Brugge – Mechelen 1:1 (kon.)
koniec
Club Bruggy KV
1:1 (0:0)
YR KV Mechelen
cz Piatok 16.01.2015, 20:30 • Jan Breydelstadion (Bruggy) • Belgická Jupiler Pro League
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům belgického fotbalu. Tamní nejvyšší fotbalová soutěž má na programu předehrávku 22. kola, ve které vedoucí celek Jupiler League Club Brugge KV na svém stadionu přivítá desátý YR KV Mechelen. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován od 20:30, Vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
     
    Club Brugge KV

    Lídr tabulky si v dosavadních jedenadvaceti odehraných utkáních připsal 44 bodů za dvanáct vítězství a osm nerozhodných výsledků. Fotbalisté Clubu Bruggy prohráli pouze jednou, a to na konci srpna v Mechelenu, kterému podlehli 1:3. Sérii zápasů bez porážky tak budou chtít hráči Brugg jistě prodloužit.
     
    YR KV Mechelen

    Mechelen se nachází ve druhé polovině tabulky, když s pětadvaceti nastřádanými body zaujímá jedenáctou pozici. Bilance tohoto celku je šest výher, sedm remíz a osm porážek. V posledním ligovém kole si fotbalisté Mechelenu připsali tři body, když v souboji s tabulkovým sousedem zdolali Mouscron Peruwelz 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Club Brugge KV: Kujović – Duarte, De Bock, Meunier, Mechele, Vormer, Simons, Gedoz, Rafaelov, Izquierdo, Castillo
    Náhradníci: De fauw, Silva, De Sutter, Dioudis, Sobota, Mbombo, Denswil

    YR KV Mechelen: Biebauw – De Petter, Obradović, De Witte, Bateau, Kosanović, Claes, Cissé, Matthys, Hanni, Naessens
    Náhradníci: Paulussen, Veselinović, Rits, Biset, Vanlerberghe, Verdier, Moris

    Rozhodčí: Wouters – Cremers, Baillieul.
     
    Fotbalisté obou celků v doprovodu rozhodčích právě přicházejí na hrací plochu, zahajovací výkop tak bude proveden za malou chvíli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté hostujícího celku, kteří do utkání nastoupili v oranžovožlutých dresech, domácí oblékli modročernou kombinaci dresů.
     
    1
    Hráči Mechelenu ihned v první minutě zaútočili, jejich ofenzivní snaha však skončila ofsajdem, ve kterém se nacházel Naessens.
     
    2
    Míč se nachází na kopačkách fotbalistů Brugg, kteří kombinovali na útočné polovině, kde vybojovali autové vhazování.
     
    3
    Míče se ovšem po návratu zpět do hry zmocnili hráči ve žlutooranžových dresech, kterým se zatím nedaří proniknout přes střed hřiště.
     
    4
    Balon vybojovali domácí, kteří podnikli odenzivní výpad, po kterém se odhodlali k centru do šestnáctky, míč byl ovšem odvrácen do bezpečí.
     
    5
    S míčem komninovali hosté, kteří do rozehrávky zapojili také svého brankáře, proti Biebauwovi však vystartoval jeden z útočníků, který hostujícímu gólmanovi znemožnil rozehrát. Biebauw tak provede pouze odkop od své brány.
     
    6
    Domácí po zisku míče pronikli až do pokutového území, v něm ale nestačili zakončit, protože k nim včas přistoupila defenziva Mechelenu.
     
    7
    Hosté se pokusili o útočnou akci nákopem, který sice vyšel. Poté byl míč sklepnut přes hranici šestnáctky, odkud byla následná rána zblokována vysunutým obráncem.
     
    8
    Hráči Mechelenu však zůstávají u míče, jelikož po odrazu fotbalisty v modrém dresu se míš ocitl v zámezí.
     
    8
    Domácí založili po zisku míče rychlý protiútok a dostali se do velmi dobré příležitosti. Přihrávka Meuniera byla přesná a našla nabíhajícího Vormera, proti kterému skvěle zasáhl Biebauw, když jeho jedovatou střelu z bezprostřední blízkosti dokázal vyrazit před sebe.
    Vormerovu šanci zlikvidoval Biebauw.
     
