Bayern – Schalke 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Freiburg 1:0 (kon.) | Hannover – Mainz 1:1 (kon.)
Frankfurt – Wolfsburg 1:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
1:1 (0:0)
FC Schalke 04
Utorok 03.02.2015, 20:00 • Allianz Arena, Mníchov, Nemecko • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Tak a je dobojované. Prekvapivo sa nenadstavovala ani jedna minúta a hlavný rozhodca Dankert fúkol do píšťalky poslednýkrát. Stretnutie sa skončilo nerozhodným výsledkom 1:1. Za domácich otvoril skóre v 67.minúte Robben, lenže o päť minút neskôr vyrovnal Howedes. Bayern sa po zápase nachádza na 1.mieste, Schalke na 4.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (21:51:10)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Stretnutie sa už iba dohráva. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: ihrisko opúšťa Weiser, jeho miesto zaujíma Rode.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: ihrisko opúšťa Boateng, jeho miesto zaujíma Barnetta.
     
    86
    Schweinsteiger (Bayern) za nedovolený zákrok videl žltú kartu.
     
    85
    Schalke sa zmocňuje lopty a vyráža do rýchleho protiútoku.
     
    84
    Bayern má loptu v moci. Aktuálne si prihráva na útočnej polovici ihriska, no nevie sa dostať do zakončenia.
     
    83
    Lewandowski bol poslaný k zemi na polovici ihriska, voľný kop pre domácich.
     
    82
    Aktuálny stav z ostatných zápasov Bundesligy hovorí dobre pre Bayern. Jeho najväčší konkurent v tomto ročníku Wolfsburg zatiaľ prehráva 1:0 vo Frankfurte. Naopak Mönchengladbach vyhráva doma 1:0 s Freiburgom, čo príliš nehrá do kariet Schalke. Bavori sú priebežne na prvej priečke, Baníci na štvrtom mieste.
     
    81
    Do konca riadneho hracieho času ostáva 10 minút. Tak podarí sa niektorému z tímov strhnúť vedenie na svoju stranu alebo sa stretnutie skončí nerozhodným výsledkom?
     
    80
    Weiser (Bayern) za zastavenie protiútoku videl kartu žltej farby.
     
    79
    Schalke kombinuje na útočnej polovici ihriska. Čaká sa na finálnu prihrávku, tá zatiaľ neprichádza.
     
    77
    Tak obaja tréneri vyčerpali po dve striedania. Každému z nich ostáva ešte jedna zmena. V posledných minútach boli diváci v Allianz Arene svedkami dvoch presných zásahov, ktoré určite pomôžu záveru stretnutia.
     
    76
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: ihrisko opúšťa Sam, jeho miesto zaujíma Sane.
     
    75
    Roberto Di Mattero chystá striedania. Som zvedavý kto príde do hry, nakoľko veľa času už neostáva.
     
    74
    Robben sa teraz prezentoval nefutbalovým spôsobom. Evidentne nafilmoval pád v pokutovom území, penalta sa samozrejme kopať nebude. Môže byť rád, že to bude bez kartového trestu.
    HOWEDES - 1:1
     
    72
    Schalke 04 dalo gól!
    Tak aj z tohto rohového kopu padol gól. Exekútor bol spomínaný Sam, ktorý našiel výborne nabiehajúceho spoluhráča BENIDIKTA HÖWEDESA. Ten sa oprel do hlavičky, lopta smerovala na zadnú tyč a nakoniec rozvlnila sieť! Baníci vyrovnávajú a začína sa od začiatku.
     
    71
    Hostia vybojovali rohový kop, ten už beží rozohrať Sam.
     
    69
    Napriek oslabeniu sa Bavori dostali do vedenia. Od 18.minúty hrajú v desiatich, no boli jednoznačne aktívnejší a zaslúžili si streliť gól. Teraz to vyšlo a Josep Guardiola si určite vydýchol.
    ROBBEN - 1:0
     
    67
    Bayern dal gól!
    Tak tento presný zásah už platí. Exekútor rohového kopu bol Alonso, poslal center presne na hlavu ARJENA ROBBENA, ktorý hlavičkou na zadnú žrď nedal Wellenreuther žiadnu šancu na zákrok. Holanďan to zakončil jednoducho, veľmi presne a nakoniec tento pokus slávi úspech. Bayern sa dostáva do jednogólového vedenia.
     
