Kladno – Pardubice 2:1 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Zlín – Třinec 3:5 (kon.)
Chomutov – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Sparta Praha – Liberec 4:5 (kon.) | Slavia – HC Plzeň 1:5 (kon.)
koniec
Rytíři Kladno
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
cz Pondelok 02.03.2015, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • DHL Extraliga juniorů (CZ)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

    Hosté na tom nejsou příliš dobře, ale stačí jeden vydařený zápas a mohou být na postupové příčce, tabulka je hodně vyrovnaná. Nicméně se po sedmi odehraných zápasech drží na posledním místě se sedmi body s celkovým skórem 16:28. Co se týče posledního zápasu, tak ten se Pardubicím vydařil na výbornou, když na domácím ledě porazily Slavii 5:3 a připsaly si první výhru v bojích o play-off.

    Nejproduktivnější hráči

    1. Radovan Chvojka (PCE) 7 zápasů (3+2)
    2. Daniel Voženílek (PCE) 5 zápasů (1+4)
    3. Ondřej Vála (PCE) 7 zápasů (4+0)
    4. Miroslav Rohlík (PCE) 5 zápasů (2+2)
    5. Jiří Kysela (PCE) 7 zápasů (2+2)
     
    Rytíři Kladno

    Domácí jsou na tom o něco málo lépe. Po sedmi odehraných zápasech se drží na čtvrté, tedy postupové příčce s deseti body a s celkovým skórem 28:32. Co se týče posledního zápasu, tak ten se Rytířům nevydařil, neboť v Liberci prohráli 1:4.

    Nejproduktivnější hráči

    1. Patrik Machač (KLA) 6 zápasů (2+9)
    2. Vojtěch Šilhavý (KLA) 7 zápasů (3+7)
    3. Petr Havlůj (KLA) 6 zápasů (6+3)
    4. Daniel Kružík (KLA) 6 zápasů (2+6)
    5. Yuki Miura (KLA) 7 zápasů (2+6)
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední vzájemný zápas odehráli Rytíři v Pardubicích, a to 14.2.2015. Tento souboj musely rozhodovat až samostatné nájezdy, které nakonec vyhrály Pardubice, a tak si Kladenští odvezli prohru 3:4.
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Vladař (Švihálek) – Větrovec, Potěchin, Bunda, Hulcr, Matula, Zelingr, Zajíc – Hajný, Machač, Šilhavý, Kaprál, Macháček, Schildhabel, Slánský, Havlůj, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Vejmelka (Husár) – Vácha, Pilný, Budík, Bažant, Vála – Chvojka, Havrda, Velinský, Barkóci, Kusý, Hlaváček, Voženílek, Kysela, Rohlík

    Rozhodčí: Souček – Flegl, Špůr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Puk jako první získali Rytíři, kteří se ihned pokusili něco vymyslet směrem vpřed, obrana Pardubic si ale poradila.
     
    01:28
    Do první větší šance se dostal domácí Bunda, který si hezky najel před bránu na střílenou přihrávku Hajného, nakonec ji ale nezasáhl a puk tak neškodně prolétl před gólmanem Vejmelkou.
     
    02:04
    Stále platí, že lepším týmem jsou domácí hráči, kteří ale ani teď celou akci nedotáhli do konce a puk mají Perníkáři.
     
    02:44
    A tentokrát už musel regulérně do akce Vejmelka, který sebou švihl na zem proti ráně Miury z velké blízkosti, nakonec si ale pomocí betonu poradil a puk vyrazil!
     
    03:34
    Už se do hry více dostávají i hostující Pardubice, které ale nakonec celou akci zakončili pouze střelou z velké dálky, již Vladař bez potíží vyrazil hokejkou.
     
    04:21
    A teď se z dalšího tlaku Rytířů osvobodili hosté pouze za pomoci nedovolených prostředků, za které lze považovat zakázané uvolnění, jehož se dopustili.
     
