Lazio – CFC Janov 0:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
0:1 (0:1)
CFC Janov
Pondelok 09.02.2015, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    89
    Potrestaný je i ďalší striedajúci hráč na strane hostí a síce Leonardo Pavoletti, ktorý škaredo zašiel do rozohrávajúceho Parola. Na karty je to už 5:5, pričom jedna z domácich bola červená!
     
    88
    Maxime Lestienne teraz pred domácou rozohrávkou zahodil loptu päť metrov ďaleko od miesta nedovoleného zákroku. Gervasoni ho trestá za zdržovanie hry.
     
    83
    No, tak postranný arbiter Longo teraz vôbec nemal ľahkú pozíciu a hostí možno okradol o rozhodujúci gól zápasu. Juraj Kucka si nádherne naviedol loptu stredom ihriska, aby následne z nejakých dvadsiatich metrov prudko vystrelil. Gólman Berisha stačil jeho rotovanú bombu vyraziť aspoň pred seba, kde na hranici ofsajdu dorážal nedávno prichádzajúci Maxime Lestienne. Belgický útočník sa nachádzal presne na línii s obrancami alebo tesne za ňou. Andrea Gervasoni zvolil variant B.
     
    81
    Na trávnik sa dostáva i spomínaný možný spasiteľa SS Keita Baldé Diao. Rýchlonohému filigrantovi prepustil miesto práve kapitán Mauri.
     
    80
    De Maio teraz príliš jednoducho zahral loptu na rohový kop, čo mu niektorý spoluhráči vytkli a Janov mohol za to zaplatiť i podstatne vyššiu daň. Následný rohový kop totiž potešil každého futbalového fajnšmekra. Pretiahnutý center od rohovej zástavky smeroval na zadnú žrď, kde sa k akrobatickej koncovke odholdal rímsky kapitán Stefano Mauri. Nožničky skúseného borca mierili asi meter mimo ľavej žrde Perinovej bránky. Mladý gólman by však v prípade lepšieho umiestnenia Mauriho akrobacie reagoval len ťažko.
     
    79
    Hraciu plochu opúšťa i posledný člen útočnej trojičky hostí – Diego Perotti. Doposiaľ jediného strelca gólu nahrádza Maxime Lestienne.
     
    76
    Trávnik opúšťa i ďalší aktívny hráč, ktorý môže byť spokojný so svojim výkonom. Namiesto Falquého prichádza podstatne viacej defenzívne ladený Alassane També.
     
    71
    Dvadsať minút pred koncom schádza azda najlepší hráč dnešného zápasu a muž, ktorý pre Janov zariadil penaltu – Mbaye Niang. Nahrádza ho Leonardo Pavoletti.
     
    70
    Stefano De Maio sa stáva len tretím potrestaným hráčom na strane hostí. Po Kloseho podrazení prijíma napomínanie s pokorou.
    Žrď
     
    67
    Rimania sa po strate Federica Marchettiho po prvýkrát dostali do gólovej príležitosti a už mohlo byť napriek domácej oslabovke vyrovnané! Vysokú loptu na hranici veľkého vápna posúval za svoj chrbát Miroslav Klose. Nemecký lišiak ideálne namazal do priestoru svojmu kapitánov Maurimu, no skúsený srdciar nevyzrel na gólmana Perina. Respektíve v súboji kapitánov uspel, no loptu na ceste do siete zastavila ľavá žrď janovskej svätyne! Gasperiniho partia tak aj so šťastím zatiaľ drží všetky tri body.
    Falqué
     
    52
    Mbaye Niang dnes ale robí domácim neskutočné problémy a mladík Iago Falqué mohol po jeho nezištnej prihrávke poslať Janov už do dvojgólového vedenia! Francúzsky útočník Niang sa výborne zorientoval na osi ihriska, odkiaľ povedľa Canu posielal nádhernú kolmicu na rozbehnutého Falquého. Španielsky krídelník, ktorý bol svojho času nádejou Tottenhamu, však v nájazde nepochodil. Už zvnútra šestnástky tesne minul ľavú Berishovu žrď. Albánsky gólman nemusel zasahovať.
     
    50
    Janovčania teraz v strede ihriska prepadli a Lazio sa po prvýkrát od Marchettiho vylúčenia ocitlo v prečíslení. To vyriešil nedovoleným zákrokom zozadu Roncaglia, ktorý sa Mauriho strčenie uvidel žltú kartu.
     
    46
    Stefano Pioli sa v polčasovej prestávke rozhodol pre druhú personálnu zmenu. Namiesto frustrovaného Candrevu prichádza na trávnik Felipe Anderson.
     
    45+3
    Piaty kartový trest domáceho mužstva v rámci úvodného dejstva. Po Niangovom zostrelení tento zoznam rozšíril ešte Stefan de Vrij.
     
