Omsk – Barys 0:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 1:2 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 5:2 (kon.)
Kazaň – Jekaterinburg 3:2 (po pr.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Traktor Čeljabinsk
Nedeľa 01.03.2015, 12:30 • Koncertno-športový komplex Sibir, Novosibirsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.
     
    KHL vo svojej siedmej sezóne vstúpila do play-off, v jej prvom kole si to vo Východnej konferencii rozdajú vo vzájomnom súboji víťaz Černyševovej divízie Sibir Novosibirsk a siedmy tím konferencie Traktor Čeljabinsk. V sobotňajšom zápase ťahal Sibir, napriek dobrému úvodu, za kratší koniec, ako tomu bude v nedeľu?

    Novosibirsk – mesto s 1.498.900 obyvateľmi je po Moskve a Petrohrade tretím najväčším mestom v Ruskej federácii, leží v západosibírskej nížine v ázijskej časti Ruska. Hokejový klub Sibir bol založený v roku 1962. Novosibirsk zatiaľ moc vody v hokejovom svete nenamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých dvoch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 19. a 20. miesto. V treťom ročníku KHL sa Sibir prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole dostal náklad od neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Salavat Julajev Ufa 4:0 na zápasy. Novosibirsk tak v celkovom účtovaní obsadil 12. miesto, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech. Vo štvrtom ročníku klub obsadil bez účastí v play-off súťaže celkovo opäť 20. miesto. V piatej sezóne sa Sibír prebojoval do play – off, v prvom kole bol však nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý zvíťazil v sérii 4:3 na zápasy. V uplynulej sezóne sa Sibir prebojoval do play-off, vyradil v prvom kole AK Bars Kazaň po sérii 4:2 na zápasy, v tom ďalšom nestačil na celkového víťaza, séria s Magnitogorskom skončila napokon pomerom 0:4. Sibir obsadil v konečnom účtovaní 8. priečku, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech.

    Bielo-modro-červený dres Sibiru obliekajú hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Fínska a dvomi zo Švédska, po jednom hráčovi má zastúpenie Bielorusko a Česká republika – Alexander Salák. Domáce zápasy hráva Sibir v Koncertno-športovom komplexe Sibir s kapacitou 7.384 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Vladimirovič Skabelka.

    Traktor Čeljabinsk – predminuloročný finalista Gagarinovho pohára. Hokejový klub datuje svoj vznik v roku 1947. Dvakrát menil svoj názov, terajší Traktor nesie od roku 1958. V KHL hráva klub od jej vzniku, postupne zaznamenal v jednotlivých ročníkoch 13., 15., 18. miesto. Vo štvrtom ročníku súťaže Traktor vyhral základnú časť súťaže s náskokom jedného bodu pred Petrohradom. V play – off vo finále Východnej konferencie však chlapci nestačili na Avangard Omsk a napokon zaznamenali krásne 3. miesto, čo bolo spolu s bronzovým stupienkom z rokov 1977, 1993 a 1994 najväčším úspechom klubu.

    No všetko sa to ešte zlepšilo v piatej sezóne KHL, vo finále Východnej konferencie nastúpil Traktor proti kazašskému Barys Astana. Prehrával už 1:3 na zápasy, v Astane šiel piaty zápas do predĺženia a v čase 79:52 Petri Kontiola natiahol sériu. Šiesty zápas Traktor vyhral 3:2, v tom rozhodujúcom siedmom bol stav nerozhodný 1:1, keď sa už-už zdalo, že zápas pôjde do predĺženia, v poslednej minúte zápasu, v čase 59:31, našiel Petri Kontiola výborného Andreja Kosticyna a ten sa postaral o fakt, že v celom Kazachstane zavládol obrovský smútok a v Čeljabinsku vytryskol gejzír radosti. Traktor vyhral Východnú konferenciu a o Gagarinov pohár si to rozdal s víťazom Západnej konferencie, Dinamom Moskva. Tam sa mu už husársky kúsok z finále Východnej konferencie nepodarilo zopakovať, aj keď bol scenár veľmi podobný. Dinamo viedlo v sérii 3:1 na zápasy a ten piaty sa hral v Moskve. Všetci očakávali korunováciu domácich, Traktor nastúpil do zápasu s odhodlaním – nemá čo stratiť a po prvej tretine viedol v Moskve 0:3. V druhej sa stiahol do defenzívy a po štyridsiatich minútach bolo 3:3. V čase 55:02 sa ale Andrej Kosticyn postaral, že Moskovčania ešte budú musieť vycestovať na východ do Čeljabinska. Šiesty zápas série šiel do predĺženia, Alexej Cvetkov v čase 65:57 ukončil piaty ročník KHL, Gagarinov pohár obhájil tím Dinamo Moskva.