    05:13
    Hra je velice vyrovnaná a akce střídá akci, ovšem přesná většina z nich není. Teď hrají s pukem hosté, je to ale dost daleko od brány na to, aby to bylo nebezpečné.
     
    05:42
    Je k vidění první vyloučení, které přichází nevhod hostům, kteří budou hrát dvě minuty ve čtyřech. Vyloučen je totiž Lukáš Vácha za hákování.
     
    06:15
    Hezkou kombinaci zakončil střelou z levého kruhu Kaprál, trefil ale pouze beton rychle reagujícího Vejmelky, který puk nakonec v klidu vyrazil mimo.
     
    07:04
    Kladenští jsou většinu přesilovky nastěhováni v útočném pásmu, žádná velká šance z toho ale zatím nebyla.
     
    07:42
    Hosté v plném počtu.
     
    08:15
    I ve hře 5 na 5 ale dominuje Kladno, které je stále výhradně v útočné třetině, kde se snaží vyzrát na koncentrovanou obranu protivníka.
     
    09:02
    Pardubice se pustily do celkem dobrodružné rozehrávky, kterou nakonec vystihl Havlůj, neměl ale dostatečnou rychlost a musel se tak obrátit vzad a rozehrát tím směrem.
     
    10:54
    Hraje se celkem klidná pasáž hry, dopředu to zkusili hosté, neuspěli ale a na druhou stranu míří Miura.
     
    11:15
    A ve velké šanci se ocitli domácí hokejisté! Miura se natlačil před bránu, kde puk sice do brány neprocpal, nabídl ale scojí prací možnost pro Slánského, který ovšem z úhlu trefil pouze rychle se přesunuvšího Vejmelku.
     
    11:59
    Stále hrají s pukem hlavně domácí a to, že jmenuji v akcích pouze kladenské hráče, není proto, že bych ty pardubické neznal nebo jim neviděl na dresy, ale zkrátka proto, že u puku takřka nejsou.
     
    12:53
    Teď už ale mohu napsat, že se dopředu hnal Kusý, který se ovšem dostal až za bránu, kde byl proti třem celkem jasně odzbrojen.
     
    13:38
    Do akce musel snad poprvé v dnešním zápase Vladař, který šel na zem ale velice rychle a s přízemní ránou Váchy si tak poradil bez mrknutí oka.
     
    14:20
    Pardubice se v posledních minutách dostávají stále více a více do hry, což ale nutně neznamená, že mají nějaké šance. Drží ale puk daleko od své brány a čekají na chybu Kladna.
     
    14:50
    A to, že jsou Pardubice lepší, bude ještě umocněno tím, že byl vyloučen domácí Krešimír Schildhabel za podražení.
     
    15:10
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A trest za vyloučení přichází takřka v okamžení, Pardubice tak zabraly zatím pouze na pár minut a už vedou! Bažant posunul puk do na modrou na zcela volného Kusého, kterého sice ještě vychytal Vladař, puk ale pouze vyrazil k volnému DANIELU VOŽENÍLKOVI, který se z blízka nemýlil! Asistence: Denis Kusý, Matěj Bažant.
     
    16:41
    I nadále hrají spíše hosté, kteří se snaží využít toho, jak jsou kladenští zaskočení vývojem událostí. Nakonec ale Rytíři podnikli kontr a i přes ofsajd tak vybojovali územní posun.
     
    17:03
    A mírný tlak na branku ihned sebral Perníkářův vítr z plachet, ti teď museli odpálit puk před všechny čáry a ten se tak vrátí před Vejmelka.
     
    17:51
    Kladno se snaží ještě do pauzy srovnat, to je ale přesně to, co Pardubice nechtěj dopustit. Hraje se tak za jejich bránou, kde se asi nic nesemele.
     
    18:39
    A nakonec to přeci jen Rytíři vykombinovali, když se ke střele z úhlu dostal Bunda! Tu Vejmelka pouze vyrazil k volnému Šilhavému, ten ale trefil zase pouze beton strážce hostující svatyně!
     
