Švédsko U20 – Česko U20 5:2 (kon.) | Kanada U20 – Slovensko U20 8:0 (kon.) | Dánsko U20 – Švédsko U20 1:5 (kon.)
Slovensko U20 – Fínsko U20 2:1 (kon.) | Česko U20 – Švajčiarsko U20 2:5 (kon.)
koniec
Kanada U20
8:0 (3:0, 4:0, 1:0)
Slovensko U20
Sobota 27.12.2014, 02:10 • Bell Centre, Montreal • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.
     
    Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji hráčov do 20 rokov

    Tento turnaj je pre Slovensko výnimočný aj z hľadiska svojej histórie! Prvý ročník MS do 20 rokov sa totiž odohral práve u nás, a to v roku 1977 v Banskej Bystrici a Zvolene. Z titulu sa vtedy radoval Sovietsky zväz, ktorý síce ovládol prvé štyri ročníky podujatia, historicky najúspešnejším celkom je ale Kanada. Javorové listy sú známe skvelou prácou s mládežou a výsledkom je 15 zlatých medailí z MS do 20 rokov. Poďme však ešte späť k našej krajine – MS sa tu okrem premiérového ročníka konali aj v roku 1987 v Piešťanoch. V pamäti ostane jedna z najväčších hokejových bitiek všetkých čias, ak nie rovno tá najväčšia, keď si to v pästných súbojoch rozdali celé zostavy Sovietskeho zväzu a Kanady, pričom do bitky sa zapojili aj obaja brankári. Záznam z tejto neuveriteľnej udalosti nájdete na našom facebooku.
     
    Slovenské úspechy na MS hráčov do 20 rokov

    Keď sa pozrieme na bilanciu bývalého Česko-Slovenska, objavíme pomerne bohatú zbierku 5 strieborných a 6 bronzových medailí. Vo vitríne samostatného slovenského hokeja už je to o niečo skromnejšie – nájdeme tu jednu medailu, a to pamätný bronz z roku 1999. Turnaj z kanadského Winnipegu navždy ostane v srdciach našich hokejových priaznivcov.

    V roku 1999 sa ešte hralo odlišným systémom. Mužstvá boli rozdelené do 2 základných skupín po 5 tímov, pričom víťaz postúpil priamo do semifinále, tímy na 2. a 3.mieste do štvrťfinále a poslední dvaja hrali o záchranu. Pred turnajom by naše úspešné ťaženie predpovedali len tí najväčší optimisti – veď Slováci boli v ,,skupine smrti," s Kanadou, Čechmi, USA a Fínmi. Naši však po troch jedngólových víťazstvách remizovali 0:0 s Kanadou a postúpili tak priamo do semifinále! Tam tesne nestačili na Rusov, všetko ale napravili v zápase o bronz so Švédmi, keď po veľkej dráme zvíťazili 5:4. Trénerom vtedajšieho tímu bol Ján Filc a spolu s ním sme si v ďalších rokoch pripomínali mnoho hokejových mien, ktoré tvorili a niektorí stále aj tvoria kostru národného tímu.

    Patrí sa preto pripomenúť zostavu zo zápasu o 3.miesto proti Švédsku : Lašák – Smrek, Harabín, Čakajík, Podhradský, Priechodský, Nádasdi, Slovák, Mezei – Zálešák, Nagy, Bátovský – Cibák, Sejna, Gáborík – Pištek, Košík, Hujsa – Bartek, Macoszek, Hudec.

