Rayo Vallecano – Córdoba 0:1 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
0:1 (0:1)
Cordoba CF
Pondelok 12.01.2015, 20:45 • Estadio Teresa Rivero (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Vyšťavený Andone v závere napokon opúšťa hraciu plochu. Na zelenom koberci ho s deviatkou na chrbte nahradí bývalý zakončovateľ Newcastle United Xisco.
     
    82
    Cartabia dnes nebol tak vidieť, ako sme u neho zvyknutí. Desať minút pred koncom hry ho preto na hracej ploche nahradí Fede Vico.
     
    80
    Druhá veľká príležitosť domácich na vyrovnanie, no Córdoba i naďalej so šťastím odoláva. Kakuta sa pred šestnástkou dobre zorientoval a po obídení Baenu následne prihrával doľava, kde pracoval striedajúci Manucho. Angolský forward sa lahodne zvrtol okolo brániaceho soka súpera, no z ľavej strany šestnástky mieril krížnou strelou iba tesne vedľa. Jeho prízemnému pokusu k ľavej žrdi chýbalo len niekoľko decimetrov. Gólman Juan Carlos by sa možno naťahoval márne.
     
    72
    Azda najaktívnejší domáci hráč dnešného zápasu Álex Moreno dvadsať minút pred koncom schádza z hracej plochy. Nahrádza ho útočník Aquino.
     
    70
    Quini na ľavej strane najskôr držal a potom aj podkopol unikajúceho Cartabiu. Javier Estrada opäť siaha do svojej pravej kapsy.
     
    69
    Na trávniku už máme i kmeňového hráča madridského Realu Borju Garcíu. Miesto mu prenechal kapitán Córdoby Abel Gómez.
     
    68
    Na zelený trávnik vybieha bývalý hráč waleskej Swansea City Alejandro Pozuelo, ktorý na madridskom trávniku nahrádza Baenu.
     
    66
    Álex Moreno a po polhodine hry azda prvá vážnejšia možnosť Vallecana na vyrovnanie! V tomto prípade chýbali skutočne len centimetre. Španielsky full-back na ľavej strane obišiel dvojicu hráčov súpera. Na okraji veľkého vápna si loptu hodil na pravačku a nádherne zakrútil loptu takmer presne do ľavej šibenice svätyne prizerajúceho sa Juana Carlosa. Lopta ale nakoniec pristála iba na hornej konštrukcii bránky Córdoby, ktorá tak aj s dávkou šťastia naďalej drží svoje tesné vedenie.
     
    59
    Eduard Campabadal vyrovnáva bilanciu žltých kariet, keď na pravej strane posiela k zemi Morena. Po jeho stiahnutí na trávnik vidí oprávnenú žltú kartu.
     
    56
    Licá sa v dnešnom zápase dostal len do jedného náznaku, čo sa v druhom dejstve už nezmení. Desať minút po prestávke ho nahradí obrovitý Manucho.
     
    53
    Domáci obranca Tito si musel na pravej strane pridržať nepríjemného Bebého, no so svojou iniciatívou to značne prehnal. Estrada musel znovu tasiť.
    A. BA - 0:1
     
    39
    Córdoba CF dáva gól!
    Ukážkový vlastenec teraz zráža doposiaľ aktívnejšie Vallecano do kolien! Fausto Rossi zachytil na svojej polovici domácu rozohrávku. Loptu následne posúval na Bebého, ktorý rozkmital svoje rýchle nohy. Guľaté čudo potom prehadzoval doľava na Andoneho, ktorý sa zbavil Tita a z ľavej strany šestnástky chcel namazať na zakončenie späť Bebému. Jeho prízemný center si však dokonale zrazil do vlastnej siete ABDOULAYE BA. Ten tečoval loptu presne k bližšej žrdi, kam gólman Toňo nemohol dosiahnuť. Mierny outsider sa tak v Madride ujíma vedenia!
     
    36
    Skóre sa ale v zápätí mohlo meniť i na druhej strane. Hrozitánsky teraz zahrala ofsajdovú pascu Córdoba, ktorá mohla veľmi ľahko a zbytočne pykať. Na pravej strane dostal dostatok priestoru Gael Kakuta. Francúzsky krídelník centroval smerom na bližšiu žrď, kde nepríjemne nabiehal Licá. Ten sa síce lopty nedotkol, no svojim pohybom zmiatol gólmana Juana Carlosa. Ten už nestihol reagovať, no lopta na jeho šťastie smerovala tesne vedľa jeho ľavej žrde. Brankár Córdoby si môžu odfrknúť a následne rozohrať päťku.
     
    33
    Konečne nám niečo ponúkli i hostia. Z ich strany nehrozil nik iný, než kmeňový hráč lisabonskej Benfiky Bebé. Ten sa na ľavej strane stal zakončujúcim hráčom rýchlej kontry Córdoby. Portugalský krídelník najskôr zo šestnástky mieril do stredu bránky, aby sa k nemu dostala i Toňom vyrazená strela. Pri druhom pokuse využil i svoju slabšiu ľavú nohu a jeho tečovaný pokus takmer nachytal domáceho brankára. Ten dostával loptu do protipohybu, no guľatý nezmysel napokon skákal povedľa jeho odkrytej pravej žrdi.
     
    27
    Kmeňový hráč portských Drakov Abdoulaye Ba sa stáva druhým potrestaným hráčom, keď na polovici ihriska škaredo zostrelil Andoneho.
     
    20
    Po katastrofálnej dvadsaťminútovke kopanej tu máme prvý vážny a poriadne kontroverzný okamžik zápasu. Z ľavej strany excelentne centroval domáci ľavý full-back Moreno, ktorý na hranici malého vápna hľadal Buena. Ten si loptu excelentne spracoval a následne ešte pohotovejšie zakončil. Loptu napálil z piatich metrov povedľa Carlosovej ľavej ruky, čím zostal gólman Córdoby bez šance. Presný zásah bol ale veľmi rýchlo anulovaný postranným rozhodcom, ktorý signalizoval tesný, veľmi tesný, ba až neexistujúci ofsajd. Zostávame teda pri bezgólovom stave.
     
    7
    Bebé sa po siedmich minútach v španielskej lige uviedol lakťom do tváre Baenu, za ktorý ho Javier Estrada potrestal žltou kartou.

    Erik Farkaš

    Góly: 39. A. Ba (vla.)

    Karty:   27. A. Ba (VLL), 53. Tito (VLL), 70. Quini (VLL) – 7. Bebé (COR), 59. Campabadal (COR)


    Rayo Vallecano: Toňo – Tito, A. Ba, Quini – Kakuta, Jozabed, Trashorras (C), Baena, Á. Moreno – Bueno, Licá
    Náhradníci: C. Álvarez – Embarba, Manucho, Aquino, Morcillo, Pozuelo, N. Martínez

    Manažér: Paco Jémez (ESP)

    Cordoba CF: J. Carlos – Campabadal, Pantič, J. Crespo, Edimar – F. Rossi, Deivid, A. Gómez (C) – Cartabia, Andone, Bebé
    Náhradníci: Saizar – L. Garai, B. García, Pinilos, Fidel, Vico, Xisco
    Manažér: Miroslav Đukić (SER)

    Rozhodca: Javier Estrada – M. Martínez, J. Barranco – A. Fernández