NJ Devils – Boston 2:3 (po pr.) | NY Islanders – Calgary 2:1 (kon.) | Carolina – Washington 3:0 (kon.)
Tampa Bay – Chicago 4:0 (kon.) | Dallas – Colorado 4:5 (0:1 po s.n.) | Anaheim – LA Kings 4:2 (kon.)
Nashville – Detroit 3:4 (kon.) | Florida – Buffalo 5:3 (kon.) | NY Islanders – Carolina 3:5 (kon.)
Columbus – NJ Devils 0:2 (kon.) | Boston – Arizona 4:1 (kon.)
koniec
Nashville Predators
3:4 (0:1, 3:1, 0:2)
Detroit Red Wings
Sobota 28.02.2015, 21:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:25
    James Neal zrejme definitívne pochoval šance svojho tímu na vyrovnanie. Mieri totiž na trestnú lavicu za seknutie, Rinne je späť v bráne.
     
    58:00
    Nashville hrá s prázdnou bránou.
     
    57:17
    Ďalšie vylúčenie na strane Wings. Riley Sheahan za podrazenie – 2 minúty.
     
    56:30
    Do obrovskej šanci sa teraz dostali traja hráči Detroitu, ktorí mierili na jediného obrancu. Strelu Nyqusta ale Rinne perfektným zákrokom vyrazil a dal svojím spoluhráčom šancu na zisk bodov
     
    54:20
    Hráči Nashvillu teraz perfektne zakombinovali, strelu Josiho sa snažil do brány doraziť nepríjemný Fisher, Gustavsson ale perfektným zákrokom zastavil cestu puku do svojej siete.
     
    53:57
    A do tretice pôjde na trestnú lavicu hráč hostí Brendan Smith. Nashville teda má možnosť na vyrovnanie stavu.
     
    49:42
    James Neal – 2 minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou, hostia teda budú opäť hrať v presile.
    Tomáš TATAR - 3:4
     
    49:06
    Detroit Red Wings dal gól!
    Presilová hra hostí je využitá potom čo po prihrávke Datsyuka unikol domácej defezíve TOMÁŠ TATAR, ten sa ešte snažil vrátiť puk svojemu ruskému parťákovi z útoku. Puk si ale nešťastne zrazil do siete obranca Josi. Asistencie Datsyuk, Kronwall.
     
    48:07
    Hostia z Detroitu budú mať výhodu presilovky. Mike Fisher – 2 minúty za podrazenie.
     
    43:56
    Detroit Red Wings dal gól!
    Marchenko si na modrej čiare vymenil puk s Kronwallom, prvý menovaný sa odhodlal k strele a jeho presný pokus končí v Rinneho sieti. MARCHENKO tak dáva svoj prvý gól v NHL. Asistencie Abdelkader, Kronwall
     
    42:00
    Na trestnú lavicu si pôjde za nedovolene bránie sadnúť po druhý krát v zápase Smith, spoločne sním si však trest odsedí aj Forsberg.
    Shea WEBER - 3:2
     
    36:08
    Nashville dal gól!
    Využitá presilová hra domácich! V presilovke sa štvorica Nashvillu dokázala usadiť v útočnom pásme a keď dostal príležitosť a priestor na strelu obranca SHEA WEBER bolo jasné, že jeho bomba skončí v sieti. Asistencie Ribeiro, Josi.
     
    35:16
    Nashville si zahrá presilovku štyroch proti trom potom čo si ide na tretnú lavicu sadnúť strelec prvého gólu Brendan Smith za držanie.
     
    32:41
    V presilovke však takmer udreli aj Wings, šanca Tomáša Tatára ale ostala nevyužitá.
     
    31:45
    Po strate puku sa dostal do úniku Fisher, Gustavsson ale jeho strelu vystihol a výborným zákrok tak zabránil vedúcemu gólu.
     
    31:28
    Prvú príležitosť na skórovanie budú mať v presilovej hre aj hosťujúci hráči. Roman Josi ide na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    28:17
    Budeme svedkami prvej presilovej hry v zápase. Potom čo Santorelli mieril sám na brankára Gustavssona ho zozadu hákoval Kindl, ktorý tak ide na trestnú lavicu.
    Mike FISHER - 2:2
     
    26:02
    Nashville dal gól!
    Po kontaktom góle boli jednoznačne na pánmi na ľade hráči Nashvillu a dočkali sa aj zaslúženej odmeny v podobe vyrovnávajúceho gólu. Tvrdá strela Fransona síce minula Gustavssonovu bránu, k dorážke sa ale dostal MIKE FISHER, ktorý brankára hostí úspešne prestrelil. Asistencie Franson, Cullen.
    Matt CULLEN - 1:2
     
    22:33
    Nashville dal gól!
    Okamžitá odpoveď domácich, ktorí sa po vyhranom buly dostali do tlaku a nahodený puk jedného z obrancov dorazil do brány úspešne MATT CULLEN 1-2. Bez asistencie
    Drew MILLER - 0:2
     
    22:03
    Detroit Red Wings dal gól!
    Potom čo si obranca Nashvillu Jones urobil útočný výlet sa do brejku a prečíslenia dostal hosťujúci DREW MILLER, ktorý presnou strelou k tyči posiela svoj tím do dvojgólového vedenia. Asistencie Jurčo.
     
    19:59
    Na dve minúty si sadnú spoločne Riberio s Glendeningom za hrubosť. Hrať sa teda bude štyria proti štyrom.
     
    19:41
    Glendening a Drew Miller teraz mali šance na zvýšenie vedenia pre svoj tím. Rinne ale teraz predviedol zákroky svetovej extra triedy a drží tak svoj tím nad vodou.
     
    16:23
    Detroit mali tentokrát obrovskú šancu potom, čo si perfektne v útočnom pásme počínal slovák Jurčo, ktorý našiel Pulkkinena. Rinne predviedol famózny zákrok.
    Brendan SMITH - 0:1
     
    07:22
    Detroit Red Wings dal gól!
    Hostia z Detroitu sa ujímajú vedenia potom čo perfektnou prihrávkou našiel BRENDANA SMITHA Joakim Andersson. Prvý menovaný sa odhodlal k strele z medzikruhov a otvára tak skóre dnešného stretnutia. Asistencie Andersson, Miller.
     
    04:38
    Marchenko teraz tvrdou strelou od modrej čiary ohrozil Rinneho, puk ešte pred bránou zdá sa tečoval Weiss ale brankár Nashvillu výborne zasiahol a podržal svoj tím.

    Rastislav Štrauch

    Góly a asistencie: 23. Cullen, 27. Fisher (Franson, Cullen), 37. Weber (Ribeiro, Josi) – 8. Smith (Andersson, Miller), 23. Miller (Jurčo), 44. Marchenko (Abdelkader, Kronwall), 50. Tatar (Datsyuk, Kronwall)


    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Franson, Ekholm, Ellis, Jones – Neal, Riberio, Forsberg – Cullen, Fisher, Smith – Santorelli, Jarnkrok, Wilson – Bourque, Gaustad, Nystrom.
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, Kindl, DeKeyser, Marchenko, Smith – Helm, Datsyuk, Tatár – Abdelkader, Sheahan, Nyquist – Weiss, Glendening, Pulkkinen – Jurčo, Miller.

    Rozhodca: Martell, Jackson – Cvik, Grandt