Košice – Martin 1:3 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 2:3 (po pr.) | Poprad – Žilina 3:1 (kon.)
Nitra – Piešťany 6:2 (kon.) | Skalica – Zvolen 4:6 (kon.)
koniec
HC Košice
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
HK VITAR Martin
Utorok 06.01.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. V rámci 38. kola je na pláne aj súboj v Steel aréne, kde si sily zmerajú domáce Košice a hosťujúci Martin.

    Čaká nás súboj prvého a siedmeho tímu tabuľky. Domáce Košice sú na tom oproti svojmu dnešnému súperovi lepšie, pretože sa nachádzajú na líderskej pozícii. Aktuálni majstri si priebežnú prvú priečku vybojovali za 84 bodov, ktoré získali v 39 zápasoch. Košičania doposiaľ 23-krát zvíťazili v riadnom hracom čase, 5-krát po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch), v piatich prípadoch vybojovali v zápase bod za prehru po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 6-krát nebodovali vôbec. Ich celkové skóre je 105:71 čo svedčí o tom, že Oceliari majú vôbec najlepšiu defenzívu v celej súťaži.

    Hosťujúci Martin je na tom oproti svojmu dnešnému súperovi o poznanie horšie, nie však tragicky. Hosťom patrí po 39 odohraných zápasoch siedma priečka. Miesto zaručujúce účasť v play-off si Martinčania vybojovali so ziskom 49 bodov za 10 trojbodových víťazstiev, 6 triumfov po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 7 zápasov, v ktorých získali iba bod. Až v 16 prípadoch martinskí hokejisti nebodovali vôbec. Ich celkové skóre je 92:110.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 17.00. Priamo zo Steel arény vám z neho prinesieme podrobný textový prenos.
     
    Posledné extraligové zápasy:

    HC Košice:
    Košice – Trenčín 2:1 pp
    Zvolen – Košice 3:2 sn
    Košice – Žilina 4:2
    Poprad – Košice 4:6
    Košice – Skalica 5:3

    MHC Martin:
    Martin – Piešťany 2:3
    Nitra – Martin 3:4 sn
    Martin – Trenčín 2:1
    Zvolen – Martin 1:2 sn
    Žilina – Martin 1:2 pp
    --------------------------------------------------------------------------

    Najproduktívnejší hráči:

    HC Košice:
    Marek Bartánus – 27 bodov (11+16)
    Richard Jenčík – 25 bodov (15+10)
    Peter Bartoš – 25 bodov (7+18)
    Adam Lapšanský – 19 bodov (13+6)
    Gabriel Spilar – 19 bodov (5+14)

    MHC Martin:
    Jaroslav Markovič – 37 bodov (17+20)
    Tibor Varga – 26 bodov (14+12)
    Peter Galamboš – 23 bodov (9+14)
    Ivan Ďatelinka – 16 bodov (1+15)
    Dominik Fujerík – 15 bodov (6+9)
    --------------------------------------------------------------------------

    Brankári:

    HC Košice:
    Marcel Melicherčík – 1513 minút a 32 sekúnd, 641 striel, 44 gólov, úspešnosť 93.14%
    Alexandr Hylák – 864 minút a 31 sekúnd, 367 striel, 26 gólov, 92.92%

    MHC Martin:
    Jakub Čech – 1788 minút a 45 sekúnd, 972 striel, 77 gólov, 92.08%
    Michal Dzubina – 590 minút a 5 sekúnd, 316 striel, 27 gólov, 91.46%
    --------------------------------------------------------------------------

    Vzájomné tohtosezónne zápasy:
    2. kolo Košice – Martin 4:3 sn (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0, 1:0)
    11. kolo Martin – Košice 2:3 pp (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)
    20. kolo Košice – Martin 3:2 pp (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)
    29. kolo Martin – Košice 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Cebák, Philipp, Jánošík, Šeda, Macejko, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Lapšanský, Rachůnek, Bartánus – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Suja, Chovan, Hrnka – Stupka

