Slovan Bratislava – Žilina 0:2 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:2 (0:0)
MŠK Žilina
Piatok 27.02.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza William Alves de Oliveira, prichádza Tomáš Hučko.
     
    87
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Peter Lupčo, prichádza Michal Škvarka.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Mihálik (MŠK Žilina).
     
    83
    Žilina dala gól!
    Je zrejme rozhodnuté, Žilina vedie o dva góly a je veľmi blízko k dôležitému kroku v boji o majstrovský titul! Na začiatku stratil loptu Ďuriš, z čoho rezultoval úder Žiliny – po centri na pravú stranu si loptu spracoval JAROSLAV MIHALÍK a rútil sa sám na Perniša, zakončenie zvládol rutinérsky a obstrelil domáceho brankára! Celý tím Žiliny sa zhŕkol okolo šťastného strelca, obrovská radosť na strane hostí!
     
    81
    Krásny signál belasých, Soumah poslal center na vzdialenejšiu žrď na Zreľáka, ten hlavou priťukol na stred Gorositovi, ktorý znovu hlavou mieril k žrdi, kde sa znovu blysol famózny Volešák!
     
    79
    Simovič bol faulovaný pri postupe dopredu, Káčer za to vidí žltú kartu.
     
    77
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Juraj Kotula, prichádza Branislav Niňaj.
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Filip Ďuriš.
     
    71
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Lukáš Čmelík, prichádza Nikolas Špalek.
     
    66
    Mohlo to byť o dva góly, to by bol už veľký úder pre Slovan! Po brejku Žiliny sa aj s trochu šťastia dostal k lopte pred päťkou úplne voľný Čmelík, mohol sa Perniša doslova opýtať, ,,kam to chce," napokon poslal technickú strelu k žrdi, ktorú brankár domácich kryl a odčinil svoju chybu pri prvom góle!
     
    64
    Žltú kartu dostáva František Kubík (ŠK Slovan Bratislava).
     
    59
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Karol Mészáros.
     
    59
    Volešák ešte po centri z rohu vyboxoval pred Peltierom, z päťky ale potom hlavičkoval Gorosito a mieril to tak šikovne k vzdialenejšej žrdi, že spoza prekonaného Volešáka odhlavičkoval na čiare Piaček!
     
    57
    Vzrušenie pred bránou Žiliny, Soumah tam dobiehal dlhú nahrávku, veľmi dobre ale vybehol Volešák a v priamom súboji loptu vyrazil spred domáceho útočníka, ten si pýtal faul, išlo však o čistý zákrok v podaní brankára hostí!
     
    48
    Žilina dala gól!
    Tak to je veľká rana pre domácich, tí absolútne nečakane inkasujú! Bol to navyše gól po veľkej chybe domáceho brankára – Mihalík vystrelil spred pravého kraja šestnástky, jeho nepríliš razantná strela k žrdi vypadla Pernišovi z rúk, najrýchlejšie na to zareagoval LUKÁŠ ČMELÍK a zblízka prepasíroval loptu do siete! Bola to veľká chyba domáceho brankára, ten strelu hrubo podcenil a zaplatil za to gólom!
     
    38
    Veľká šanca aj na druhej strane, tak to sú krásne futbalové momenty! William v šestnástke sklepol loptu do druhej vlny ku Čmelíkovi, ten z prvej len veľmi tesne minul priestor pri pravej žrdi!
     
    37
    Skvelý Volešák, drží Žilinu nad vodou! Simovič vyviezol loptu dopredu a belasí tak prečíslili hostí, Srb krásne vysunul na ľavej strane Peltiera, ktorý postupoval sám na Volešáka, z uhla to skúsil tvrdou strelou, brankár hostí vyboxoval!
     
    34
    Žltú kartu dostáva Milan Škriniar (MŠK Žilina).
     
    30
    A tam sa diali veci, Soumah milimetrovou prihrávkou našiel na ľavej strane šestnástky Kubíka, ktorý si ešte loptu zasekol dovnútra a technickým oblúčikom chcel prekvapiť Volešáka, ten výborne zasiahol!
     
    27
    Ďalšia vyložená možnosť Slovana, koľká už?! Kubík načechral krásnu loptu do šestnástky na Soumaha, ten s trochou šťastia sklepol späť na Štefánika, ktorý strelou z voleja tesne prestrelil hosťujúcu bránu!
     
    24
    Tak to je neuveriteľné! Čo ešte dnes Slovan nepremení?! Zreľák si fantasticky spracoval ťažkú prihrávku na pravej strane, miesto strely ešte veľmi prezieravo volil krížnu prihrávku na nabiehajúceho Soumaha, ten mal pred sebou odkrytú bránu, zakončil ale veľmi slabo a tak Volešák stihol zachrániť pri pravej žrdi!
     
    18
    Tak teraz vzrušenie na druhej strane, Žilina mohla otvoriť skóre! Predchádzala tomu pekná akcia po ľavej strane, odkiaľ centroval do šestnástky Čmelík, William aj s trochou šťastia sklepol späť na Káčera, ktorý tesne spred päťky trafil volejom tesne mimo pravej žrde, to bola obrovská šanca!
     
    16
    Domáci pokračujú v zahadzovaní tutoviek! Zreľák odzbrojil pri pravej postrannej čiare nedôrazného Škriniara a rútil sa sám na Volešáka, ten veľmi dobre zmenšil strelecký uhol a famózne vyrazil Zreľákovo zakončenie na roh!
     
    12
    Slovan spálil dve veľké tutovky, Žilina mala teraz aj kúsok šťastia! Po krásnej prihrávke Soumaha si loptu na pravom krídle prebral Peltier a priamočiaro si to namieril na bránu, jeho krížny projektil vyboxoval pred seba Volešák! K odrazenej lopte sa dostal Zreľák a z vyloženej pozície loptu napálil tesne vedľa pravej žrde, Volešák už bol prekonaný, stav sa však nemení!
     
    11
    Dramatický moment pred bránou Žiliny! O dlhú loptu z obrany sa na hrote proti dvom obrancom bil Peltier, v zakončení padol v súboji na zem a pýtal si penaltu, rozhodca domácim pokutový kop neprisúdil!
     
    7
    Obrovská šanca na otvorenie skóre! Kubík sa pri ľavej postrannej čiare pohral s obrancom a vyslal nadýchaný center cez celú šestnástku, na vzdialenejšej žrdi zakončoval pred odkrytou bránou Peltier, hlavou ale tesne minul!

    Tomáš Schügerl

    Góly: 48. Čmelík, 83. Mihálik

    Karty:   64. Kubík (SBA) – 34. Škriniar (ZIL), 79. Káčer (ZIL), 83. Mihálik (ZIL)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš (C) – Kotula (77. Niňaj), Gorosito, Saláta, Jablonský – Štefánik, Simović – Kubík (77. Ďuriš), Soumah, Peltier (59. Mészáros) – Zreľák.
    Náhradníci: Krnáč – Niňaj, Čikoš, Mészáros, Lásik, Gašparovič, Ďuriš.

    MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Piaček, Škriniar, Letić – Pečovský (C), Káčer – Čmelík (71. Špalek), Lupčo (87. Škvarka), Mihálik – Alves de Oliveira (89. Hučko).
    Náhradníci: Le Giang – Hučko, Špalek, Škvarka, Králik, Kadlec, Michlík.

    Rozhodca: Jaška – Hancko, Sluk

    Diváci: 2153