Vladivostok – Chabarovsk 6:0 (kon.) | Omsk – Novokuzneck 2:3 (po pr.) | Barys – Novgorod 4:2 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – Metallurg Magnitogorsk 4:3 (po pr.) | Ufa – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Čeljabinsk – Jekaterinburg 3:2 (2:1 po s.n.)
Jaroslavľ – Čerepovec 2:1 (po pr.) | Nižnekamsk – Kazaň 0:6 (kon.) | A. Mytišči – Riga 7:2 (kon.)
D. Moskva – Dinamo Minsk 3:1 (kon.) | Soči – Togliatti 3:1 (kon.) | Viťaz – CSKA Moskva 1:2 (po pr.)
HC Slovan – Helsinki 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Viťaz Moskovská oblasť
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
CSKA Moskva
Utorok 24.02.2015, 17:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    V dnešnom poslednom zápase základnej časti KHL 2014/2015, proti sebe nastúpia dva kluby z opačných koncov tabuľky. Domáci Víťaz Podolsk vyzve neohrozených víťazov základnej časti – CSKA Moskva.

    Suverénny majster z Moskvy bude chcieť určite tento zápas vyhrať a ukázať tak, že to pred play-off tento tím myslí naozaj vážne. Naopak domáci Víťaz bude hnaný dopredu svojim skvelým publikom a hráči Podolsku sa tak budú chcieť odvďačiť fanúšikom za nie príliš vydarenú sezónu.

    VÍŤAZ PODOLSK
    FORMA: P – V – P – P -V
    Najproduktívnejší hráč: Mario Kempe – 32 bodov za 12 gólov a 19 asistencií

    CSKA MOSKVA
    FORMA: V(náj.) – P(pp.) – V(náj.) – P – V
    Najproduktívnejší hráč: Alexander Radulov – 71 bodov za 24 gólov a 47 asistencií

    POSLEDNÝCH 5 VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV
    7.1.15 CSKA Moskva 3:2(pp.) Víťaz Podolsk
    10.12.14 Víťaz Podolsk 1:4 CSKA Moskva
    11.10.14 CSKA Moskva 1:0 Víťaz Podolsk
    28.8.14 PRI CSKA Moskva 2:3(náj). Víťaz Podolsk
    25.12.13 CSKA Moskva 5:2 Víťaz Podolsk
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:36
    Domáci tím sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Georgy Berďukov.
     
    02:03
    Hostia sú počas presilovky aktívni, ale ani ich doterajšie tri strelecké pokusy na presný zásah nestačili a stav je stále 0:0.
     
    02:36
    Presilovka hosťujúceho tímu napokon žiaden úspech nepriniesla a domáci hrajú v plnom počte.
     
    05:06
    Hosťujúci hokejisti sú na ľadovej ploche jasne aktívnejší, ale nedarí sa im otvoriť skóre. Hráči Moskvy vystrelili na domáceho brankára už šesťkrát, ale bez úspechu.
     
    07:26
    Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie. V poslednom kole základnej časti sa už v podstate nemá o čom rozhodnúť a oba celky sa snažia hlavne nezraniť sa.
     
    09:12
    Domáci tím sa teraz pokúsil dostať do pásma, ale zastavil ho iba ofsajd na modrej čiare.
     
    10:12
    Je tu druhé vylúčenie zápasu! Na trestnú lavicu pôjde domáci útočník Roman Horák, odsedí si menší trest za držanie hokejky protihráča.
     
    12:12
    Viťaz oslabovku prežil, hostia síce zamkli domácich v ich tretine, napokon však Podolsk s piatimi hráčmi. Pokračujeme teda za bezgólového stavu.
     
    14:05
    Pomer striel sa nám trochu zmenil – už je to 13:4 v prospech CSKA Moskva. Hosťujúci hráči sú aktívnejší počas celej prvej tretiny, brankár Säteri však podáva vynikajúci výkon a drží čisté konto.
     
    16:17
    Skóre sa nám ani naďalej nemení, CSKA ako líder konferencie už myslí zrejme hlavne na play-off, kým pre Viťaz je to posledný zápas celej sezóny. Divákov tak dnešný hokej zatiaľ príliš nehreje.
     