    66
    Gól Bayernu Mníchov nebol uznaný! Tak teraz to bolo veru o pár centimetrov. Priznám sa, úplne presne som to nevidel, ale Lewandowski strieľal zrejme spoza bránkovej čiary. Bola tam chyba brankára Wellenreuthera, od ktorého sa lopta odrazila do brány. Asistent rozhodcu Hacker zdvihol zástavku a signalizoval, že lopta bola za čiarou. Nasledovať bude rohový kop!
     
    65
    Benatia (Bayern) teraz trafil Sama do tváre. Žltá karta.
     
    65
    Tak sa aj stalo, lenže výborne zakročil brankár Wellenreuther, ktorý loptu vyrazil do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    64
    Bayern teraz vybojoval zaujímavú štandartku z dobrej pozície. Zrejme z toho bude center.
     
    63
    Útočník hostí Choupo-Moting teraz nepredviedol práve najlepšie zakončenie. Kop od brány.
     
    62
    Po hodine hry sa stav stále nemenil. Schalke sa v presilovke nevie dostať do zakončenia, nakoľko domáci si pozorne strážia zadné vrátka. Bayern naopak útočné akcie ťahá veľmi pomaly a len zrieka sa dostáva do zakončenia.
     
    60
    V útočnej fáze je to od oboch tímov doslova bezzubé. Ani jeden z mužstiev nepredviedol nič extra. Snáď sa to ešte do konca stretnutia zlepší.
     
    59
    Mníchovčania sa teraz prezentovali nepresnou rozohrávkou a následným nedovoleným zákrokom. Lopty sa zmocnili hostia, ktorí sa pomaly posúvajú dopredu.
     
    58
    Hosťujúci Choupo-Moting sa dopustil útočného faulu na polovici ihriska, voľný kop pre Bavorov.
     
    57
    Šanca Bayernu Mníchov! Robben sa predral do pokutového územia, posunul si loptu na ľavačku, jeho tvrdú strelu do stredu brány gólman Wellenreuther vyrazil do bezpečia. Prvý zákrok tohto mladíka bol úspešný, čo určite povzbudí jeho psychiku. Ešte raz opakujem, Wellenreuther má len 19 rokov!
     
    56
    Tak útočná sila domácich sa čosi zvýšila. Predsa len Mullerovi to dnes nešlo tak ako by od neho všetci očakávali, čo bolo vidieť, no je treba spomenúť, že v desiatich sa moc nedá výkonom upútať. Do hry prišiel čerstvý Lewandowski, ktorý je plný síl.
     
    55
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: ihrisko opúšťa Muller, jeho miesto zaujíma Lewandowski.
     
    54
    Stále prebieha kombinácia hostí. Nič vážnejšie sa nedeje a ak som dobre videl, tréner domácich Josep Guardiola chystá druhé striedanie.
     
    53
    Tak konečne po dlhšom čase sa k lopte dostali aj Baníci. Tí si prihrávajú na útočnej polovici ihriska, lenže hustý obranný blok domácich je veľmi pozorný.
     
    52
    Hosťujúci Sam sa vydal dopredu, lenže bol tam osamotený proti štyrom protihráčom a nič z toho nebolo.
     
    51
    Schweinsteiger bol nedovolene poslaný k zemi Howedesom, voľný kop. Kapitán hostí by si mal dávať väčší pozor, keďže už dostal žltú kartu.
     
    50
    Bavori úspešne kombinujú na útočnej polovici ihriska, lenže Benatia sa teraz nepredral dopredu. Lopta pre hostí.
     
    49
    Bayern sa hneď po strate lopty prezentuje vysokým napádaním, ktoré mu prináša ovocie, a to je chyba v rozohrávke hostí a následne sa zmocnenie lopty.
     
    48
    Do druhého dejstva nenastúpil brankár hostí Giefer, ktorý zrejme mal nejaké zdravotné problémy. Do hry sa dostal štvrtý gólman Schalke 04 Wellenreuther, ktorý má 19 rokov!
     
