Chodov – Bulldogs 7:6 (po pr.) | Otrokovice – Sparta 4:5 (kon.) | Královské Vinohrady – Pardubice 4:11 (kon.)
Liberec – Bohemians 7:10 (kon.)
koniec
FBC Liberec
7:10 (1:4, 3:2, 3:4)
FbŠ Bohemians
cz Nedeľa 04.01.2015, 17:30 • SH Dukla Liberec • Livesport Superliga (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek vše. Jsem rád, že jste sledovali tento online přenos, přeji příjemný vstup do nového pracovního týdne a někdy příště u onlajnů na shledanou. (19:40:49)
     
    Zápas je u konce. Hrál se ofenzivní florbal, góly byly k vidění na obou koncích hrací plochy. Vypadalo to, že Bohemians v poklidu dokráčí pro vítězství, avšak domácí se ještě vzepřeli a nadělali svým rivalům nemalé problémy. Ve finále hosté utekli na rozdíl 3 branek a ten už nepustili, čímž si zajistili důležitý bodový zisk.
     
    STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

    Liberec: 5 (22)
    Bohemians: 11 (34)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Liberec stále nic nevzdává a projevuje snahu o útočení se 6 ofenzivně laděnými florbalisty. Jenže času už je pro domácí málo.
     
    56:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Takřka drtivá převaha domácích byla proměněna v gólovou radost. RADEK VALEŠ se vůbec neostýchal, vše vzal na sebe a mířidla jej nezradila. Asistence: Prokop Ferdan.
     
    55:38
    Lukáš Kuncman (Bohemians) je vyloučen na 2 minuty za bránění ve hře.
     
    55:10
    Domácí se rozhodli odvolat brankáře a zkouší štěstí se 6 hráči v poli. Zatím nedosáhli kýženého úspěchu.
     
    54:55
    Oddechový čas pro FBC Liberec.
     
    54:02
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tohle se PROKOPU FERDANOVI příliš nepovedlo. Kulatý předmět se od něj odrazil, změnil směr a Vaníček na tuhle událost nezareagoval. Vlastní gól domácím situaci neulehčuje. Bez asistence.
     
    52:31
    Bohemians právě vstřelili branku!
    MARTIN KISUGITE si poradil s překážkou v podobě gólmana Vaníčka, přelstil jej a jeho rána přesvědčivě docestovala do nepohlídaného úseku prostoru mezi tyčemi. Bez asistence.
     
    52:31
    Nedovolený zákrok Liberce byl oceněn zapískáním píšťalky rozhodčího, které signalizuje trestné střílení. Exekutorské role se zmocnil Martin Kisigute.
     
    49:22
    Šimek se objevil v dobrém postavení, jeho úsilí ovšem vyznělo naprázdno a Vaníček si připisuje povedené zmaření šance.
     
    48:49
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Obrany v probíhající části utkání nemohou být se svou prací spokojeny. Otočka a palba TOMÁŠE KINDLA si našla cestičku až za Vaníčka. Asistence: Aleš Höffer.
     
    48:26
    Liberečtí se pokouší o vyvinutí stálého tlaku na soupeřovu obrannou dvojici, ta odolává a uklidňuje dění na hřišti.
     
    47:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Rozdíl je v tuhle chvíli minimální! Když předvedl výstřel Tomáš Marek, odrazil se děrovaný předmět ke ZDEŇKU VÁŽNÉMU. Úspěšné střílející doklepává do odkryté brány. Asistence: Tomáš Marek.
     
    46:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    S tříbrankovým mankem se domácí nehodlali smířit. BOHUSLAV FERDAN si naběhl na osu hřiště, vytočil se čelem k brankové konstrukci a jeho projektil končí v síti. Asistence: Jiří Strobach.
     
    43:47
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Nápor hostů vyvrcholil tímhle gólovým zářezem. MARTIN ŠIMEK potvrdil, že dnes hraje ve velké pohodě. Jeho jedovka letěla vedle Vaníčka, jehož zákrok byl zbytečný. Asistence: Vojtěch Bagin.
     