    18:48
    Vyloučen je ale nakonec za útočný faul kladenský Petr Janeček, sednout si jde za podražení.
     
    19:09
    Do akce teď musí stále častěji Vladař, který se v přesilovce soupeře musí činit, aby odvrátil dvougólové manko. Zatím se mu to daří, teď puk po nahození udržel v lapačce.
     
    19:46
    Na zadní tyč si najel na dlouhou přihrávku Pilný, puk ale netrefil tak, jak sám chtěl a bránu o hodně minul.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je tu konec první periody, která přinesla branku na té straně, kde bychom to po prvních deseti minutách nečekali. Domácí měli dobrý vstup do zápasu a měli i několik šancí, všechny ale nějakým způsobem zahodili a přišel trest. Pardubice na chvíli zabraly a hned z první přesilovky daly gól, který určil stav zápasu po 20 minutách. Kladno už se na moc nezmohlo a naopak se v samém konci musel bránit další početní nevýhodě, to ale zvládlo a do kabin tak jdou Pardubice pouze s jednogólovým vedením v zádech.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 16:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Hosté stále dohrávají přesilovku z třetiny minulé, mají ale problém vůbec s tím, dostat se do třetiny.
     
    20:55
    Rytíři už dávnou hrají v plném počtu a konsolidují síly na útok, který sice přišel, ale zasekl se už kousek za útočnou modrou.
     
    21:32
    Při dalším pokusu o rychlou rozehru už domácí úspěšní nebyli ani trochu, když Větrovec svůj pas poslal přes všechny čáry na icing.
     
    22:16
    I další útok kladenských se dá označit za frašku a dopředu míří Pardubice, které z odvracením akcí soupeře zatím žádný problém nemají.
     
    23:31
    Kladno se stále tak nějak snaží dostat na dostřel brány, vůbec mu to ale nejde. Teď se pokusil o přihrávku do třetiny Potěchin, puk mu ale sklouzl a skončil až u mantinelu.
     
    24:22
    Teď ale byli mírným nátlakem hosté vyprovokováni k nepřesné rozehrávce, která taktéž končí až za Vladařovou bránou a je tu vhazovaní před Vejmelkou.
     
    24:52
    Do pořádné šance se teď ale nakonec domácí dostali, když Šilhavý po hezké kombinaci zakončoval z levého kruhu, trefil ale pouze rychle vyjetého Vejmelku, který puk zachytil!
     
    25:47
    Horko ale bylo i na straně druhé, když se dopředu hnal Kusý a jeho pas na rozjetého Voženílka jen těsně minul jeho hokejku, jinak by zakončoval do prázdné kasy!
     
    26:34
    Pardubice zatím hrají ze zajištěné obrany a na brejky, teď jeden z nich zakončoval střelou z úhlu Hlaváček, na pozorného Vladaře ale nevyzrál.
     
    27:29
    Do další velké příležitosti se cpal Machač, jeho kličkovaná skončila střelou z velké blízkosti, i tu ale Vejmelka zvládl vytáhnout mimo! Následně puk sbírá do lapačky a celé akci je konec.
     
    28:02
    Pěkný hit u mantinelu si teď připsal Zajíc, celou akci ale stejně hosté zakončit zvládli. Střela Kysely ale za vzruch nestála a Vladař ji chytil.
     
    29:00
    Vladař opět po malé odmlce musel předvést, že je stále v pozoru, s nepříliš vydařeným nahozením od Váchy si ale rady věděl.
     
    29:22
    K útočným hrám se opět dostali hosté, kteří se pomocí Kusého snažili dostat před bránu, nakonec z toho ale nic moc nebylo a celá akce končí pouze ofsajdem.
     
    29:55
    Vladař teď měl mírné problémy s Pilného ránou z dálky, nakonec ale vymrštil lapačku a puk v ní ukryl.
     
    30:41
    Bunda teď obětavě vybojoval puk na hraně útočném pásma a vrátil ho zpět do něj, Macháček ale za bránou v souboji neobstál už tak dobře.
     