    47
    Howedes (Schalke) videl za zastavenie črtajúceho sa protiútoku žltú kartu.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: ihrisko opúšťa brankár Giefer, jeho miesto zaujíma Wellenreuther.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 62% – 38%
    Strely (celkom): 5-5
    Strely (na bránu): 0-4
    Rohové kopy: 3-0
    Fauly: 6-10
    Žlté karty: 0-0
    Červené karty: 1-0
     
    Tak máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Bayernu Mníchov, no gól sa im streliť nepodarilo. Stretnutie ovplyvnila skorá červená karta v 18.minúte, ktorú dostal Boateng. Ten musel hasiť požiar a následne ísť predčasne pod sprchy. Nasledoval pokutový kop, ktorý však Choupo-Moting nepremenil. Bayern mal tlak, no nedokázal sa gólovo presadiť, a tak je stav po prvom polčase nerozhodný. Podarí sa niektorému z tímov strhnúť vedenie na svoju stranu alebo budeme svedkami bezgólovej remízy? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

    2.polčas sa začne približne o 21:04.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Schalke ešte skúša streliť gól do šatne, no zrejme sa mu to nepodarí. Hlavný rozhodca sa už pozerá na hodinky, no ešte tu bude rohový kop hostí.
     
    45
    Nadstavený čas v prvom polčase je jedna minúta!
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.
     
    42
    Stále kombinácie Bayernu. Krátke prihrávky a to je všetko. Obraz hry sa veľmi zmenil po červenej karte, ktorá rozhodne uškodila tomuto zápasu.
     
    41
    Domáci si prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu. Zrejme sa už nič vážnejšie nestane v prvom dejstve, no nechcem predbiehať.
     
    40
    Veľmi aktívny Weiser sa po kombinácii s Robbenom predral do pokutového územia. Jeho prvý prízemný center bol zblokovaný, druhý letel do nebies za bránu hostí.
     
    39
    Územnú prevahu majú stále Bavori. Tí si prihrávajú na pravej strane, no je to tam už prehustené a Robben otáča hru na druhú stranu dlhým centrom, ktorý bol veľmi presný. Tlak domácich pokračuje.
     
    38
    Šanca Bayernu Mníchov! Robben sa prezentoval klasickou kľučkou, keď si loptu posunul na svoju silnejšiu ľavačku. Následne vyslal technickú strelu na zadnú tyč a jeho pokus tesne minul Gieferovu bránu. Tak teraz veru nechýbalo veľa.
     
    37
    Pekná kombinácia domácich na hranici pokutového územia. Muller sa dostal k strele, lenže jeho pokus bol zblokovaný. Pri lopte ostávajú domáci.
     
    36
    Hosťujúci Boateng padol po jednom zo súbojov na hranici pokutového územia, tentoraz sa však penalta kopať nebude.
     
    35
    Bayern tlačí svojho súpera aj v desiatich mužoch. Domáci hráči si stále prihrávajú na útočnej polovici ihriska, no k zakončeniu sa už nedostávajú.
     
    34
    Strely celkom: 3-4
    Strely na bránu: 0-3
    V presnosti sú na tom podľa tejto štatistiky lepšie hostia.
     
    33
    Domáci Schweinsteiger bol poslaný k zemi Boatengom. To vyzeralo aj na žltú kartu, lenže hlavný rozhodca ju neukázal.
     
    32
    Muller sa prezentoval útočným faulom, voľný kop pre Schalke.
     
    31
    Mníchovčania kombinujú na útočnej polovici ihriska. Čaká sa na finálnu prihrávku, tá však zatiaľ neprichádza.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry. Bayern bude musieť zabrať, ak chce dnes tri body. Hostia z Gelsenkirchenu to majú uľahčené, avšak prechádzka ružovou záhradou to nebude.
     
    29
    Schalke sa zmocnilo lopty na vlastnej polovici ihriska a posúva sa dopredu. Domáci sa prezentujú výbornou defenzívou, ktorú hostia len veľmi ťažko prekonávajú.
     