    Pekný výsledok zaznamenali naši hráči aj v roku 2009. Bolo to vtedy dva roky po spustení projektu účasti reprezentačnej dvadsiatky v extralige a nebolo snáď lepšieho potvrdenia oprávnenosti tohto projektu, než úspech na MS. V základnej skupine naše mužstvo zvládlo rozhodujúci zápas s Fínskom, keď po infarktovom priebehu zvíťazilo 3:2 po nájazdoch. Prekvapeniam ale nebolo koniec – v štvrťfinále naši mladíci doslova vypálili rybník Američanom a po famóznom výkone vyhrali 5:3. Svet sa vtedy prvý raz dozvedel o brankárovi Janusovi, Tomášovi Tatarovi či Richardovi Pánikovi. V semifinále to mali naši proti Švédom výborne rozohrané, po dvoch tretinách ešte vyhrávali, napokon ale podľahli favorizovanému protivníkovi 3:5. Medaila z toho napriek veľkej snahe napokon nebola, v súboji o tretie miesto boli pri výhre 5:2 úspešnejší Rusi. Mužstvo pod vedením trénera Štefana Mikeša ale na prelome rokov príjemne pobláznilo hokejový národ a viacerí hráči dnes tvoria slovenskú hokejovú prítomnosť a sčasti stále aj budúcnosť.

    Pripomeňme si zostavu z pamätného štvrťfinále s USA : Janus – Ďaloga, Štajnoch, Valach, Šiška, Deyl, Brejčák, Vizváry – Bezák, Kytnár, Tybor – Pánik, Viedenský, Tatar – Uhnák, Kopecký, Hrivík – Molnár, Rusnák, Mertel.
     
    Štadióny MS 2015 do 20 rokov

    Turnaj sa odohrá v kanadských mestách Montreal a Toronto. Kanada si ako kolíska hokeja váži každý jeden hokejový turnaj a preto tu môžeme očakávať skvelú atmosféru, nadšených fanúšikov a skvelý hokej. Zápasy sa odohrajú v dvoch halách – duely skupiny A, v ktorej hrajú aj naši hokejisti, sa budú konať v montrealskom Bell Centre, skupina B sa odohrá v Toronte v Air Canada Centre.

    Montrealské Bell Centre je v súčasnosti najväčším využívaným hokejovým štadiónom na svete! S kapacitou 21 287 divákov sa týmto prvenstvom pýši od roku 1996. Aréna býva na zápasy Canadiens pravidelne vypredaná a svojou atmosférou patrí medzi najlepšie v celej NHL.

    Torontské Air Canada Centre je domovom Toronto Maple Leafs, kde hráva aj slovenský útočník Richard Pánik. Svojou atmosférou sa taktiež radí na čelo celej NHL, miesto na sedenie si tam nájde 18 819 divákov a je otvorené od roku 1999.
     
    Hrací systém a skupiny MS 2015 do 20 rokov

    Systém sa oproti minulosti zjednodušil. Tímy sú znovu rozdelené do dvoch päťčlenných skupín, prvé štyri celky ale postupujú priamo do štvrťfinále a tímy na posledných priečkach hrajú medzi sebou o záchranu. Turnaj sa začína 26.12., finále je na programe 5.1.2015. Rozdelenie do skupín ja nasledovné :

    Skupina A : Fínsko, Kanada, USA ,SLOVENSKO, Nemecko
    Skupina B : Švédsko, Rusko, Česko, Švajčiarsko, Dánsko
     
    SLOVENSKO

    Cieľ mužstva pod vedením trénera Ernesta Bokroša je jasný – vyhnúť sa bojom o záchranu a postúpiť do štvrťfinále. O splnení tejto méty v posledných rokoch rozhoduje zápas s ďalším ,,papierovo ľahším" protivníkom, ktorým sú v tomto prípade Nemci. Práve s nimi ale hráme až v poslednom zápase, čo môže byť z pohľadu psychiky či kondície zradné. To je však niečo, čo naši hokejisti neovplyvnia, o svoje šťastie sa musia pobiť priamo na ľade. V posledných dvoch rokoch zaznamenali Slováci rovnaké umiestnenie – a to 8.miesto. Pred rokom sme mali turnaj sľubne rozbehnutý, na konci z toho ale bola trpká štvrťfinálová prehra 0:6 so Švédmi.

