Inter – CFC Janov 3:1 (kon.) | Bergamo – Chievo 1:1 (kon.) | Cagliari – Cesena 2:1 (kon.)
Fiorentina – Palermo 4:3 (kon.) | Hellas Verona – Parma 3:1 (kon.) | Sampdoria – Empoli 1:0 (kon.)
AS Rím – Lazio 2:2 (kon.) | Neapol – Juventus 1:3 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:3 (0:1)
Juventus Turín
Nedeľa 11.01.2015, 20:45 • Stadio San Paolo (Neapol) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
    Arturo VIDAL - 1:3
     
    90+4
    Juventus Turín dal gól!
    Domáci si predsa len vypracovali obrovskú príležitosť na vyrovnanie, keď centrovaná lopta prepadla v šestnástke k Higuaínovi. Argentínsky bombardér zakončoval pod tlakom zo siedmich metrov, no loptu neupratal medzi tri žrde. Za prispenia Bonucciho bloku letela tesne mimo ľavej tyčky. Nasledoval teda rohový kop. Čierno-bielym sa ho podarilo odvrátiť a po extrémne rýchlej kontre i rozhodnúť toto stretnutie! Álvaro Morata prihrával pred šestnástku ARTUROVI VIDALOVI, ktorý prebierkou lopty zmiatol Albiola a následne ju upratal presne do ľavého horného rohu Rafaelovej bránky. Brazílsky gólman nemal proti Čilanovej exportnej rane šancu. Juve si zo Sicílie odvezie všetky tri body!
     
    90+2
    Po trápnej hereckej vložke je potrestaný i Duván Zapata, ktorý po obhodení Buffona teatrálne padol na trávnik. Nič iné ani čakať nemohol.
     
    90+1
    Domáci nedokážu nič vymyslieť, no od Paola Tagliaventeho dostávajú darček v podobe šiestich nadstavených minút. V ich úvode je tu žltá karta pre Albiola, ktorý lakťom zasiahol Moratu.
     
    85
    Jonathan de Guzmán stiahol zozadu Álvara Moratu a stáva sa druhým potrestaným hráčom domáceho výberu SSC.
     
    84
    Desať minút pred koncom hry sa Rafa Benítez rozhodol pre vabank. Namiesto defenzívneho záložníka Waltera Gargana prichádza ďalší útočník Duván Zapata.
     
    80
    Strelec zatiaľ rozhodujúceho gólu takticky pošetril čas a následne beztak opúšťa hraciu plochu. Namiesto Cáceresa už na trávniku registrujeme Ogbonnu.
     
    75
    Už tradičnú zmenu pripravil i taliansky manažér Massimiliano Allegri, ktorý namiesto Fernanda Llorenteho nasadil iného zakončovateľa a síce Álvara Moratu.
     
    73
    Na trávniku už máme i novú útočnú akvizíciu SSC Manola Gabbiadiniho, ktorý na zelenom koberci vymení španielskeho krídelníka Josého Callejóna.
     
    70
    Okamžite po gólovom zásahu opúšťa hraciu plochu Paul Pogba, ktorého na hracej ploche nahradí pravý full-back Stephan Lichtsteiner.
    Martin CÁCERES - 1:2
     
    69
    Juventus Turín dal gól!
    MARTÍN CÁCERES vyčíňa na oboch stranách ihriska a aj druhý gól druhého dejstva padá po štandardnej situácii. Po kartovom zákroku Miguela Britosa tu bol voľný kop pre Starú dámu. Z pravej strany ho rozohrával tradičný exekútor Andrea Pirlo. Center skúseného špílmachra na hranici malého vápna síce Chiellini ešte premáchol, ale následne sa na vzdialenejšej žrdi dostal k zakončeniu stopér Cáceres, ktorý sa z piatich metrov nemýlil. Loptu upratal koníčkom k ľavej žrdi, Vecchia Signora sa opäť ujíma vedenia!
     
    68
    Strelec vyrovnávajúceho gólu Miguel Britos je následne potrestaný za nedovolený zákrok na otáčajúceho sa Claudia Marchisia.
    Miguel BRITOS - 1:1
     
    64
    Neapol dal gól!
    Po ďalšom defenzívnom zákroku Martína Cáceresa sa tentokrát kopal rohový kop, ktorý priniesol Benítezovej družine úsmev na perách. Od rohovej zástavky centroval práve striedajúci žolík Dries Mertens, ktorý na hranici malého vápna našiel MIGUELA BRITOSA. Stopér, ktorý dnes hrá na ľavej strane obrany, zakončoval volejom po pravej ruke Gigiho Buffona. Kapitán Turínčanov v tomto prípade nestihol reagovať. Lopta napla sieť, na Stadio San Paolo je vyrovnané! Pravdepodobne nás čaká ešte nesmierne rušná polhodinka.
     
