Inter – CFC Janov 3:1 (kon.) | Bergamo – Chievo 1:1 (kon.) | Cagliari – Cesena 2:1 (kon.)
Fiorentina – Palermo 4:3 (kon.) | Hellas Verona – Parma 3:1 (kon.) | Sampdoria – Empoli 1:0 (kon.)
AS Rím – Lazio 2:2 (kon.) | Neapol – Juventus 1:3 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:3 (0:1)
Juventus Turín
Nedeľa 11.01.2015, 20:45 • Stadio San Paolo (Neapol) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Juventus tak v závere nielenže udržal svoje vedenie, ale dokonca ho prikrášlil tretím zásahom v podaní Artura Vidala. Paradoxom je, že minútku predtým mohol Gonzalo Higuaín na druhej strane dramaticky vyrovnať. Pod Vezuvom sa dnes odohrávala prevažne taktická bitka, čo býva doménou vyzretého mužstva Massimiliana Allegriho. Na Stadio San Paolo tak po nedeľnom šlágri nezostanú žiadne body. Odváža si ich turínsky Juventus, ktorý na čele tabuľky odskakuje rímskemu AS na rozdiel troch bodov. Neapol zostáva štvrtý s jednobodovou stratou na tretie Lazio.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám úspešný štart do nového týždňa. (22:46:06)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    Arturo VIDAL - 1:3
     
    90+4
    Juventus Turín dal gól!
    Domáci si predsa len vypracovali obrovskú príležitosť na vyrovnanie, keď centrovaná lopta prepadla v šestnástke k Higuaínovi. Argentínsky bombardér zakončoval pod tlakom zo siedmich metrov, no loptu neupratal medzi tri žrde. Za prispenia Bonucciho bloku letela tesne mimo ľavej tyčky. Nasledoval teda rohový kop. Čierno-bielym sa ho podarilo odvrátiť a po extrémne rýchlej kontre i rozhodnúť toto stretnutie! Álvaro Morata prihrával pred šestnástku ARTUROVI VIDALOVI, ktorý prebierkou lopty zmiatol Albiola a následne ju upratal presne do ľavého horného rohu Rafaelovej bránky. Brazílsky gólman nemal proti Čilanovej exportnej rane šancu. Juve si zo Sicílie odvezie všetky tri body!
     
    90+2
    Po trápnej hereckej vložke je potrestaný i Duván Zapata, ktorý po obhodení Buffona teatrálne padol na trávnik. Nič iné ani čakať nemohol.
     
    90+1
    Domáci nedokážu nič vymyslieť, no od Paola Tagliaventeho dostávajú darček v podobe šiestich nadstavených minút. V ich úvode je tu žltá karta pre Albiola, ktorý lakťom zasiahol Moratu.
     
    90
    Neapol teraz zavrel hostí na ich polovici, no tým jeho dominancia končí. Juventus si komfortne drží vedenie i bez lopty.
     
    89
    Britosov jednoduchý nákop prepadáva až k brankárovi Buffonovi, ktorý poľahky zbiera loptu a šetrí drahocenné sekundičky.
     
    88
    Morata sa v druhej šestnástke snažil prihrávať pod seba na nabiehajúceho Téveza, ale pred ním operoval Raúl Albiol.
     
    87
    O niečo podobné sa teraz pokúšal Maggio, ktorého center prepadol k Mertensovi. Ten ale následne servíroval loptu len pre Buffona.
     
    85
    Jonathan de Guzmán stiahol zozadu Álvara Moratu a stáva sa druhým potrestaným hráčom domáceho výberu SSC.
     
    85
    Neapol sa zatiaľ len veľmi ťažko dostáva do okolia hosťujúcej šestnástky, odkiaľ by mohol ohrozovať gólmana Buffona.
     
    84
    Desať minút pred koncom hry sa Rafa Benítez rozhodol pre vabank. Namiesto defenzívneho záložníka Waltera Gargana prichádza ďalší útočník Duván Zapata.
     
