Córdoba – Eibar 1:1 (kon.)
koniec
Cordoba CF
1:1 (1:0)
SD Eibar
Piatok 16.01.2015, 20:45 • Estadio Nuevo Arcángel • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, po dnešnom zápase si tímy body spravodlivo podelia, aj keď navrch mal takmer počas celého zápasu domáci celok. Na Andoneho bleskový gól z prvého polčasu dokázal odpovedať až v 73. minúte Mikel Arruabarrena, ale to bolo zo strany gólov všetko. Hru ovplyvnili aj červené karty na obidvoch stranách, no ďalšieho gólu sme sa už nedočkali.

    Po dnešnom zápase Cordoba aspoň dočasne v tabuľke o bod preskočí Getafe, Eibaru bude aj naďalej patriť 8. priečka.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok včera. (22:40:12)

     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Domáci hráči síce majú loptu na svojich kopačkách, hostia ich však vytlačili až na ich vlastnú polovicu ihriska, zdá sa, že dnes sa už ničoho nedočkáme.
     
    90+4
    Domácemu tímu čas rýchlo plynie, Rossi sa to snažil rozbehnúť po pravom krídle, obrana Eibaru bola tentoraz úspešnejšia.
     
    90+3
    Domáci hráči to všemožne skúšajú center Garcíu nenašiel svojho adresáta a tak znova bude od brány odkopávať Xabi Irureta.
     
    90+2
    Štvrtý rozhodca medzitým signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať ešte 5 minút naviac.
     
    90+1
    Predtým ako rozohrá napokon príde aj posledné striedanie na strane Eibaru, na posledných pár minút Javiho Laru na trávniku nahradí Borja Fernández.
     
    90
    Ten však nebol zahraný najlepšie, center bez problémov zo vzduchu stiahol Xabi Irureta, ktorý sa s ďalšou rozohrávkou rozhodne neponáhľa.
     
    89
    Medzitým Cordoba neúspešne pokračuje v dobývaní brány Eibaru, k dispozícii bude mať tentoraz rohový kop.
     
    88
    Je vidieť, že jeho hlavným zámerom bolo pozdržať hru, pretože hneď po tom ako opustil ihrisko sa pýta naspäť do hry.
     
    87
    Po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol Mikel Arruabarrena, ten si najprv vypýtal nosidlá, následne však ihrisko opúšťa po svojich v sprievode lekára.
     
    86
    Eibar zvolil taktiku totálnej obrany, naopak Cordoba zvyšuje obrátky, hráči sa stále snažia dostať sa do vedenia.

     
    85
    Center smeroval k vzdialenejšej žrdi, no bol prisilný a tak Borja García zakončoval z veľmi ťažkej pozície a bránu netrafil.
     
    84
    Následne Cordoba získava priamy kop, Javi Lara navyše za svoj faul vidí aj kartu žltej farby.
     
    83
    Domáci hráči sa rozostavili pred hranicou pokutového územia, chvíľu si vymieňali loptu, no po krátkom čase sa už na to nemohol pozerať Cartabia, ktorý vypálil poriadnu bombu, ktorá len tesne presvišťala nad brvnom!
     
    82
    Prichádza druhé striedanie na strane Cordoby, ihrisko opúšťa strelec zatiaľ jediného gólu domáceho celku Andone, opačným smerom vybieha Borja García.
     
    81
    Andone si šikovne zbiehal na vysunutie Rossiho, okamžite ho v šestnástke zdvojila obranná dvojica súpera, takže nemal šancu zakončiť.
     
    80
    Bebé posielal pred bránu ďalší center, ale aj v tomto prípade úradoval pohotový Xabi Irureta, ktorý loptu uchmatol pred dobiedzajúcimi hráčmi Cordoby.
     
    79
    Rossi chcel ďalšiu akciu svojho tímu rozbehnúť cez Pantića, ten však akosi pozabudol, že jeho spoluhráč z pravej strany bol vylúčený a tak loptu poslal iba za postrannú čiaru.
     
    78
    Následne sa až do šestnástky s loptou preštrikoval Cartabia, tesne pred tým ako stihol zakončiť sa súpera zbavil nedovoleným spôsobom, takže sa píska útočný faul.
     