    32:16
    Vidíme další vyloučení, který opět přijde nevhod domácím, protože je vyloučen jejich Petr Havlůj za vysokou hůl.
     
    33:17
    Domácí se tak logicky brání a Pardubice se snaží vsítit druhý gól. Jejich nahození ale opět sebral Vladař, který svůj tým zatím drží.
     
    34:15
    Ve vlastní početní nevýhodě po hezkém zisku puku ujel Machač, svoji akci ale zakončil pouze střelou do betonu gólmana Vejmelka, který reagoval velice rychle!
     
    35:24
    Teď si naopak sám Vejmelka přidělal zbytečnou práci, když střelu od Bundy vyrazil pouze velice nejistě těsně mimo a to přitom nijak nebezpečná nebyla.
     
    36:54
    Pardubice se teď skutečně už více brání, Rytíři ale jejich pasivity zatím nijak nezužitkovali, když se s pukem potácí ve středním pásmu.
     
    38:22
    Do velké šance teď ujížděl Šilhavý, který šel ze strany úplně sám na Vejmelka, ten ale snížil střelecký úhel a kladenský hráč ho tak pouze trefil kamsi do výstroje!
     
    39:08
    Tak jestli to předešlé volalo po gólů, tohle po něm přímo řvalo! Machač se po náhodném odrazu puku zjevil zcela sám v mezikruží proti Vejmelkovi, ten ale výborně zasáhl a puk chytil do lapačky! Největší šance domácích!
     
    39:40
    Už se bude pomalu končit, domácí mají ještě bully v útočné třetině a budou se snažit dát srovnávací gól ještě do pauzy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina zdárně dospěla do svého konce a já jen konstatuji, že Pardubice hrají takticky velice podařený zápas. Kladno se ve druhé třetině ještě zlepšilo a místy mělo opravdu obrovské šance, ve všech se ale zaskvěl gólman Vejmelka, který chytá parádní zápas. Rytíři musí zlepšit zakončování svých akcí, jestli dnes chtějí body, jinak je ale jejich výkon celkem dobrý. Hosté toho dopředu moc nepředvedli, brání ale vesměs velice pozorně.
     
    Poslední třetina začne přibližně v 17:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Poslední třetina začala pěkně zostra, mimo bránu střílel z velkého úhlu Havrda. Vladař ale stejně celou situaci jistil a puk by asi měl.
     
    41:25
    V úvodu poslední třetiny jsou celkem překvapivě lepším týmem Pardubice, které ale ani teď obranu neprolomily a bránu neohrozily,
     
    42:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nakonec tu je z ničeho nic branka! Kladno drželo puk za bránou, konkrétně u něj byl PATRK MACHAČ. Ten ho poté krkolomně vyvezl až před bránu, kde sice Vejmelku nepropálil, puk se k němu ale odrazil zpět a napodruhé tak se štěstím a drobnou tečí propálil vše, co mu stálo v cestě a srovnal! Asistence: Vojtěch Šilhavý.
     
    43:09
    Hrají stále domácí, kteří se snaží natlačit před bránu svého soka, moc jim to ale zrovna teď nejde.
     
    43:21
    Naopak na stranu druhou sebevědomě zamířil Hlaváček, který prolétl středním pásmem a dostal se až před Vladaře, který ho ale dobrým zákrokem vychytal!
     
    44:55
    I přes drobný incident ale stále platí ten fakt, že u puku jsou hlavně domácí, kteří se snaží prolomit těžce prostupnou obranu Pardubic.
     
    45:34
    Je tu první vyloučení v poslední třetině, sednout si jde pardubický Ondřej Vála za sekání.
     
    46:15
    Do obrovské šance se dostal Machač, který si najel před bránu a zakončoval střelou po zemi na zadní tyč, Vejmelka ovšem zasáhl. Poté na ledě vzplály velké vášně a sledujeme rvačku mezi Šilhavým a Pilným!
     
    46:15
    Oba dva jsou také vyloučeni na dvě minuty za hrubost.
     