    Náš tím je zložený z dvoch častí – tou prvou sú hráči, ktorí od septembra pôsobili v extraligovom reprezentačnom výbere a druhú súčasť tímu tvoria hráči pôsobiaci v iných domácich či zahraničných tímoch. V rámci prípravy môžeme brať ako smerodajné výsledky z extraligy, kde naši mladíci vyhrali 3 zápasy, vo zvyšných starším súperom podľahli. Najväčšou senzáciou určite bola výhra po nájazdoch na ľade majstrovských Košíc. Úspechom bola výhra na reprezentačnom turnaji v nemeckom Füssene v novembri, kde naši postupne porazili Nórsko, Nemecko i Švajčiarsko a s prehľadom tak vyhrali celý turnaj.

    Slovenskému celku vyšla aj generálka na MS, keď naši už priamo v Kanade porazili v prípravnom zápase Čechov 3:1 po góloch Kabáča, Pauloviča a Cehlárika. Práve Peter Cehlárik, útočník švédskej Luley, by mal byť jedným z ťahúňov nášho tímu. Medzi tých sa určite zaradí aj útočník Sparty Praha Martin Réway, jeden z najväčších talentov nášho hokeja. V defenzíve môžeme hľadať potenciálne opory v obrancovi Košíc Erikovi Černákovi či v brankárovi bratislavského Slovana Denisovi Godlovi. Pri pohľade na program našich sa zdá, že práve zápas s Fínskom môže priniesť po Nemecku druhú najväčšiu nádej na body. Proti zámorským celkom to totiž býva vždy veľmi ťažké, európsky hokej našim sedí viac a preto sa môžeme tešiť na zaujímavý duel.

    Nominácia Slovenska na MS 2015 do 20 rokov :

    Brankári: Denis Godla (Slovan Bratislava), Dávid Okoličány (HK Dukla Michalovce), Daniel Gibl (Barrie Colts, OHL/Kan.)
    Obrancovia: Erik Černák, Branislav Pavúk (obaja HC Košice), Dominik Jendroľ, Mislav Rosandič (obaja HC ’05 Banská Bystrica), Patrik Bačik (Slovan Bratislava), Marco Hochel (Slavia Praha/ČR), Matúš Holenda (Dukla Trenčín), Christián Jaroš (Lulea/Švéd.)
    Útočníci: Patrik Koyš (Dukla Trenčín), Samuel Petráš (Slovan Bratislava), Dominik Rehák (MsHK Žilina), Michal Kabáč, Matúš Sukeľ (obaja MHK 32 Liptovský Mikuláš), Radovan Bondra (SR "18"), Peter Cehlárik (Lulea/Švéd.), Róbert Lantoši (VIK Västeras HK/Švéd.), Martin Réway (Sparta Praha/ČR), Dávid Šoltés (Prince George Cougars, WHL/Kan.), Pavol Skalický (HC Košice), Matej Paulovič (Muskegon Lumberjacks, USHL/USA)

    Tréner : Ernest Bokroš
     
    KANADA

    Javorové listy sú s 15 zlatými medailami najúspešnejším mužstvom histórie tohto turnaja. Čo je však zaujímavé, tak Kanaďania posledný titul získali ešte v roku 2009 a z posledných dvoch šampionátov si nepriniesli ani jednu medailu! Domáce prostredie je zrejme tou najlepšou motiváciou a príležitosťou na odčinenie nepríliš vydarenej série z posledných turnajov.

    Nominácia Kanady na MS 2015 do 20 rokov :

    Brankári : Eric Comrie (Tri-City Americans), Zachary Fucale (Quebec Remparts)
    Obrancovia : Joe Hicketts (Victoria Royals), Dillon Heatherington (Swift Current Broncos), Madison Bowey (Kelowna Rockets), Samuel Morin (Rimouski Oceanic), Shea Theodore (Seattle Thunderbirds), Josh Morrissey (Prince Albert Raiders), Darnell Nurse (Sault Ste. Marie Greyhounds)
    Útočníci : Brayden Point (Moose Jaw Warriors), Anthony Duclair (New York Rangers), Max Domi (London Knights), Connor McDavid (Erie Otters), Jake Virtanen (Calgary Hitmen), Nic Petan (Portland Winterhawks), Nick Paul (North Bay Battalion), Nick Ritchie (Peterborough Petes), Fredrik Gauthier (Rimouski Oceanic), Sam Reinhart (Kootenay Ice), Curtis Lazar (Ottawa Senators), Lawson Crouse (Kingston Frontenacs), Robby Fabbri (Guelph Storm)