    18:09
    Blížime sa k absolútnemu záveru celej tretiny, CSKA teraz vyslalo strelu na bránu, Säteri je naďalej vynikajúci. Zdá sa, že Podolsk už v prvej časti prečká nápor favorita.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina zápasu posledného hracieho dňa základnej časti, v ktorom ešte Podolsk hrá o konečnú 11.priečku v konferencii, kým CSKA je istým víťazom Západnej konferencii. Aktívnejší sú hostia, zatiaľ sa nedokázali presadiť proti obrannému valu domáceho tímu. Pri druhej tretine sa na vás teším od 18:15.
     
    Štatistiky po 1.tretine:

    Strely na bránu: 4:14
    Vylúčenia: 2:0
    Presilovky: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 100% – 100%
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:25
    Začala sa nám druhá tretina, na ľade to zatiaľ vyzerá podobne, ako v prvej časti. Čiže CSKA je aktívnejšie a nebezpečnejšie, Viťaz sa úporne bráni.
     
    22:35
    Pripomeniem ešte, že CSKA Moskva je s 137 bodmi suverénne najlepším tímom ligy, druhý SKA Petrohrad má bodov 123. Silu Moskvy spoznal na vlastnej koži aj bratislavský Slovan, ktorý na ľade CSKA pred dvomi týždňami prehral vysoko 0:12.
     
    25:38
    Podolsk trochu vyrovnal hru a bude môcť otvoriť skóre v presilovej hre! Za hákovanie si na trestnú lavicu sadá obranca hostí Michail Naumenkov.
     
    26:58
    Ospravedlňujeme sa za chybu, po rýchlom brejku hostí sa zdalo, že puk skončil za bránkovou čiarou, rozhodcovia napokon rozpažili. Nevydarená presilovka Viťazu pokračuje ďalej, ostáva mu ešte niečo cez polminútu.
     
    27:38
    Tak toto bola veľmi zlá presilovka Podolsku, domáci ukázali, prečo sú na priečkach mimo play-off. CSKA sa tak v pohode ubránila a tak vylúčený Naumenkov vkorčuľoval späť na ľadovú plochu.
     
    29:14
    Druhá tretina je na strely ešte chudobnejšia, než tá prvá. Za domácich raz vystrelil legendárny Maxim Afinogenov, ktorý dlhé roky hrával v NHL v drese Buffala, hostia vystrelili trikrát. Celkový pomer striel tak 5:17.
     
    30:05
    Je tu polovica zápasu a skóre je stále bezgólové. Domáci by pritom mohli pociťovať zvýšenú motiváciu, Riga totiž prehráva v Mytišči a preto ak Viťaz získa čo i len jeden bod, predbehne Dinamo a skončí na 11.mieste.
     
    30:21
    Je tu druhá presilovka Podolsku, ďalšia šanca pre domácich, aby otvorili skóre! Za sekanie si na trestnú lavicu sadá útočník hostí Vladimir Žarkov.
     
    30:21
    V rovnakom čase je tu zmena v bráne hostí! Keďže má CSKA už prvenstvo v konferencii isté, nechajú tréneri Lalanda oddýchnuť a polku zápasu si tak zachytá Iľja Sorokin.
     
    31:25
    Presilovka Podolsku zatiaľ bez striel či väčších šancí, nový muž Sorokin v bráne hostí môže byť pokojný. Ešte ostáva necelá minútka presilovej hry.
     
    32:21
    Napokon prišlo pár striel zo strany Podolsku, Sorokin všetky pokryl a do zápasu tak vstúpil veľmi dobre. Naďalej čakáme na prvý gól, teraz sa zrejme o útočnú akciu pokúsi CSKA.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3500 divákov.
     
    33:12
    Trochu sa nám začala hýbať štatistika v oblasti striel na bránu. Tam je to v tejto tretine 4:8, inak strelecky značne impotentnému Podolsku prospeli dve presilové hry. Strelecky však samozrejme stále aktívnejší favorit z Moskvy.
     
    33:34
    Presilovku si teraz zahrajú hostia, za faul kolenom si menší trest odsedí útočník Podolsku Maxim Afinogenov.
     