    10
    Po další ofenzivní akci přišel do pokutového území Mechelenu centr, na který si dobře naskočil Castillo, jeho hlavičkový pokus však mezi tři tyče nemířil. Biebauw tak tentokrát zasahovat nemusel.
     
    12
    Na opačné straně vběhl do pokutového území Obradović, ale jeho průnik byl zastaven skonzolidovanou defenzivou domácího celku.
     
    13
    De Petter se před pokutovým územím provinil proti pravidlům, když fauloval rozběhnutého protihráče, následovat tak bude přímý volný kop pro Bruggy.
     
    14
    Standardní situace byla rozehrána nakrátko, poté letěl do pokutového území Mechelenu centr, pro který si došel brankář Biebauw, který míč následně rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    15
    Domácí fotbalisté jsou v úvodu utkání podle papírových předpokladů aktivnějším celkem, obrana Mechelenu spolu s brankářem však zatím neinkasovala a brání srdnatě.
     
    17
    Prvním hráčem utkání, který byl potrestán žlutou kartou, je domácí Izquierdo.
     
    17
    Fotbalisté vedoucího celku tabulky se opět vydali kupředu a ve svůj prospěch získali výhodu rohového kopu. Centr z něj byl však příliš přetažený a neměl tak naději na úspěch.
     
    18
    Přesto domácí pokračovali v útočné snaze a vybojovali další rohový kop. K jeho exekuci se postavil Gedoz, nic závažného se však nestalo, jelikož se hráči Clubu Bruggy dopustili útočného faulu.
     
    19
    Souboj s bránícím De Wittem podstoupil Castillo, míč však po odrazu útočícího hráče došel do zámezí, rozehrávat tak bude moct gólman Biebauw.
     
    20
    O útočnou akci se podél pravé postranní čáry pokusili také hosté, ta však skončila nezdarem, když byl Mechelenu odmáván a následně také odpískán ofsajd.
    Poměrně slušně zaplněný stadión v Bruggách si dnes vychutná fotbalový zápas.

     
    20
    Rafaelovův centr do vápna našel dobře postaveného Castilla, jenž si míč zpracoval na úrovni penaltového puntíku a poté vyslal střelu, která však branku Biebauwa o pár metrů minula.
     
    22
    Po centru z levé strany mohli domácí opět zahrozit, to by se však aktivní Castillo nesměl nacházet v době přihrávky v ofsajdovém postavení.
     
    23
    Rafaelovi v pokutovém území přišlápl nohu De Petter, hlavní rozhodčí však zákrok hostujícího kapitána neposoudil jako nedovolený. Naopak žlutou kartou potrestal hráče domácího celku, nutno podotknout, že nejspíše neoprávněně.
    Nafilmovaný pád Rafaelova.
     
    25
    Vormer se odhodlal k centru, který Biebauw vyrazil poue před sebe. K míči se opět prodral Vormer, který pronikl do pokutového území, odkud se pokoušel najít před bránou ještě lépe postaveného spoluhráče, jeho centr však zblokoval obránce na roh.
     
    26
    Po rozehrání nařízeného rohového kopu se však nic zajímavého neudálo, hostující obrana zůstala pevná jako skála a hráče domácího celku do zakončení nepustila.
     
    27
    Zpoza pokutového území se ke střele odhodlal Izquierdo, který však neměl dostatečně přesně srovnána mířidla a vypálil hodně mimo.
     
    29
    Po centru z levé strany se domácím hráčům podařilo zakončit, střela hlavou však mířila pouze do středu brány, kde se nacházel připravený gólman Biebauw, který měl v dosavadním průběhu hry více práce než jeho protějšek na opačné straně.
     
    31
    Po půlhodině hry je stav nadále bezbrankový, herní převaha je jednoznačně na straně domácího mužstva, které v této chvíli opět dobývá branku svého soupeře.
     
    32
    Hostům na chvíli svitla naděje v podobě založení útočné akce, ale hráči v oranžovožlutých dresech ani nepřekročili půlící čáru a o míč vzápětí přišli.
     
    33
    Zpoza pokutového území vyslali fotbalisté Brugg skákavou střelu, ta však nebyla nikterak přesně umístěná, když kulatý nesmysl letěl jen doprostřed brány, Biebauw tak s tímto pokusem neměl sebemenší problém.
     
