Rayo Vallecano – Córdoba 0:1 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
0:1 (0:1)
Cordoba CF
Pondelok 12.01.2015, 20:45 • Estadio Teresa Rivero (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Na začiatku súťaže odpisovaná Córdoba získava druhé dôležité víťazstvo v rade a po prvýkrát v Primera División opúšťa zónu zostupu. Na pätnástom mieste tak stráca na Vallecano už len tri body. O všetkom dnes rozhodol Abdoulaye Ba, ktorý vlastencom prekonal gólmana Toňa. V druhom dejstve sme videli dve dobré príležitosti Vallecana na vyrovnanie, no ani jeden pokus nesmeroval medzi tri žrde.

    Z Madridu je to pre dnes všetko, ďakujem za pozornosť. (22:51:17)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Krátko po ňom sa k centru z pravej strany dostal i vysunutý stopér Ba, ktorý ale gól do správnej siete nepridal. Hlavička letela dva metre nad bránku.
     
    90+1
    Manucho dostával v úvode trojminútového nadstavenia dobrú loptu na hrot, no ešte nad ním vyrástol gólman Juan Carlos.
     
    89
    Vyšťavený Andone v závere napokon opúšťa hraciu plochu. Na zelenom koberci ho s deviatkou na chrbte nahradí bývalý zakončovateľ Newcastle United Xisco.
     
    86
    Domácim sa veľmi rýchlo kráti čas na prípadné vyrovnanie. S kŕčmi sa teraz na trávniku ocitá rumunský útočník Andone. Čas plynie ďalej.
     
    84
    Domácim sa napriek občasným príležitostiam nedarí vyprodukovať permanentný tlak na bránku Juana Carlosa.
     
    82
    Cartabia dnes nebol tak vidieť, ako sme u neho zvyknutí. Desať minút pred koncom hry ho preto na hracej ploche nahradí Fede Vico.
     
    80
    Druhá veľká príležitosť domácich na vyrovnanie, no Córdoba i naďalej so šťastím odoláva. Kakuta sa pred šestnástkou dobre zorientoval a po obídení Baenu následne prihrával doľava, kde pracoval striedajúci Manucho. Angolský forward sa lahodne zvrtol okolo brániaceho soka súpera, no z ľavej strany šestnástky mieril krížnou strelou iba tesne vedľa. Jeho prízemnému pokusu k ľavej žrdi chýbalo len niekoľko decimetrov. Gólman Juan Carlos by sa možno naťahoval márne.
     
    78
    Domácim sa teraz o rohovom kope podarilo pritlačiť Córdobu, no Buenovu koncovku vykopával z malého vápna jeden z hosťujúcich zadákov.
     
    76
    Po Manuchovej práci v šestnástke nasledoval rohový kop pre Francúza Kakutu, ale ten odcentroval len presne do náruče Juana Carlosa.
     
    74
    Córdoba so zaujímavou príležitosťou pre rozohrávku štandardnej situácie, no Bebého vysoká lopta nenašla nikoho.
     
    72
    Azda najaktívnejší domáci hráč dnešného zápasu Álex Moreno dvadsať minút pred koncom schádza z hracej plochy. Nahrádza ho útočník Aquino.
     
    70
    Quini na ľavej strane najskôr držal a potom aj podkopol unikajúceho Cartabiu. Javier Estrada opäť siaha do svojej pravej kapsy.
     
    69
    Na trávniku už máme i kmeňového hráča madridského Realu Borju Garcíu. Miesto mu prenechal kapitán Córdoby Abel Gómez.
     
    68
    Na zelený trávnik vybieha bývalý hráč waleskej Swansea City Alejandro Pozuelo, ktorý na madridskom trávniku nahrádza Baenu.
     
    66
    Álex Moreno a po polhodine hry azda prvá vážnejšia možnosť Vallecana na vyrovnanie! V tomto prípade chýbali skutočne len centimetre. Španielsky full-back na ľavej strane obišiel dvojicu hráčov súpera. Na okraji veľkého vápna si loptu hodil na pravačku a nádherne zakrútil loptu takmer presne do ľavej šibenice svätyne prizerajúceho sa Juana Carlosa. Lopta ale nakoniec pristála iba na hornej konštrukcii bránky Córdoby, ktorá tak aj s dávkou šťastia naďalej drží svoje tesné vedenie.
     
    64
    Kakuta šikovne prihrával dovnútra šestnástky Manuchovi, ktorý si krásne pripravil loptu na strelu, no včas sa mu do jeho rany hodil Pantič.

    Erik Farkaš

    Góly: 39. A. Ba (vla.)

    Karty:   27. A. Ba (VLL), 53. Tito (VLL), 70. Quini (VLL) – 7. Bebé (COR), 59. Campabadal (COR)


    Rayo Vallecano: Toňo – Tito, A. Ba, Quini – Kakuta, Jozabed, Trashorras (C), Baena, Á. Moreno – Bueno, Licá
    Náhradníci: C. Álvarez – Embarba, Manucho, Aquino, Morcillo, Pozuelo, N. Martínez

    Manažér: Paco Jémez (ESP)

    Cordoba CF: J. Carlos – Campabadal, Pantič, J. Crespo, Edimar – F. Rossi, Deivid, A. Gómez (C) – Cartabia, Andone, Bebé
    Náhradníci: Saizar – L. Garai, B. García, Pinilos, Fidel, Vico, Xisco
    Manažér: Miroslav Đukić (SER)

    Rozhodca: Javier Estrada – M. Martínez, J. Barranco – A. Fernández