    MHC Mountfield (Martin): Čech (Dzubina) – Matejka, Ďatelinka (C), Dvořák, Smrek (A), Brcko, Lojek, Rusina, Dlouhý – Važan, Galamboš, Markovič (A) – Podzinš, Pokrivčák, Zucker – Jokeľ, Fujerík, Illo – Šudár, Dírer, Themár

    Rozhodca: T. Orolín – M. Korba, Rovenský.
    V Steel aréne čakáme na úvodné vhadzovanie.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania nasútpia v tmavomodrých dresoch, hostia v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Úvodné buly tohto zápasu vyhrali hostia, ale puk sa im na hokejkách dlho udržať nepodarilo. V strede klziska ho vybojoval domáci Cebák a posunul ho do útočnej tretiny.
     
    00:39
    Hostia ale napokon nemuseli čeliť žiadnemu streleckému pokusu a pokúsili sa rozohrať novú útočnú akciu. To im však nevyšlo a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    01:19
    Rovnaké nedorozumenie sme videli aj na opačnej polovici ľadovej plochy po tom, čo Hylák vyrazil ľahko nahodený puk. Jeho obrana ho v snahe o pas smerom dopredu iba odpálila na zakázané uvoľnenie.
     
    01:52
    Hostia sú v úvode draví do ofenzívnej činnosti a vysoko napádajú rozohrávku súpera. Jokeľ teraz svojím forčekingom dokonca zatlačil domácich až za ich vlastnú bránku.
     
    02:32
    Na ľade sa zatiaľ nedeje nič zaujímavejšie a okrem spomínaného nahodenia hostí na košickú bránku sme žiaden puk letiaci do priestoru troch žrdí nezaznamenali. Oba celky striedajú počas hry.
     
    03:14
    Domáci hokejisti si prevzali puk na svoje hokejky a budú rozohrávať od svojej bránky. Na modrej čiare už na prihrávku striehne Spilar.
     
    03:51
    Košičanom ale pokus o útok vôbec nevyšiel a o puk prišli. Pozorná defenzíva hostí sa bezproblémovo ubránila a pokúsi sa aj zaútočiť.
     
    04:25
    Gólman Čech sa búchaním o ľad snaží podporiť svojich spoluhráčov, ktorí sa skutočne obetavo tlačia do útoku. Hostia to ale majú veľmi náročné a žiaden priestor nedostávajú.
     
    04:58
    Martinskí hokejisti sa natlačili do pásma, ale tam žiadne zakončenie neprišlo. Defenzíva Košíc zatlačila hostí k mantinelom a my stále čakáme na zaujímavú situáciu.
     
    05:16
    Napokon sa všetko snažil oživiť domáci Bicek. Puk si vzal na svoju hokejku a od mantinelu sa chcel dostať pred bránku, ale hostia ho bez mihnutia oka odzbrojili.
     
    06:10
    Konečne sme videli viac vzrušenia na ľadovej ploche. Do pásma sa natlačili domáce Košice a puk si podržali na hoekejkách. Napokon prišla prudká strela spoza obrany, ktorú však Suja tečoval iba do betónov gólmana.
     
    06:57
    Košičania teraz spálili veľmi dobrú príležitosť! Puk sa na hranici pravého kruhu dostal k Cebákovi, ale ten prudkú ranu napálil iba do Čecha. Bude sa vylučovať na strane hostí.
     
    06:57
    Martin sa bude brániť, na trestnú lavicu smeruje za držanie Matejka.
     
    07:31
    Úvodnú polminútu presilovky strávili Košičania v pásme, ale Martin ich k strele nepustil a hostia sa dokonca ubránili vyhodením cez všetky čiary.
     
    07:56
    Oba celky prestriedali a Košičania založili novú útočnú akciu. Puk dostali do pásma a od mantinelu ho nehodili pred bránkou, no tam ho iba pohodlne odpratali Martinčania.
     
    08:22
    Hostia sa stále bez akéhokoľvek zaváhania bránia. Domáci hokejisti sú v presilovke úplne bezzubí a nevedia sa prebojovať k streleckému pokusu.
     
    08:57
    Hostia v plnom počte.
     