    V uplynulej sezóne sa Traktor do play-off nedostal a napokon zaznamenal v celkovom účtovaní 19. miesto.

    Čierno-bielo-červený klubový dres obliekajú hráči z Ruskej federácie, doplnení jedným hráčom z USA a dvomi hráčmi z Kanady a Českej republiky – Ján Bulis a Martin Růžička. Traktor hráva svoje domáce zápasy v Ľadovej aréne Traktor s kapacitou 7.500 divákov. Hlavným trénerom tímu je Andrej Vasilijevič Nikolišin.

    Druhý zápas série sa môže začať, Koncertno-športový komplex Sibir bude hostiť Traktor Čeljabinsk a onlajny.eu, Vám samozrejme, aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Sibir Novosibirsk:

    Salák (Bespalov) – Hersley, Ožiganov, V. Belov, Alexejev, Ignatovič, Gimajev, Vereščagin, Menšikov – Enlund, Ullström, Monya – Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin – Šumakov, Gubin, Sannikov – Šalunov, Bobrov, Butuzov

    Traktor Čeljabinsk:

    Garnett (Demčenko) – Borodkin, Quint, Piganovič, Kondratev, Davydov, Martynov, Vasilčenko, Aťušov – Kokujov, Bulis, Čistov – Glinkin, A. Popov, Pestunov – Osnovin, Pare, Růžička – Penkovsky, A. Petrov, Gubarev

    Rozhodca:

    Soin, Rjonn – Sazonov, Morozov.
     
    Príjemné popoludnie a dobrú chuť k obedu, v Novosibirsku skončilo rozkorčuľovanie oboch tímov, ktoré dnes nastúpia na svoj druhý zápas série play-off. V tom prvom, včerjašom, zvíťazil Traktor a ujal sa vedenia v sérii.
     
    Hráči oboch tímov nakorčuľovali na modré čiary, hostia v bielo-čiernych dresoch, domáci v dresoch modrých. Vypočujeme si hymnu Ruskej federácie a Alexandr Soin bude môcť vhodiť úvodné buly zápasu. Ako včera, tak aj dnes, Sibir Aréna praská vo švíkoch.
     
    Kapitáni mužstiev Kopejkin a Čistov sa pozdravili s arbitrami duelu a o minútu začíname.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:55
    Sibir od úvodu aktívnejšie, operoval s pukom v pásme hostí, Garnetta však v klietke hostí neohrozil.
     
    01:49
    Strelu jedného z domácich od pravého kruhu Garnett vyrazil späť do hry, tuším, že k zakončeniu sa dostal Butuzov.
     
    02:24
    Pare vyhral buly v obrannom pásme a Traktor zakladá svoju útočnú akciu.
     
    02:45
    Hostia nahodili puk na bránku domácich, Salák cez hokejku puk rozohral na hokejky svojim, Sibir puk vyhodil von z pásma.
     
    03:06
    Bulis ušiel do brejku po ľavej strane, od kruhu vystrelil, Salák vykorčuľoval z bránky, zmenšil mu strelecký uhol a cez vyrážačku puk usmernil na ochranné sklo.
     