    34
    Na opačné straně napřáhl zpoza pokutového území Matthys, ale bránu Kujoviće trefit nedokázal. Hráč Mechelenu však vzápětí reklamoval teč jednoho z obránců, rozhodčí ji ale neviděl.
     
    35
    Po neúpěšné útočné akci domácího celku se do zakončení na opačné straně dostal opět Matthys, proti jehož ráně skvěle zakročil Kujović, který přízemní střelu za svá záda nepustil.
    I Kujović musel předvést své umění.
     
    36
    Hosté vyslali do vápna nebezpečný centr, do brankáře se však při výskoku opřel Kosanović, kterému byl odpískán útočný faul.
     
    38
    Domácí se provinili nedovoleným zákrokem, po kterém muset za postranní čárou vyhledat ošetření Claes. Mezitím hosté rozehráli přímý volný kop, míč však letěl příliš vysoko nad břevno.
     
    39
    Cissé nastavil nohu Gedozovi a po právu byl obdařen karetním trestem žluté barvy.
     
    40
    Domácí na polovině Mechelenu vybojovali míč, který rafaelov šikovně patičkou přenechal jednomu ze svých spoluhráčů. Ten se pořádně opřel do míče, ale mířil příliš vysoko. Biebauw tak mohl zůstat klidným.
     
    42
    Na druhé straně se Cissé pokoušel šikovnou přihrávkou za obranu oslovit Hanniho, toho však zablokovala obrana Brugg, která míč odkopla na roh.
     
    43
    Hosté však z rohového kopu zahrozit nedokázali, nyní však budou mít možnost zaútočit po autovém vhazování, které provedou právě hráči ve žlutooranžových dresech.
     
    44
    Celou situaci však ve spolupráci se svými spoluhráči vyřešil brankář Kujović, který zalehl míč před dotírajícím útočníkem Mechelenu.
     
    45
    Vypadá to, že se hosté osmělili. Nyní se opět vydali až k šestnáctce Brugg, odkud dokázal vypálit Obradović, ke smůle celku Mechelenu však svůj projektil vyslal o několik metrů vedle.
     
    45+1
    V těchto chvílích již probíhá nastavený čas, v držení míče jsou na polovině svého soupeře fotbalisté Brugg.
     
    45+1
    Simons se pokoušel svou přihrávkou, která měla oči, oslovit nabíhajícího Izquierda, ten si však míč přišlápl a z útočné akce tak nebylo vůbec nic.
     
    45+2
    Na opačné straně zastavil ofenzivní výpad hostujícího celku asistent rozhodčího, který odmával ofsajdové postavení.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas je za námi, v něm měli více ze hry fotbalisté favorizovaných Brugg, kteří si vytvořili také územní převahu. Žádnou ze svých šancí však v gól přetavit nedokázali, oproti tomu mohli skórovat také hosté, ani oni však branku nevstřelili a tak je po první pětačtyřicetiminutovce stav bezbrankový.
     
    Fotbalisté obou celků právě vycházejí z útrob stadionu, druhý poločas tak začne co nevidět.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů se o poločasové přestávce neodhodlal ke střídání, v utkání tak pokračuje všech dvaadvacet mužů z půle první.
     
    46
    Domácí ihned v úvodu druhého dějství zaútočili, když se střeleckým pokusem z hranice pokutového území prezentoval Izquierdo, jeho střelu lapil brankář Biebauw.
     
    47
    Bruggy následně vybojovaly rohový kop, ale obrana Mechelenu si s centrovaným míčem do pokutového území bez potíží poradila.
     
    48
    Do pokutového území hostujícího mužstva pronikl Izquierdo, který z ostrého úhlu vyslal střelu, jež byla zblokována.
     
    49
    Fotbalisté Mechelenu jsou nyní nuceni se bránit ataku hráčů v černomodrých dresech, kteří budou zahrávat přímý volný kop zhruba třicet metrů od brány, kterou hájí Biebauw.
     
    50
    Centr do šestnáctky byl zblokován, následně se v ofsajdu ocitl Gedoz, který však s verdiktem pomezního arbitra nebyl příliš spokojený, což dal jasně najevo. Nutno však poznamenat, že o ofsajd se vážně jednalo.
     
    52
    V pokutovém území si tak dlouho pohrával s míčem Castillo, až o něj přišel. Váhání se teď útočníkovi domácího mužstva nevyplatilo.
     