    09:11
    Martinskí hokejisti sú už v plnom počte, ale aj tak ostanú v obrannej tretine. Puk pri pokuse o rozohrávku poslali iba cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    09:40
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Košičania puk nahodili do pásma, kde sa ho na zadnom mantineli snažil dokorčuľovať Suja, ale v súboji ho nevybojoval.
     
    10:23
    Hostia sa konečne presunuli do útoku. Zuckera tam od puku tvrdo ale čisto odstavil Štrbák, no následne prišla aj tak strela zo strany Martinčanov. Smerovala ale priamo na Hyláka, ktorý nemohol mať problém.
     
    10:27
    Po vhadzovaní v útočnom pásme hostí sa puk stratil z dohľadu rozhodcovi priamo v kruhu na buly, pretože hráči ho prišliapli. Vhadzovanie sa bude opakovať.
     
    11:13
    Buly napokon vyhrali Košičania a presunuli sa do útoku. Tam síce nevystrelili, ale hostia puk v defenzívnej činnosti aj tak poslali cez všetky čiary.
     
    11:27
    Presný strelecký pokus sme opäť nevideli a Martin sa dopustil opäť iba zakázaného uvoľnenia. V Steel aréne je to zatiaľ na strely 3:1 v prospech Košíc.
     
    12:20
    Hostia to chceli zmeniť a napokon sa im to aj podarilo. Po prechode popri mantineli prenikli do pásma a puk od modrej čiary napálili na bránku, ale Hylák s prehľadom rýchlo rozohral.
     
    12:56
    Košičania sa opäť dostali do pásma, ale ani teraz tam nič nevymysleli. Češík chcel puk posunúť pred bránku, ale našiel iba hokejku pozorného Markoviča.
     
    13:19
    Táto situácia vyzerala skutočne zaujímavo! Na pravej strane za pukom korčuľoval domáci Suja, ale prihrávka bola napokon prirýchla. Ak by mu puk sadol. mohol páliť do prázdnej bránky.
     
    13:33
    Zdá sa, že s pribúdajúcim časom sa tímy osmeľujú k ofenzívnej činnosti. Košičania sa teraz natlačili až priamo do Čecha, ale ten situáciu ustál.
     
    14:26
    Oceliari zvyšujú svoj tlak a nepúšťajú súpera spred jeho bránky. Domáci Jenčík sa teraz natlačil priamo do najnebezpečnejšieho priestoru, ale v rýchlosti švihol hokejkou iba naprázdno.
     
    14:47
    Po neúspešnom pokuse Jenčíka to skúsil aj domáci Bartánus. Ten chcel puk pretlačiť za čiaru popri pravej žrdi, ale jeho pokus vôbec nevyšiel a kus čiernej gumy mu ušiel.
     
    15:22
    Bartánus sa teraz svoje zaváhanie pokúsil napraviť. Domáci útočník tvrdo vypálil spoza obrany na ľavej strane, ale Čech si dal pozor a úspešne zakročil.
     
    15:58
    Veľmi sympaticky to teraz urobil hosťujúci Zucker. Ten chcel využiť priestor pri striedaní súpera, predral sa do medzikružia, ale napokon iba jemne buchol do puku a Hylák nemohol mať problém.
     
    16:12
    Domáci kapitán Štrbák rýchlo upokojil situáciu pred svojou bránkou a bude rozohrávať spoza vlastnej svätyne.
     
    16:47
    Domáci hráči ale opäť raz ďaleko nezašli. Themár vysoko napádal ich rozohrávku v strednom pásme a pokus o prechod zmaril.
     
    17:26
    Domáci hráči sa presunuli do pásma a dostali sa aj do zaujímavej streleckej pozície. Na ľavej strane puk získal Jenčík a pálil spoza Lojeka, ktorý ale gólmanovi dobre odkryl výhľad a Čech nemohol mať problém.
     
    17:54
    Košičania stále držia útočnú pásmo a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Pred bránku sa natlačil Bartoš, no puk k nemu neprešiel a tečovať nemohol.
     
    18:19
    Hostia sa museli dlhšie brániť a všetko to ukončili napokon iba zakázaným uvoľnením.
     
    18:48
    Martin sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Dvořák.
     