    83
    Desať minút do konca dnešného zápasu. V druhom polčase sme zatiaľ mimo gólov nevideli ani jednu tutovú príležitosť.
     
    82
    Z pravej strany šestnástky rozohrával Gabbiadini, no jeho center preletel celou šestnástkou bez zásahu niektorého z aktérov.
     
    81
    Domácich vzápätí provokuje i Lichtsteiner, ktorý sa krúti na trávniku, no Tagliavento púšťa hru a domácim venuje priamy kop.
     
    80
    Strelec zatiaľ rozhodujúceho gólu takticky pošetril čas a následne beztak opúšťa hraciu plochu. Namiesto Cáceresa už na trávniku registrujeme Ogbonnu.
     
    79
    David López teraz poriadne naložil Cáceresovi, ktorý ale tento súboj zrejme rozchodí. Napokon teda nie, sadá si na zem a bude šetriť čas.
     
    77
    Pred nami je záverečná štvrťhodina hry a podľa striedaní Rafu Beníteza by nás mala čakať ešte poriadna jazda. Udrží Juve všetky tri body?
     
    76
    Dries Mertens si pekne potiahol loptu po ľavej strane, no jeho následný prudký strielaný center nenašiel Gabbiadiniho ani priestor troch žrdí.
     
    75
    Už tradičnú zmenu pripravil i taliansky manažér Massimiliano Allegri, ktorý namiesto Fernanda Llorenteho nasadil iného zakončovateľa a síce Álvara Moratu.
     
    74
    Hlavný arbiter Paolo Tagliavento teraz veľmi správne neuznal gólový zásah domácich, ktorí ťažili z Koulibalyho faulu na gólmana Buffona.
     
    73
    Na trávniku už máme i novú útočnú akvizíciu SSC Manola Gabbiadiniho, ktorý na zelenom koberci vymení španielskeho krídelníka Josého Callejóna.
     
    70
    Okamžite po gólovom zásahu opúšťa hraciu plochu Paul Pogba, ktorého na hracej ploche nahradí pravý full-back Stephan Lichtsteiner.
    Martin CÁCERES - 1:2
     
    69
    Juventus Turín dal gól!
    MARTÍN CÁCERES vyčíňa na oboch stranách ihriska a aj druhý gól druhého dejstva padá po štandardnej situácii. Po kartovom zákroku Miguela Britosa tu bol voľný kop pre Starú dámu. Z pravej strany ho rozohrával tradičný exekútor Andrea Pirlo. Center skúseného špílmachra na hranici malého vápna síce Chiellini ešte premáchol, ale následne sa na vzdialenejšej žrdi dostal k zakončeniu stopér Cáceres, ktorý sa z piatich metrov nemýlil. Loptu upratal koníčkom k ľavej žrdi, Vecchia Signora sa opäť ujíma vedenia!
     
    68
    Strelec vyrovnávajúceho gólu Miguel Britos je následne potrestaný za nedovolený zákrok na otáčajúceho sa Claudia Marchisia.
     
    67
    Do ďalšej akcie sa púšťal útočník Gonzalo Higuaín, ktorý bol ale pri prebierke prihrávky chytený v postavení mimo hru.
     
    66
    Allegri už nespokojne stojí pred svojou lavičkou. Jeho mužstvo inkasovalo z prvej vážnejšej príležitosti v druhom polčase.
    Miguel BRITOS - 1:1
     
    64
    Neapol dal gól!
    Po ďalšom defenzívnom zákroku Martína Cáceresa sa tentokrát kopal rohový kop, ktorý priniesol Benítezovej družine úsmev na perách. Od rohovej zástavky centroval práve striedajúci žolík Dries Mertens, ktorý na hranici malého vápna našiel MIGUELA BRITOSA. Stopér, ktorý dnes hrá na ľavej strane obrany, zakončoval volejom po pravej ruke Gigiho Buffona. Kapitán Turínčanov v tomto prípade nestihol reagovať. Lopta napla sieť, na Stadio San Paolo je vyrovnané! Pravdepodobne nás čaká ešte nesmierne rušná polhodinka.
     