    53
    V držení kulatého nesmyslu jsou fotbalisté Brugg, kteří kombinují zatím jen na vlastní polovině hřiště, odkud se pokusí rozvinout útočnou akci.
     
    54
    Ofenzivní tažení domácích zastavil v rozporu s pravidly Naessens, který zezadu srazil k zemi Meuniera, za což byl potrestán žlutou kartou.
    Bývalý reprezentační brankář Belgie a současný trenér Brug Michel Preud'homme měl v první půli co vysvětlovat hlavnímu sudímu, ten jej málem vykázal z lavičky na tribunu.

     
    56
    Na pravé straně se před Gedozem uvolnilo množství prostoru, domácí hráč toho dokázal využít a do šestnáctky Mechelenu vyslal zajímavý centr, na který si hlavičkou naskakoval jeden z jeho spoluhráčů. Do trajektorie letu míče však stačil vložit nohu obránce a útočnák Brugg se tak už k míči nedostal.
     
    58
    Mechelen právě vstřelil branku!
    To je překvapivá branka, kterou vsítili fotbalisté hostujícího celku, kteří tak otevírají skóre dnešního utkání a dostávají se do vedení! Rychlý protiútok po levé straně, ze které byl odcentrován míč, přinesl branku z kopačky JENSE NAESSENSE, který v ideální střelecké pozici zachoval chladnou hlavu a z bezprostřední blízkosti uvnitř pokutového území propálil brankáře Kujoviće.
    Jens NAESSENS - 0:1
     
    60
    Hosty vedoucí branka probudila k útočným výpadům, defenziva Brugg však odolává.
     
    61
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Naessens, přichází Veselinović.
     
    62
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Gedoz, přichází De Sutter.
     
    64
    Právě střídající De Sutter se objevil v dobré příležitosti, když na jeho hlavu doplachtil centr. Hráč domácího celku ale v ideální střelecké pozici těsně minul branku Biebauwa.
    Šance střídajícího De Suttera vyzněla naprázdno.
     
    66
    Hra se nyní velmi přitvrdila, oba celky si neberou servítky a svému soupeři nedají ani metr hřiště zadarmo.
     
    68
    Domácí se dostali k pokutovému území svých sopueřů a vybojovali rohový kop. K jeho exekuci se postavil Rafaelov, míč letící na přední tyč ale obrana Mechelenu zblokovala.
     
    70
    V pokutovém území se o zakončení pokoušel na penaltovém puntíku stojící Izquierdo, netrefil však míč ideáně a ten skončil v náruči brankáře Biebauwa.
     
    71
    Žlutou kartou byl za nesportovní chování potrestán hostující De Petter.
     
    72
    Meunier ostrým způsobem mimo souboj o míč atakoval Hanniho, hlavní rozhočí se však karetní trest rozhodl neudělit a odpískal pouze přímý volný kop v neprospěch domácích.
     
    74
    Bruggy vybojoval irohový kop, který zahrával Rafaelov. Ten se pokoušel najít některého ze svých spoluhráčů na vzdálenější tyči, ovšem hledal marně.
     
    75
    Sledujeme pohledný fotbal plný útočných akcí a emocí, hraje se nahoru – dolů a předvedená hra obou týmů se přítomným divákům musí jistě líbit.
     
    76
    Do konce utkání zbývá zhruba čtvrthodina hry, domácí se stále snaží nepříznivý vývoj vyrovnat, teď se jim to však i vinou ofsajdového postavení nepodaří. jestli se zbývajících minutách ano, se dozvíme až posléze.
     
    76
    Málem se tak stalo! Tohle byla opravdu obrovská příležitost domácího celku, který nebyl daleko od vyrovnání! Střelu De Suttera směřující do brány však na brankové čáře dokázal zastavil jeden z obránců, který zastoupil vyběhnuvšího brankáře Biebauwa.
    De Sutter měl na noze vyrovnání, které na brankové čáře odmítl jeden z obránců Mechelenu.
     
    78
    V další vynikající příležitosti se objevil střídající De Sutter, ani tentokrát však útočník domácího týmu z ideální pozice hostujícího gólmana nepřekonal.
     