    43:08
    O pojištění náskoku se snaží členové týmu Bohemians. Vaníček musel už řešit pár akcí, všechny s klidem pokryl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Role se v právě skončené třetině obrátily. Byli to totiž zástupci domácího mužstva, kdo se snažil být střelecky aktivnější a častěji rušil z klidu brankáře soupeře. Hosté začali udávat tempo až v posledních minutách, ale stejně Liberec vejde do závěrečné periody v nevýhodě.
     
    STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

    Liberec: 13 (17)
    Bohemians: 8 (23)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Dnešní utkání sleduje 138 diváků.
     
    38:46
    Do hry se dostali florbalisté Bohemians. Zelenobílí ostřelují Strýčka a jen důkladná a bojovná obranná hra aktuálně drží domácí nad vodou.
     
    34:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Před brankou Pražanů vznikla velká mela. Lukáš Böhm nahodil do brankoviště, kde se k dorážce dral TOMÁŠ MAREK. Střelec sice několikrát ztroskotal na pozorném gólmanovi, poté už však neměl Koráb šanci při další ráně na kulatý předmět dosáhnout. Asistence: David Böhm.
     
    32:24
    Lukáš Strýček míří ven z branky Liberce. Domácí klec bude nyní střežit Vít Vaníček.
     
    32:24
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Všem obráncům prchl VOJTĚCH BAGIN. Počkal si, až bude gólman ve vhodnějším postavení, a následně nemilosrdně nasměroval míček do nehlídaných míst. Asistence: Martin Kisigute.
     
    30:42
    Strýček byl dobře postaven a nenechal se překonat pálícím Šimkem. Míček svírá v rukou strážce domácí svatyně.
     
    29:33
    Koráb se teď hodně zapotil! Nejdříve šla střela do tyče, pak se odrazil zpět ke střelci a následný výpal musel krotit právě brankář Bohemians.
     
    28:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí stále bojují. Lukáš Böhm se usadil na útočné půlce hrací plochy, vyhledal RADKA VALEŠE a Koráb nebyl schopen přemístit své tělo do trajektorie jeho dělovky. Asistence: Lukáš Böhm.
     
    27:11
    Bohemians právě vstřelili branku!
    K ráně z dobré vzdálenosti se prodral VOJTĚCH BAGIN. Už to vypadalo, že Strýček lapil jeho pokus, ovšem míček mu propadl a zakutálel se za čáru. Asistence: Jakub Šárka.
     
    26:33
    Před klec se dral Lukáš Böhm, ale příchozí míček nezpracoval a celou situaci si pohlídali defenzivní hráči.
     
    25:20
    Bohemians zabraňují náporu ze strany Liberce a přesunují hru dále od své svatyně. Hraje se uprostřed hřiště.
     
    24:09
    Vstup do 2. periody vychází mnohem lépe domácím hráčům. Ti předvádí mnohem lepší zakládání útočných situací a Koráb musí být neustále v pozoru.
     
    21:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí snižují. Tomáš Marek byl důrazný a vybojoval míček za brankou Korába, v rychlosti ještě stačil vybídnout ke střele ZDEŇKA VÁŽNÉHO a jeho rána se stala tečkou celé akce. Asistence: Tomáš Marek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Aktivitou hýřili v úvodní dvacetiminutovce zejména hosté. Pražané se dostávali do jedné šance za druhou a domácí obránci měli s ofenzivním pojetím hry jejich soupeřů hodně potíží. Právě z vysokého počtu střel mezi tyče vyplynulo prozatím jasné vedení pražského mužstva.
     
    STŘELY – 1. TŘETINA

    Liberec: 4
    Bohemians: 15
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    17:56
    Hostům se daří být o poznání nepříjemnějším týmem. Většinu akcí si tvoří právě Bohemians a velkou část střel musí Strýček vyrážet mimo.
     
    15:11
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hostující celek se dostává do vedení o 3 branky díky MARTINU ŠIMKOVI, jenž završil hattrick. Pražský střelec se pohyboval na správném území a když k němu doletěla přihrávka od Bagina, neměl nejmenší potíže obalamutit maskovaného muže. Asistence: Vojtěch Bagin.
     
    14:09
    Hosté těží hlavně z rychlých přechodů přes půlicí čáru. Tentokrát se jim znovu naskytla kvalitní možnost k zakončení, gólman Strýček opět odvrátil možné problémy.
     