    63
    Posledné minútky boli do značnej miery rozkúskované, čo väčšmi samozrejme vyhovuje vedúcemu Juventusu Turín.
     
    62
    Voľný kop rozohrával práve spomínaný Jonathan de Guzmán, ktorého center preletel šestnástkou bez zásahu niektorého z aktérov.
     
    61
    Martín Cáceres sa stáva druhým potrestaným hráčom zápasu, keď na pravom okraji šestnástky stiahol práve nedávno prichádzajúceho Mertensa.
     
    60
    Rafa Benítez po hodine hry po prvýkrát strieda. Ihrisko prekvapujúco neopúšťa de Guzmán, ale dnes aktívny Marek Hamšík. Nahrádza ho očakávaná voľba a síce Dries Mertens.
     
    59
    Napriek zmätku v domácej rozohrávke centroval Hamšík dobre na Higuaína, no pred ním vyrástol stopér Leonardo Bonucci.
     
    58
    Ošetrený Chiellini bude zrejme môcť s obviazanou hlavou pokračovať v zápase ďalej. Oboch aktérov čaká záverečná polhodina.
     
    57
    Napokon to bol Giorgio Chiellini, kto sa posledný dotkol lopty. Talianskeho stopéra ale teraz trápia iné starosti, pretože práve Evra mu spôsobil na hlave tržnú ranu.
     
    56
    Turínčania navyše vďaka rohovému kopu ohrozili Rafaela Cabrala, aj keď Patrice Evra hlavičkoval v spleti tiel iba nad bránku.
     
    55
    Aj vďaka tomu sa stíhajú zoradené bloky Starej dámy presúvať za loptou a včas tak zatvárať prípadné okienka vo svojej defenzíve.
     
    54
    Neapol zatiaľ postupuje smerom vpred len veľmi obtiažne a často sa musí uchyľovať k pomocným prihrávka do strany či dozadu.
     
    53
    Ak budú ale pruhovaní takto spoľahlivo čakať na svoje príležitosti, tak by to mohlo ísť. Cáceresov center z pravej strany len tesne nedobehol Marchisio.
     
    52
    Akoby sa ale zdalo, že hostia si v druhom polčase sadli na výsledok. Zatiaľ sa dopredu prakticky vôbec nedostávajú. To by sa Allegriho parte mohlo vypomstiť.
     
    51
    Následne ale všetko kazí Callejón, ktorý sa dostáva do sporu s Marchisiom. SSC sa bude musieť po chvíľke vysťahovať z polovice súpera.
     
    50
    Neapol ale začína v druhom dejstve podstatne aktívnejšie, než tomu bolo v prvej časti. Bledomodrí tlačia predovšetkým vďaka štandardkám.
     
    49
    Bledomodrým sa ale tento typ štandardky zatiaľ nedarí rozohrávať s požadovaným efektom. Len raz zakončoval David López, aj to vysoko nad bránku.
     
    48
    Výborná kontra neapolského SSC, kedy Marek Hamšík posúval doprava na Callejóna, no jeho zrazený pokus skončil len na bočnej sieti. Roh pre Partenopei.
     
    47
    Rafa Benítez bude musieť postupom času dbať na väčšiu útočnú silu. Zatiaľ ale verí aktuálnej jedenástke, ktorú poslal na trávnik na začiatku zápasu.
     