    18:53
    Košičania to urobili parádne a ihneď po buly sa takmer dostali do vedenia! Na hokejke mal gól Bicek, ale Čech pohotovo zareagoval a puk vyrazil, k dorážke sa následne skúsený útočník nedostal.
     
    19:35
    Košičania napokon v pásme ešte ostali a roztočili tam presilovkový kolotoč. Od modrej pálil Philipp, ale jeho rana bola zblokovaná.
     
    19:42
    Martin dal gól!

    Hostia sa vo vlastnom oslabení dostávajú do vedenia! Zaváhanie domácej defenzívy potrestal PETER GALAMBOŠ, ktorý po rýchlom brejku dvoch proti jednému nekompromisne zakončil za bezmocne sa presúvajúceho Hyláka. Asistencia: Michal Važan.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Už-už to vyzeralo, že gól neuvidíme, ale napokon 18 sekúnd pred koncom hostia prekvapili zrejme aj sami seba a využili vôbec prvú zaujímavejšiu situáciu v zápase.

    Pomer striel doposiaľ: 9:4 v prospech Košíc.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:44.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:13
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre domáceho Bartoša. Košičania dlho nezaháľali a popri mantineli už puk do pásma dostal Spilar.
     
    20:31
    Hostia sa ale bránia s veľkým prehľadom. Súperovi nedovolili ani len vystreliť a puk vypálili cez všetky čiary. Dohrávaná presilovka Košíc zatiaľ nič zaujímavé nepriniesla.
     
    20:48
    Hostia v plnom počte.
     
    21:07
    Domáci hokejisti sa od ľavého mantinelu chceli natlačiť až pred bránku, ale veľmi pozoroný Smrek nič podobné nepripustil. Hostia sa s prehľadom bránia aj naďalej.
     
    21:31
    Hra sa na moment musela prerušiť, pretože na ľadovej ploche ostal po čistom náraze na mantinel hosťujúci Michal Važan. Napokon ale otrasený sám odkráčal na striedačku, takže našťastie bude zrejme v poriadku.
     
    21:55
    Do útočnej tretina sa nahrnuli domáci hokejisti, ale nič tam vymyslieť nedokázali. Prudkú strelu hostia zrazili a puk skončil iba mimo hracej plochy.
     
    22:09
    Domáci Košičania aj po buly držia útočné pásmo. Za bránkou sa s pukom pohrávaj Bicek, ale napokon ho do nebezpečného priestoru pre Sojčíka neprepasíroval. Hostia si dali pozor.
     
    22:58
    Do útoku sa prvýkrát v tejto tretine natlačil aj Martin. Z ľavej strany z veľkého uhla pálil Illo, ale pozorného Hyláka z tejto pozície prekvapiť nedokázal.
     
    23:21
    Po buly sa puku zmocnili domáci hokejisti a zamierili do pásma. Tam hru rozprúdil Jenčík, ale po jeho kľučkách strela neprišla.
     
    23:39
    Táto šanca vyzerala pre hostí pomerne nádejne. Puk po pravej strane ťahal Važan a napokon sa rozhodol páliť spoza vracajúceho sa Cebáka, ale ten jeho pokus zrazil iba na ochrannú sieť.
     
    24:24
    Domácim po buly nevyšiel pokus o rozohrávku smerom do útoku a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    24:51
    Košičania po buly pred svojím gólmanom vybojovali puk na svoje hokejky po Češíkovej páci a Philipp ho pohotovo vystrelil preč z pásma.
     
    25:35
    Martin je smerom dopredu stále aktívny. Puk teraz vybojoval Jokeľ, ktorý bol približne na úrovni bránky, ale jeho zadovka nikoho nenašla.
     
    26:01
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané. Domáci hokejisti podnikli rýchly útok, puk do pásma dostal Bartoš a ponúkol ho Sujovi. Ten bol ale v rýchlosti dobre pokrytý, a tak zadovkou iba priťukol na RICHARDA JENČÍKA, ktorý z ideálnej pozície nemohop zaváhať. Asistencie: Jakub Suja, Peter Bartoš.
     