    28
    Tak Bavori napriek oslabeniu sú pri lopte a snažia sa svojho súpera ubehať. Domáci kombinujú na útočnej polovici ihriska, no nemajú to vôbec jednoduché.
     
    27
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: ihrisko opúšťa Gotze, jeho miesto zaujíma Dante. Celkom pochopiteľná zmena, nakoľko stopér išiel pod sprchy a musela prísť za neho náhrada.
     
    26
    Domáci Robben dostal úder do hlavy v hlavičkovom súboji. Bayern bude rozohrávať voľný kop na útočnej polovici ihriska.
     
    25
    Predzápasové predpovede sa môžu zahodiť, toto stretnutie už nemá jasného favorita. Sám som zvedavý, ako sa domáci pobijú o výsledok.
     
    23
    Červená karta určite ovplyvní priebeh celého stretnutia. Hosťujúce Schalke bude hrať do konca stretnutia presilovku, pokiaľ teda nepríde karta červenej farby na ich strane.
     
    22
    Bayern to skúšal po pravej strane, kde sa dopredu predieral Weiser, lenže bol o loptu pripravený čistým spôsobom a už sa vracia späť do obranných radov.
     
    21
    Tak Manuer Neuer je muž posledných minút. Zneškodnil pokutový kop a následne o pár sekúnd neskôr aj tvrdú strelu Sama. Domáci fanúšikovia sú vo vytržení a stále veria v zisk troch bodov.
     
    20
    Šanca Schalke! Sam sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti a Neuer jeho nebezpečný pokus vyrazil! Výborný zákrok.
     
    19
    Pokutový kop nebol premenený! Choupo-Moting bol exekútorom, postavil si loptu na biely bod, následne loptu poslal po zemi veľmi slabo. Tá išla po ľavej ruke Neuera, ktorý ju bez problémov chytil!
     
    18
    Penalta a červená karta! Bol tam prehraný hlavičkový súboj, situáciu sa snažil zachrániť Boateng, ktorý skosil unikajúceho Choupa-Motinga. Zaslúžená červená karta a nasledovať bude pokutový kop!
     
    18
    Stále čakáme na prvú vážnejšiu šancu, aj keď mierne náznaky tam boli.
     
    17
    Schweinsteiger poslal k zemi Choupa-Motinga na polovici ihriska a hostia budú mať výhodu voľného kopu.
     
    15
    Hustý obranný blok hostí je naozaj veľmi pozorný a za svoj chrbát púšťa minimum lôpt. Veľmi dobre zatiaľ hrá stopér Howedes, ktorý organizuje defenzívu Schalke.
     
    14
    Exekútor bol nakoniec kapitán Schweinsteiger, lenže jeho pokus skončil nad hosťujúcou bránou. Kop od Gieferovej brány.
     
    13
    Gotze sa predieral dopredu cez stred tesne pri pokutovom území a padá. Bolo to trochu prifilmované, no hlavný arbiter Dankert fúkol do píšťalky. Bayern bude mať výhodu priameho kopu z veľmi dobrej pozície. Toto je jednoznačne šance na otvorenie skóre.
     
    12
    Držanie lopty: 69% – 31%
    Obrovská územná prevaha domácich vyjadrená v číslach.
     
    11
    Prvý strelecký pokus hostí od Meyera. Ten sa odhodlal k strele z veľkej vzdialenosti a jeho pokus smeroval iba do stredu brány, kde stál pripravený brankár Neuer, ktorý loptu bez problémov chytil.
     
    10
    Tak už máme po úvodnom tlaku. Viac zatiaľ podľa predpokladov ukázali domáci, no stav sa stále nemenil.
     
    9
    Schweinsteiger teraz pekným oblúčikom našiel za obranou hostí Gotzeho, ten z prvej hlavičkou posunul na spoluhráča Mullera, lenže bolo to pridlhé a lopta skončila mimo brány za bránkovou čiarou.
     
    8
    Baníci sa zatiaľ bránia, čo im sily stačia. Vždy po zisku lopty sa snažia o rýchly protiútok, no zatiaľ to všetko stroskotáva na nepresných prihrávkach. Medzitým Bavori vybojovali už tretí rohový kop. Center našiel úplne voľného Gotzeho, ktorý však nezakončil ako chcel. Kop od brány.
     
