Córdoba – Granada 2:0 (kon.)
koniec
Cordoba CF
2:0 (2:0)
Granada CF
Pondelok 05.01.2015, 20:45 • Estadio Nuevo Arcángel (Córdoba) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Na Estadio Nuevo Arcángel sa rozhodne nehral okulahodiaci futbal, no z pohľadu domácich účel svätí prostriedky. Córdoba po bojovnom výkone a góloch Ghilasa a Andoneho zaznamenáva len druhé ligové víťazstvo v tejto sezóne. Vďaka nemu sa v tabuľke o bod dostáva práve pred Granadu. Tá si v celom priebehu vypracovala azda len dva slušné náznaky, ktoré ale nepriniesli ani kontaktný gól. (22:49:39)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Xisco navyše drží loptu v súperovom rohu ihriska. Zdá sa, že Córdoba si už svoje vedenie a domáce tri body udrží.
     
    90+2
    Rozhodcovská štvorica na čele s Iňakim Bikandim pridáva k dnešnému duelu ešte štyri nadstavené minútky, z ktorých dve sú už minulosťou.
     
    90+1
    Eduard Campabadal podrazil na pravej strane rozbehnutého Rikiho a stáva sa tak len druhým potrestaným hráčom dnešného zápasu.
     
    90
    Posledná minúta riadneho hracieho času! Córdoba si drží svoje vedenie a je čoraz bližšie k druhému víťazstvu v tejto sezóne!
     
    88
    Javier Márquez mohol predsa len ešte zdramatizovať túto šesťbodovú bitku zospodu tabuľky. Španielsky záložník vybojoval loptu na osi ihriska. Následne si ju naviedol na pravačku, aby z dvadsiatich dvoch metrov nebezpečne vypálil smerom na Juana Carlosa. Domáci kapitán ale ani v tomto prípade zasahovať nemusel. Márquezov pokus vonkajškom sa totiž krútil tesne mimo jeho pravej žrde. Córdoba pokračuje s dvojgólovým náskokom.
     
    86
    Hostia si v druhom dejstve vypracovali len jednu sľubnú pozíciu na vyrovnane, kedy Ortuňo pálil len tesne nad bránku.
     
    84
    Ospravedlňujem sa za technické problémy na našej strane. Podstatné ale je, že i desať minút pred koncom stále hráme za stavu 2:0.
     
    82
    Estadio Nuevo Arcángel opúšťa i druhý strelec domácich a síce Rumun Florin Andone. Na jeho miesto ako posledný náhradník prichádza Xisco.
     
    80
    Na hracej ploche momentálne prebieha ošetrovanie jedného z domácich hráčov. Čas Granady sa neúprosne kráti.
     
    78
    Alfredo Ortuňo sa teraz po šikovne zahratom voľnom kope dostal k zakončeniu, no jeho strela spoza šestnástky letela podstatne mimo.
     
    76
    Doposiaľ najväčšia gólová príležitosť Granady ešte kontaktný gól neprináša. Aldredo si pekne nachystal strelu zo šestnástky, no po rýchlej kombinácii domácich mieril nepresne.
     
    73
    Rico si na pravej strane chytal center do šestnástky, no včas ho stačil zablokovať dobre sa pohybujúci ľavý obranca Crespo.
     
    71
    Platí to aj po Rikiho pretiahnutom centri z ľavej strany, ktorý preletel celou šestnástkou bez zásahu jedného z hráčov. Nový hráč ale začína zaujímavo.
     
    70
    Granada pripravuje ďalšiu zmenu. Trávnik opustí pravý obranca Nyom, na ktorého miesto Joaquín Caparrós posiela ofenzívnejšieho Rikiho.
     
    69
    Granada sa nie a nie dostať do požadovaných obrátok, ktorý by smerovali k dosiahnutiu kontaktného gólu. Córdoba stále kontroluje svoje vedenie.
     
