček dolů!
     
    Naše reprezentantky do 15 let tak v Litoměřicích zdolaly A-tým Austrálie postupně 5:1 a 8:2. A to je ode mě z Kalich Areny už úplně všechno! Ještě v březnu čeká naše děvčata další exotický soupeř, a to Nový Zéland, který hraje o divizi výš než Austrálie. Utkání jsou na programu 20. a 25. března v Berouně.

    Mějte se krásně a někdy příště na shledanou! (20:28:39)

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 9. Hornická (Lerchová, Kaltounková), 16. Matoušková (Erbenová), 23. Kaltounková (Erbenová), 42. Kaltounková (Lerchová, Erbenová), 52. Kaltounková (Erbenová, Kotounová), 55. Kaltounková (Mlýnková), 58. Lerchová (Kotounová, Mlýnková), 60. Kaltounková (Mlýnková, Erbenová) – 42. Mconieová (Cromptonová), 60. Greenová (Cromptonová, Botterilová)


    Česko: Bláhová (30. Juřicová) – Pejšová, Sovjáková, Erbenová "C", Kotounová, Krčková, Šmajdová – Samohýlová, Dýcková, Matoušková – Kaltounková, Mlýnková, Lerchová – Čajanová, Hornická, Machalová – Mašková. Trenéři: Rudolf Valla a Roman Kosina.
    Austrálie: Phillisová (Coonanová) – Harveyová, Carsonová, Cockerellová, Newmarková, Pooleová, Venningová, Ayrisová – Reynoldsová, Giblinová, Harrisová, Mconieová, Greenová "C", Mooreová, Botterilová, Limová, Parkynová, Tihemaová, Hocuttová, Cromptonová. Trenér: Lee Brown.

    Rozhodca: Koblischke – Beneš, Hubínek.