Atlético Madrid – Levante 3:1 (kon.) | Sevilla – Vigo 1:0 (kon.) | Elche – Villarreal 2:2 (kon.)
La Coruña – Bilbao 1:0 (kon.) | Malaga – Almería 1:2 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
1:0 (1:0)
Athletic Club Bilbao
Sobota 03.01.2015, 22:00 • Estadio Municipal de Riazor (La Coruña) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Trávnik opúšťa strelec doposiaľ jediného gólu dnešného zápasu Ivan Cavaleiro, ktorého v samom závere nahradí Poliak Wilk.
     
    85
    Prvá kartička smeruje aj do domáceho tábora, konkrétne ju po zastavení rýchleho brejku Baskov vidí kapitán Juan Domínguez.
     
    74
    Na trávnik sa dostáva i syn liberijskej matky a ghanského otca Iñaki Williams Dannis, ktorý na Estadio Municipal de Riazor nahradí Unaia Lópeza.
     
    71
    Domáci manažér Víctor Fernández obmieňa svojich hrotových útočníkov, keď sa na trávnik dostane Hélder Postiga. Opačným smerom putuje Toché.
     
    67
    Stereotypnú a predovšetkým neúčinnú hru baskického celku sa pokúsi rozhýbať Beňať, ktorý na zelenom pažiti vymení holohlavého Mikela Rica.
     
    63
    Ani som to nedopísal a akoby náročky tu máme prvý kartový trest dnešného zápasu. Po nedovolenom zastavení Cuencu sa žltilo pred očami Unaia Lópeza.
     
    46
    Nespokojný Ernesto Valverde pripravil v polčasovej prestávke jednu zmenu, keď na trávnik vybehol i Andoni Iraola. Na hracej ploche už naopak nevidíme Susaetu.
     
    35
    Nepríjemná správa pre domáceho manažéra Víctora Fernándeza, ktorému pre zranenie odchádza Fariňa. Na jeho miesto už naskakuje Isaac Cuenca.
     
    24
    La Coruña dala gól!
    Napriek dvom obrovským príležitostiam hosťujúceho Bilbaaa sa v polovici úvodného dejstva paradoxne ujímajú vedenia domáci hráči. Odvratený center do šestnástky hostí vracal Álex Bergantiños. Ten dokonale našiel IVANA CAVALEIRA, ktorý využil obrovskú hrúbku Laporteho, ktorý nedokázal uzavrieť ofsajdovú pascu Baskov. Portugalský záložník si už potom poľahky poradil s Gorkom Iraizozom, po ktorého obídení upratal loptu komfortne do siete. Po defenzívnej mynele sa Athletic dostáva do jednogólovej straty.
    IVAN CAVALEIRO 1:0
     
    17
    Borja Viguera a jeho gólová superšanca číslo dva, ktorá ale znovu nekončí otváracím gólom v sieti Fabricia. Nápor hosťujúceho Bilbaa ale naberá na obrátkach. Na ľavej strane sa dokázal presadiť Ibai Gómez, ktorý následne centroval do šestnástky Deportiva. Tam si loptu preberal práve Viguera, ktorý si šikovne spracoval a následne vonkajškom i vystrelil. Loptu sa snažil upratať k pravej žrdi domácej svätyne, ale tú trestuhodne minul. Gólman Fabricio by bol v tomto prípade absolútne bez šance.
     
    13
    Athletic Bilbao sa s končiacou štvrťhodinou hry mohol ujať vedenia. Rovnako ako v piatej minúte Toché, aj Borja Viguera sa rútil na súperovho gólmana úplne osamotený, no v tomto prípade sa o ofsajdové postavenie nejednalo. Po Lópezovom prehodí sa ofenzívny hráč Baskov proti Fabriciovi nepresadil, keď ho v súboji jeden na jedného dokázal domáci strážca svätyne vychytať. Domáci gólman vykopol loptu nohou a postranný arbiter navyše beztak chybne hlásil Viguerovo postavenie mimo hru.

    Erik Farkaš

    Góly: 24. I. Cavaleiro

    Karty:   85. J. Domínguez (DEP) – 63. U. López (ATB)


    Deportivo La Coruña: A. Fabricio – Juanfran, P. Insua, Lopo, Luisinho – J. Domínguez (C), Bergantiños – I. Cavaleiro, J. Rodríguez, Fariña – Toché
    Náhradníci: Lux – M. Pablo, Medunjanin, Postiga, Cuenca, Salomão, Wilk
    Manažér: Víctor Fernández (ESP)

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – Ó. de Marcos, M. San José, A. Laporte, Balenziaga – Iturraspe, M. Rico – Susaeta, U. López, I. Gómez – Viguera
    Náhradníci: I. Herrerín – Morán, Beñat, Bustinza, Iraola, Etxeita, I. Williams
    Manažér: Ernesto Valverde (ESP)

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – M. Martínez, J. Zancada – J. Leo