Novokuzneck – Novosibirsk 2:5 (kon.) | Čerepovec – Helsinki 2:1 (kon.) | Novgorod – Petrohrad 0:1 (1:2 po s.n.)
CSKA Moskva – Riga 3:0 (kon.) | Viťaz – Jugra Chanty-Mansijsk 3:4 (po pr.) | HC Slovan – Dinamo Minsk 4:6 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
HC Dinamo Minsk
Utorok 20.01.2015, 19:30 • Slovnaft Aréna Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    HC Slovan vstúpil na domácom ľade do štvorzápasovej série prehrou s HK Soči a prehrou s Dinamom Moskva, možnosť na reparát prichádza v utorok, Slovnaft bude hostiť Dinamo Minsk.

    HC Dinamo Minsk je pomerne mladý tím. Datuje vznik v roku 2003. História klubu siaha však až do roku 1976. Dinamo odohralo v najvyššej lige vtedajšieho Sovietskeho zväzu 5 sezón, s najlepším výsledkom v sezóne 1989/1990, keď obsadilo v tabuľke 10. miesto. Neskôr sa klub premenoval na Tivali Minsk a hral domácu ligu v Bielorusku.

    Dinamo Minsk vstúpil do KHL pri jej zrode v roku 2008. V prvých dvoch ročníkoch sa do play-off súťaže neprebojoval. V ďalších dvoch ročníkoch sa hráči bieloruského klubu do play-off prebojovali, no svoje účinkovanie ukončili v prvom kole, najskôr boli nad ich sily hráči Lokomotiv Jaroslavľ a o rok neskôr klub Dinamo Moskva. V piatom ročníku brány play-off pre Dinamo zostali zatvorené. Postupne hráči Dinamo Minsk obsadili v záverečnom účtovaní KHL 22. , 19. , 16. , 13. a 19. miesto. V uplynulom ročníku tomu nebolo inak, brány play-off zostali zatvorené a klub skončil v celkovom hodnotení na 26. mieste. Pre kluby, ktoré nepostúpia do play-off existuje možnosť zabojovať o Pohár útechy. Minsk sa dostal až do finále, keď postupne vyradil bratislavský Slovan, Atlant Mytišči a Severstaľ Čerepovec. No vo finále boli nad ich sily hráči Avangard Omsk, ktorí sériu ukončili víťazstvom 3:0 na zápasy.

    Bielo-modrý dres klubu obliekajú okrem domácich hráčov z Bieloruska aj štyria hráči z Kanady, dvaja hráči z USA a dvaja z Ruskej federácie. Po jednom hráčovi majú zastúpenie hokejové krajiny Nórska, Ukrajiny, Českej republiky – Lukáš Krajíček a Slovenskej republiky – Ivan Švarný. V roku 2010 sa Dinamo presťahovalo do novej haly, ktorá nesie názov Minsk-Aréna a s kapacitou 15.086 divákov je najväčšou halou v celej KHL. Hlavným trénerom mužstva je Slovák Ľubomír Pokovič.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenalo Dinamo zo 46 zápasov 84 bodov, Slovan odohral o dva zápasy viac a získal celkom 57 bodov. V tabuľke formy zaznamenali domáci 5 bodov za 1 víťazstvo v riadnom hracom čase, 1 prehru po predĺžení a 1 prehru po samostatných nájazdoch, Dinamo má v tabuľke formy 10 bodov za 2 víťazstvá v riadnom hracom čase, 1 víťazstvo po predĺžení a 1 víťazstvo po samostatných nájazdoch.
    .
    Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je Ladislav Nagy s 30 kanadskými bodmi (16+14), so sedembodovým odstupom pred 23 bodovými Tomášom Netíkom (11+12) a Rok Tičarom (8+15). V tíme hostí je doposiaľ najproduktívnejší Jonathan Cheechoo so 44 kanadskými bodmi (22+22), na chrbát mu dýcha .Matt Ellison so 43 kanadskými bodmi (17+26). Gólman domácich Denis Godla má po premiére k dnešnému dňu 91,3% úspešnosť zásahov pri priemere 2,04 gólu na zápas, Johan Backlund disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne rovnako 91,3% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,17 gólov na zápas, Jaroslav Janus s 89,3% úspešnosťou drží priemer 2,93 gólov na zápas. Na druhej strane Dmitrij Milčakov s 94,0% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,85 gólov na zápas, Larsr Haugen92,6% úspešnosť zásahov s priemerom 2,28 gólov na zápas a Danny Taylor90,5% úspešnosť zásahov s priemerom 2,62 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Slovnaft Aréna bude hostiť Dinamo Minsk a my Vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Godla (Janus) – Starosta, Sersen (C), Barker, Štajnoch, Kozák, Brejčák, Rehák, Mihálik – Šťastný, Surový (A), Ölvecký – Nagy (A), Murley, Hudáček – Jeglič, Tičar, Netík – Lunter, White, Kudrna