    03:28
    Domáci sa dostávali do prečíslenia, no chybovali na modrej a čiarový im akciu zastavil pre ofsajd.
     
    04:03
    Traktor o puk v pásme domácich prišiel, Sibir ho drží na svojich paliciach a vyrazí do akcie.
     
    04:15
    Garnett nahodený puk na jeho bránku musel prikryť, Sibir vybojoval pásmo na vhadzovanie.
     
    04:32
    Martynov vystrelil z ľavej strany spoza kruhu, Salák puk bezpečne zneškodnil, vhadzujeme po pravej ruke českého gólmana v službách Sibiru.
     
    05:02
    Enlund nakorčuľoval s pukom z ľavej strany až pred bránkovisko, švihom vystrelil, Garnett mal ideálny výhľad a puk vyrazil na ľavý kruh, hostia ho majú pod kontrolou.
     
    05:47
    Quint prešiel s pukom cez útočnú modrú, vystrelil spoza ľavého kruhu, defenzíva domácich puk zblokovala, Salák bol teraz bez práce.
     
    06:29
    V aréne panuje fantastická atmosféra, vypredané tribúny neúnavne ženú svoj tím vpred. Vhadzujeme v strednom pásme, ofsajd domácich.
     
    06:54
    Čistov sa chcel s pukom prekľučkovať až pred bránku, defenzíva domácich ho odzbrojila.
     
    07:05
    Glinkin pekne vystrelil od pravého kruhu, Salák v pokľaku pri ľavej žrdi puk bezpečne ukryl do náručia.
     
    07:46
    Hra sa nám akosi kúskuje, puk skončil na striedačke domácich, vhadzujeme opäť v strednom pásme.
     
    07:52
    Opäť ofsajd domácich, ktorí sa snažia prečísliť obranu hostí, nedarí sa im to doposiaľ.
     
    08:12
    Růžička našiel od ľavého kruhu diagonálou na modrej Vasilčenka, ktorý vystrelil, o zmenu skóre sa však bek hostí nepostaral.
     
    09:08
    Penkovsky dostal spoza bránky puk pred bránkovisko, z prvej vystrelil, Salák puk vyrazil na pravú stranu k mantinelu a domáci vyrážajú do akcie.
     
    10:05
    Šalunov potiahol puk po ľavej strane až za bránku, prihral pred bránku voľnému Ignatovičovi, ktorý vypálil, aj Garnett puk vyrazil späť do hry.
     
    11:00
    Hákovanie v podaní Davydova a dve trestné minúty dávajú výhodu domácemu tímu.
     
    11:32
    Kugryšev vystrelil poblíž bránkoviska z ľavej strany, Garnett puk zrazil za svoju bránku, domáci stále držia hostí v pásme.
     
    12:02
    Opäť to bol Kugryšev a opäť takmer z rovnakého miesta ako pred chvíľkou, a opäť Garnett puk vyrazil späť do hry, no teraz ho hostia vyhodili von cez všetky čiary.
     
    13:00
    Hostia v plnom počte, Ullström poslal puk cez bránkovisko z pravej strany na ľavú, k efektnému zakončeniu sa ale Enlund nedostal.
     
    13:53
    Sibir dohrával akciu v pásme hostí, no teraz po chybnej prihrávke puk stratil a do akcie vyráža Traktor.
     
    14:08
    Traktor sa dostal len do stredného pásma a Sibir opäť s pukom na svojich paliciach v okolí bránky Garnetta.
     
    14:47
    Gubarev vystrelil z pravej s trany, bol tiesnený a minul bránku pripraveného Saláka, ktorý tak zasahovať nemusel.
     
    15:36
    Ullström nakorčuľoval s pukom z ľavej strany až pred bránku, zakončiť však už nedokázal a puk skončil v rohu klziska.
     
    16:12
    Hostia s pukom za svojou bránkou, oba tímy striedajú, s novými silami začne Traktor svoju akciu.
     