    34:51
    Pomer síl na ľade sa vyrovná! Za držanie protihráča už druhý raz v zápase smeruje na trestnú lavicu obranca Michail Naumenkov.
     
    35:31
    A nakoniec je z toho presilovka pre Viťaz, za podrazenie si na trestnú lavicu sadá Volkov!
     
    37:31
    Podolsk hral presilovku 4 na 3 aj 5 na 3 veľmi zle, a tak Sorokin s prehľadom pochytal tých pár pukov, čo naňho mierilo. CSKA tak v plnom počte hráčov na ľadovej ploche.
     
    38:19
    CSKA Moska dala gól!

    Tak predsa len to prišlo, v závere tretiny CSKA zúročilo svoju prevahu a hostia tak otvárajú skóre! Strelecky sa presadil krídelník druhej formácie DAMIR ŽAFJAROV, ktorý rozvlnil sieť za Säterim a odklial jeho dnešné čaro!
    Asistencia: Nikolaj Prochorkin
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám druhá tretina, v ktorej sa tempo hry konečne trochu zrýchlilo a výsledkom bol aj gól na strane hostí. Tí zaslúžene vedú, sú aktívnejší a tak do tretej tretiny vstúpia s jednogólovým náskokom. Z Podolsku sa vám znovu prihlásime cca o 19:05.
     
    Štatistiky po 2.tretine:

    Strely na bránu: 14:24
    Vylúčenia: 3:3
    Presilovky: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 95,83% – 100%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:05
    Tak uvidíme, ako Podolsk naloží so svojou poslednou tretinou tohto ročníka KHL. Hostí ešte množstvo zápasov samozrejme čaká, v boji o Gagarinov pohár budú patriť k hlavným ašpirantom na titul.
     
    43:21
    Viťaz Podolsk dal gól!

    Je vyrovnané, domácim sa podarilo ,,neuveriteľné" a na začiatku tretej časti zápasu vyrovnávajú skóre! Šťastným strelcom je MAXIM MAMIN, ktorý po prihrávkach od dvoch svojich spoluhráčov prekonal stuhnutého Sorokina!
    Asistencie: Nikita Vyglazov, Jurij Kokšarov
     
    43:40
    Podolsk bude môcť dokonca otočiť skóre! Bude totiž hrať v presilovke, za držanie odchádza na trestnú lavicu Jevgenij Arťuchin.
     
    45:40
    CSKA prežili oslabenie, neinkasovali a tak sa budú môcť znovu pokúsiť vrátiť vedenie na svoju stranu. Kvalita zápasu s pribúdajúcim časom rastie, sledujeme rýchlejší a atraktívnejší hokej.
     
    45:45
    Aktivita hostí sa na čas zastaví, je tu totiž ďalšia presilová hra Podolsku! Aby sa tieto fauly CSKA v play-off nevypomstili...ďalším potrestaným je za hákovanie obranca Ondřej Němec.
     
    47:32
    Hostia unikli v oslabení a Žarkov ich mohol poslať do vedenia, útočník hostí však vo vyloženej pozícii tesne prestrelil bránku Säteriho!
     
    47:45
    CSKA s piatimi hráčmi, vo vlastnom oslabení mohli prekvapujúco udrieť práve Moskovčania. Čaká nás záverečných 12 minút, budeme len čakať na to, ktorý tím sa ujme vedenia, prípadne, či pôjdeme do predĺženia.
     
    50:00
    Máme za sebou polovicu tretej tretiny, v ktorej sme videli vyrovnávajúci gól i dve nevyužité presilovky Viťazu. Štatistika striel na bránu je vyrovnaná, videli sme dve nebezpečné strely – tá od Žafjarova bola gólová, Žarkov na druhej strane tesne minul.
     
    51:24
    Tak teraz sa domáci musia mať na pozore – na ľad nastupuje obávaná presilovková formácia CSKA. Na trestnú lavicu si za podrazenie sadá obranca Mathias Porseland.
     