    47:43
    Domácí se teď snažili celou akci až moc zbytečně vykombinovat a to se jim nevyplatilo, když puk nakonec skončil až za bránou.
     
    48:20
    Na další akci domácího týmu si povyjel Vejmelka a jelikož puk Hajnému ve výsledku pláchl, stačilo mu ho jej jen sebrat.
     
    49:23
    Domácí se provinili ofsajdem, což je vyhnalo do středního pásma. A jelikož bully prohráli, hraje se tak za pardubickou bránou a puk mají právě hosté.
     
    50:35
    Po rychlé protiakci Pardubic musel na zem velice rychle Vladař, situaci ale celkem v pohodě zvládl a puk zachytil do lapačky.
     
    51:13
    Už ale opět hrají hlavně Rytíři, kteří se cpou před bránu soupeře. Tentokrát je z toho ale pouze bully, protože kotouč byl sražen do ochranné sítě.
     
    52:39
    Dopředu se osmělily i Pardubice, akce Barkóciho ale ztroskotala na nepřesném finálním pasu a puk mají domácí.
     
    53:45
    O puk se bojuje hodně tvrdě u mantinelu, Kladno ho nakonec získalo, ale jeho nahození moc přesné nebylo a celé to tak bylo k ničemu.
     
    55:32
    Rytíři se při dalším ataku provinili ofsajdem a jejich akce je tak zastavena, nutno ale říci, že domácí hrají skutečně o nějaký ten stupeň lépe než jejich soupeř.
     
    56:38
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je otočeno! A na Kladně propuká euforie, která je hodná tomu, o co tu dnes jde! Velký tlak domácích vrcholil a využil toho dnes již dvougólový PATRIK MACHAČ, který po vyhraném bully vzal puk a technickou střelou z mezikruží převážil misky vah na stranu domácích! Asistence: Vojtěch Šilhavý.
     
    56:38
    Zároveň je vyloučen hostující Lukáš Vácha za krosček.
     
    58:58
    Stále se hraje před bránou hostí, i když domácí už dát gól nepotřebují. Jsou ale stále o hodně lepší a dnešní výhru si zatím zasluhují.
     
    59:27
    Je tu ale ještě komplikace pro Kladno, vyloučen je Jakub Hajný za držení a hosté jdou navíc do power-play!
     
    59:54
    Tomu tedy říkám šance! Před bránu se natlačila celá pardubická ekipa a po střele Kusého neměl Vladař jinou možnost, než si lehnout na zem a doufat. Nakonec po šesti pokusech o dorážku sudí rozpoznal faul Vály, který při pokusu puk dorazit sekl do gólmana.
     
    59:54
    Vyloučen je právě hostující Ondřej Vála za sekání.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tak u konce a nakonec zaslouženě slaví zisk důležitých tří bodů domácí borci, kteří ve třetí třetině jasně přehráli Pardubice a navíc skóre otočili. Rytíři měli spoustu šancí a zatlačit se nechali až v závěru, kdy ale měli štěstí, které je v hokeji také třeba. Skvělý výkony podal hlavně tandem Machač-Šilhavý, který zařídil oba góly svého týmu. Já se s Vámi tímto loučím a přeji příjemný pondělní večer! (18:10:26)

    Ondřej Hradecký

    Góly a asistencie: 43. Machač (Šilhavý), 57. Machač (Šilhavý) – 16. Voženílek (Kusý, Bažant)


    Rytíři Kladno: Vladař (Švihálek) – Větrovec, Potěchin, Bunda, Hulcr, Matula, Zelingr, Zajíc – Hajný, Machač, Šilhavý, Kaprál, Macháček, Schildhabel, Slánský, Havlůj, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura
    HC Dynamo Pardubice: Vejmelka (Husár) – Vácha, Pilný, Budík, Bažant, Vála – Chvojka, Havrda, Velinský, Barkóci, Kusý, Hlaváček, Voženílek, Kysela, Rohlík

    Rozhodca: Souček – Flegl, Špůr