    26:53
    Domácim hokejistom sa podarilo vyrovnať a zápas sa tak začína úplne od začiatku. Hostia sa pokúsia o návrat do vedenia.
     
    27:45
    Na ľadovej ploche to ale nevyzerá na žiadnu nebezpečnejšiu situáciu. Hostia sa síce presunuli do pásma, ale od mantinelu toho veľa nevymyslia.
     
    28:13
    Martinčania sa v pásme predsa len udržali a skúsili tam niečo vymyslieť. Puk spoza bránky zadovkou posielal do nebezpečného priestoru Pokrivčák, ale našiel iba hokejku súpera.
     
    28:27
    Oceliari si puk rýchlo prevzali na svoje hokejky a chceli podniknúť útočnú akciu, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    29:09
    Hosťom nevyšla prihrávka cez stred ihriska a puk zachytil Chovan. Domáci útočník vôbec nezaváhal a okamžite sa s ním natlačil do pásma, ale bez podpory o neho rýchlo príde.
     
    29:52
    Košičania boli z pásma vytlačení a museli založiť novú útočnú akciu. Napokon sa ale do tretiny vrátili a mohli prvýkrát v zápase vyhrávať! Pred bránkou sa ocitol Suja, ktorý síce švihol hokejkou, ale iba zbytočne. Ležiaci brankár Čech čaroval a puk vytlačil.
     
    30:09
    Na opačnej polovici klziska sa po rýchlom prechode popri striedačke dostal do streleckého zakončenia Zucker, ale Hylák puk betónom vyrazil a pokračuje sa v hre.
     
    30:34
    Hostia sa napokon v pásme ešte udržali, ale nič zaujímavejšie tam nevymysleli. Prišla ďalšia rana, ale spoza obrany a Hylák nemusel ani zasahovať.
     
    31:03
    Naopak, po rýchlom prechode do útoku sa do zakončenia dvakrát po sebe dostal Lapšanský. Toho hostia pred bránkou zrejme zabudli, ale z bezprostrednej blízkosti to ani raz nevyužil a puk napálil iba do betónov Čecha.
     
    31:56
    Domáci hokejisti aj naďalej ostávajú v útočnom pásme a súpera tam poriadne preháňajú zo strany na stranu. Oceliari vyvinuli na hostí veľký tlak.
     
    32:16
    Stále sa hrá iba veľmi dlho bez prerušenia a Košičania útočia. K strelám sa však nevedia dostať, sledujeme iba kombinácie.
     
    33:07
    Hosťujúci hokejisti sa po dlhšom tlaku súpera ubránili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    33:29
    Martinčanom sa napokon podarilo oslobodiť spod tlaku súpera a hru aspoň na moment upokojili. Museli toho mať už plné zuby.
     
    34:24
    Obrovská šanca hostí, ktorí mohli opäť vyhrávať! Pred bránkou ostal úplne nepokrytý Važan, ktorý dostal prihrávku, ale napálil ju iba do Hylákovej lapačky, ktorá sa pred ním v sekunde zjavila.
     
    34:59
    Martinskí hokejisti následne puk stratili a museli sa presunúť do obrany. Tam síce Košičania vypálili, ale nie tak nebezpečne ako pred chvíľou hostia Čech s prehľadom prerušuje.
     
    35:37
    Hostia to robia dobre a stále sa tlačia do útoku. Teraz to skúsili prudkou prihrávkou cez celé klzisko, ktorá však bola v strede tečovaná a zakázané uvoľnenie z nej nie je.
     
    35:59
    Martinský Zucker je dnes veľmi aktívny a potvrdzuje to aj naďalej. Tentokrát sa dostal do zaujímavého zakončenia z ľavej strany, ktoré Hylák iba vyrazil pred seba, ale našťastie pre domácich priaznivcov košická defenzíva všetko rýchlo upratala.
     
    36:45
    Košičania to takisto skúsili prechodom do útočnej tretiny, ale boli tvrdo odstavení už za modrou čiarou.
     
    37:14
    Puk do obrannej tretiny hostí napokon dostal až urastený Hrnka. Ten ho napálil na zadný mantinel, no jeho spoluhráčom sa ho nedarí dokorčuľovať.
     