    Tréner : Benoit Groulx
    Slovenskí strelci dnes budú zvádzať súboje s kanadským brankárom Zacharym Fucalem

     
    Vážení športoví priaznivci, vitajte pri prvom slovenskom zápase na MS hokejistov do 20 rokov! Bude sa radovať domáci favorit z Kanady, alebo prekvapí malá, ale hokejovo silná krajina? Tak práve odpoveď na túto otázku získame v skóre ráno 27.decembra. Úvodný deň MS v podobe takmer veľkého prekvapenia Dánov, ktorí napokon Rusom vzali aspoň bod, či v znamení statočného výkonu Čechov proti favorizovaným Švédom napovedal, že favoriti si nemôžu byť ničím istí a to práve prináša šance pre naše mužstvo. Verme, že sa partia okolo Cehlárika, Godlu či Réwaya zomkne a pripraví fanúšikom, ktorí sa rozhodli pri hokeji stráviť túto noc, príjemný športový zážitok a aj nejakú tú hokejovú radosť. Od 2:00 sa na vás teší Tomáš Schügerl.
     
    V prvom zápase sa Dánsko postaralo o prvé prekvapenie. Dlho vďaka dvom presilovkovým gólom viedlo nad Rusmi 2:0. Tí napokon dokázali vyrovnať a vyhrať zápas po nájazdoch. Celý priebeh si môžete pozrieť TU.
     
    V dueli číslo dva sa stretli dvaja ostatní šampióni – Fíni a Američania. Po troch tretinách držali remízu 1:1. Ako sa darilo našim najbližším súperom si môžete pozrieť TU.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada U20: Fucale (Comrie) – Theodore, Nurse, Duclair, Domi, Reinhart (A) – Bowey, Morrissey, McDavid (A), Ritchie, Lazar (C) – Hicketts, Heatherington, Petan, Paul, Fabbri – Morin, Point, Virtanen, Gauthier, Crouse

    Slovensko U20: Godla (Okoličány) – Rosandič (A), Černák, Réway (C), Cehlárik, Paulovič – Holenda, Jaroš, Rehák, Lantoši, Šoltés – Hochel, Jendroľ, Koyš (A), Sukeľ, Skalický – Bačik, Pavúk, Petráš, Bondra, Kabáč

    Rozhodca: Patafie (USA), Vinnerborg (Švédsko) – Lhotský (Česko), Wust (Švajčiarsko).
     
    Ešte raz vám prajem príjemný neskorý večer, resp. začínajúcu noc. Pokiaľ ste si predĺžili druhý sviatok vianočný alebo ste sa práve vrátili zo štefanskej zábavy, urobili ste dobre. Budete totiž môcť sledovať prvé vystúpenie našich hokejových talentov na MS 2015 do 20 rokov v Kanade. Našim súperom bude práve domáca Kanada, ktorá si po 4 rokoch bez titulu brúsi zuby na tie najvyššie méty. Čaká nás vypredané montrealské Bell Centre, úžasná atmosféra a veríme, že aj zdatný výkon našich reprezentantov. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Pred zápasom si ešte prezrite jednotlivé zostavy, v ktorých nenastali výraznejšie prekvapenia. Na našom brankárskom poste nastúpi Denis Godla, kmeňový hráč bratislavského Slovana. Kapitánom Slovenska bude Martin Réway, ktorý sa v máji tohto roka zúčastnil na seniorskom MS v Bielorusku.
    Rozkorčuľovanie pred ťažkým zápasom, ktorý našich chlapcov čaká

     
    Už o niekoľko chvíľ na ľad vyjdú oba tímy, atmosféra v Bell Centre je výborná a vybičovaná na maximum. Verme, že sa naši chlapci kulisy v najväčšej používanej hale sveta nezľaknú, a že naopak naplno preukážu svoje hokejové schopnosti.
     