    HC Dinamo Minsk:

    Taylor (Milčakov) – Goroško, Krajíček, Nogačov, Bailen, Švarný, Lisovec, Kaznadej – Kaľužný (C), Szczechura, Cheechoo (A) – Linglet, Vesce, Ellison – Meleško, Kulakov (A), Gavrus – Razvadovsky, Kitarov, Stepanov

    Rozhodca:

    Beljajev, Bondar – Menšich, Fatejev.
     
    Príjemný večer zo Slovnaft Arény z Bratislavy Vám želám, dnes nastúpi domáci HC proti bieloruskému HC Dinamo Minsk. V bránke domácich od úvodu Denis Godla, na striedačke bude pripravený zasiahnúť do hry Jaroslav Janus. V bránke hostí sa predstaví Danny Taylor, na striedačke mu bude kryť chrbát Dmitrij Milčakov.
     
    Domáci nastúpia na zápas tradične v modrých dresoch, hostia v bielo-modrých farbách. Kapitánom belasých pri neúčasti Milana Bartoviča bude Michal Sersen, u hostí tradične Alexej Kaľužný.
    Róbert vo farbách domácich tipoval dnes 5:2, Ľudovít so znakom HC Dinamo 4:1...
     
    Tak neviem, či to bude také jednoznačné, ako dokáže Slovan potrápiť Pokovičov Minsk, ktorý má už play-off vo vrecku.
    Tradičná predzápasová rozcvička
     
    Moderátor zápasu víta úvodnú päťku hostí, počkáme si na celý tím Dinama, potom privítame domácich borcov, vypočujeme si dve krásne hymny, hymnu Bieloruska a Slovenskej republiky a hlavný rozhodca Segej Beljajaev bude môcť krátko na to vhodiť úvodné buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:45
    Kaľužný vystrelil od pravého kruhu, pred bránkou puk tečoval jeden z hráčov hostí, Godla sa prekvapiť nenechal.
     
    01:44
    Gavrus z pravej strany prešiel poza bránku Godlu, puk poslal pred bránkovisko, domáci túto hernú situáciu bez problémov zvládli a založili svoju útočnú akciu.
     
    02:27
    Dinamo Minsk dal gól!
    Po ľavej strane prešiel s pukom do pásma PAVEL RAZVADOVSKY, vystrelil od kruhu a Godlovi puk prapadol popod ruku do siete. Asistencia: Lukáš Krajíček.
    RAZVADOVSKY - 0:1
     
    03:09
    Nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou a dve minúty trestu pre Šťastného.
     
    03:18
    Slovan vyhodil puk von z pásma a získal nejaké tie sekundy zo svojho oslabenia.
     
    03:55
    Obrovská skrumáž pred Godlom, najskôr Linglet z pravej strany pri bránkovisku chcel zasunúť po ľade, Godla puk vyrazil, z medziukružia pálil ďalší hráč hostí, kĺbko hráčov pred Godlom puk zblokovalo.
     
    05:04
    Netík ušiel po ľavej strane a preveril pozornosť Taylora, ktorý puk vyrazil späť do hry.
     