    46
    Druhý polčas sa začína na Stadio San Paolo bezo zmien. Na domácej strane sa však veľmi skoro očakáva nástup technického krídelníka Driesa Mertensa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo na Stadio San Paolo nám veľa futbalovej krásy neponúklo. Skôr sa tu odohráva taktický boj medzi šestnástkami. Presná trefa Paula Pogbu ale stála za to čakanie. Francúz sa trafil nádherne z voleja k ľavej žrdi. Na druhej strane sme mohli vidieť len jednu „upotenú" akciu SSC, kedy sa de Guzmán dostal k odrazenej lopte, ktorú ale následne napálil nad bránku. Neapol bude musieť v druhej časti prepnúť na vyšší rýchlostný stupeň. Bude to ale stačiť na talianskeho šampióna?
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    43
    Martin Cáceres sa objavil na nevídanom výpade po pravej strane, na ktorého konci mohol zdvojnásobiť vedenie Turínčanov! Juventus sa síce nepresadzuje často, ale keď už, tak to stojí zato. Patrice Evra ťahal rýchlu kontru pruhovaných. Francúzsky bek následne z ľavej strany prihrával na šestnástku Tévezovi, ktorý nádhernou uličkou našiel nepokrytého Cáceresa. Ortodoxný stopér sa pokúsil prepáliť loptu pomedzi Rafaelove nohy, no z uhlu sa mu to nepodarilo. Cabral zavrel vráta a podržal svoje mužstvo. Zostávame pri jednogólovom vedení talianskeho majstra.
     
    42
    Krásna de Guzmánova prihrávka na hrot našla šprintujúceho Higuaína, ktorý si ale v snahe pretlačiť Chielliniho pomáhal nedovolene.
     
    41
    Albiol sa v okolí vlastnej šestnástky pekne zbavil dotierajúceho Téveza, no smerom dopredu sa Neapol znovu ďaleko nedostal.
     
    40
    Čaká nás posledná päťminútovka v úvodnom dejstve a domáce mužstvo stále nedokáže nájsť svoj rytmus. Benítez im bude mať čo v prestávke povedať.
     
    39
    Až krátko pred polčasovou prestávkou tu máme úvodný kartový trest dnešného zápasu. Hriešnikom je Carlos Tévez, ktorý na polovici ihriska stiahol Callejóna.
     
    38
    Stále teda platí, že doterajší priebeh stretnutia nám ponúkol len dve gólové príležitosti. Využiť sa ju podarilo len turínskym hosťom.
     
    37
    Jonathan de Guzmán sa snažil z ľavej strany vysunúť Mareka Hamšíka, ktorého ale na výbornú križoval stopér Chiellini.
     
    36
    Desať minút pred prestávkou je atmosféra na Stadio San Paolo podstatne komornejšia, než tomu bolo v úvodnej polhodine zápasu.
     
    35
    Nutné je dodať i to, že Vecchia Signora sa presadila hneď pri svojej prvej gólovej príležitosti v zápase. Aj to svedčí o jej vyzrelosti.
     
    34
    Juventus po strelenom góle drží loptu vo svojej moci a domácich prakticky k ničomu nepúšťa. Zápas sa teraz odvíja podľa Allegriho scenára.
     
    33
    Proti turínskemu Juventusu je to po inkasovanom góle vždy extrémne ťažké. Neapol dnes musí prekročiť svoj tieň, aby siahol na body.
     
    31
    Rušno bolo i na druhej strane, kde Callejón posielal prudký center na malé vápno. Higuaín sa ale nenachádzal na svojej pozícii.
    Paul POGBA - 0:1
     
    29
    Juventus Turín dal gól!
    Tak to už áno! Oplatilo sa nám prečkať polhodinové trápenie „Starej dámy." Taliansky šampón sa exportným gólom ujíma vedenia! Fernando Llorente dostal na hrot jednu z dlhých lôpt, ktoré tak obľubuje. Bývalý útočník baskického Bilbaa si loptu spracoval na prsia a následne ju posúval Tévezovi. Ten sa pokúsil páliť veľmi pohotovo, no trafil práve neďaleko stojaceho španielskeho bombardéra. Lopta sa ale našťastie pre pruhovaných odrazila k PAULOVI POGBOVI, ktorý trafil nádherným volejom nechytateľne k ľavej žrdi Rafaela Cabrala. Brazílsky gólman nemohol jeho bombu zvnútra šestnástky vytesniť mimo priestoru troch žrdí. Čierno-bieli otvárajú skóre!
     