    16:56
    Sibir opäť s pukom v pásme hostí, nespomínam si, kedy naposledy Traktor zakombinoval v pásme domácich, ktorí majú taktovku hry vo svojich rukách, Traktor ale v defenzíve zatiaľ na výbornú.
     
    17:41
    Kopejkin nahodil spoza ľavého kruhu puk pred bránku, nikoho zo svojich však nenašiel, Sibir s pukom v pásme hostí.
     
    18:08
    Kopejkin sa sám rozhodol zakončiť, jeho nepresný puk skončil na ochrannom skle za bránkou Garnetta.
     
    18:52
    Čistov sa chcel s pukom z pravej strany natlačiť pred bránkovisko, defenzíva domácich ho od puku pohodlne odstavila.
     
    19:25
    Novosibirsk dal gól!
    Ten gól sa priam pýtal, domáci vymysleli akciu na konci ktorej STEPAN SANNIKOV z pravého kruhu vsadil Garnettovi teplomer. Asistencie: Sergej Gimajev a Oleg Gubin.
     
    19:47
    Za podrazenie dostal dve minúty Pestunov a Sibir začne druhú tretinu s výhodou jedného muža v poli.
     
    19:58
    Hersley vystrelil spoza ľavého kruhu, Garnett puk dokázal vyraziť na pravú stranu klziska.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina sa skončila gólom domácich v závere a v aréne vytrískol gejzír radosti. Sibir bol aktívnejším tímom a Traktor mal problém presadiť sa cez útočnú modrú. Pomer striel po prvej časti hry 17:4, Sibir začne druhú časť svojou presilovkou.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 13:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:19
    Traktor vyhodil puk von cez všetky čiary, Sibir musí vymyslieť novú presilovkovú akciu.
     
    20:56
    Za požičanie hokejky spoluhráčovi odchádza von Quint, Traktor ide do troch.
     
    21:12
    Hostia vyhodili puk von na tribúny, domáci to reklamujú, arbitri ale vylučovať nebudú, vhadzujeme po ľavej ruke Garnetta.
     
    21:18
    Hersley dostal puk na ľavý kruh, príklepom tvrdo vypálil, Garnett vykorčuľoval z bránky a puk v pokľaku zneškodnil.
     
    21:47
    Hostia so štyrmi hráčmi, Traktor dostal puk na chvíľku mimo svoje pásmo, vďaka chybe Ožiganova, no Sibir už operuje pri bránke Garnetta.
     
    22:19
    Vereščagin chyboval na modrej a Sibir znovu stratil útočné pásmo, Traktor to už zrejme ubráni.
     
    22:56
    Hostia v plnom počte, Sibir hral prvú časť krátkej presilovky o dvoch mužov výborne, Hersley ale tribúny nerozjasal.
     
    23:38
    Butuzov vystrelil od mdorej, Garnett puk vyrazil a domáci stále melú hostí v pásme ako v mäsokombináte.
     
    24:06
    Viktor Bobrov pekne vystrelil z pravého kruhu, Garnett vytesnil priestor pri ľavej žrdi a puk v pokľaku zneškodnil.
     
    24:17
    Hostia nahodili puk na bránku zo stredného pásma, Salák ho však musel prikryť, Traktor vybojoval aspoň pásmo.
     
    24:29
    Ožiganov výborne na obrannej modrej, Traktor však vyráža späť do akcie.
     
    24:46
    Ožiganov vyfasoval dve minúty za drženie hokejky, Salák predtým vyrazil späť do hry puk spoza kruhov z hokejky Čistova.
     
    25:27
    Od modrej vypálil príklepom Kondratev, len to tak zazvučalo na zadnom mantineli za bránkou Saláka.
     
    25:52
    Sibir vyhodil puk von cez všetky čiary a oba tímy prestiredajú svojich hráčov.
     
    26:30
    Novosibirsk dal gól!
    Traktor je zrelý na uterák, Sibir brejkoval vo vlastnom oslabení do prečíslenia dva na jeden, MAXIM ŠALUNOV sa rozhodol z pravého kruhu vystreliť a puk umiestnil do stredu bránky Garnetta pod brvno.
     
