Winnipeg – NY Islanders 2:5 (kon.) | Florida – NY Rangers 2:5 (kon.) | Buffalo – Tampa Bay 1:5 (kon.)
Boston – Toronto 3:4 (1:2 po s.n.) | Pittsburgh – Carolina 2:1 (kon.) | Columbus – Minnesota 3:1 (kon.)
Detroit – NJ Devils 3:1 (kon.) | Dallas – Arizona 6:0 (kon.) | Anaheim – San Jose 0:3 (kon.)
Colorado – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Calgary – Edmonton 4:3 (po pr.) | Washington – Chicago 3:2 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Minnesota Wild
cz Štvrtok 01.01.2015, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Ryan JOHANSEN - 3:1
     
    59:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ostrostřelec RYAN JOHANSEN toto prostě musel dát. Buly před Bobrovským sice vyhrál Koivu právě nad Johansenem, ale hosté poté ztratili puk, ten získal právě columbusský snajpr par excellence a bez potíží poslal puk do opuštěné klece. Bez asistence.
     
    58:51
    Minnesota vybojovala buly a Kuemper je už na střídačce. Hosté hrají v šesti.
     
    58:44
    Minnesota i vyžádala oddechový čas. K buly dojde ve středním pásmu.
     
    54:41
    Výborná a nečekaná bekhendová střela Jareda Spurgeona z pravé strany mohla mít gólové parametry, kdyby však bek Minnesoty zamířil mezi tři tyče.
     
    48:13
    Minnesota bude mít možnost vyrovnat. Brandon Dubinsky dostává při buly dvě minuty za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    48:09
    Fantastický Sergej Bobrovskij. Nejprve zlikvodoval střelu Matta Cooka a poté i dorážku Tylera Graovace z bezprostřední blízkosti, aby se Cooke za brankou znovu ujal puku a poslal ho žabičkou před branku na volného spolurháče. To však nepřipustila Bobrovského lapačka!
    David SAVARD - 2:1
     
    45:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tohle byla paráda v podání domácích beků. Connauton měl puk přesně na středu útočné modré a vypadalo to, že bude střílet, Jenže posunul puk na pravý kruh, kde stál připravený DAVID SAVARD, který naprosto přesnou ranou vymetl všechny pavučiny z pravého horního rohu branky Minnesoty. Asistence: Kevin Connauton, Brandon Dubinsky.
     
    44:14
    Ryan Suter (MNS) podržel za brankou Nicka Foligna, čehož si rozhodčí všimli. Suter tak již míří na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    41:47
    K Nino Niederreiterovi se dostal odražený puk a švýcarský hokejista zblízka zakončoval. Jenže lajdácky trefil pouze místa, kde stál Sergej Bobrovskij.
    Kevin CONNAUTON - 1:1
     
    39:14
    Columbus právě vstřelil branku!
    Šťastná branka Columbusu, o tom nemůže být sporu. Po Wisniewského střele zápěstím od modré se měl Kuemper co otáčet. Před jeho brankou byla pořádná vřava, ve které neuspěl ani Calvert zblízka. Když už se zdálo, že je nebezpečí zažehnáno, získal u mantinelu u levého kruhu kotouč KEVIN CONNAUTON a bez přípravy jej poslal na brankou. Kus černé gumy propadl Kuemperovi do sítě. Bez asistence.
     
    38:41
    Nick Foligno zatím svůj osmnáctý gól v letšní NHL nepřidá. Šikula z týmu Modrokabátníků si sjel po parádním pasu Johansena před branku, kde byl na poslední chvíli zablokován a Kuemper poté podržel puk.
     
    31:10
    Neuvěřitelné, co nyní předvedl Darcy Kuemper. Nejprve se po hezké akci Columbusu dostal po střele Folinga k dorážce Matt Calvert, ale gólman Minnesoty proti jeho pokusu natáhl levý beton. Poté vzal Foligno odpovědnost na sebe a u levé tyče se snažil bekhendem poslat puk do sítě, ale vynikající a rychle se přemítující Kuemper mu ve srovnání znovu zabránil.
     
    31:00
    Další okénko v defenzívě Blue Jackets. Cooke přenechal na pravém kruhu puk pro Scandellu, který si ještě sjel blíže k brance a vylámal si zuby na Bobrovském.
     
    24:30
    David Savar se dostával u levé tyče Kuempera k zakončení, jenže místo střely mezi tři tyče minul těsně pravou tyčku. Dobré to šance na obou stranách.
     
    23:44
    Mikko Koivu našel parádní přihrávkou před branku Pariseho, který však vůbec netrefil puk. To mohla být velká šance Minnesoty, poud by byl Parise přesnější.
     
    19:12
    Ryan Johansen si sjel před branku na přesný pas Scotta Hartnella, jenže bekhendem své střelecké trápení letošního ročníku nekončí. Kuemper vyráží.
     
    17:09
    Colubmus předvedl obří okno v defenzívě, což byla voda na mlýn pro Wild. na konci celé akce stá Jared Spurgeon, který střílel z pravého kruhu na branku. Bobrovskij opět zachránil Columbus a vyráží. Krátce nato minul z mezikruží branku Nino Niederreiter.
    Zach PARISE - 0:1
     
    15:58
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Co se hostům nepodařilo před malou chvílí, to nyní dokonáno jest. Vanek objel domácí svatyni a mezi kruhy našel úplně volného Mikka Koivu. Ten vystřelil a ač Bobrovski vyrazil puk, k dorážce se u jeho levé tyče dostal zcela volný ZACH PARISE, který již neměl problém s vyrovnáním. Asistence: Mikko Koivu, Thomas Vanek.
     
    15:48
    Velá šance hostí. Po střele Koivu se pokoušel před brankou dorážet zcela volný Zach Parise, ale Bobrovskij se prostřelit nenechal a zachránil svůj tým.
     
    15:07
    James Wisniewski (CBJ) je druhým vyloučeným hráčem dnešního duelu. Dostává dvě minuty za hákování právě Tylera Graovace.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    12:27
    Mikko Koivu dostal na pravém kruhu výbornou přihrávku od Zacha Pariseho. Nečekal, vystřelil a Sergej Bobrovskij výborným zákrokem ochránil Columbus od pohromy. V hale to jen zašumělo.
     
    11:40
    Kevin Connauton (CBJ) dostává dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    09:41
    Tropp ztratil ve středním pásmu puk, což byla voda na mlýn pro Zacha Pariseho, jenž po přejetí útočné modré ihned vystřelil a z pravé strany těsně minul branku!

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 40. Connauton, 46. Savard (Connauton, Dubinsky), 60. Johansen – 16. Parise (Koivu, Vanek)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Johnson, Savard, Connauton, Wisniewski, Tjutin, Prout – Hartnell, Johansen, Morin – Calvert, Dubinsky, Cracknell – Foligno, Wennberg, Skille – Tropp, Chaput, Boll. Trenér: Todd Richards.
    Minnesota Wild: Kuemper (Curry) – Suter, Spurgeon, Scandella, Folin, Prosser, Bickel – Parise, Koivu, Pominville – Niederreiter, Coyle, Vanek – Cooke, Graovac, Fontaine – Sutter, Brodziak, Carter. Trenér: Mike Yeo.

    Rozhodca: 17 Frederick L'Ecuyer, 13 Dan O'Halloran – 83 Matt MacPherson, 98 John Grandt

    Diváci: 18040