    05:09
    Domáci v plnom počte.
     
    05:17
    Z medzikružia vystrelil efektne Bailen, Godla puk poslal na ochrannú sieť, Dinamo má pásmo na vhadzovanie.
     
    05:39
    Jeglič vystrelil z pravého kruhu, Taylor puk zrazil do rohu klziska, Slovan s pukom v pásme hostí.
     
    05:54
    Na trestnú sa posadil Losovec, dve minúty za držanie, presilovú hru bude hrať domáci tím.
     
    06:14
    Nagy nateraz ešte neuspel, najproduktívnejšieho hráča v belasom drese Taylor vychytal.
     
    06:45
    Slovan operuje s pukom v pásme hostí, streleckú príležitosť si ešte nevypracoval.
     
    07:14
    Arbitri odpískali domácim úmyselný ofsajd, vhadzovať tak budeme pred Godlom.
     
    07:54
    Hostia v plnom počte, Slovan svoju presilovku využiť nedokázal.
     
    08:46
    Lunter pekne vystrelil z pravého kruhu, Taylor puk zrazil oblúčikom ponad bránku k mantinelu.
     
    10:01
    Sersen vystrelil od modrej čiary, Taylor všetko pekne videl a cez ľavý betón v rozkľaku puk vyrazil na ľavú stranu klziska.
     
    11:09
    Netík dostal puk na palicu medzi kruhy, pekne príklepom vystrelil, Taylor aj Tomášov puk cez betón vyrazil k mantinelu na ľavú stranu.
     
    12:50
    Mihálik chyboval v rozohrávke, Kulakov puk zachytil, nakorčuľoval cez ľavý kruh až pred bránkovisko, chcel to na blafák, Godla jeho úmysel prečítal a puk vyrazil na ľavú stranu klziska.
     
    13:43
    Trochu vzruchu na tribúnach po rýchlej akcii belasých, no Taylor bol aj teraz bez práce.
     
    14:04
    Dinamo Minsk dal gól!
    Linglet zaviezol puk do pásma, prešiel cez troch hráčov belasých, posunul ho na pravej strane Vescemu, ktorý puk poslal na ľavý kruh a príklepom prestrelil Godlu v bránke belasých MATT ELLISON. Asistencie: Ryan Vesce a Charles Linglet.
    ELLISON - 0:2
     
    15:05
    Do brejku sa dostal Paul Szczechura, ukázal všetkým chrbát, vystrelil zápästím a opečiatkoval ľavú žrď Godlovej bránky.
     
    16:04
    Stepanov vyfasoval dve minúty za hákovanie, presilovú hru si zahrá Slovan.
     
    16:23
    Slovan Bratislava dal gól!
    LIBOR HUDÁČEK využíva presilovú hru, dostal puk na ľavú stranu spoza bránky od Nagya, nakorčuľoval pred bránkovisko, prvý puk Taylor ešte vyrazil, na dorážku Libora tiesneného Szczechurom už bol ale krátky. Asistencia: Ladislav Nagy.
    HUDÁČEK - 1:2
    Radosť v Slovnaft Aréne
     
    17:54
    Taylor chyboval za bránkou hostí, domáci ale jeho chybu potrestať nedokázali.
     
    17:57
    Príliš veľa hráčov na ľadovej ploche Dinamo, trest pre hráčsku lavičku, presilová hra pre Slovan.
     
    19:05
    Slovan zamkol hostí v pásme, pracuje na streleckej pozícii, zatiaľ bez úspechu, Dinamo dobre bráni.
     
