Córdoba – Granada 2:0 (kon.)
koniec
Cordoba CF
2:0 (2:0)
Granada CF
Pondelok 05.01.2015, 20:45 • Estadio Nuevo Arcángel (Córdoba) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Na Estadio Nuevo Arcángel sa rozhodne nehral okulahodiaci futbal, no z pohľadu domácich účel svätí prostriedky. Córdoba po bojovnom výkone a góloch Ghilasa a Andoneho zaznamenáva len druhé ligové víťazstvo v tejto sezóne. Vďaka nemu sa v tabuľke o bod dostáva práve pred Granadu. Tá si v celom priebehu vypracovala azda len dva slušné náznaky, ktoré ale nepriniesli ani kontaktný gól. (22:49:39)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Xisco navyše drží loptu v súperovom rohu ihriska. Zdá sa, že Córdoba si už svoje vedenie a domáce tri body udrží.
     
    90+2
    Rozhodcovská štvorica na čele s Iňakim Bikandim pridáva k dnešnému duelu ešte štyri nadstavené minútky, z ktorých dve sú už minulosťou.
     
    90+1
    Eduard Campabadal podrazil na pravej strane rozbehnutého Rikiho a stáva sa tak len druhým potrestaným hráčom dnešného zápasu.
     
    90
    Posledná minúta riadneho hracieho času! Córdoba si drží svoje vedenie a je čoraz bližšie k druhému víťazstvu v tejto sezóne!
     
    88
    Javier Márquez mohol predsa len ešte zdramatizovať túto šesťbodovú bitku zospodu tabuľky. Španielsky záložník vybojoval loptu na osi ihriska. Následne si ju naviedol na pravačku, aby z dvadsiatich dvoch metrov nebezpečne vypálil smerom na Juana Carlosa. Domáci kapitán ale ani v tomto prípade zasahovať nemusel. Márquezov pokus vonkajškom sa totiž krútil tesne mimo jeho pravej žrde. Córdoba pokračuje s dvojgólovým náskokom.
     
    86
    Hostia si v druhom dejstve vypracovali len jednu sľubnú pozíciu na vyrovnane, kedy Ortuňo pálil len tesne nad bránku.
     
    84
    Ospravedlňujem sa za technické problémy na našej strane. Podstatné ale je, že i desať minút pred koncom stále hráme za stavu 2:0.
     
    82
    Estadio Nuevo Arcángel opúšťa i druhý strelec domácich a síce Rumun Florin Andone. Na jeho miesto ako posledný náhradník prichádza Xisco.
     
    80
    Na hracej ploche momentálne prebieha ošetrovanie jedného z domácich hráčov. Čas Granady sa neúprosne kráti.
     
    78
    Alfredo Ortuňo sa teraz po šikovne zahratom voľnom kope dostal k zakončeniu, no jeho strela spoza šestnástky letela podstatne mimo.
     
    76
    Doposiaľ najväčšia gólová príležitosť Granady ešte kontaktný gól neprináša. Aldredo si pekne nachystal strelu zo šestnástky, no po rýchlej kombinácii domácich mieril nepresne.
     
    73
    Rico si na pravej strane chytal center do šestnástky, no včas ho stačil zablokovať dobre sa pohybujúci ľavý obranca Crespo.
     
    71
    Platí to aj po Rikiho pretiahnutom centri z ľavej strany, ktorý preletel celou šestnástkou bez zásahu jedného z hráčov. Nový hráč ale začína zaujímavo.
     
    70
    Granada pripravuje ďalšiu zmenu. Trávnik opustí pravý obranca Nyom, na ktorého miesto Joaquín Caparrós posiela ofenzívnejšieho Rikiho.
     
    69
    Granada sa nie a nie dostať do požadovaných obrátok, ktorý by smerovali k dosiahnutiu kontaktného gólu. Córdoba stále kontroluje svoje vedenie.
     
    67
    Veľká nepríjemnosť pre domáce mužstvo, ktorého rady teraz opúšťa zranený strele úvodného gólu Nabil Ghilas. Na jeho mieste už registrujeme Fidela.

    Erik Farkaš

    Góly: 16. Ghilas, 44. Andone

    Karty:   20. Cartabia (COR), 90+1. Campabadal (COR)


    Cordoba CF: J. Carlos (C) – Campabadal, Deivid, Pantič, J. Crespo – Cartabia, F. Rossi, Ekeng, Vico – Andone, Ghilas
    Náhradníci: Saizar – Xisco, Fidel, B. García, L. Silva, A. Gómez, Pinilos
    Manažér: Miroslav Đukić (SER)

    Granada CF: Oier – Nyom, Mainz (C), Babin, J. Carlos – Foulquier, F. Rico, J. Márquez, Piti – J. Córdoba, El-Arabi
    Náhradníci: Roberto – Yuste, Riki, Pascual, D. Larsson, Alfredo, Djalo
    Manažér: Joaquín Caparrós (ESP)

    Rozhodca: Iňaki Bikandi – A. Huerga, A. Villate – A. Gorostegui