    79
    Hra je v této chvíli přerušena, neboť se na hrací ploše po kontaktu s protihráčem ocitl v nepříjemné pozici brankář hostujícího týmu Biebauw, který domácí útočníky přivádí doslova k šílenství.
    Domácím dnes není přáno.
     
    80
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Izquierdo, přichází Mbombo.
     
    82
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Hanni, přichází Rits.
     
    83
    Fotbalisté Brugg opět obléhali pokutové území svých soupeřů, nepřesný střelecký pokus však hraje do karet hostům, kteří dokáží šetřit čas.
     
    84
    A hosté se neprosadí ani tentokrát, protože se v ofsajdovém postavení, které bylo velmi těsné, ocitl útočící Castillo.
     
    86
    De Bock se při útočných choutkách nechal obrat o míč, útočná akce domácích však poté pokračovala nadále, centr pokutovým územím však pouze proletěl.
     
    87
    Míč procpal do šestnáctky také Simons, jeho lob za obranu však skončil přímo v rukavicích brankáře Biebauwa.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Matthys, který nedovoleně atakoval Mbomba.
     
    88
    Projít přes obranu Brugg se pokusil Cissé, daleko se ovšem nedostal. Domácí pak založili protiútok a míč vyslaný z kopačky Rafaelova skončil těsně vedle vzdálenější tyče.
    Rafaelova šance z levé strany.
     
    90
    V rohu pokutového území Mechelenu došlo k nedovolenému zákroku. K exekuci standardní situace se postavil Rafaelov, jehož střílený centr na zadní tyč kolem zařízení pouze prosvištěl.
    Rafael a jeho přímý kop.
     
    90+1
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Cissé, přichází Biset.
    Tom DE SUTTER - 1:1
     
    90+2
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Domácí fotbalisté se vyrovnávací branky přeci jen dočkali. Na hranici pokutového území se rozhodl vypálit TOM DE SUTTER, který překrásnou výstavní ránou vymetl levý horní růžek Biebauwovy svatyně! Proti téhle střele byl hostující gólman bez šance.
     
    90+4
    Míč se v závěru zápasu nachází na kopačkách fotbalistů Brugg, kteří se ještě pokoušejí vstřelit vítěznou branku. Hostující hráči jsou hodně zalezlí v hloubi vlastního pole.
     
    90+5
    V pokutovém území se po dlouhém obléhání brány dostal ke střele Duarte, ta byla zblokována na roh, po kterém došlo k dalšímu zakončení hráčů v modročerných dresech, to bylo ale nepřesné.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    Už to vypadalo, že by Mechelen mohl v Bruggách vyhrát, ale na konečných 1:1 srovnal Tom de Sutter. Toto je jeho radost z vyrovnávací branky.

     
    Je dobojováno! Ačkoliv si vedoucí celek Jupiler league vypracoval v utkání více šancí a měl herní převahu, byly to právě Bruggy, kdo inkasoval jako první, když se v 58. minutě překvapivě prosadil hostující Naessens. Fotbalisté domácího celku poté většinu druhého poločasu obléhali vápno Mechelenu, vsítit vyrovnávací branku se jim však podařilo až v samotném závěru, když na konečných 1:1vyrovnal výstavní střelou do horního rohu brány De Sutter. (22:37:01)

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 90+2. Tom De Sutter – 58. Naessens

    Karty:   17. Izquierdo (BGY), 23. Rafaelov (BGY) – 39. Cissé (MEC), 54. Naessens (MEC), 71. De Petter (MEC), 87. Matthys (MEC)


    Club Bruggy KV: Kujović – Duarte, De Bock, Meunier, Mechele, Vormer, Simons, Gedoz (62. De Sutter), Rafaelov, Izquierdo (80. Mbombo), Castillo
    Náhradníci: De fauw, Silva, De Sutter, Dioudis, Sobota, Mbombo, Denswil

    YR KV Mechelen: Biebauw – De Petter, Obradović, De Witte, Bateau, Kosanović, Claes, Cissé (90.+1 Biset), Matthys, Hanni (82. Rits), Naessens (61. Veselinović)
    Náhradníci: Paulussen, Veselinović, Rits, Biset, Vanlerberghe, Verdier, Moris
    Jan Breydelstadion (Bruggy)

    Rozhodca: Wouters – Cremers, Baillieul