    19:47
    Slovan Bratislava dal gól!
    Ešteže tu máme Jegliča, ŽIGA JEGLIČ nakorčuľoval od mantinelu s pukom na hokejke na ľavý kruh a strelou zápästím vymietol ľavý horný roh Taylorovej klietky. Asistencie: Tomáš Netík a Rok Tičar.
    JEGLIČ - 2:2
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina duelu, v ktorej si Dinamo vypracovalo dvojgólové vedenie, aby gólmi v oslabení v závere tretiny oň prišlo. Do zápasu sa teda dokázal Slovan vrátiť a počkáme si, aký scenár nám pripraví druhá časť hry. Pomer striel medzi žrde po prvej časti 12:14.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:15
    Slovan poslal puk na zakázané uvoľnenie, hostia operovali s pukom v pásme belasých celý ten čas, streleckú pozíciu si však nevypracovali, Slovan pozične umne bránil.
     
    21:28
    Z pravej strany sa pred brákovisko prihnal s pukom na hokejke Linglet, bol dobre strážený, síce dokázal po ľade vystreliť, Godla to však cez betón vychytal.
     
    21:48
    Skrumáž pred Godlom vyriešil Denis vyrazením puku späť do hry, keď Linglet dorážal vyrazený puk Godlom, Slovan potom dostal puk von z pásma.
     
    23:20
    Za podrazenie sadol na trestnú Brejčák, presilovú hru bude hrať Dinamo.
     
    23:44
    Bailen nezachytil puk na modrej, Slovan sa dostal do útoku, k streľbe však nie.
     
    24:04
    Slovan hral s pukom v pásme, strelu Starostu Taylor vyrazil a Meleško sa dopustil faulu, nedovolené bránenie.
     
    24:23
    Kozák pekne vystrelil spoza kruhov, Taylor puk ukryl do lapačky, aká to škoda.
     
    24:31
    Netík vystrelil od ľavého kruhu, Tomášov puk však skončil na ochrannom skle.
     
    25:05
    Szczechura sa dostal s pukom pred bránku a vystrelil, Godla puk vyrazil, hostia s pukom v pásme.
     
    25:15
    Dinamo Minsk dal gól!
    Bailen z pravého kruhu poslal puk na ľavú stranu a PAUL SZCZECHURA už vedel čo s pukom urobiť, Godla sa už presunúť na druhú stranu nestihol. Asistencia: Nick Bailen.
    SZCZECHURA - 2:3
     
    25:20
    Brejčák už naskočil na ľadovú plochu, presilovú hru bude hrať Slovan.
     
    26:04
    Dinamo v plnom počte, Meleško sa vrátil na ľadovú plochu.
     
    26:47
    Goroško od modrej nahodil puk na bránku belasých, Godla puk poslal k mantinelu, Dinamo s pukom v pásme domácich.
     
    27:52
    Razvadovsky poslal z pravej strany puk za kruhy Stepanovovi, Andrej vystrelil po ľade, Godla puk vyrazil na ľavú stranu klziska k mantinelu, Dinamo má puk pod kontrolou.
     
    29:11
    Linglet sa dostal do brejku, zoči-voči Godlovi však svoju šancu spálil.
     
    31:12
    Švarný z ľavej strany nahodil puk na Godlu, Denis ho vyrazil späť do hry a domáci pôjdu do akcie.
     
    32:44
    Nagy vystrelil z pravého kruhu, do dráhy puku vložil hokejku Krajíček a puk skončil vysoko na ochrannej sieti.
     
    33:09
    Hákovanie v podaní Luntera a dve minúty oslabenia pre Slovan.
     
    33:36
    Domáci zachytili puk za bránkou a vyhodili ho až k Taylorovi, Dinamo sa bude ponáhľať späť do pásma belasých.
     
    34:24
    Z pravého kruhu vystrelil Ellison, minul bránku Godlu a pre puk sa musia Dinamovci vrátiť do svojho pásma.
     
    34:49
    Dinamo Minsk dal gól!
    MATT ELLISON vystrelil spoza kruhov a Godla so zakrytým výhľadom nemal šancu. Asistencie: Jonathan Cheechoo a Nick Bailen.
    ELLISON - 2:4
     
    35:35
    Gavrus si sadol na trestnú za podrazenie, presilovú hru bude hrať Slovan.
     
