Inter – CFC Janov 3:1 (kon.) | Bergamo – Chievo 1:1 (kon.) | Cagliari – Cesena 2:1 (kon.)
Fiorentina – Palermo 4:3 (kon.) | Hellas Verona – Parma 3:1 (kon.) | Sampdoria – Empoli 1:0 (kon.)
AS Rím – Lazio 2:2 (kon.) | Neapol – Juventus 1:3 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:3 (0:1)
Juventus Turín
Nedeľa 11.01.2015, 20:45 • Stadio San Paolo (Neapol) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Juventus tak v závere nielenže udržal svoje vedenie, ale dokonca ho prikrášlil tretím zásahom v podaní Artura Vidala. Paradoxom je, že minútku predtým mohol Gonzalo Higuaín na druhej strane dramaticky vyrovnať. Pod Vezuvom sa dnes odohrávala prevažne taktická bitka, čo býva doménou vyzretého mužstva Massimiliana Allegriho. Na Stadio San Paolo tak po nedeľnom šlágri nezostanú žiadne body. Odváža si ich turínsky Juventus, ktorý na čele tabuľky odskakuje rímskemu AS na rozdiel troch bodov. Neapol zostáva štvrtý s jednobodovou stratou na tretie Lazio.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám úspešný štart do nového týždňa. (22:46:06)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    Arturo VIDAL - 1:3
     
    90+4
    Juventus Turín dal gól!
    Domáci si predsa len vypracovali obrovskú príležitosť na vyrovnanie, keď centrovaná lopta prepadla v šestnástke k Higuaínovi. Argentínsky bombardér zakončoval pod tlakom zo siedmich metrov, no loptu neupratal medzi tri žrde. Za prispenia Bonucciho bloku letela tesne mimo ľavej tyčky. Nasledoval teda rohový kop. Čierno-bielym sa ho podarilo odvrátiť a po extrémne rýchlej kontre i rozhodnúť toto stretnutie! Álvaro Morata prihrával pred šestnástku ARTUROVI VIDALOVI, ktorý prebierkou lopty zmiatol Albiola a následne ju upratal presne do ľavého horného rohu Rafaelovej bránky. Brazílsky gólman nemal proti Čilanovej exportnej rane šancu. Juve si zo Sicílie odvezie všetky tri body!
     
    90+2
    Po trápnej hereckej vložke je potrestaný i Duván Zapata, ktorý po obhodení Buffona teatrálne padol na trávnik. Nič iné ani čakať nemohol.
     
    90+1
    Domáci nedokážu nič vymyslieť, no od Paola Tagliaventeho dostávajú darček v podobe šiestich nadstavených minút. V ich úvode je tu žltá karta pre Albiola, ktorý lakťom zasiahol Moratu.
     
    90
    Neapol teraz zavrel hostí na ich polovici, no tým jeho dominancia končí. Juventus si komfortne drží vedenie i bez lopty.
     
    89
    Britosov jednoduchý nákop prepadáva až k brankárovi Buffonovi, ktorý poľahky zbiera loptu a šetrí drahocenné sekundičky.
     
    88
    Morata sa v druhej šestnástke snažil prihrávať pod seba na nabiehajúceho Téveza, ale pred ním operoval Raúl Albiol.
     
    87
    O niečo podobné sa teraz pokúšal Maggio, ktorého center prepadol k Mertensovi. Ten ale následne servíroval loptu len pre Buffona.
     
    85
    Jonathan de Guzmán stiahol zozadu Álvara Moratu a stáva sa druhým potrestaným hráčom domáceho výberu SSC.
     
    85
    Neapol sa zatiaľ len veľmi ťažko dostáva do okolia hosťujúcej šestnástky, odkiaľ by mohol ohrozovať gólmana Buffona.
     
    84
    Desať minút pred koncom hry sa Rafa Benítez rozhodol pre vabank. Namiesto defenzívneho záložníka Waltera Gargana prichádza ďalší útočník Duván Zapata.
     
    83
    Desať minút do konca dnešného zápasu. V druhom polčase sme zatiaľ mimo gólov nevideli ani jednu tutovú príležitosť.
     
    82
    Z pravej strany šestnástky rozohrával Gabbiadini, no jeho center preletel celou šestnástkou bez zásahu niektorého z aktérov.
     
    81
    Domácich vzápätí provokuje i Lichtsteiner, ktorý sa krúti na trávniku, no Tagliavento púšťa hru a domácim venuje priamy kop.
     
    80
    Strelec zatiaľ rozhodujúceho gólu takticky pošetril čas a následne beztak opúšťa hraciu plochu. Namiesto Cáceresa už na trávniku registrujeme Ogbonnu.
     
    79
    David López teraz poriadne naložil Cáceresovi, ktorý ale tento súboj zrejme rozchodí. Napokon teda nie, sadá si na zem a bude šetriť čas.
     
    77
    Pred nami je záverečná štvrťhodina hry a podľa striedaní Rafu Beníteza by nás mala čakať ešte poriadna jazda. Udrží Juve všetky tri body?

    Erik Farkaš

    Góly: 64. Britos – 29. Pogba, 69. M. Cáceres, 90+4. A. Vidal

    Karty:   68. Britos (NEA), 85. de Guzmán (NEA), 90+1. Albiol (NEA), 90+2. D. Zapata (NEA) – 39. Tévez (JUV), 61. M. Cáceres (JUV)


    SSC Neapol: Rafael – Maggio, Albiol, Koulibaly, Britos – D. López, Gargano – Callejón, Hamšík (C), de Guzmán – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Andújar – D. Mertens, Henrique, D. Zapata, Gabbiadini, Mesto, Jorginho, Inler, Radoševič, Strinič
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    Juventus Turín: Buffon (C) – M. Cáceres, Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo – Marchisio, Pogba – A. Vidal – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Vitale, Ogbonna, Coman, Giovinco, Morata, Padoin, S. Pepe, Lichtsteiner, Mattiello, R. Pereyra
    Manažér: Rafael Benítez (ESP)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – E. Liberatore, M. Passeri – A. Costanzo