    Zápas sa nám tradične zámorsky začne s niekoľkominútovým oneskorením, začiatku totiž predchádzajú obvyklé oficiality a ceremónie. Nepôjde však o veľké zdržanie, začať by sa malo v najbližších okamihoch.
     
    Domáci Kanaďania nastupujú vo svojich tradičných červeno-čiernych dresoch, naši reprezentanti taktiež v typickej bielo-modro-červenej kombinácii. Naši hráči nastupujú v rovnakých dresoch, aké v tomto roku využívala seniorská reprezentácia.
     
    Spevácke kvarteto nám ešte pred zápasom zaspieva kanadskú štátnu hymnu. Tento zápas je pre domácich oficiálnym otvorením turnaja, na ktorý sa celá krajina veľmi tešila.
     
    Nasleduje ešte predstavovanie jednotlivých aktérov stretnutia, o niekoľko desiatok sekúnd sa začne úvodný duel Slovenska na MS 2015 do 20 rokov!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Bezprostredne po úvodnom buly vyrazila dopredu naša prvá formácia na čele s Réwayom, pri kombinácii v útočnom pásme sa tam schyľovalo ku strele, brankár Kanady napokon zasahovať nemusel.
     
    00:58
    Na druhej strane okamžite útok Kanady, keď sa dopredu vydala druhá formácia a o zakončenie sa tam snažil McDavid, naši obrancovia túto snahu v poslednej chvíli zastavili.
     
    01:44
    Mohli sme sa dostať do vedenia! Róbert Lantoši si prebral dlhú prihrávku na útočnej modrej, aj s trochu šťastia si hodil puk dopredu a vo veľkej rýchlosti postupoval sám na brankára, na puk tam už nedosiahol a tak Fucale zasiahol pravým betónom!
     
    02:21
    Pozor aj na opačnej strane, Kanaďania nám nič nedarujú zadarmo. Pri bližšej žrdi teraz zakončoval McDavid, Godla si tam priestor postrážil.
     
    03:17
    Veľká možnosť aj pre Kanadu! Obranca Pavúk sa pošmykol pri rozohrávke, čo využil McDavid, ktorý sa následne rútil sám na Godlu! McDavid sa pokúsil o zakončenie ponad pravý betón nášho brankára, Godla v poslednej chvíli famózne zasiahol a podržal náš tím!
    Šanca Connora McDavida

     
    03:58
    Ďalšia možnosť Kanady po prečíslení dvoch proti jednému, po prihrávke na vzdialenejšiu žrď zakončoval kapitán Lazar, puk si však hodil na dlhú hokejku a tak vo výbornej pozícii bránu netrafil.
     
    04:52
    Kanada dala gól!

    Úvodný tlak Javorových listov rezultuje v úvodný gól, stalo sa to, čo sme si nepriali! Bola to však krásna akcia, ktorá postupovala pekne od ľavého mantinelu na stred k Duclairovi, ktorý posunul napravo ROBBYMU FABBRIMU a ten skóroval do odkrytej brány!
    Asistencie : Anthony Duclair, Sam Reinhart
    FABBRI - 1:0
     
    05:48
    Kanaďania splnili svoj úvodný cieľ, keď vstrelili rýchly gól. Naše mužstvo teraz v držaní puku, snaží sa skonsolidovať po divokom úvode poznačenom inkasovaným gólom.
     
    06:39
    Tak toto je priam neuveriteľné, Slováci v dvoch prípadoch po sebe nevyužili možnosť skórovať do odkrytej brány Kanady! Pavúk výborne nahodil puk od modrej, Fucale vyrazil len pred seba, kde dorážku Skalického do odkrytej brány zastavil obranca. Následne sa puk odrazil k Sukeľovi, ktorý spred brány taktiež strieľal do odkrytej brány, do jeho pokusu sa hodili dvaja obrancovia a tí s vypätím všetkých síl jeho zakončenie vyrazili spred bránkovej čiary!
     
    07:54
    Naši reprezentanti pokračujú v dobrej fáze hry, po vyhranom buly v útočnej tretine strieľal od modrej Rosandič, Fucale vyrazil ramenom.
     
    08:17
    Kanada dala gól!