    28
    Na druhej strane sa neujala ani kontra Stare dámy, keď Carlosa Téveza dokázal z ideálnej pozície vytlačiť dôrazne hrajúci Gargano.
     
    27
    Maggio na pravej strane nenasadil okolo Evru, ale pre svoje mužstvo vybojoval aspoň roh. Ten ale boxuje do bezpečia Buffon.
     
    26
    Evra centroval z ľavej strany na Llorenteho, ktorý šikovne sklepával pod seba na Téveza, no už španielsky bomber sa nachádzal v ofsajde.

     
    25
    Nie, Marchisio síce vo vzduchu vyhral hlavičkový súboj, no lopta pristála bezpečne u pripraveného brankára Rafaela Cabrala.
     
    24
    Juventus zatiaľ jednoznačne dominuje v držaní lopty, no ešte nevystrelil. Domáci to už stihli dvakrát. Možno sa to zmení po rohovom kope pruhovaných.
     
    23
    Posledné napomínanie dostáva i domáci špílmacher Marek Hamšík, ktorý nepríjemne zašiel do rozohrávajúceho Vidala.
     
    22
    De Guzmán sa pokúsil zatočiť loptu na Ronaldinhov spôsob, no David Seaman dnes bránku Starej dámy nestráži. Buffon poľahky sťahuje loptu do koša.
     
    21
    Andrea Pirlo si teraz na ľavej strane jednoznačne pomáhal nedovoleným zákrokom, po ktorom sa mohlo i žltiť. Priamy kop pre SSC tu ale bude.
     
    20
    Na druhej strane sme sledovali voľný kop hostí, ktorý ale taktiež nepriniesol žiadnu zmenu. Juve si na svoju šancu bude musieť počkať.
     
    18
    Domáci sa ale napriek tomu i so šťastím dostali k úvodnej gólovej príležitosti dnešného zápasu. Marek Hamšík si pri priamočiarej akcii stredom ihriska vymieňal loptu s Gonzalom Higuaínom. Práve jemu sa spred šestnástky pokúsil adresovať finálnu prihrávku. Tú sa síce defenzíve Turínčanov podarilo zablokovať, no lopta sa následne odrazila presne na kopačku de Guzmána. Holanďan však následne z nejakých desiatich metrov páli len nad bránku „Starej dámy". Gigi Buffon tak premiérový zákrok zo svojho talóna tasiť nemusel. Skóre zostáva bezgólové.
     
    17
    Otváracia štvrťhodina pod Vezuvom teda nepriniesla nič, čo by stálo za zmienku. Sledujeme nesmierne vyrovnanú šachovú partiu.
     
    16
    Po jeho rozohrávke sa snažil presadiť opäť David López, ktorý si ale v tesnom súboji neporadil s dobre brániacim Bonuccim.
     
    15
    Po strate lopty tu bol naopak brejk bledomodrých a Hamšíkov center na bližšiu žrď, ktorý ale Cáceres odvrátil na rohový kop.
     
    14
    Takýto obrázok sa nemení azda posledné tri minútky. Juventus sa však stále nedokáže dostať na dostrel Rafaelovej svätyne.
     
    13
    Taktické šachy pokračujú. S loptou kombinujú hostia, čo sprevádza hromový hukot z hľadiska Stadio San Paolo.
     
    12
    Nezmenil to ani Marek Hamšík, ktorý sa na pravej strane nepretiahol okolo Patrica Evru. Dnes to vyzerá na taktickú partiu.
     
    11
    Za nami je teda už úvodná desaťmnútovka, ktorá sa odohrávala prevažne v opatrnom tempe. Na prvú zaujímavú príležitosť na otvorenie skóre len čakáme.
     