    44
    Juraj Kucka najskôr čisto posadil na zadok Bigliu, aby následne ako Zoro pomstiteľ úradoval svojim lakťom Candreva. Gervasoni sa dnes nebojí siahnuť do kapsy.
    Diego PEROTTI - 0:1
     
    29
    CFC Janov dal gól!
    Zodpovednosť na seba zobral argentínsky krídelník DIEGO PEROTTI, ktorý sa k bielemu bodu rozbiehal snáď päť či šesť sekúnd. Napokon sa k nemu ale doplazil a loptu suverénne poslal po Berishovej ľavej ruke. Albánsky gólman zostal rozhodene stáť v strede bránky. Janov sa po polhodine hry ujíma vedenia a navyše bude zvyšné dve tretiny zápasu dohrávať v početnej výhode!
     
    29
    Obeťou taktického striedania Rimanov sa stáva doteraz celkom aktívny Cataldi, ktorý prepúšťa miesto náhradnému gólmanovi z Albánska – Etritovi Berishovi.
    Marchetti
     
    27
    Ale teraz pozor! Doteraz jednoznačne aktívnejšie a lepšie mužstvo rímskeho Lazia zaznamenáva výrazný škrt cez rozpočet! Mbaye Niang šikovne zabehol za obranu, kde si prebral dlhý pas zo stredu ihriska. Loptu následne skvelo pichol okolo brankára Marchettiho, ktorý mu skrížil cestu. Mladý francúzsky útočník padol na trávnik a Andrea Gervasoni mal jasno. Marchetti síce nefauloval úmyselne, no pre Niangom by stála už len prázdna bránka. Okrem pokutového kopu tak budú musieť domáci čeliť i hodinovému oslabeniu!
     
    18
    Andrea Gervasoni sa nám celkom rozbehol, v priebehu piatich minút vytiahol už tretiu žltú kartu. Ďalším trestancom je Bertolacci, ktorý sklzom podrazil Cataldiho.
     
    16
    Ďalším domácim hriešnikom je Lorik Cana, ktorý prerezal pohyb šikovného Falquého. Albánsky zadák sa po jeho podrazení stáva ďalším potrestaným.
     
    14
    Domáci kapitán Stefano Mauri následne nejakých tridsať metrov od bránky hral rukou, čo neušlo pozornosti Andreu Gervasoniho. Oprávnená kartička.
     
    9
    Platí to aj po obrovskej príležitosti Antonia Candrevu, ktorý taktiež vyhorel na janovskom gólmanovi. Mattia Perin sa rozchytáva k veľkému výkonu. Candreva dostal na svojej tradičnej pravej strane výbornú loptu zo stredu ihriska. Jednoduchým spracovaním sa zbavil dotierajúceho Izza, no skraja malého vápna nedokázal na bližšej žrdi prestreliť hosťujúceho kapitána. Perin jeho prudký pokus k ľavej žrdi dokázal opäť aspoň vyraziť. Gasperiniho zverenci tak síce s problémami, no predsa prežili úvodnú desaťminútovku na Stadio Olimpico.
     
    7
    Nuž a domáci mohli zakončiť svoj úvodný nápor i streleným gólom. Veľa Rimanom teda skutočne nechýbalo. Priamy kop z nejakých dvadsiatich metrov rozohrával argentínsky stredopoliar Lucas Biglia. Jeho prudký pokus sa nádherne vzniesol tesne ponad múr, aby padal presne na bránkovú čiaru. Janovský kapitán a gólman Perin ale ťažký zákrok zvládol a loptu vyrazil aspoň do strany. Tam už bol Mauri v dorážke zablokovaný. Janov sa v úvode nedokáže nadýchnuť, no zatiaľ drží nulu.

    Erik Farkaš

    Góly: 29. D. Perotti (pen.)

    Karty:   14. Mauri (LAZ), 16. Cana (LAZ), 44. Candreva (LAZ), 45+3. de Vrij (LAZ) – 18. Bertolacci (JAN), 50. Roncaglia (JAN), 70. De Maio (JAN), 88. Lestienne (JAN), 89. Pavoletti (JAN)   27. Marchetti (LAZ)


    Lazio Rím: Marchetti – Basta, de Vrij, Cana, Radu – Cataldi, Biglia, M. Parolo – Candreva, Klose, Mauri (C)
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Novaretti, B. Keita, F. Anderson, Cavanda, Onazi, Mauricio, Ederson, B. Perea, C: Ledesma, Konko
    Manažér: Stefano Pioli (ITA)

    CFC Janov: Perin (C) – Roncaglia, De Maio, Izzo – Bertolacci, Rincón, Kucka, Edenilson – Falqué, M. Niang, D. Perotti
    Náhradníci: Lamanna, Sommariva – Ariaudo, Lestienne, Mandragora, També, Laxalt, Bergdich, Pavoletti
    Manažér: Gian Piero Gasperini (ITA)

    Rozhodca: Andrea Gervasoni – E. Liberatore, S. Longo – G. De Pinto