Córdoba – Granada 2:0 (kon.)
koniec
Cordoba CF
2:0 (2:0)
Granada CF
Pondelok 05.01.2015, 20:45 • Estadio Nuevo Arcángel (Córdoba) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Eduard Campabadal podrazil na pravej strane rozbehnutého Rikiho a stáva sa tak len druhým potrestaným hráčom dnešného zápasu.
     
    88
    Javier Márquez mohol predsa len ešte zdramatizovať túto šesťbodovú bitku zospodu tabuľky. Španielsky záložník vybojoval loptu na osi ihriska. Následne si ju naviedol na pravačku, aby z dvadsiatich dvoch metrov nebezpečne vypálil smerom na Juana Carlosa. Domáci kapitán ale ani v tomto prípade zasahovať nemusel. Márquezov pokus vonkajškom sa totiž krútil tesne mimo jeho pravej žrde. Córdoba pokračuje s dvojgólovým náskokom.
     
    82
    Estadio Nuevo Arcángel opúšťa i druhý strelec domácich a síce Rumun Florin Andone. Na jeho miesto ako posledný náhradník prichádza Xisco.
     
    70
    Granada pripravuje ďalšiu zmenu. Trávnik opustí pravý obranca Nyom, na ktorého miesto Joaquín Caparrós posiela ofenzívnejšieho Rikiho.
     
    67
    Veľká nepríjemnosť pre domáce mužstvo, ktorého rady teraz opúšťa zranený strele úvodného gólu Nabil Ghilas. Na jeho mieste už registrujeme Fidela.
     
    46
    Pred začiatkom druhého polčasu tu máme po jednej zmene na oboch stranách. Domáci posielajú na trávnik Borju Garcíu, ktorý nahrádza Cartabiu. Daniel Larsson na strane druhej vymieňa Carlosa.
    Florin ANDONE - 2:0
     
    44
    Córdoba CF dáva gól!
    Krása, domáci po dokonalom brejku vyrovnávajú! Strelec úvodného gólu Nabil Ghilas na ľavej strane ihriska prehodil loptu na Cartabiu, ktorý poza Rica vbehol priamo do šestnástky. Z jej ľavej strany následne prudko prihrával pred bránku. Gólman Oier si na loptu nesiahol, nezastavil ju ani stopér Babin a FLORIN ANDONE tak mal už ľahkú úlohu. Loptu zo štyroch metrov poľahky doklepáva do siete a Córdoba vďaka nemu zdvojnásobuje svoje vedenie!
     
    40
    Nuž a štandardná situácia to bola skutočne nebezpečná. Granada mohla päť minút pred zmenou strán vyrovnať! Loptu si nejakých dvadsať metrov od bránky postavil Fran Rico. Ten zakrútil loptu z ideálnej pozície takmer dokonale. Guľatý nezmysel sa vzniesol ponad domáci múr a napokon letel len tesne mimo pravej žrde. Gólman Córdoby Juan Carlos by sa naťahoval zrejme márne. Od vyrovnávajúceho gólu nás delili len decimetre.
     
    36
    Nutné je ale dodať, že Córdoba si privodil zdravotné problémy sám. Jedná sa zrejme o natiahnuté slabiny, pre ktoré ho na trávniku nahrádza Alfredo Ortuňo.
     
    20
    Fede Cartabia sa stáva prvým potrestaným hráčom dnešnej dohrávky. Jedna sa o žltú kartu z kategórie jednoznačných, keď na pravej strane podrazil nohy unikajúcemu Pitimu.
    Nabil GHILAS - 1:0
     
    16
    Córdoba CF dáva gól!
    Doteraz prevažne brániace sa mužstvo Miroslava Dukiča sa po štvrťhodine hry ujíma dôležitého vedenia! Patrick Ekeng sa zmocnil lopty na pravej strane ihriska. Z hranice veľkého vápna následne prudko a po zemi centroval do šestnástky. Lopta prešla až na zadnú žrď, kde stál pripravený NABIL GHILAS. Alžírsky útočník pálil šikovne na bližšiu žrď, od ktorej sa lopta odrazila za chrbát neskoro reagujúceho Oiera. Ten zostal bez šance, Córdoba získava v šesťbodovom zápase výhodu!

    Erik Farkaš

    Góly: 16. Ghilas, 44. Andone

    Karty:   20. Cartabia (COR), 90+1. Campabadal (COR)


    Cordoba CF: J. Carlos (C) – Campabadal, Deivid, Pantič, J. Crespo – Cartabia, F. Rossi, Ekeng, Vico – Andone, Ghilas
    Náhradníci: Saizar – Xisco, Fidel, B. García, L. Silva, A. Gómez, Pinilos
    Manažér: Miroslav Đukić (SER)

    Granada CF: Oier – Nyom, Mainz (C), Babin, J. Carlos – Foulquier, F. Rico, J. Márquez, Piti – J. Córdoba, El-Arabi
    Náhradníci: Roberto – Yuste, Riki, Pascual, D. Larsson, Alfredo, Djalo
    Manažér: Joaquín Caparrós (ESP)

    Rozhodca: Iňaki Bikandi – A. Huerga, A. Villate – A. Gorostegui