    10
    Marchisio sa na pravej strane teraz dostal k centru do šestnástky Partenopei, no Pogba nedokázal vo vnútri veľkého vápna zakončiť ani si loptu spracovať.
     
    9
    Evra na ľavej strane prihrával Pogbovi, ktorý sa snažil efektnou pätičkou zbaviť Maggia, ktorý sa ale nenechal opiť. SSC môže dokonca vhadzovať.
     
    8
    Stará dáma sa tak po krátkom čase znovu vracia k postupnej rozohrávke z vlastnej polovice ihriska. Neapol sa stíha presúvať za loptou.
     
    7
    Callejónov druhý center v rýchlom slede priniesol domácim rohový kop, ktorý však David López zakončil len veľmi nepresnou hlavičkou nad.
     
    6
    Pri následnej akcii sa už španielsky krídelník Callejón dostal k centru do šestnástky Juve, no lopta smerovala presne do náruče nachystaného Buffona.
     
    5
    Marek Hamšík sa po Lópezovom zisku lopty snažil okamžite naštartovať Callejónoa, ale toho na ľavej strane výborne pokryl Chiellini.
     
    4
    Vidal tentokrát v pozícii pressujúceho hráča vytvoril tlak na Maggia, ktorý následne rozohral presne na kopačku Evru. Juve drží loptu.
     
    3
    Arturo Vidal sa snažil presadiť na pravej strane, kde ho ale k centrovanej lopte nepustil dobre brániaci stopér Koulibaly.
     
    2
    Neapol vyrukoval s vysokým pressingom, no Turínčania zatiaľ za hromového piskotu domácich tribún kombinujú s veľkou istotou.
     
    1
    Hostia v typických pruhovaných dresoch práve odštartovali šláger osemnásteho kola Serie A. Neapol v bledomodrom bude útočiť zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    -45
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Rafael – Maggio, Albiol, Koulibaly, Britos – D. López, Gargano – Callejón, Hamšík (C), de Guzmán – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Andújar – D. Mertens, Henrique, D. Zapata, Gabbiadini, Mesto, Jorginho, Inler, Radoševič, Strinič
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    Juventus Turín: Buffon (C) – M. Cáceres, Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo – Marchisio, Pogba – A. Vidal – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Vitale, Ogbonna, Coman, Giovinco, Morata, Padoin, S. Pepe, Lichtsteiner, Mattiello, R. Pereyra
    Manažér: Rafael Benítez (ESP)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – E. Liberatore, M. Passeri – A. Costanzo.
     
    Vitajte na Stadio San Paolo, kde nesmierne pikantným spôsobom ukončíme desaťdielny príbeh 18. kola Serie A.

    Tabuľkové postavenie:

    4. Neapol: 8 – 6 – 3; skóre 32:21; body 30
    1. Juventus: 12 – 4 – 1; skóre 35:8; body 40

    Forma:

    Neapol: R – V – P – V – V – V
    Juventus: R – R – R – V – P – R

    Neapolský SSC pokračuje v zlepšených výkonoch aj po Novom roku. V jarnej premiére rozstrieľal Cesenu na jej pôde vysoko 4:1. Dva góly dával Gonzalo Higuaín, na dva prihrával slovenský špílmacher Marek Hamšík, ktorý navyše svoj výkon mohol odzobiť i presným zásahom na 3:0, no gól bol pripísaný Capellimu. Výborná vizitka bledomodrých z posledných týždňov sa tak ešte väčšmi dofarbuje.
    Z posledných štrnástich ligových stretnutí prehrali Partenopei len jediné. V polovici decembra padli po chabom výkone na pôde milánskeho AC (0:2). V lige si napriek tomu udržiavajú kontakt s vytúženou treťou priečkou. SSC sa darí aj v ostatných súťažiach. V Coppa Italia ich v osemfinále čaká Udinese Calcio. Šestnásťfinále Európskej ligy UEFA zas obstará dvojzápas s Trabzonsporom. Benítezovým zverencom určite neuškodil ani triumf v Supercoppa, kde bledomodrí po nesmierne dramatickom priebehu zdolali práve Juventus.