    7
    Tak Bayern je od úvodu jasne lepším mužstvom. Teraz vybojoval druhý rohový kop v stretnutí, ktorý už aj rozohral Gotze, lenže obrana hostí poslala loptu do bezpečia.
     
    6
    Hustý obranný blok hostí je veľmi pozorný a koncentrovaný. Bola tam teraz kolmá prihrávka na Robbena, lenže Howedes odvrátil na rohový kop. Ten už bol aj rozohraný, k hlavičke sa dostal Schweinsteiger, lenže jeho pokus minul bránku hostí. Nasledovať bude kop od Gieferovej svätyne.
     
    5
    Mníchovčania opäť v klasickom rozostavení. Krátke prihrávky a pomalé presúvanie sa dopredu. Zatiaľ je to však veľmi statické.
     
    4
    Bavori sú už rozostavení po celom ihrisku. Lenže prichádza chyba v rozohrávke, ktorú sa snaží zachrániť kapitán Schweinsteiger. Bol tam nedovolený zákrok na Boatenga a loptu do hry pošlú hostia.
     
    3
    Bolo tam dlhé vhadzovanie hostí až do pokutového územia. Nakoniec sa nič vážnejšie nestalo a domáci poslali loptu do bezpečne vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    2
    Od úvodu majú loptu v moci domáci. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    O výkop sa postarajú hostia. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v červeno-modrej kombinácii dresov, hostia v zeleno-čiernych farbách.
     
    -55
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Boateng, Benatia, Alaba – Weiser, Alonso, Schweinsteiger (C), Bernat – Robben, Müller, Götze
    Náhradníci: Reina, Dante, Lewandowski, Pizarro, Gaudino, Rode, Badstuber
    Tréner: Josep Guardiola

    FC Schalke 04: Giefer – Höwedes (C), Matip, Nastasic – Neustädter – Uchida, Sam, Meyer, Fuchs – Choupo-Moting, Boateng
    Náhradníci: Barnetta, Ayhan, Aogo, Platte, Sane, Sobottka, Wellenreuther
    Tréner: Roberto Di Matteo

    Rozhodca: Bastian Dankert – Markus Häcker, René Rohde.
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 19.kola Bundesligy medzi FC Bayern Mníchov a FC Schalke 04. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
    __________________________________________

    FC Bayern Mníchov
    Zverenci Josepa Guardiolu sú na tom v tejto sezóne veľmi dobre. Zatiaľ sa im darí podľa očakávaní o čom hovorí aj tabuľkové postavenie. Nachádzajú sa na čele najvyššej nemeckej súťaže, keď získali 45 bodov za štrnásť víťazstiev, tri remízy a jednu prehru. No a tá porážka prišla práve v poslednom ligovom kole. Bavori sa predstavili po zimnej prestávke na pôde Wolfsburgu, ktorý svoje veľké ambície potvrdil nielen výkonom, ale aj výsledkom. Skóre zápasu otvoril už v 4.minúte Dost, ktorý poslal domácich do vedenia. V nadstavenom čase prvého dejstva pridal ten istý hráč druhý gól a Vlci sa dostali do pohody. Po zmene strán sa presadil de Bruyne a zdanlivo bolo vymaľované. Síce v 55.minúte znížil na rozdiel dvoch gólov hosťujúci Bernat, lenže v 73.minúte dali bodku za výsledkom znova domáci. de Bruyne strelil druhý gól v stretnutí a svojmu mužstvu vybojoval veľmi cenné tri body. Bayern odchádzal domov bez bodu, no dnes to určite bude chcieť napraviť.