    Tak bohužiaľ, platí pravidlo nedáš-dostaneš a Kanada už vedie o dva góly! Rosandič chyboval pri rozohrávke, keď ho za bránou odzbrojil Duclair. Ten postupne rozohral akciu až cez modrú čiaru, odkiaľ sa puk dostal k pravému mantinelu. Tam sa ho ujal Max Domi a krásnou krížnou nahrávkou našiel práve ANTHONYHO DUCLAIRA, ktorý si blafákom doslova vychutnal Godlu!
    Asistencia : Max Domi
    DUCLAIR - 2:0
     
    09:09
    Kanada dala gól!

    Tak začína sa to vyvíjať veľmi zle, v necelej polovici prvej tretiny prehrávame rozdielom triedy! Kanaďania si teraz urobili v našej obrane doslova diaľnicu a inak než gólom to ani skončiť nemohlo. Petan bol voľný na pravom kruhu, krásnou krížnou nahrávkou pomedzi nohy obrancu našiel ROBBYHO FABBRIHO a ten sa vo výbornej pozícii nemýlil!
    Asistencia : Nic Petan, Madison Bowey
    FABBRI - 3:0
     
    09:36
    Chvíľu sa nehralo, rozhodcovia riešili problém s časomierou, ktorú nakoniec vrátili o 5 sekúnd späť.
     
    10:24
    Kanaďania napádajú s dvomi hráčmi v našom obrannom pásme, kde sa snažila rozohrávať naša prvá formácia. Spoluhráčom prišiel dozadu pomôcť aj Réway, situáciu to však nezlepšilo a tak musel po snahe Kanaďanov zasiahnuť Godla.
     
    11:09
    Ďalšie prečíslenie Kanady dvoch proti jednému, na tieto momenty si musíme dávať pozor. Virtanen ťahal puk po ľavej strane a miesto prihrávky volil strelu do vrchných poschodí brány, Godla výborne zasiahol ramenom.
     
    12:39
    Stále sa hrá v znamení kanadskej prevahy, naši sa len veľmi ťažko dostávajú z vlastného obranného pásma. V týchto chvíľach však našťastie neevidujeme žiadne strelecké pokusy na slovenskú bránu.
     
    13:27
    Neustávajúca aktivita Kanady bude umocnená presilovou hrou. Za narazenie na mantinel zozadu si totiž na trestnú lavicu sadá Patrik Koyš, k dvojminútovému trestu si pripíše aj 10-minútový osobný trest.
     
    14:05
    Godla teraz podržal naše mužstvo, keď sa doslova roztiahol na bránkovej čiare a ľavým betónom zasiahol proti ďalšej možnosti Javorových listov!
     
    15:11
    Bránime sa dobre, Kanaďania sa okrem spomínanej príležitosti do presilovkového tlaku nedostali a všetko napokon vyriešil odstrelením puku Skalický.
     
    15:42
    Point prenikol cez pravú stranu a tesne spoza kruhu vyslal navonok nenápadnú strelu po ľade, ktorú však Godla zbadal v poslednej chvíli a v rovnakom momente aj sklepol betóny, puk napokon na jeho šťastie ostal medzi nimi.
     
    16:35
    Presilovka síce už skončila, naďalej sa však bránime vo vlastnej obrannej tretine. Réway výborne zablokoval dve strely Kanady, nasleduje buly v slovenskom obrannom pásme.
     
    16:54
    Domáci ostali v útočnom pásme a po vyhranom buly to od modrej skúsil obranca Heatherington, Godla na jeho pokus videl a tak puk kryl vo svojom výstroji.
     
    17:15
    Kanaďania hrajú v absolútnej prevahe, jednoznačne dominujú dianiu na ľade. Teraz bola ich akcia našťastie zastavená postavením mimo hru, na chvíľu si tak v obrane oddýchneme.
     
    18:13
    Fabbri si už pomaličky brúsil zuby na hetrik, keď sa snažil presadiť v našom obrannom pásme, Pavúk s Bačikom situáciu napokon zvládli a vyhodili puk aspoň do stredného pásma.
     