    35:46
    Taylor vyriešil situáciu pred bránkou, puk schoval pod rukavicu a budeme vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    36:31
    Slovan Bratislava dal gól!
    Krásna akcia belasých, prihrávkami na jeden dotyk vyšachovali obranu hostí, Hudáček poslal puk z ľavého kruhu za bránku, odtiaľ ho prihral Murley pred bránkovisko a LADISLAV NAGY kontaktným gólom vracia belasých do hry. Asistencie: Matt Murley a Libor Hudáček
    NAGY - 3:4
     
    37:38
    Tribúny sa hnevajú, arbitri poslali na trestnú Netíka za nedovolené bránenie.
     
    37:50
    Slovan poslal čiernu sms Taylorovi, Danny ju prijal na hokejke a preposlal na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    38:29
    Dinamo zamklo Slovan v pásme a točí to pred Godlom, ubráni sa Slovan?
     
    38:51
    Slovan opäť poslal puk von z pásma, už by to mal ubrániť.
     
    39:15
    Ďalší vyhodený puk z pásma domácich, Dinamo sa ponáhľa pred Godlu.
     
    39:38
    Domáci v plnom počte, Netík už prišiel svojim pomôcť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Hostia sa v druhej tretine dostali do dvojgólového brejku, Slovan hral presilovku a Hudáček vymyslel akciu, na konci ktorej Nagy poslal puk do siete hostí a vrátil Slovan do hry. O všetkom tak rozhodne tretia časť hry, pomer striel v druhej tretine 10:14.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 21:12.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:13
    Za podrazenie odkorčuľoval na trestnú Sersen, presilová hra v úvode tretej tretiny pre Dinamo.
     
    40:42
    Linglet ležérne prihrával na pravom kruhu, domáci puk poslali von z pásma.
     
    40:46
    Seknutie v podaní Vesceho, sily na ľadovej ploche sa vyrovnajú.
     
    41:15
    Dinamo Minsk dal gól!
    Spoza bránky dostal puk na ľavý kruh LUKÁŠ KRAJÍČEK a kým Godla ležal v bránkovisku, už ho tam mal. Asistencie: Paul Szczechura a Alexej Kaľužný.
    KRAJÍČEK - 3:5
     
    42:13
    Domáci v plnom počte a Slovan má pred sebou krátku presilovku.
     
    42:46
    Hostia v plnom počte, pokračujeme tak v hre s plným počtom hráčov na oboch stranách.
     
    44:04
    Cheechoo dostal puk spoza bránky na ľavú stranu bránkoviska, pohotovo vystrelil, Godla puk vyrazil do rohu klziska a podržal svoj tím.
     
    45:05
    Brejčák vystrelil od modrej švihom, Taylor puk ukryl vo svojom náručí.
     
    45:52
    Štajnoch z ľavého kruhu nakorčuľoval na medzikružie, puk poslal po ľade mimo bránku Taylora.
     
    46:52
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan dlho držal hostí v pásme, puk Barkera od modrej Taylor zrazil pred seba a ROK TIČAR puk doklepol do siete. Asistencia: Cam Barker.
    TIČAR - 4:5
     
    47:39
    Dinamo Minsk dal gól!
    Po pravej strane do pásma s pukom nakorčuľoval ANDREJ STEPANOV a príklepom z pravého kruhu prestrelil Godlu v bráke domácich. Asistencia: Charles Linglet.
    STEPANOV - 4:6
     
    48:33
    Propagačnú strelu Surového z ľavého kruhu Taylor bez problémov ukryl do nastrčenej lapačky.
     
    49:44
    Ellison dostal puk na modrú, nakorčuľoval medzi kruhy, švihom vystrelil, Godla puk zrazil do rohu klziska a podržal belasých.
     
    50:47
    Kozák pekne vystrelil od modrej, Taylor puk dobre videl a pohotovo ho ukryl do lapačky.
     
    51:41
    Puk skončil na striedačke hostí, vhadzovať budeme pred Taylorom, keď predtým Tičar vozil puk na palici v pásme Dinama.
     