    77
    Rossi na rozdiel od jeho spoluhráča posielal prudkú pozemnú prihrávku z pravej strany, ale aj v tomto prípade mali hlavné slovo obrancovia Eibaru.
     
    76
    Domáci hráči sa okamžite snažia získať tesné vedenie späť, center Bebého našiel iba brániaceho hráča vo vnútri šestnástky.
     
    75
    Medzitým sa nám začala posledná štvrťhodina riadnej hracej doby, zdá sa, že záver tohto zápasu ešte môže byť napínavý.
    Mikel ARRUABARRENA - 1:1
     
    74
    SD Eibar dáva gól! Ako blesk z jasného neba prichádza vyrovnávajúci gól! Po nevinne vyzerajúcej nakopávanej lopte sa k nej dostal Saúl Berjón, ktorý takmer od rohovej zástavky poslal pred bránu prudký center, na ktorý si najvyššie vyskočil striedajúci MIKEL ARRUABARRENA a hlavou prekonáva Juana Carlosa.
     
    73
    A znova Cartabia, ten tentoraz z pravej strany posielal pred bránu center, ten ale nebol presný a skončil nad bránou.
     
    72
    Veľmi pekným individuálnym prechodom a napokon aj zakončením sa nám prezentoval Cartabia, ten to skúsil po pravom krídle, strelou z ťažkého uhla narobil Iruretovi poriadne problémy no ten napokon zvládol.
     
    71
    To bolo od Manu del Morala všetko, v zápätí prichádza jeho striedanie za Mikela Arruabarrenu.
     
    70
    Irureta ale jeho strelu bez problémov chytil, okamžite dlhým odkopom vpred hľadal Manu del Morala, lopta ale skončila mimo hracej plochy.
     
    69
    Až teraz sa podarilo hráčom Cordoby dostať sa do blízkosti šestnástky súpera, tam si hráči chvíľu loptu vymieňali, z takmer nulového uhla napokon zakončoval Edimar Fraga.
     
    68
    Sem tam ešte priletí nejaký dlhý pass na Andoneho, no to je z útočenia asi tak všetko. Naopak Eibar sa nezmôže ani na najmenší útok.
     
    67
    Len Andone zostáva vysunutý za stredovou čiarou, všetci ostatní hráči sa zapájajú najmä do obrannej činnosti.
     
    66
    Loptu si stále viac na kopačkách držia hráči v zeleno-bielom, hru v podstate kontrolujú, dopredu sa príliš nenáhlia, zrejme budeme sledovať bránenie jednogólového vedenia.
     
    65
    Hráči si už viac dávajú pozor, hra sa presunula do strednej časti ihriska, po hektických chvíľach teraz sledujeme pomerne pokojný futbal.
     
    64
    Prichádza prvé striedanie na strane Cordoby, za potlesku ihrisko opúšťa Ghilas, ktorého vymení Abel Gómez.
     
    63
    Ďalší nedovolený zákrok, tentoraz bez kartového trestu, dopustil sa ho Lillo Castellano, ten kartu určite nechce a tak súperovi energicky pomáha vstať zo zeme.
     
    62
    Až teraz sa hra trošku ukľudnila, loptu si pred vlastnou šestnástkou vymieňajú domáci hráči, do kombinácie zapájajú aj svojho brankára.
     
    61
    Na ihrisku už očividne svoju úlohu zohrávajú aj nervy, aj napriek niekoľkým kartovým trestom sa hráči na ihrisku nešetria a preto za útočný faul vidí žltú kartu aj José Crespo.
     
    60
    Dve červené karty v priebehu dvoch minút, to sme tu už dávno nemali, presilovka Eibaru tak netrvala ani celých 120 sekúnd.
     
    59
    Tak toto je už naozaj neskutočné, Piovaccari pri svojom postupe vpred doslova cez koleno zostrelil Andoneho, hlavný rozhodca neváha a okamžite mu ukazuje červenú kartu!
     