    Posledné zápasy
    30.01.2015 Wolfsburg – Bayern 4:1
    23.01.2015 Bochum – Bayern 1:5 (Prípravný)
    17.01.2015 Al-Hilal – Bayern 1:4 (Prípravný)
    13.01.2015 Qatar Stars – Bayern 1:4 (Prípravný)
    19.12.2014 Mainz – Bayern 1:2

    Predpokladaná zostava: Neuer – Boateng, Dante, Alaba – Rode, Alonso, Schweinsteiger, Bernat – Muller, Robben – Lewandowski
    Absencie: Alcántara, Martínez, Lahm, Ribéry, Rafinha
    Najlepší strelec: Arjen Robben – 10 gólov
    __________________________________________

    FC Schalke 04
    Tím okolo Roberta Di Mattea hrá pod týmto manažérom krásny futbal. Po 18 kolách sa nachádza na štvrtej priečke, keď má na svojom konte 30 bodov za deväť výhier, tri remízy a šesť prehier. Naposledy sa predstavil na domácom trávniku, kde privítal Hannover. V 32.minúte skóre zápasu otvoril Hoger, ktorý poslal domácich do vedenia. Síce mali hostia územnú prevahu, no domáci boli strelecky aktívnejší. Gól už do konca zápasu nepadol, a tak si Schalke do tabuľky pripísalo tri body. Lenže v 85.minúte dostal domáci Huntelaar červenú kartu, a tak dnes nebude môcť nastúpiť. Maródka Schalke je veľká, no bude sa musieť pobiť o výsledok aj s hráčmi z lavičky.

    Posledné zápasy
    30.01.2015 Schalke – Hannover 1:0
    24.01.2015 Rapid Viedeň – Schalke 2:1 (Prípravný)
    15.01.2015 Al-Merreikh – Schalke 2:2 (Prípravný)
    10.01.2015 Schalke – Ajax 0:2 (Prípravný)
    20.12.2014 Schalke – Hamburg 0:0

    Predpokladaná zostava: Giefer – Howedes, Kirchhoff, Nastasic – Uchida, Barnetta, Neustadter, Fuchs – Meyer – Boateng, Choupo-Moting
    Absencie: Farfán, Kolasinac, Draxler, Goretzka, Obasi, Fahrmann, Huntelaar
    Najlepší strelec: Eric Maxim Choupo-Moting – 9 gólov
    __________________________________________

    Vzájomné zápasy
    30.08.2014 Schalke – Bayern 1:1
    01.03.2014 Bayern – Schalke 5:1
    21.09.2013 Schalke – Bayern 0:4
    09.02.2013 Bayern – Schalke 4:0
    08.01.2013 Schalke – Bayern 0:5 (Prípravný)

    Postavenie v tabuľke
    1. Bayern 14-3-1 42:8 45
    4. Schalke 9-3-6 29:21 30

    Stávkové kancelárie
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 1,14, na remízu okolo 8,00 a na výhru hostí približne 15,00.

    Rozhodcovia
    Dnešné stretnutie bude viesť Nemecký rozhodca Bastian Dankert, ktorému na čiarach budú asistovať krajania Markus Häcker a René Rohde.

    Zhodnotenie
    V dnešnom zápase je favorit jasný. Bavori síce posledné stretnutie nezvládli úplne najlepšie, no podľa mňa sa chytia a zvíťazia. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 4:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Marek Farkaš

    Góly: 67. Robben – 72. Howedes

    Karty:   86. Schweinsteiger (BAY) – 47. Howedes (SCH)   18. Boateng (BAY)

    Nepremenená penalta: 19. Choupo-Moting (SCH), brankár Neuer zneškodnil


    Bayern Mníchov: Neuer – Boateng, Benatia, Alaba – Weiser (88.Rode), Alonso, Schweinsteiger (C), Bernat – Robben, Müller (55.Lewandowski), Götze (27.Dante)
    Náhradníci: Reina, Dante, Lewandowski, Pizarro, Gaudino, Rode, Badstuber
    Tréner: Josep Guardiola

    FC Schalke 04: Giefer (46.Wellenreuther) – Höwedes (C), Matip, Nastasic – Neustädter – Uchida, Sam (76.Sane), Meyer, Fuchs – Choupo-Moting, Boateng (87.Barnetta)
    Náhradníci: Barnetta, Ayhan, Aogo, Platte, Sane, Sobottka, Wellenreuther
    Tréner: Roberto Di Matteo

    Rozhodca: Bastian Dankert – Markus Häcker, René Rohde