    67
    Veľká nepríjemnosť pre domáce mužstvo, ktorého rady teraz opúšťa zranený strele úvodného gólu Nabil Ghilas. Na jeho mieste už registrujeme Fidela.
     
    65
    Borja García teraz poriadne prevetral gólmana Oiera, ktorý musel ísť veľmi rýchlo z bránky von. Napokon bol ale pri lopte skorej.
     
    63
    Zápas momentálne postráda tempo i úroveň. Domáci priaznivci si ale svoje vedenie samozrejme užívajú. Do konca ešte polhodinka.
     
    61
    Z neho napokon nič nebolo a domáci sa práve naopak museli brániť. Carlos s ale dlhú Márquezovu loptu postrážil.
     
    60
    Hosťom nepomáha ani Larsson, ktorý sa nepresadzuje na ľavej strane cez Nyoma. Córdoba sa dokonca vydáva do rýchleho brejku.
     
    59
    V ich drese sa teraz snažil z pravej strany dostať do koncovky El-Arabi, ktorý ale vybiehal z nedovoleného postavenia mimo hru.
     
    58
    V druhom polčase sledujeme rovnaký obraz hry, ako v tom prvom. Hrá sa prevažne medzišestnástkový futbal s miernou prevahou hostí.
     
    56
    Zaujímavá individuálna akcia Pitho, ktorý na konci svojho prieniku zakončoval z dvadsiatich metrov do ľavého dolného rohu. Jeho prízemnú strelu ale Carlos kryl.
     
    55
    Córdobe ale toto maximálne vyhovuje. Rozhodení hostia sa momentálne nedokážu koncetrovať na svoj cieľ a síce cestu za vyrovnaním.
     
    54
    Opäť sa nám na hracej ploche pritvrdzuje a Iňaku Bikandi už bude musieť čoskoro konať. Zatiaľ ale pokračujeme s jednou žltou kartou.
     
    52
    Tí ale už po niekoľkýkrát nedokázali z podobnej štandardky ohroziť domáceho gólmana a kapitána v jednej osobe Juana Carlosa.
     
    51
    Skutočne to bol napokon Ghilas, ale to nič nemení na veľmi nepresnom pokuse Córdoby. Na druhej strane sa musíme koncentrovať na rohový kop hostí.
     
    50
    Na druhej strane pracovali opäť nebezpečnejší domáci. Ghilas to skúšal z veľkej diaľky podstatne mimo troch žrdí.
     
    49
    Ten znovu začína o niečo aktívnejšie, ale maximálne tak po úroveň dvadsiatich metrov od bránky domáceho strážcu Juana Carlosa.
     
    48
    Predovšetkým Granada musí zmeniť svoj doterajší stereotypný ofenzívny prejav. Minimálne na vyrovnanie má celý druhý polčas.
     
    46
    Pred začiatkom druhého polčasu tu máme po jednej zmene na oboch stranách. Domáci posielajú na trávnik Borju Garcíu, ktorý nahrádza Cartabiu. Daniel Larsson na strane druhej vymieňa Carlosa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo na Estadio Nuevo Arcángel ponúklo holú bitku o udržanie sa v súťaži. V šesťbodovom zápase sa zatiaľ lepšie orientuje Córdoba, ktorá vedie už o dva góly. Po Ghilasovi sa na konci úvodného dejstva trafil i jeho parťák Andone. Hostia zatiaľ dokázali ohroziť Carlosa len priamym kopom zo štyridsiatej minúty, ktorý beztak letel mimo bránku.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    Florin ANDONE - 2:0
     
    44
    Córdoba CF dáva gól!
    Krása, domáci po dokonalom brejku vyrovnávajú! Strelec úvodného gólu Nabil Ghilas na ľavej strane ihriska prehodil loptu na Cartabiu, ktorý poza Rica vbehol priamo do šestnástky. Z jej ľavej strany následne prudko prihrával pred bránku. Gólman Oier si na loptu nesiahol, nezastavil ju ani stopér Babin a FLORIN ANDONE tak mal už ľahkú úlohu. Loptu zo štyroch metrov poľahky doklepáva do siete a Córdoba vďaka nemu zdvojnásobuje svoje vedenie!
     