    58
    Hostia priamy kop nevyužili, naopak do kontry rýchlo vyštartoval Ghilas, ktorý si pýta nedovolený zákrok a kartu pre protihráča, no zákrok bol čistý.
     
    57
    Ďalšieho nedovoleného zákroku sa dopustil Edu Campabadal, ten aj v tomto prípade vidí žltú kartu a keďže dnes už jednu videl, znamená to, že po necelej hodine hry ide predčasne do sprchy!
     
    56
    Center bol mierený ku vzdialenejšej žrdi, tam číhal Piovaccari, poskakujúcu loptu ale netrafil a tak sa jej zmocnili hráči Cordoby.
     
    55
    Bóveda opäť operoval na pravom rohu šestnástky,svojou aktívnou hrou si vypýtal aj faul a tak Eibar získava priamy kop z takmer ideálnej pozície.
     
    54
    Obrana Cordoby dnes totiž hrá naozaj dobre a svojho súpera v podstate v doterajšom priebehu k ničomu nepustila.
     
    53
    Na opačnej strane sa na útočný výlet vydal Bóveda, ten sa síce dostal až k pravému rohu pokutového územia, loptu pred bránu už ale nepretlačil.
     
    52
    Napokon sa k nej vrátil Bebé, ktorý ju ale nepresným centrom poslal ponad bránu.
     
    51
    Cordoba získala priamy kop, Bebé sa s Cartabiom akosi pri výbere signálu nepochopili, každý s hráčov sa vydal iným smerom a ani jeden z nich neodohral loptu.
     
    50
    Manu del Moral napokon ihrisko opustil v sprievode lekárskeho tímu, nevyzerá to dobre, uvidíme či ešte zasiahne do hry. Tá zatiaľ pokračuje aj bez neho.
     
    49
    V hre sa stále nepokračuje, Manu del Moral zostáva otrasený na zemi, už sa pri ňom nachádzajú aj lekári.
     
    48
    Kartový trest na seba v druhom polčase nenechal dlho čakať, za lakeť v tvári súpera ju vidí Edimar Fraga.
     
    47
    Druhý polčas síce začali aktívnejšie domáci hráči, no po výbornom vybojovaní lopty sa takmer do šestnástky dostal Piovaccari, našťastie pre domáci tím ho v poslednej chvíli zastavil jeden z obrancov.
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jednu zmenu v zostave hostí, na druhú polovicu hry už nenastúpi Ekiza, toho vystrieda Añibarro.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Rozhodca nenadstavoval ani len minútu navyše a tak je stav po prvom polčase tesný 1:0. O jediný gól sa už po pár sekundách hry postaral Andone. Domáci tím mal navrch aj v ďalších minútach, no druhý gól už nepridal. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 21:47.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Začala sa nám posledná minúta riadnej hracej doby prvého polčasu, zdá sa, že prvý polčas sa bude už len dohrávať v strednej časti ihriska.
     
    44
    Napokon z toho rohový kop nebol, aj keď sa pravdepodobne zahrávať mal. Xabi Irureta chcel dlhým odkopom vyslať svojich spoluhráčov do útoku, no lopta skončila iba u jeho brankárskeho náprotivku.
     
    43
    Bebé výborne načasoval prihrávku na Andoneho, tomu ale chýbali potrebné centimetre, na jemne tečovanú loptu už nedočiahol.
     
    42
    Tie sme doteraz videli už štyri a to nám ešte neskončil ani len prvý polčas. Hlavný rozhodca hráčom ukazuje, že sa s nimi určite maznať nebude.
     
    41
    Ekiza chcel svojho spoluhráča zrejme pomstiť, na protihráča si vybehol pri stredovom kruhu, hráč hostí za faul vidí aj žltú kartu.
     
    40
    Domáci hráči to s bojovnosťou v útoku naozaj preháňajú, v priebehu troch minút sa píska už tretí útočný faul, pri rohovej zástavke Errastiho k zemi poslal Ghilas.
     
    39
    Ďalší útočný faul, tentoraz sa jeho autorom stal Andone, no kartový trest v tomto prípade nepríde.
     