    61
    Martín Cáceres sa stáva druhým potrestaným hráčom zápasu, keď na pravom okraji šestnástky stiahol práve nedávno prichádzajúceho Mertensa.
     
    60
    Rafa Benítez po hodine hry po prvýkrát strieda. Ihrisko prekvapujúco neopúšťa de Guzmán, ale dnes aktívny Marek Hamšík. Nahrádza ho očakávaná voľba a síce Dries Mertens.
     
    43
    Martin Cáceres sa objavil na nevídanom výpade po pravej strane, na ktorého konci mohol zdvojnásobiť vedenie Turínčanov! Juventus sa síce nepresadzuje často, ale keď už, tak to stojí zato. Patrice Evra ťahal rýchlu kontru pruhovaných. Francúzsky bek následne z ľavej strany prihrával na šestnástku Tévezovi, ktorý nádhernou uličkou našiel nepokrytého Cáceresa. Ortodoxný stopér sa pokúsil prepáliť loptu pomedzi Rafaelove nohy, no z uhlu sa mu to nepodarilo. Cabral zavrel vráta a podržal svoje mužstvo. Zostávame pri jednogólovom vedení talianskeho majstra.
     
    39
    Až krátko pred polčasovou prestávkou tu máme úvodný kartový trest dnešného zápasu. Hriešnikom je Carlos Tévez, ktorý na polovici ihriska stiahol Callejóna.
    Paul POGBA - 0:1
     
    29
    Juventus Turín dal gól!
    Tak to už áno! Oplatilo sa nám prečkať polhodinové trápenie „Starej dámy." Taliansky šampón sa exportným gólom ujíma vedenia! Fernando Llorente dostal na hrot jednu z dlhých lôpt, ktoré tak obľubuje. Bývalý útočník baskického Bilbaa si loptu spracoval na prsia a následne ju posúval Tévezovi. Ten sa pokúsil páliť veľmi pohotovo, no trafil práve neďaleko stojaceho španielskeho bombardéra. Lopta sa ale našťastie pre pruhovaných odrazila k PAULOVI POGBOVI, ktorý trafil nádherným volejom nechytateľne k ľavej žrdi Rafaela Cabrala. Brazílsky gólman nemohol jeho bombu zvnútra šestnástky vytesniť mimo priestoru troch žrdí. Čierno-bieli otvárajú skóre!
     
    18
    Domáci sa ale napriek tomu i so šťastím dostali k úvodnej gólovej príležitosti dnešného zápasu. Marek Hamšík si pri priamočiarej akcii stredom ihriska vymieňal loptu s Gonzalom Higuaínom. Práve jemu sa spred šestnástky pokúsil adresovať finálnu prihrávku. Tú sa síce defenzíve Turínčanov podarilo zablokovať, no lopta sa následne odrazila presne na kopačku de Guzmána. Holanďan však následne z nejakých desiatich metrov páli len nad bránku „Starej dámy". Gigi Buffon tak premiérový zákrok zo svojho talóna tasiť nemusel. Skóre zostáva bezgólové.

    Erik Farkaš

    Góly: 64. Britos – 29. Pogba, 69. M. Cáceres, 90+4. A. Vidal

    Karty:   68. Britos (NEA), 85. de Guzmán (NEA), 90+1. Albiol (NEA), 90+2. D. Zapata (NEA) – 39. Tévez (JUV), 61. M. Cáceres (JUV)


    SSC Neapol: Rafael – Maggio, Albiol, Koulibaly, Britos – D. López, Gargano – Callejón, Hamšík (C), de Guzmán – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Andújar – D. Mertens, Henrique, D. Zapata, Gabbiadini, Mesto, Jorginho, Inler, Radoševič, Strinič
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    Juventus Turín: Buffon (C) – M. Cáceres, Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo – Marchisio, Pogba – A. Vidal – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Vitale, Ogbonna, Coman, Giovinco, Morata, Padoin, S. Pepe, Lichtsteiner, Mattiello, R. Pereyra
    Manažér: Rafael Benítez (ESP)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – E. Liberatore, M. Passeri – A. Costanzo