    42
    Na druhej strane zostal na zemi ležať Ekeng a domáci sa tak aj týmto spôsobom snažia prečkať úvodné dejstvo vo vedení.
     
    40
    Nuž a štandardná situácia to bola skutočne nebezpečná. Granada mohla päť minút pred zmenou strán vyrovnať! Loptu si nejakých dvadsať metrov od bránky postavil Fran Rico. Ten zakrútil loptu z ideálnej pozície takmer dokonale. Guľatý nezmysel sa vzniesol ponad domáci múr a napokon letel len tesne mimo pravej žrde. Gólman Córdoby Juan Carlos by sa naťahoval zrejme márne. Od vyrovnávajúceho gólu nás delili len decimetre.
     
    39
    To ale do nepoškvrnenej šestnástky gólmana Juana Carlosa neviedlo. Po následnom nedovolenom zákroku tu ale bude nesmierne zaujímavý priamy kop pre Granadu.
     
    38
    Cartabia v poctivej defenzívnej práci vytláča Carlosa za postrannú čiaru. Hostia ale budú môcť pokračovať vhadzovaním.
     
    37
    Pre hostí je to samozrejme ďalšia nepríjemnosť, ktorá ich po inkasovanom góle postretla v tomto zatiaľ nevydarenom zápase.
     
    36
    Nutné je ale dodať, že Córdoba si privodil zdravotné problémy sám. Jedná sa zrejme o natiahnuté slabiny, pre ktoré ho na trávniku nahrádza Alfredo Ortuňo.
     
    35
    Séria nedovolených zákrokov pokračuje. Po jednom zo súbojov teraz musí byť ošetrovaný i hosťujúci zakončovateľ Jhon Córdoba.
     
    34
    Predovšetkým nie v takom množstve, na aké sme zvyknutí zo zápasov v TOP ligách Európy. Tuto ale ide už v tejto fáze sezóny o záchranu.
     
    33
    Stále sledujeme prevažne typickú bitku o záchranu a to teda doslovne. Krásnych futbalových akcií sa v tomto stretnutí asi nedočkáme.
     
    31
    Za jeden z ďalší útočných faulov je napomínaný Piti, ktorý dostáva od hlavného arbitra posledné napomínanie.
     
    30
    Po polhodine hry tak naďalej hráme za nezmeneného stavu 1:0 pre domácu Córdobu. Tá naďalej koncentrovane bráni.
     
    29
    Medzišestnástkový futbal tak môže pokračovať ďalej. Opticky aktívnejšia je stále Granada, no v okolí Carlosovej bránky nedokáže nič vymyslieť.
     
    28
    Automaticky teda nasledoval rohový kop Granady, ktorý smeroval na bližšiu žrď, no i tam slávili triumf zadáci Córdoby.
     
    27
    Nyomov center z pravej strany teraz v ťažkej pozícii odvracal stopér Deivid, ktorý to ale zvládol a loptu odkopol nad bránku.
     
    26
    Nyom sa márne presadzoval po pravej strane, kde ho pomerne dôrazne zastavoval Crespo. Bikandi i v tomto prípade hru púšťa.
     
    25
    Na opačnom konci ihriska znovu pracoval Ghilas, ktorý centroval do vápna pre Andoneho, ale ten na loptu nedoskočil.
     
    24
    Na druhej strane sa naopak rozohrával voľný kop, no center z nejakých tridsiatich metrov bol bez väčších problémov odvrátený do bezpečia.
     