    53:24
    Presilové hry dnes Podolsku napriek veľkej kvantite nevychádzajú, ani z tejto hráči Viťazu neskórovali a tak skóre ostáva vyrovnané. Vstupujeme do samotného záveru zápasu, v ktorom môže jediný gól určiť víťaza.
     
    54:02
    Pripomínam ešte, že Riga tesne pred koncom prehráva v Mytišči 2:6 a preto Viťazu stačí aj bod na to, aby Dinamo predbehol a skončil v konferencii na 11.mieste. Nie je to síce ideálna motivácia, každá priečka navyše sa však počíta.
     
    55:16
    Hostia pridali dve strely na bránu, napriek dobrému tempu hry brankári príliš nezasahujú – v tretej tretine je to na strely 1:3, celkovo v zápase 17:25.
     
    55:49
    Je tu obrovská šanca pre hostí na rozhodnutie zápasu – dvojminútová presilovka 5 na 3! Z domáceho tímu je za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou vylúčený Grebeškov, za sekanie Afinogenov!
     
    56:37
    Vylúčenia na oboch stranách, zdá sa, že emócie začínajú pracovať. Na domácej strane inkasuje menší trest Jakov Seleznov za krosček, na strane hostí si trest za hrubosť odsedí Nikita Kvartalnov.
     
    57:32
    Je tu absolútny záver, takže kto z koho – Viťaz alebo CSKA? Domáci sú stiahnutí hlbšie v obrane a statočne bránia dvojnásobné oslabenie! CSKA zatiaľ ani nepúšťajú do veľkých šancí.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Dramatický záver riadnej hracej doby poznačený množstvom vylúčení gól nepriniesol, a tak vstúpime do päťminútového predĺženia. Podolsk v poslednej tretine vyrovnal a vďaka tomuto bodu už v tabuľke preskočil Rigu, skončí tak na 11.priečke. Predĺženie začne o niekoľko okamihov, ostaňte s nami.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:32
    CSKA Moska dala gól!

    Tak v predĺžení to bol veľmi krátky proces, CSKA napokon potvrdilo dnešnú prevahu a hostia tak rozhodujú o zisku dvoch bodov! Strelcom víťazného gólu je center prvej formácie IGOR MAKAROV, ktorý sa stal hrdinom zápasu a rozhodol o výhre hostí!
    Asistencie: Michail Naumenkov, Andreas Engqvist
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas sa rozbiehal pomalšie, v druhej polovici sme však videli tri pekné góly, dramatické okamihy a toľko potrebné emócie. Spokojné sú oba tímy – domáci vybojovali cenný bod, vďaka ktorému v tabuľke predbehli Rigu a skončia na 11.priečke. Hostia zavŕšili svoju bodovú zbierku na úctyhodnom počte 139 bodov a prvom kole play-off sa tešia na ôsme Soči. Podolsk sa už môže začať pripravovať na nový ročník KHL.
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 17:35
    Vylúčenia: 6:6
    Presilovky: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 94,29% – 94,12%
     
    S konštatovaním, že Podolsk za bod po prehre po predĺžení v tabuľke predbehol Rigu a skončí na 11.mieste, a že víťazné CSKA sa víťazne naladilo na play-off so Soči, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (19:47:02)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 44. Mamin (Vyglazov, Kokšarov) – 39. Žafjarov (Prochorkin), 61. Makarov (Naumenkov, Engqvist)


    Viťaz Moskovská oblasť: Säteri (Lisutin) – Vaščenko, Berdjukov, Porseland, Golovkov, Selezňov, Buchankov, Grebešikov – Kousal, Koroljov, Kucherjavenko – Horák, Afinogenov, Kempe – Jakubov, Makarenko Makejev – Mamin, Vyglazov, Kokšarov
    CSKA Moskva: Lalande (31.Sorokin) – Zajcev, Naumenkov, Mišarin, Nemec, Panin, Vorobjov, Ogijenko – Kuzmenko, Makarov, Engqvist – Žafjarov, Arťuchin, Prochorkin – Volkov, Stas, Mamin – Telegin, Korotkov, Žarkov – Kvartalnov

    Rozhodca: Buturlin, Rogačjov – Goljak, Dedulja

    Diváci: 3500