    19:00
    Začala sa posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:15
    Kanaďania mohli ešte v závere tretiny zvýšiť svoj náskok, keď postupovali dopredu traja proti dvom osamoteným obrancom, Domi túto situáciu riešil strelou spomedzi kruhov, mieril ale tesne nad ľavý horný roh!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončil sa nám prvá tretina, ktorá priam presne kopírovala dnešný nechcený scenár. Naši nedokázali zachytiť toľko dôležitý úvod zápasu a už v 5.minúte prehrávali po góle Fabbriho. Škoda, že potom Slováci nevyužili svoju obrovskú príležitosť, aby potom v krátkom slede inkasovali dva góly a dostali sa tak do nepríjemnej pozície. Pozitívne je, že aspoň v závere tretiny sme kanadské útoky ako-tak dokázali zastaviť a tak je náskok Javorových listov ,,len" trojgólový. Verme, že skúsený tréner Bokroš svojich zverencov cez prestávku povzbudí a neuvidíme tak žiadny debakel, ale naopak dôstojné dohranie zápasu. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás teším cca od 3:02.
     
    Štatistiky po 1.tretine:

    Strely na bránu : 14:3
    Úspešnosť brankárov : 100% – 78,57%
    Vylúčenia : 0:1
    Presilovky : 0:0
     
    Sme späť v montrealskom Bell Centre, kde sa o malú chvíľu začne druhá tretina úvodného slovenského súboja na MS 2015 do 20 rokov. Verme, že naši hráči sa počas prestávky skonsolidovali a nedopustia v druhej tretine ďalšie góly v našej sieti.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:32
    Po nastrelení puku z našej obrannej tretiny sa v útočnom pásme snažil presadiť Réway, svojou rýchlosťou prekonal obrancu, na puk už však pred pozorným brankárom Fucaleom nedosiahol.
     
    20:55
    Na druhej strane sa v našom pásme usadili Kanaďania, sami sa ale odtiaľ vyhnali nepresnou nahrávkou.
     
    21:16
    Pozor ale na aktívneho McDavida, ten si prebral puk na ľavom kruhu a postupne s ním obkrúžil celé pásmo, pričom sa aj pokúsil o strelu, nebezpečný pokus zablokoval náš obranca.
     
    21:54
    Obranca Bowey si urobil útočný výlet, s pukom prekorčuľoval na ľavú stranu útočnej tretiny a okamžite prihrával pred bránu, kde číhal Paul, ešte pred ním ale zasiahol obranca Hochel a takmer prekvapil brankára Godlu, ten napokon reflexívne zasiahol.
     
    22:41
    Krásna kombinácia Kanady! Fabbri znovu vyslal nádhernú krížnu nahrávku, keď pri pravej žrdi našiel nepokrytého Petana, ten aj veľmi dobre zakončoval na bližšiu žrď, Godla sa skvele presunul a v poslednej chvíli nás zachránil pred štvrtým gólom!
     
    23:49
    Aj v druhej tretine Slováci predovšetkým vyhadzujú puky z vlastnej tretiny, už sme videli niekoľko zakázaných uvoľnení. Prevaha domácich je jednoznačná.
     
    24:21
    Reinhart ťahal neohrozene stredom útočnú akciu Kanady, aj sa to snažil pekne rozhodiť do strany, jeho spoluhráči však boli príliš rýchli a tak rozhodca odpískal postavenie mimo hru.
     
    24:59
    Rosandič podnikol pekný útočný výlet dopredu, keď sa s pukom dostal až na pravý kruh a vydarenou prihrávkou hľadal dvojicu spoluhráčov pred bránou, v poslednej chvíli zasiahol kanadský obranca.
     
    25:28
    Hra sa ale okamžite presunula na opačnú stranu, kde sa sám pred bránou ocitol Point, mohol sa Godlu opýtať, kam to chce, napokon to skúsil medzi jeho betóny a neurobil dobre, náš brankár totiž jeho strelu práve betónmi vyrazil.
     