    23
    Campabadal sa teraz šikovne prebil až do šestnástky, kde ho čisto odzbrojil Carlos. Nepískalo sa ani po nahratom faule Cartabiu, penalta sa momentálne kopať nebude.
     
    22
    Córdoba sa naopak snaží kontrolovať tempo hry a tým pádom i svoje tesné jedogólové vedenie. Za nami je úvodná polovica prvého polčasu.
     
    21
    Granada sa od inkasovaného gólu ešte nedostala domácej šestnástke na dostrel. Hostia sú momentálne značne vyhodení z konceptu.
     
    20
    Fede Cartabia sa stáva prvým potrestaným hráčom dnešnej dohrávky. Jedna sa o žltú kartu z kategórie jednoznačných, keď na pravej strane podrazil nohy unikajúcemu Pitimu.
     
    18
    Granada bola doteraz aktívnejšia, no nedostala sa k žiadnemu ohrozeniu Carlosovej svätyne. Domáci už stihli pohroziť pri predchádzajúcej Ghilasovej šanci.
    Nabil GHILAS - 1:0
     
    16
    Córdoba CF dáva gól!
    Doteraz prevažne brániace sa mužstvo Miroslava Dukiča sa po štvrťhodine hry ujíma dôležitého vedenia! Patrick Ekeng sa zmocnil lopty na pravej strane ihriska. Z hranice veľkého vápna následne prudko a po zemi centroval do šestnástky. Lopta prešla až na zadnú žrď, kde stál pripravený NABIL GHILAS. Alžírsky útočník pálil šikovne na bližšiu žrď, od ktorej sa lopta odrazila za chrbát neskoro reagujúceho Oiera. Ten zostal bez šance, Córdoba získava v šesťbodovom zápase výhodu!
     
    15
    Babin si teraz vo vlastnej šestnástke veľmi dobre počínal proti Andonemu, ktorého dokázal rozhodiť a nenechať ho tak odcentrovať.
     
    14
    Ak sa nedočkáme rýchleho gólu, futbalové šachy budú môcť pokračovať veľmi, veľmi dlho. Za nami je len necelá štvrťhodina hry.
     
    13
    Tempo zápasu zatiaľ odpovedá tabuľkovému postaveniu oboch celkov. Ani jeden výber si dnes nemôže dovoliť prehrať.
     
    12
    Piti teraz zaujímavou hĺbkovou prihrávkou hľadal na hrote Córdobu, ale ešte predtým sa pískal nedovolený zákrok hostí.
     
    11
    Najbližšie bol k ohrozeniu súperovho gólmana Ghilas, ktorý mieril z osemnástich metrov nad bránku gólmana Oiera.
     
    10
    V úvodnej desaťminútovke tak za miernej prevahy hosťujúcej Granady stále čakáme na prvú vážnejšiu príležitosť v zápase.
     
    8
    Jhon Córdoba teraz nepríjemným lakťom trafil do tváre stopéra Deivida, ktorý zostal ležať na hracej ploche. Bikandi ale kartu tasiť nemusel.
     
    7
    Následne tak v ofenzíve znovu Granada, ktorá ale prostredníctvom Márqueza nedokázala ani na dvakrát vystreliť na bránku.
     
    6
    Domáci teraz dokonca prostredníctvom Ghilasa dokázali o prvýkrát zahroziť. Alžírsky útočník sa stredom ihriska prepracoval až do vápna, z ktorého kraja ale pálil vysoko nad bránku.
     
    5
    V úvode zápasu je jednoznačne aktívnejšia Granada, ktorá sa snaží búšiť do súpera. Córdoba sa ale zatiaľ stačí presúvať za loptou.
     
    4
    Carlosova priamočiara prihrávka mala na hrote osloviť El-Arabiho, ktorý bol ale veľmi dobre prikrytý stopérom Deividom.
     
    3
    Po zákroku domáceho obrancu sa kopal ešte rohový kop, ktorý na hranici veľkého vápna odvracal taliansky stredopoliar Rossi.
     
