Lazio – CFC Janov 0:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
0:1 (0:1)
CFC Janov
Pondelok 09.02.2015, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Janovské mužstvo prerušilo sériu siedmich ligových zápasov bez víťazstva a stalo sa tak na pôde, kde by to len málokto predpovedal! Rímske Lazio v úvode stretnutia poriadne pritápalo, no gól zo svojich dvoch výborných pozícii nevyťažilo. Na druhej strane bol Niang ďaleko efektívnejší, keď pádom cez Marchettiho poslal domáceho gólmana predčasne pod sprchy a Perotti zas z nariadenej penalty Janov do vedenia. To sa v druhom polčase nezmenilo ani po dvoch veľký príležitostiach Iaga Falquého či žrdi Stefana Mauriho. Lazio teda prehralo druhé ligové stretnutie po sebe a v tabuľke ho tak predskakuje Fiorentina i Sampdoria. Janov sa zas posunul o dve priečky práve za svojho dnešného súpera, na ktorého stráca zo siedmej priečky len dva body.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim a želám pokojný priebeh zvyšku nového týždňa. (22:42:49)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Maxime Lestienne mohol definitívne rozhodnúť dnešné stretnutie, no po Kuckovom nákope vybiehal z postavenia mimo hru.
     
    90+1
    Janov však svojho dnešného súpera i naďalej drží na dištanc. Vďaka Roncagliovi sa CFC posúva prostredníctvom outových vhadzovaní.
     
    90
    Márny Raduov center do priestoru nikoho. Takto sa Rimanom vyrovnať určite nepodarí. Do konca ešte tri nadstavené minútky.
     
    89
    Potrestaný je i ďalší striedajúci hráč na strane hostí a síce Leonardo Pavoletti, ktorý škaredo zašiel do rozohrávajúceho Parola. Na karty je to už 5:5, pričom jedna z domácich bola červená!
     
    88
    Maxime Lestienne teraz pred domácou rozohrávkou zahodil loptu päť metrov ďaleko od miesta nedovoleného zákroku. Gervasoni ho trestá za zdržovanie hry.
     
    87
    Na Stadio Olimpico sa stále spieva, domáci veria v zisk aspoň jedného bodu. Rimania ale momentálne kombinujú hlboko za poliacou čiarou.
     
    86
    Zatiaľ ešte nie... Stefan Radu sa na ľavej strane nachádzal v jednoznačnom postavení mimo hru, pekný Bigliov pas na rumunského zadáka bol teda zbytočný.
     
    85
    Päť minút pred koncom tak má Lazio stále o čo hrať. Veľa času a síl už ale nezostáva. Vzoprú sa Rimania osudu?
     
    83
    No, tak postranný arbiter Longo teraz vôbec nemal ľahkú pozíciu a hostí možno okradol o rozhodujúci gól zápasu. Juraj Kucka si nádherne naviedol loptu stredom ihriska, aby následne z nejakých dvadsiatich metrov prudko vystrelil. Gólman Berisha stačil jeho rotovanú bombu vyraziť aspoň pred seba, kde na hranici ofsajdu dorážal nedávno prichádzajúci Maxime Lestienne. Belgický útočník sa nachádzal presne na línii s obrancami alebo tesne za ňou. Andrea Gervasoni zvolil variant B.
     
    81
    Na trávnik sa dostáva i spomínaný možný spasiteľa SS Keita Baldé Diao. Rýchlonohému filigrantovi prepustil miesto práve kapitán Mauri.
     
    80
    De Maio teraz príliš jednoducho zahral loptu na rohový kop, čo mu niektorý spoluhráči vytkli a Janov mohol za to zaplatiť i podstatne vyššiu daň. Následný rohový kop totiž potešil každého futbalového fajnšmekra. Pretiahnutý center od rohovej zástavky smeroval na zadnú žrď, kde sa k akrobatickej koncovke odholdal rímsky kapitán Stefano Mauri. Nožničky skúseného borca mierili asi meter mimo ľavej žrde Perinovej bránky. Mladý gólman by však v prípade lepšieho umiestnenia Mauriho akrobacie reagoval len ťažko.
     
    79
    Hraciu plochu opúšťa i posledný člen útočnej trojičky hostí – Diego Perotti. Doposiaľ jediného strelca gólu nahrádza Maxime Lestienne.
     
    78
    Jeho rozohrávka už medzitým prebehla, no úspech domácim nepriniesla. Priestor vyčistil mladý gólman a kapitán CFC Perin.
     
    77
    Felipe Anderson nádherne zastrihal nohami, no svojim bicyklom nedokázal opiť Roncagliu. Výborne hrajúci Argentínčan odvracia na rohový kop.
     
    76
    Trávnik opúšťa i ďalší aktívny hráč, ktorý môže byť spokojný so svojim výkonom. Namiesto Falquého prichádza podstatne viacej defenzívne ladený Alassane També.
     
    75
    Andrea Gervasoni udeľuje posledné upozornenie pre Stefana Pioliho, ktorý tam čosi znovu reklamuje. Len aby Lazio neprišlo aj o svojho kouča.
     
    74
    Radu si na hranici šestnástky narovnal loptu na strelu, no jeho pokus zasiahol neďaleko stojaceho hráča v červeno-modrom drese.

    Erik Farkaš

    Góly: 29. D. Perotti (pen.)

    Karty:   14. Mauri (LAZ), 16. Cana (LAZ), 44. Candreva (LAZ), 45+3. de Vrij (LAZ) – 18. Bertolacci (JAN), 50. Roncaglia (JAN), 70. De Maio (JAN), 88. Lestienne (JAN), 89. Pavoletti (JAN)   27. Marchetti (LAZ)


    Lazio Rím: Marchetti – Basta, de Vrij, Cana, Radu – Cataldi, Biglia, M. Parolo – Candreva, Klose, Mauri (C)
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Novaretti, B. Keita, F. Anderson, Cavanda, Onazi, Mauricio, Ederson, B. Perea, C: Ledesma, Konko
    Manažér: Stefano Pioli (ITA)

    CFC Janov: Perin (C) – Roncaglia, De Maio, Izzo – Bertolacci, Rincón, Kucka, Edenilson – Falqué, M. Niang, D. Perotti
    Náhradníci: Lamanna, Sommariva – Ariaudo, Lestienne, Mandragora, També, Laxalt, Bergdich, Pavoletti
    Manažér: Gian Piero Gasperini (ITA)

    Rozhodca: Andrea Gervasoni – E. Liberatore, S. Longo – G. De Pinto