    11:14
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Ke slovu se dostal Jakub Šárka. Florbalista našel skulinu a ocitl se nedaleko od Strýčka, zvolil však ještě nahrávku a MARTIN ŠIMEK z bezprostřední blízkosti nezaváhal. Asistence: Jakub Šárka.
     
    09:35
    Na středu se dostal míček do moci hostů a ti se rozhodli s ním postupovat vpřed. Střelecký pokus nebyl špatný, jenže Strýček zasahuje.
     
    08:54
    Územní převahu má domácí družstvo, avšak z této výhody nedokázal v posledních minutách nic vytěžit. Bohemians odolávají tlaku.
     
    06:49
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Obrana si neuhlídala další z pražských ofenzivních situací. Po souboji o míček, jenž proběhl za klecí Strýčka, se děrovaný předmět odrazil do prostoru brankoviště, kde byl nejpohotovější MARTIN ŠIMEK a bez váhání dorážel do odkrytého místa u tyče. Asistence: Jakub Šárka.
     
    05:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vedení zrovna dlouho na straně Bohemians nevydrželo. Útočná akce byla vedena Bohuslavem Ferdanem, ten úspěšně našel nabíhajícího si LUKÁŠE BÖHMA, jehož dělovka rozvlnila síť. Asistence: Bohuslav Ferdan.
     
    04:29
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Kulatý předmět se pohyboval mezi pražskými holemi. Nakonec se jej rozhodl přepravit na útočnou polovinu Vojtěch Bagin a jeho následný pas na JAKUBA ŠÁRKU byl pro hosty ještě lepším rozhodnutím, neboť míček se po střele dokutálel za Korába. Asistence: Vojtěch Bagin.
     
    04:12
    Znovu se zkoušeli probojovat do zóny poblíž liberecké klece florbalisté Bohemians, avšak jeden z hráčů špatně přihrál a nebezpečí je zažehnáno.
     
    03:41
    Rozehra domácích nedopadla podle představ a do protiakce se hnali hostující útočníci. Jejich výpal ovšem postrádal přesnost, rána Strýčka neohrozí.
     
    02:54
    U míčku se střídají oba celky, avšak zatím ani jeden z nich nebyl schopen nijak speciálně zahrozit. Gólmani jsou momentálně bez povinností.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FBC Liberec: Strýček (Vaníček) – L. Böhm, Klucho, Štěpánek, Valeš, Blažek, Galbavý, Hůza, Marek, Láska, Rondoš, Pejchal, P. Ferdan, B. Ferdan, D. Böhm, Strobach, Vážný, Reymar

    FbŠ Bohemians: Koráb (Hyršl) – Zezulka, Kisigute, Šimek, Bagin, Zapletal, Poláček, Kuncman, Čihák, Chlumský, Kindl, Höffer, Šárka

    Rozhodčí: Petr Černý a Jiří Janoušek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tadeáš Mima

    Góly a asistencie: 6. L. Böhm (B. Ferdan), 22. Vážný (Marek), 29. Valeš (L Böhm), 35. Marek (D. Böhm), 47. B. Ferdan (Strobach), 48. Vážný (Marek), 57. Valeš (P. Ferdan) – 5. Šárka (Bagin), 7. Šimek (Šárka), 12. Šimek (Šárka), 16. Šimek (Bagin), 28. Bagin (Šárka), 33. Bagin (Kisugite), 44. Šimek (Bagin), 49. Kindl (Höffer), 53. Kisugite, 55. P. Ferdan (vla.)


    FBC Liberec: Strýček (33. Vaníček) – L. Böhm, Klucho, Štěpánek, Valeš, Blažek, Galbavý, Hůza, Marek, Láska, Rondoš, Pejchal, P. Ferdan, B. Ferdan, D. Böhm, Strobach, Vážný, Reymar
    FbŠ Bohemians: Koráb (Hyršl) – Zezulka, Kisigute, Šimek, Bagin, Zapletal, Poláček, Kuncman, Čihák, Chlumský, Kindl, Höffer, Šárka

    Rozhodca: Petr Černý a Jiří Janoušek

    Diváci: 138