    26:46
    Domáci v plnom počte a pri vlastnom oslabení skórovali.
     
    28:00
    Ignatovič si to rozdal s Aťušovom a budeme vylučovať. Obaja po dve minúty za hrubosť.
     
    28:08
    Hersley vystrelil z pravej strany, Davydov však puk zblokoval do rohu klziska.
     
    28:18
    Ullström efektne švihom vystrelil spoza ľavého kruhu, Garnett v pokľaku puk ukryl do náručia.
     
    29:20
    Garnett opäť podržal svoj tím, keď zlikvidoval strelu z pravého kruhu v podaní domácich vyrazením puku do rohu klziska.
     
    29:35
    Salák puk z ľavej strany od modrej bezpečne ukryl do lapačky, Alexander pohybom hlavy vľavo videl celú situáciu veľmi dobre.
     
    30:00
    Oba tímy s plným počtom hráčov.
     
    30:21
    Traktor vyhodil puk von z pásma len za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa tak vráti pred Garnetta.
     
    30:24
    Kugryšev z pravej strany spoza kruhu poslal na Garnetta len propagačnú strelu, s týmto pukom Michael problémy mať nemohol.
     
    30:41
    V aréne opäť znie mohutné Sibir, Sibir...
     
    31:02
    Ullström krásne vystrelil z pravého kruhu, Garnett mal zakrytý výhľad, no puk v jeho klietke neskončil.
     
    31:48
    Šalunov nemohol hrať s pukom v pásme pre ofsajd, Traktor má stále problémy presadiť sa na útočnej modrej čiare.
     
    32:22
    Kugryšev na útočnej modrej puk nezachytil a Traktor ho tak môže poľahky vyviezť von zo svojho pásma.
     
    33:22
    Aj Traktor teraz zabetónoval obrannú modrú, puk lieta z pásma do pásma, bez strely na tú ktorú bránku.
     
    34:09
    Sibir poľavil z aktivity a dovolil hrať hosťom s pukom dlhšie ako bolo nutné, snáď sa domáci nechcú stiahnúť do defenzívy, to je priskoro.
     
    34:51
    Šumakov preveril pozornosť Garnetta z pravej strany, gólman hostí puk ukryl do náručia, arbitri menšiu šarvátku zvládli, vylučovať nebudeme.
     
    35:22
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Krásna akcia hostí, Quint spoza bránky Garnetta poslal puk na modrú na hokejku MARTINA RŮŽIČKU, ktorý ušiel defenzíve domácich a svojmu krajanovi nedal najmenšiu šancu. Asistencia: Deron Quint.
     
    35:49
    Sibir mal Traktor na lopatkách, zľavil však zo svojho tempa a razom prišiel kontaktný gól.
     
    36:27
    Signalizované vylúčenie, hostia so šeistimi hráčmi na ľade.
     
    36:30
    Šumakov dostal päť minút a do konca zápasu za seknutie, Traktor má možnosť na zrovnanie a aj gólový brejk.
     
    36:58
    Čistov sa snažil zapísať do listiny strelcov, Salák puk v pokľaku zneškodnil, teraz to bude na domácom gólmanovi, či dokáže svojich v dlhej oslabovke podržať.
     
    37:19
    Domáci sa dostávali do brejku, na útočnej modrej ich však Quint zastavil a puk majú pod kontrolou hostia.
     
    38:06
    Puk sa už dotkol ochrannej siete, arbitri hru prerušili a hru vykázali do stredného pásma.
     
    38:16
    Koskiranta puk poslal do stredného pásma, tam bol prvý pri puku Enlund, ktorý ho poslal za bránku Garnetta.
     
    38:49
    Gubin spoza modrej vystrelil pri akcii dva na dva, puk však poslal na ochranné sklo, Garnett bol bez práce.
     