    38
    Deivid pred pokutovým územím Eibaru súperovi úplne zbytočne uštedril nepríjemného šľapáka, za čo vidí žltú kartu.
     
    37
    Ekiza v strednej časti ihriska zozadu k zemi stiahol Bebého, hráči sa znova do seba pustili vášne musí krotiť až rozhodca.
     
    36
    Ani z tejto štandardnej situácie nič nebolo, Piovaccari si ešte pýtal pokutový kop, ten ale určite nepríde.

     
    35
    Ďalší priamy kop pre Eibar, vo vzdušnom súboji sa tentoraz proti Piovaccarimu previnil Pantić.
     
    35
    Po rohovom kope nebezpečne zakončoval Manu del Moral, jeho pokus bol napokon zablokovaný a Juan Carlos nemusel zasahovať.
     
    34
    Domácemu tímu sa podarilo odvrátiť nepríjemný center pred bránu, avšak len za cenu rohového kopu.
     
    33
    Podobná situácia ako pred malou chvíľou, avšak na opačnej strane, po faule Edu Campabadala bude Eibar zahrávať priamy kop, domáci hráč uvidí žltú kartu.
     
    32
    Strela z priameho kopu bola mierená do pravej šibenice, Bebému však nesadla tak ako by mala a Iruretav pohode chytá.
     
    31
    Hlavný rozhodca začína s hráčmi strácať trpezlivosť, po ďalšom faule získava Cordoba priamy kop a Raúl Navas žltú kartu.
     
    30
    Ďalšie sľubné vysunutie Andoneho, Irureta dobre čítal hru, včas vybehol a uchmatol mu loptu spod nôh. Aj keby sa tak nestalo, zrejme by bol pískaný tesný ofsajd útočiaceho hráča.
     
    29
    Mäkučký center ale zachytila domáca obrana, ktorá okamžite do útoku vysunula trojicu útočiacich hráčov, jednému z nich sa však lopta pri prechode vpred zamotala medzi nohy, čo ho spomalilo a napokon v podstate aj o ňu pripravilo.
     
    28
    Deivid najprv pridržal a následne zozadu k zemi poslal Manu del Morala, Eibar tak získava priamy kop z pomerne dobrej pozície.
     
    27
    Nič z toho napokon nebolo, po nepresnej prihrávke lopta skončila za postrannou čiarou, dostanú sa tak k nej znova domáci hráči.
     
    26
    Hra sa znova presunula najmä do strednej časti ihriska, po dlhšej dobe sa do útoku púšťa Eibar.
     
    25
    Do menšieho konfliktu sa na ihrisku dostali Bebé a Lillo Castellano, obidvoch kohútov si k sebe volá hlavný rozhodca. Hráči si to musia medzi sebou vydiskutovať.
     
    24
    José Crespo dlhočizným passom vysúval nabiehajúceho si Andoneho, ten si ale nedal pozor a ocitol sa v cca pol metrovom ofsajde.
     
    23
    Edu Campabadal sa teraz čuduje, aj on sa podľa rozhodcu previnil útočným faulom, nepomohli mu ani protesty u postranného arbitra.
     
    22
    Tentoraz však už Ghilas loptu na súperovej polovici vybojoval, pred bránu posielal pozemnú prihrávku, ktorú v poslednej chvíli zastavil jeden z obrancov.
     
    21
    Ghilas to v útoku s bojovnosťou trošku prehnal a v súboji si počínal nedovolene, čo si všimol aj hlavný rozhodca.
     
    20
    Po rýchlom prechode do útoku hľadal prudkou prihrávkou spoluhráča z ľavej strany Edimar Fraga, nanešťastie preňho jeho úmysel vystihol súper a loptu zachytil.
     
    19
    Bebé zvolil strelu, tá síce mala potrebnú razanciu, s presnosťou to ale tak dobré nebolo a od brány teda bude rozohrávať Xabi Irureta.
     
    18
    Cartabia aktívnou hrou cca 25 metrov od brány vybojoval priamy kop pre Cordobu, uvidíme čo vymyslia domáci hráči.
     
    17
    Videli sme pekný nacvičený signál mužstva hostí, po ktorom z hranice pokutového územia z prvej pálil Manu del Moral. Jeho prízemná strela ale neprenikla cez les nôh pred ním.
     