    37:56
    Musíme pochváliť martinskú defenzívu, ktorá sa aj naďalej veľmi dobre bráni. Hostia majú všetko pod kontrolou a Košice teraz do zakončenia nepúšťajú.
     
    38:37
    Domáci Jenčík to spravil veľmi dobre. S pukom na hokejke v útočnej tretine obkrúžil bránku, vypýtal si faul a ešte aj vystrelil, ale iba do pozorne osadených betónov Čecha.
     
    38:37
    Martin sa bude brániť, na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Galamboš.
     
    39:09
    Domáci hokejisti sa v úvode vlastnej presilovky museli stiahnuť do defenzívy, pretože ich súper puk vyhodil. Oceliari ale založili novú akciu a napokon aj presne vystrelili, nie však nebezpečne.
     
    39:35
    Domáci hokejisti sa nasťahovali do pásma, ale ich presilovkový kolotoč strelu na bránku nepriniesol. Z pravého kruhu pálil Jenčík, ale iba veľmi nepríjemne zostrelil Brcka, ktorý s bolesťami odchádza rovno do šatne. Pevne veríme, že to nebude nič vážne.
     
    39:57
    Košičania to ešte skúsili útočnou akciou. Puk dostal do pásma Bartoš, posunul ho na modrú čiaru Štrbákovi, ktorý ešte našiel po pravej ruke Jánošíka, ale jeho rana letela iba nad vinkel.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Opäť sme v nej videli jediný presný zásah, o ktorý sa v hre v plnom počte na oboch stranách postaral domáci Jenčík. SKóre je teda vyrovnané a všetko ešte otvorené.

    Pomer striel doposiaľ: 21:13.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:333.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:11
    Druhá tretina sa začala výherným buly hostí, po ktorom Martinčania puk iba napálili do svojej útočnej tretiny. Len pripomeňme, že hostia ešte hrajú v oslabení.
     
    40:18
    Košičanov pri pokuse o založenie útočnej akcie zastavil iba ofsajd.
     
    40:37
    Hostia v plnom počte.
     
    41:09
    Domáci hokejisti sú aktívni aj proti plnému počtu hráčov súpera. K puku sa z ničoho nič dostal Rachůnek a okamžite pálil, ale iba do brankára MHC.
     
    41:57
    Hra sa spomalila. Puk dlho ležal pri mantineli v strednom pásme a hráči oboch celkov sa ho pokúšali vybojovať, ale nikomu sa to nepodarilo a rozhodcovia hru neprerušili.
     
    42:35
    Martinčania sa stiahli k vlastnej bránke, ale pri pokuse o rozohrávku sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    42:40
    Košice sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Češík.
     
    43:06
    Hostia sa okamžite usadili v útočnej tretine, ale nič tam zatiaľ nevymysleli. Od modrej čiary pálil Smrek, no iba do obrany.
     
    43:44
    Martin dal gól!

    Hostia využívajú presilovku a dostávajú sa do vedenia. Postaral sa o to MARTIN LOJEK, ktorý prudkou ranou od modrej čiary prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Jaroslav Markovič.
     
    43:44
    Domáci v plnom počte.
     
    44:40
    Hosťujúci hokejisti sú gólom poriadne povzbudení a pokúšajú sa prekonať domáceho brankára aj tretíkrát. Hostia sa nasťahovali do pásma.
     
    45:16
    Domáci hokejisti sa po čase oslobodili spod zovretia súpera a pokúsili sa zaútočiť. Úplne sám to skúsil Rachůnek, ale defenzívu neobišiel.
     
    46:29
    V Steel aréne sa hrá opäť dlhšie bez prerušenia, ale nič zaujímavejšie sa na hracej ploche nedeje. Nevidíme žiadne zakončenie.
     
    47:49
    Čas plynie a v Košiciach sa stále nedeje nič zaujímavejšie. Puk lieta zo strany na stranu, ale nevidíme ani jednu strelu.
     
    48:01
    Napokon sme to ale zrejme zakríkli, pretože po dlhšom čase prišlo ohrozenie bránky! Postarali sa o to Košičania, konkrétne Rachůnek, ktorý však z medzikružia pálil iba do Čecha.
     