    39:39
    Enlund po pravej strane puk potiahol do pásma a v rohu klziska umne drží puk na hokejke a získava pre svoj tím hlavne čas.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa aj druhá tretina dnešného duelu, Sibir odskočil hosťom na dva góly, akoby sa s týmto faktom uspokojil a zľavil z aktivity. Nevyplatilo sa, krásnou prihrávkou Quint uvoľnil do brejku Růžičku a všetko bolo hneď inak. Hostia dostali výhodu päťminútovej presilovky, zatiaľ bez využita. Pomer striel medzi žrde v druhej časti 11:9.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 14:17.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Traktor chyboval na útočnej modrej, hra prerušená pre ofsajd.
     
    40:44
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    DERON QUINT strelou od modrej z jej stredu prestrelil pomedzi betóny Saláka v bránke domácich, ten puk sa pomaly predsa len dostal za bránkovú čiaru. Asistencia: Stanislav Čistov.
     
    41:28
    Domáci chybovali pri striedaní a za príliš veľa hráčov na ľade Monya odsedí ich trest.
     
    41:30
    Domáci so štyrmi hráčmi, Traktor pokračuje vo svojej presilovke.
     
    42:16
    Davydov vystrelil od modrej, s týmto pukom Salák ale problémy nemal, Traktor drží domácich v pásme.
     
    42:39
    Čistov vystrelil z ľavej strany, Salák mal situáciu pod kontrolou a puk zilikvidoval.
     
    42:55
    Koskiranta sa dostal do brejku a bol faulovaný, nariadené trestné strieľanie!
     
    42:55
    Novosibirsk dal gól!
    JARNO KOSKIRANTA poslal puk okolo lapačky Garnetta do ľavého horného rohu bránky.
     
    43:30
    Domáci v plnom počte a v aréne to ihneď ožilo mohutným Sibir, Sibir...
     
    44:03
    Růžička vystrelil spoza pravého kruhu, Gimajev puk zblokoval k mantinelu a Salák zasahovať nemusel.
     
    44:57
    Novosibirsk dal gól!
    JARNO KOSKIRANTA opäť rozjasal tribúny, Kugryšev spoza bránky poslal puk medzi kruhy a Jarno sa z prvej nemýlil. Asistencie: Dmitrij Kugryšev a Alexej Kopejkin.
     
    45:55
    Sibir opäť pri chuti a drví hostí v pásme, Traktor úporne bráni akcie domácich.
     
    47:20
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, Sibir aktívnejším tímom, po zakázanom uvoľnení vhadzovať budeme po ľavej ruke Saláka.
     
    47:23
    Kokujov dostal dve minúty za nedovolené bránenie, presilová hra pre Sibir.
     
    47:36
    Sibir zamkol hostí v pásme a snaží sa vytvoriť si streleckú pozíciu.
     
    48:25
    Sibir opäť operoval s pukom v pásme hostí, Traktor sa ubránil a puk vyhodil von z pásma.
     
    49:02
    Menšia skrumáž pred bránkou hostí, defenzíva to zvládla a puk poslala až k Salákovi.
     
    49:23
    Traktor v plnom počte, domáci svoju presilovku využiť nedokázali.
     
    50:07
    Kopejkin dostal puk spoza bránky medzi kruhy, bol tam sám a mohol sa opýtať Garnetta, kam to chce, vystrelil efektne, Michael efektne cez ľavý betón puk vyrazil späť do hry.
     
    50:30
    Za hákovanie opustil hraciu plochu Vereščagin, presilovka pre Traktor.
     
    51:14
    Salák zlikvidoval dva efektné strelecké pokusy Davydova vyrazením puku späť do hry.
     
    51:29
    Novosibirsk dal gól!
    MAXIM ŠALUNOV sa dostal do brejku, tiesnený dvomi hráčmi hostí dokázal vystreliť a okolo vyrážačky Garnetta puk umiestnil do jeho klietky. Asistencia: Viktor Bobrov.
     
    52:16
    Glinkin vystrelil z pravej strany od kruhu, Salák jeho puk ukryl do svojej lapačky.
     