    2
    Na Pitiho center z ľavej strany si v šestnástke najlepšie naskakoval Córdoba, ktorý ale predĺžil loptu len k Pantičovi.
     
    1
    Hosta v červeno-bielych dresoch už odštartovali pondelňajšiu dohrávku 17. kola La Ligy. Córdoba v bielo-zelenom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Córdoba CF: J. Carlos (C) – Campabadal, Deivid, Pantič, J. Crespo – Cartabia, F. Rossi, Ekeng, Vico – Andone, Ghilas
    Náhradníci: Saizar – Xisco, Fidel, B. García, L. Silva, A. Gómez, Pinilos
    Manažér: Miroslav Đukić (SER)

    Granada CF: Oier – Nyom, Mainz (C), Babin, J. Carlos – Foulquier, F. Rico, J. Márquez, Piti – J. Córdoba, El-Arabi
    Náhradníci: Roberto – Yuste, Riki, Pascual, D. Larsson, Alfredo, Djalo
    Manažér: Joaquín Caparrós (ESP)

    Rozhodca: Iňaki Bikandi – A. Huerga, A. Villate – A. Gorostegui.
     
    Vitajte pri sledovaní pondelňajšej dohrávky „novoročného" sedemnásteho kola španielskej Primera División.

    Tabuľkové postavenie:

    19. Córdoba: 1 – 8 – 7; skóre 11:27; body 11
    18. Granada: 2 – 7 – 7; skóre 10:26; body 13

    Forma:

    Córdoba: P – P – V – R – R – P
    Granada: P – V – R – P – R – R

    Hneď skraja kalendárneho roka 2015 tu máme nesmierne dôležitú šesťbodovú bitku, ktorá mnoho napovie i do konečného účtovania španielskej Primera División. Obe mužstvá sú pomerne vážne namočené do boja o záchranu a ten sa im nebude vyhýbať ani v jarnej časti.
    Córdoba ako jediné mužstvo z dvoch najvyšších ligových súťaží v Španielsku nedokázala vyhrať aspoň dvakrát. O to viacej prekvapivý bol triumf na pôde Athleticu Bilbao (1:0). S kalendárnym rokom 2014 sa Córdoba lúčila výpraskom na Nou Camp (Barcelona 0:5).

    V dôležitej psychologickej bitke dnes na predposledné mužstvo tabuľky čaká dobre známy rival. Obaja dnešní aktéri sa stretli už v decembrovom dvojzápase v rámci Copa del Rey. Postup do osemfinále národného pohára slávila Granada, ktorá tu po domácej výhre 1:0 remizovala pomerom 1:1.
    V lige ale Nazaríes nezvíťazili už dvanásť zápasov v rade! Naposledy sa tak paradoxne stalo na pôde vtedy sa trápiaceho baskického Bilbaa, kde Granada rovnako ako dnešný hostiteľ vyhrala najtesnejším rozdielom 1:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 16. Ghilas, 44. Andone

    Karty:   20. Cartabia (COR), 90+1. Campabadal (COR)


    Cordoba CF: J. Carlos (C) – Campabadal, Deivid, Pantič, J. Crespo – Cartabia, F. Rossi, Ekeng, Vico – Andone, Ghilas
    Náhradníci: Saizar – Xisco, Fidel, B. García, L. Silva, A. Gómez, Pinilos
    Manažér: Miroslav Đukić (SER)

    Granada CF: Oier – Nyom, Mainz (C), Babin, J. Carlos – Foulquier, F. Rico, J. Márquez, Piti – J. Córdoba, El-Arabi
    Náhradníci: Roberto – Yuste, Riki, Pascual, D. Larsson, Alfredo, Djalo
    Manažér: Joaquín Caparrós (ESP)

    Rozhodca: Iňaki Bikandi – A. Huerga, A. Villate – A. Gorostegui