    16
    Zaútočil aj Eibar, Javi Lara na ľavom krídle vybojoval druhý rohový kop pre svoj tím.
     
    15
    Obrana hostí znova pokúšala šťastie, Ekiza otaľal s rozohrávkou, tú zachytil jeden z domácich hráčov. Z celej akcie napokon vznikla veľmi neprená strela na bránu.
     
    14
    Cordoba zvolila postupný prechod do útoku, tentoraz však dobre zahrala aj obrana Eibaru, domáci hráči tak boli vytlačení až k vlastnému gólmanovi.
     
    13
    Hra je prerušená, na zemi sa ocitol Deivid, ktorý po jednom zo súbojov inkasoval úder do oblasti drieku, nevyzerá to však vážne a v hre bude môcť pokračovať.
     
    12
    Hostia to skúsili dlhou nakopávanou loptou za obranné línie Cordoby, Piovaccari spoluhráčov úmysel nepochopil a lopta tak skončila iba u Iruretu.
     
    11
    Na opačnej strane sa o samostatný prienik do pokutového územia pokúsil Piovaccari, na hranici šestnástky šiel k zemi, faul sa však nepíska.
     
    10
    Po zisku lopty do rýchleho útoku vyštartoval Andone, ktorý prudkým centrom z pravej strany pred bránou hľadal Ghilasa. Tomu avšak chýbal jeden krok a na loptu nedočiahol.
     
    9
    Eibar stále nevie nájsť recept na zatiaľ stopercentnú obranu Cordoby, tá je dobre sformovaná ešte pred hranicou vlastnej šestnástky.
     
    8
    Hra sa presunula najmä do strednej časti ihriska, tam lopta pravidelne mení majiteľa, ani jeden z tímov nemá vyslovene navrch.
     
    7
    Individuálne to skúsil Rossi, jeho strela z väčšej diaľky Iruretu neprekvapila a brankár Eibaru si s jeho pokusom bez problémov poradil.
     
    6
    Po dlhočiznej nakopávanej lopte na hranici pokutového územia vrásky obrane na čele robil opäť Andone, hráčom v modrých dresoch sa ho tentoraz podarilo zastaviť.
     
    5
    Loptu si aj naďalej na kopačkách držia prevažne hostia, domáca obrana však zatiaľ hrá spoľahlivo a hráčov na dostrel brány nepúšťa.
     
    4
    Center z rohovej zástavky však nebol presný, vysoká lopta napokon skončila iba na vrchnej sieti svätyne Juana Carlosa.
     
    3
    Hráči Eibaru sa okamžite snažia o vyrovnanie, z aktívnej hry na ľavom krídle pramení aspoň prvý rohový kop pre tím hostí.
     
    2
    Hostia sa z tohto zásahu budú musieť rýchlo otriasť, naopak domácemu tímu takýto rýchly gól určite len pomôže.
    Florin ANDONE - 1:0
     
    1
    Córdoba CF dáva gól! Tak toto bola bleskovka! Úvodnej rozohrávky sa síce zhostili hostia, no v zápätí sa po nepresnej rozohrávke lopty zmocnil FLORIN ANDONE, ktorý si ešte stihol naraziť s Cartabiom, nabehol si do šestnástky a už po 15tich sekundách strieľa prvý gól stretnutia!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, domáce mužstvo dnes nastúpi v zeleno-bielych dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v modro-červenom.

     
    Úvodné zostavy:

    Córdoba CF: Juan Carlos – Edimar Fraga, Pantić, José Crespo, Edu Campabadal – Rossi, Deivid – Andone, Bebé, Cartabia – Ghilas
    Náhradníci: Mikel Saizar – Xisco Jiménez, Fidel, Borja García, Abel Gómez, Dani Pinillos, Fede Vico

    SD Eibar: Xabi Irureta – Lillo Castellano, Raúl Navas, Ekiza, Bóveda – Dani García, Jon Errasti – Javi Lara, Manu del Moral, Saúl Berjón – Piovaccari
    Náhradníci: Txusta – Añibarro, Ángel, Mikel Arruabarrena, Dani Nieto, Borja Fernández, Abraham

    Rozhodca: Fernando Teixeira – Victoriano Díaz, Manuel Torre.