    Jeho fanúšikovia už zrejme začínajú smútiť za Antoniom Contem, ktorý minulé leto opustil Starú dámu. Veccchia Signora vyhrala z posledných šiestich súťažných zápasov len jediný! Na to v Turíne teda rozhodne zvyknutí neboli. Juventus už na Apeninskom polostrove proste nie je až tak suverénny, ako tomu bolo za Conteho vlády. Stále sa síce drží na čele Serie A, no náskok na rímske AS sa scvrkol na jediný bod. Pruhovaným nie je nič platné ani to, že doposiaľ inkasovali len osem gólov.
    Často totiž strácajú body po nerozhodných výsledkoch. Vonku sú ale stále najúspešnejším mužstvom v súťaži. Allegri si na rozdiel od súčasného trénera talianskej reprezentácie Antonia Conteho vedie podstatne lepšie aspoň v Euŕope. V osemfinále Ligy majstrov čaká na jeho mužstvo Borussia Dortmund. Rok 2014 končili Turínčania spomínanou prehrou s Neapolom v rámci Supercoppa. Dokážu sa dnes za tento pád adekvátne revanšovať?

    Vzájomné zápasy:

    22.12.2014; Juventus – Neapol 2:3 p.r. (SC)
    (2x Tévez – 2x Higuaín)

    30.03.2014; Neapol - Juventus 2:0
    (Callejón, D. Mertens)

    10.11.2013; Juventus - Neapol 3:0
    (F. Llorente, Pirlo, Pogba)

    01.03.2013; Neapol – Juventus 1:1
    (Inler – Chiellini)

    20.10.2012; Juventus - Neapol 2:0
    (M. Cáceres, Pogba)

    11.08.2012; Juventus – Neapol 4:2 p.p. (SC)
    (K. Asamoah, A. Vidal, Maggio/VG, Vučinič – Cavani, Pandev)

    Absencie:

    Domácim bude v dnešnom zápase chýbať kvartet zranených hráčov. Nastúpiť nemôžu krajní obrancovia Ghoulam a Zúniga.
    Stratou pre ofenzívnu stránku mužstva je predvšetkým dlhodobé zranenie Lorenza Insigneho. Okrem neho neohrozí Buffona ani Michu.

    Na druhej strane by v základnej zostave určite nechýbal Andrea Barzagli, ktorý však v tejto sezóne neodohral ešte ani jedno stretnutie.
    Mimo je i prvá voľba na kraj päťčlennej zálohy Kwadwo Asamoah. Zo širšieho kádru chýba dvojica Marrone a Romulo.

    Môj tip: 1:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 64. Britos – 29. Pogba, 69. M. Cáceres, 90+4. A. Vidal

    Karty:   68. Britos (NEA), 85. de Guzmán (NEA), 90+1. Albiol (NEA), 90+2. D. Zapata (NEA) – 39. Tévez (JUV), 61. M. Cáceres (JUV)


    SSC Neapol: Rafael – Maggio, Albiol, Koulibaly, Britos – D. López, Gargano – Callejón, Hamšík (C), de Guzmán – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Andújar – D. Mertens, Henrique, D. Zapata, Gabbiadini, Mesto, Jorginho, Inler, Radoševič, Strinič
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    Juventus Turín: Buffon (C) – M. Cáceres, Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo – Marchisio, Pogba – A. Vidal – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Vitale, Ogbonna, Coman, Giovinco, Morata, Padoin, S. Pepe, Lichtsteiner, Mattiello, R. Pereyra
    Manažér: Rafael Benítez (ESP)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – E. Liberatore, M. Passeri – A. Costanzo