    48:15
    Oceliari ešte v pásme ostali a takmer sa dostali aj k skórovaniu. Z ľavej strany k žrdi pálil Jenčík, ale iba do pozorného brankára.
     
    48:55
    Martin sa bude brániť! Dve minúty za podrazenie inkasuje Dlouhý.
     
    49:45
    Košičania držia útočné pásmo, ale bez nebezpečnejšieho zakončenia. Hostia sa veľmi dobre bránia.
     
    50:02
    Domáci tím sa napokon ku streleckému pokusu predsa len dostal. Od modrej čiary to skúšal Philipp, ale jeho rana ku brankárovi neprešla.
     
    50:19
    Hostia to urobili veľmi dobre a puk vyhodili z pásma. Košičania zrejme v presilovke nevyrovnajú.
     
    50:55
    Hostia v plnom počte.
     
    51:54
    Presilovka Košíc je už za nami, ale pokračuje sa po nej za rovnakého stavu ako pred jej začiatkom. Vážnejšiu situáciu sme nevideli.
     
    53:03
    Košičania sú stále veľmi aktívni a tlačia sa do zakončenia. Spoza obrany to strelecky vyskúšal Philipp, ale jeho puk opäť neprešiel.
     
    53:20
    Domáci hráči sa napokon natlačili priamo pred bránku, ale ani to im nepomohlo. Pokus o zasunutie puku za čiaru Čech s prehľadom kryl.
     
    54:26
    Košickí hokejisti sú stále aktívni a držia útočné pásmo. Skúšajú to ale strelecky, ale búšia iba do pozornej defenzívy.
     
    55:01
    Martinčania sa veľmi dobre ubránili a s pukom na hokejke sa dokonca presunuli aj do útoku. Potiahol ho tam Pokrivčák, ale k strele sa nedostal.
     
    55:41
    Hostia sa presunuli do útoku a z pásma sa nikam nechystajú. Hráči MHC hrajú presne to, čo potrebujú.
     
    56:07
    Martin sa bude brániť! Na tresnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Jokeľ.
     
    56:26
    Košičania sa okamžite usadili v pásme. Od modrej čiary pálil Štrbák, ale trafil iba pozornú obranu hostí.
     
    56:54
    Oceliari stále útočia. Spoza pravého kruhu to skúsil Jenčík, ale strieľal iba nepresne mimo bránky.
     
    57:12
    Hostia puk vyhodili zo svojho pásma a odchádzajú striedať.
     
    57:45
    Košičania sa vrátili do pásma. Bartánus hľadal pred bránkou Hrnku, ale ten sa k puku nedostal a strela neprišla.
     
    58:07
    Hostia v plnom počte.
     
    58:57
    Hylák korčuľuje na striedačku, Košice hrajú powerplay.
     
    59:15
    Košičania sa dostali do pásma a poriadne to tam roztočili. Štrbák prihral do čistej šance Jenčíkovi, toho ale zázračne vychytal Čech.
     
    59:19
    Martin dal gól!

    Hostia poistili svoje vedenie. Z vlastnej obrannej tretiny skóruje do prázdnej bránky PETER SMREK. Bez asistencií.
     
    59:51
    Hostia sa budú brániť. Za nedovolené bránenie je vylúčený Ďatelinka.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil, tri body získavajú hostia. (19:05:28)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 27. Jenčík (Suja, Bartoš) – 20. Galamboš (Važan), 44. Lojek (Markovič), 60. Smrek


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Cebák, Philipp, Jánošík, Šeda, Macejko, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Lapšanský, Rachůnek, Bartánus – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Suja, Chovan, Hrnka – Stupka
    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Matejka, Ďatelinka (C), Dvořák, Smrek (A), Brcko, Lojek, Rusina, Dlouhý – Važan, Galamboš, Markovič (A) – Podzinš, Pokrivčák, Zucker – Jokeľ, Fujerík, Illo – Šudár, Dírer, Themár

    Rozhodca: T. Orolín – M. Korba, Rovenský