Super Bowl XLIX, Seattle Seahawks - New England 24:28 (kon.)
koniec udalosti
Super Bowl XLIX, Seattle Seahawks - New England Patriots

24:28

(0:0, 14:14, 10:0, 0:14)

cz Pondelok 02.02.2015, 00:30 • University of Phoenix Stadium, Glendale, Arizona • Americký futbal
     
    Vážení přátelé, sezóna amerického fotbalu právě skončila. Skončila velkým dramatem a návratem New England Patriots na trůn po 10 letech. Jako každý rok nás teď čeká 9 měsíců pauza, vyplněná halovou ligou, draftem, předsezónními kempy a v září to vše vypukne nanovo. S onlajny se opět přihlásíme až v play off. V lednu roku 2016 napočtenou! (04:37:51)
     
    New England Patriots právě převzali pohár pro vítěze NFL, Lombardi Trophy, a stávají se tak oficiálně šampióny sezóny 2014/15!
     
    Vše se chystá k předání Lombardi Trophy.
    Tom Brady, MVP letošního Super Bowlu.

     
    Je to tak, MVP Super Bowlu XLIX se stává Tom Brady! Vyrovnává tak další rekord, který dosud držel Joe Montana. Oba jsou nyní trojnásobnými držiteli ceny MVP Super Bowlu.
     
    Tom Brady v tomto zápase opět posouval rekordy play off. Svými 4 touchdownovými přihrávkami posunul svůj pravděpodobně nedostižný rekord na 53 touchdownových přihrávek v play off. Překonal Joe Montanu a získal nový rekord 13 přihrávek pro touchdown v Super Bowlu. Navíc dnes zkompletoval 37 přihrávek (pro 328 yardů), opět rekord Super Bowlu. Sice hodil 2 interceptions, ale pokud dostane MVP za tento zápas někdo jiný, nebude to spravedlivé.
     
    Přímo na stadionu sledovalo tento duel 70 288 diváků.
     
    Statistiky celého zápasu:

    První downy: 20-25
    Celkem získané yardy: 396-377
    Pasové yardy: 234-320
    Běhové yardy: 162-57
    Tresty: 7-5
    Yardy ztracené tresty: 70-36
    Ztráty: 1-2
    Punty: 6-4
    Čas na míči: 26:14-33:46
     
    Nádherný druhý poločas! Seahawks odehráli výbornou 3. čtvrtinu, field goalem se dostali do vedení, poté zachytili druhou interception v zápase a tříminutový drive zakončili touchdownem. Zdálo se, že Patriots jsou na lopatě, obrana jim nefungovala a proti obraně Seahawks se 10 bodů dotahuje velmi špatně. Avšak do 4. čtvtiny přišli úplně jiní Patriots. Brady se vzepjal k fantastickému výkonu, v důležitých momentech se mohl spolehnout na Gronkowskiho a sám nezazmatkoval při dvou krátkých touchdownových přihrávkách. 2 minuty před koncem Pats otočili zápas a Seahawks museli jít pro touchdown. To se jim téměř povedlo, ale v rozhodujícím okamžiku 26 sekund před koncem, 1 yard od end zóny, Wilson nepochopitelně nedal míč svému tanku Lynchovi, hrál vzduchem, Butler si připsal první interception Patriots v zápase a stal se hrdinou okamžiku. New England Patriots získávají svoji čtvrtou Lombardi trophy do sbírky a kazí Seattlu Seahawks sen o obhajobě titulu.
     
    0:00
    Konec zápasu.
     
    0:18
    NE, 1 & 10, NE 20 Brady samozřejmě opět zakleknul a než začne další hra, uplyne zbytek času.
     
    Irvin je za ten atak diskvalifikován a Seahawks jsou potrestáni 15 yardy. Je hotovo! Patriots se stávají vítězem Super Bowlu XLIX!
     
    0:18
    Seahawks si berou time out. Došlo ke zcela zbytečné šarvátce, kdy Seahawks neudrželi nervy a zcela zbytečně atakovali Gronkowskiho.
     
    0:20
    NE, 1 & 10, NE 6 Brady zaklekává, ztrácí 1 yard.
     
    0:20
    NE, 1 & 10, NE 1 Bennett se provinil proti pravidlům, Patriots se posouvají o 5 yardů vpřed! Je nejspíš rozhodnuto!
    Naprosto nechápavý výraz ve tváři Shermana a naopak čistá euforie v podání Bradyho. To jen chvíli poté, co Wilson zahrál naprosto nepochopitelně tak, jak zahrál a pravděpodobně tak připravil Seahawks o výhru v dnešním duelu.

     
    Situace je ale zamotaná. Pokud Seahawks donutí Bradyho k chybě v end zóně, můžou získat safety a stále se dá hrát.
    Interception Patriots aneb velká chvíle Butlera v dnešním utkání.
     
    0:26
    SEA, 2 & GOAL, NE 1 INTERCEPTION PATRIOTS! Butler se nakonec svého okamžiku dočkal! Wilson hrál vzduchem, hledal na středu Locketta, ale Butler si počkal a možná rozhoduje zápas!
     
    1:06
    SEA, 1 & GOAL, NE 5 Lynch se posunul o 4 yardy.

    Libor Štěpán

    Bill Vinovich
    70 288