    52:23
    Slovan v tretej tretine pridal na aktivite, podarí sa mu zápas ešte zdramatizovať?
     
    53:29
    Brejčák nahodil puk do pásma hostí, Taylor ho pred Jegličom prikryl, Slovan získal aspoň pásmo na vhadzovanie.
     
    54:28
    Nagy nakorčuľoval s pukom do pásma, vystrelil spoza kruhov a vyprášil Taylorovi pravý betón, k dorážke sa však už domáci nedostali.
     
    54:57
    Puk po strele z ľavej strany nemal Taylor pod kontrolou, snažil sa ho hokejkou si pritiahnúť pod rukavicu, no Hudáčka aj tak k dorážke defenzíva hostí nepustila.
     
    56:32
    Dinamo sa už ani nesnaží o nejaké akcie, stretnutie už akoby len dohrávalo s kľudom na hokejkách.
     
    57:19
    Tipnem si aj dnes najlepších hráčov zápasu, Libor Hudáček a Matt Ellison.
     
    57:52
    Linglet pekne vystrelil po úniku z ľavého kruhu, Godla puk efektne zatočil do lapačky!
     
    58:37
    Dnešné stretnutie sleduje 7.856 divákov.
     
    58:48
    Hudáček nakorčuľoval od bránkovej čiary cez ľavý kruh na jeho vnútornú stranu, zápästím vystrelil, Taylor v pokľaku puk chytá do náručia!
     
    59:07
    Murley poslal puk pred bránkovisko, nikoho v modrom tam však nenašiel.
     
    59:19
    Zakázané uvoľnenie hostí, vhadzovať budeme pred Taylorom.
     
    59:19
    Oddychový čas hostí, tréner Ľubomír Pokovič dáva posledné pokyny svojim zverencom.
     
    59:19
    Godla zostal na striedačke, power play domácich, Slovan to skúsi hrou bez gólmana.
     
    59:30
    Puk poslali hostia na opustenú klietku domácich, minul ju, zakázané uvoľnenie.
     
    59:36
    Rovnaká situácia ako pred chvíľou, opäť teda zakázané uvoľnenie.
     
    59:40
    Barker pálil od modrej, Kaľužný puk zblokoval na ochrannú sieť.
     
    59:45
    Opäť vyhodený puk hostí z pásma minul opustenú bránku domácich, zakázané uvoľnenie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo nám dnešné hokejové predstavenie a Dinamo si z Bratislavy odvezie všetky tri body. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Paul Szczechura, v tíme domácich Libor Hudáček. Slovan dnes nehral zle, no Dinamo bolo lepším tímom a právom do tabuľky KHL zaknihuje tri body. Dobrú noc všetkým zo Slovnaft Arény želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (21:48:22)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 17. Hudáček (Nagy), 20. Jeglič (Netík, Tičar), 37. Nagy (Murley, Hudáček), 47. Tičar (Barker) – 3. Razvadovsky (Krajíček), 15. Ellison (Vesce, Linglet), 26. Szczechura (Bailen), 35. Ellison (Cheechoo, Bailen), 42. Krajíček (Szczechura, Kaľužný), 48. Stepanov (Linglet)


    HC Slovan Bratislava: Godla (Janus) – Starosta, Sersen (C), Barker, Štajnoch, Kozák, Brejčák, Rehák, Mihálik – Šťastný, Surový (A), Ölvecký – Nagy (A), Murley, Hudáček – Jeglič, Tičar, Netík – Lunter, White, Kudrna
    HC Dinamo Minsk: Taylor (Milčakov) – Goroško, Krajíček, Nogačov, Bailen, Švarný, Lisovec, Kaznadej – Kaľužný (C), Szczechura, Cheechoo (A) – Linglet, Vesce, Ellison – Meleško, Kulakov (A), Gavrus – Razvadovsky, Kitarov, Stepanov

    Rozhodca: Beljajev, Bondar – Menšich, Fatejev

    Diváci: 7.856