    52:30
    Domáci v plnom počte, gólman Alexander Salák pri oslabení podržal svoj tím, ktorý ale znovu skóroval.
     
    52:48
    Na tribúnach sa diváci bavia mexickou vlnou a už oslavujú víťazstvo svojho tímu.
     
    53:48
    Sibir nahodil puk do pásma hostí a čaká ich na stredovej červenej čiare.
     
    54:05
    Glinkin preveril pozornosť Saláka, Alexander puk zrazil do rohu klziska a domáci ho dostali pod kontrolu.
     
    54:37
    Penkovsky a Ignatovič si niečo vysvetľujú medzi sebou, vylučovať ale nebudeme. Zakázané uvoľnenie hostí, vhadzujeme pred Garnettom.
     
    55:29
    Piganovič trafil hokejkou do tváre Bobrova, arbitri nechali pokračovať v hre a ani vylučovať napokon nebudú. Nuž, toto boli jasné dve minúty, to minimálne, keďže Bobrovovi z nosa tečie krv.
     
    55:49
    Nebezpečný puk z ľavej strany priletel pred bránku domácich, Salák ho však poslal hokejkou na opačnú stranu klziska.
     
    56:16
    A už sa strhla poriadna bitka, arbitri majú plné ruky práce, toto už ale bude s vylúčeniami.
     
    56:16
    Vasilčenko, Petrov a Čistov na strane hostí, Butuzov, Gubin a Sannikov na strane domácich. Arbitri stále riešia túto situáciu. Sibir hrá presilovku. Vasilčenko a Butuzov po päť minút za napadnutie, Sannikov, Petrov a Čistov po štyri minúty za hrubosť, Gubin dve minúty za hrubosť.
     
    57:19
    Spoza bránky Saláka zakladajú domáci svoju presilovkovú akciu.
     
    57:55
    Dnešné stretnutie sleduje 7.400 divákov, opäť vypredaná aréna v Novosibirsku.
     
    58:16
    Hostia v plnom počte, zápas už len dohrávame.
     
    58:55
    Pare nahodik puk do pásma domácich a odišiel striedať, Sibir má puk pod kontrolou.
     
    59:18
    Glinkin ešte stihol vystreliť z pravej strany, Salák dobre čítal hru a puk zlikvidoval.
     
    59:25
    Popov sa na pravom kruhu nepresadil, domáci mu puk zobrali a zo šance hostí napokon nič nebolo.
     
    59:43
    Puk v rohu klziska za bránkou Garnetta, je dobojované.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Sibir reparát zvládol na výbornú a až na chvíľkové poľavenie hry v druhej polovici druhej tretiny bol jasne lepším tímom, aktívnejším, tvoril hru a puk kontroloval po celej ploche klziska. Domáci tak dnešným víťazstvom vyrovnali stav série na 1:1 a ďalšie dva zápasy nás čakajú v Čeľjabinsku. Ja sa s vami lúčim a želám Vám všetkým ešte príjemný deň, Vladimír Korduliak, onlajny.eu (15:01:31)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 20. Sannikov (Gimajev, Gubin), 27. Šalunov, 43. Koskiranta (t.s.), 45. Koskiranta (Kugryšev, Kopejkin), 52. Šalunov (Bobrov) – 36. Růžička (Quint), 41. Quint (Čistov)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Hersley, Ožiganov, V. Belov, Alexejev, Ignatovič, Gimajev, Vereščagin, Menšikov – Enlund, Ullström, Monya – Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin – Šumakov, Gubin, Sannikov – Šalunov, Bobrov, Butuzov
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Demčenko) – Borodkin, Quint, Piganovič, Kondratev, Davydov, Martynov, Vasilčenko, Aťušov – Kokujov, Bulis, Čistov – Glinkin, A. Popov, Pestunov – Osnovin, Pare, Růžička – Penkovsky, A. Petrov, Gubarev

    Rozhodca: Soin, Rjonn – Sazonov, Morozov

    Diváci: 7.400