     
    História vzájomných zápasov:

    Cordoba 0-2 Eibar
    Eibar 1-0 Cordoba
    Cordoba 1-1 Eibar
    Eibar 1-0 Cordoba
    Cordoba 0-1 Eibar

    Zaujímavosťou je, že Cordoba Eibar naposledy zdolala ešte v roku 2004, keď na domácom trávniku vyhrala tesne 1:0. Odvtedy ťahá nelichotivú šnúru ôsmych zápasov bez víťazstva nad Eibarom.

     
    Pekný piatkový večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 19. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom súboji si sily zmerajú Córdoba CF a SD Eibar.

    Córdoba CF

    Cordobe momentálne patrí 15. miesto v tabuľke so ziskom 17tich bodov. Rovnaký počet bodov, no lepšie skóre má Getafe, dva body stráca Cordoba na Bilbao a Real Sociead. 15. miesto síce znamená udržanie sa v najvyššej španielskej súťaži aj o rok, no toto zdanie môže byť zradné pretože v tejto časti tabuľky sú medzi tímami naozaj minimálne bodové rozdiely. La Coruña sa za Cordobou nachádza iba o skóre, Almería a Levante stráca jediný bod. V posledných piatich kolách sa Cordobe pomerne darilo, z piatich zápasov prehrala iba jediný raz a aj to iba proti silnej Barcelone. Proti Levante doma remizovala 0:0 a zvyšné tri zápasy proti Bilbau, Granade a Rayu Vallecano hráči bodovali naplno. Uvidíme teda či dnes nadviažu na dobré výkony, tímu však pravdepodobne nebude schopná pomôcť dvojica Ghilas a Luso, ktorí nútene pauzujú pre zranenia.

    SD Eibar

    Ďalší nováčik v najvyššej súťaži si počína o niečo lepšie ako jeho dnešný súper, s 26 bodmi mu momentálne patrí 8. miesto v tabuľke. Na siedmu Malagu však Eibar stráca už 5 bodov, od deviatej Celty Vigo si drží takisto päťbodový odstup. Pri troche šťastia a udržaní si dobrej formy môžu hráči pomýšľať na boj o 6. miesto v tabuľke, ktoré by znamenalo účasť v Európskej Lige UEFA. To momentálne patrí Villarrealu, ktorý ma na svojom konkte 32 bodov. Ani dnešný tím hostí si v posledných piatich kolách nepočínal až tak zle, podobne ako jeho dnešný súper prehral iba jediný raz (0:1 proti Valencii), raz remizoval, konkrétne proti Seville a až trikrát vyšiel bodovo naplno. Bolo to v zápasoch s Almeríou, Espanyolom a Getafe. Aj z Eibaru registrujeme zranenie, pre problémy s harmstringom by dnes nemal nastúpiť Jaime.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Andrej Marienka

    Góly: 1. Andone – 74. Arruabarrena

    Karty:   33. Campabadal (COR), 38. Deivid (COR), 48. Fraga (COR), 61. Crespo (COR) – 31. Navas (EIB), 41. Ekiza (EIB), 84. Lara (EIB)   57. Campabadal (COR)   59. Piovaccari (EIB)


    Cordoba CF: Juan Carlos – Edimar Fraga, Pantić, José Crespo, Edu Campabadal – Rossi, Deivid – Andone, Bebé, Cartabia – Ghilas
    Náhradníci: Mikel Saizar – Xisco Jiménez, Fidel, Borja García, Abel Gómez, Dani Pinillos, Fede Vico

    SD Eibar: Xabi Irureta – Lillo Castellano, Raúl Navas, Ekiza, Bóveda – Dani García, Jon Errasti – Javi Lara, Manu del Moral, Saúl Berjón – Piovaccari
    Náhradníci: Txusta – Añibarro, Ángel, Mikel Arruabarrena, Dani Nieto, Borja Fernández, Abraham

    Rozhodca: Fernando Teixeira – Victoriano Díaz, Manuel Torre