    26:34
    Crouse doslova ako nôž maslom prešiel od pravého mantinelu až pred bránu, kde sa jednoducho šikovne natlačil, priestor pri vzdialenejšej žrdi tesne netrafil!
     
    26:56
    Kanada dala gól!

    Kanadská štvrtá formácia zakončuje vydarené striedanie gólom! Virtanen perfektne obkrúžil bránu a pri vzdialenejšej žrdi puk poslal presne do nebezpečného priestoru pri Godlovi. V skrumáži sa tam pred bránou k puku dostal NICK PAUL a bez problémov ho umiestnil za čiaru!
    Asistencia : Lawson Crouse, Jake Virtanen
    PAUL - 4:0
     
    27:36
    Na druhej strane evidujeme prvú slovenskú strelu v druhej tretine, keď Rosandič strieľal od modrej čiary, Fucale na jeho pokus dobre videl a puk schoval do svojej lapačky.
     
    27:41
    Kanaďania sú pred bránou agresívni a nebezpeční, Godla teraz musel zasahovať po dlhom nahodení, ktoré si chcel dokorčuľovať kapitán Lazar. Na ľade sa dlhšie neobjavil náš kapitán Réway – inkasoval nepríjemný zásah pukom a odvtedy je zrejme v opatere lekárov.
     
    28:23
    Sukeľ predviedol dobrý ťah na bránu, keď si sám dokorčuľoval nahodenie na zadný mantinel a pred bránou hľadal Koyša, ten bol pripravený vo výbornej streleckej pozícii, puk mu uchmatol obranca.
     
    28:30
    Zahráme si prvú presilovú hru v zápase. Za nedovolené bránenie inkasuje menší trest Dillon Heatherington.
     
    28:48
    Na ľade už aj Martin Réway, tak to je mimoriadne pozitívna správa. Medzitým sa snažíme usadiť v pásme, zatiaľ sa to proti konsolidovanej obrane príliš nedarí.
     
    29:30
    Je za nami prvá minúta presilovky, naša prvá formácia sa nedokázala usadiť v útočnom pásme. Útok je dnes veľkou slabinou Slovákov, sme tam prakticky neškodní.
     
    30:24
    Až v závere presilovky sme sa na moment usadili v útočnom pásme, potenciál streleckého ohrozenia ale zmarili nepresné nahrávky.
     
    30:30
    Kanaďania pomerne pohodlne prečkali oslabenie, už hrajú v plnom počte.
     
    31:35
    Kanada dala gól!

    Začína to s nami vyzerať naozaj zle, Kanaďania si zápas evidentne užívajú a pridávajú ďalší presný zásah! Petan zaviezol puk do pásma, na ľavom kruhu si puk len tak jemne hodil dopredu a možno aj trochu so šťastím načechral do streleckej pozície BRAYDENOVI POINTOVI, ktorý sa príklepom z prvej trafil presne do vinkla!
    Asistencia : Nic Petan, Robby Fabbri
    POINT - 5:0
     
    31:35
    V našom tíme prichádza k striedaniu brankárov, miesto Denisa Godlu prichádza Dávid Okoličány!
     
    32:25
    Na ľade slovenská prvá formácia, do ktorej vkladáme veľké nádeje, zatiaľ sa ale nedokáže presadiť ani tá. Striedanie zakončil strelou od modrej obranca Jaroš, Fucale na puk dobre videl a zasiahol lapačkou.
     
    33:07
    Slováci vyhrali buly v útočnej tretine, na čo si z rohu vykorčuľoval Šoltés a skúsil to peknou strelou zápästím, jeho dobre mierenú strelu na vzdialenejšiu žrď zablokoval obranca.
     
    34:18
    Snáď prvý raz sme domácich na niekoľko desiatok sekúnd zavreli v ich obrannom pásme, aktívny tam bol najmä Koyš, k ohrozeniu brány ale táto snaha neviedla.
     
    34:54
    Prvý výborný zákrok Okoličányho, ten zasiahol vyrážačkou proti strele Virtanena, ktorý spomedzi kruhov veľmi dobre mieril do pravého horného rohu!
     
    35:37
    Cehlárik sa vrátil dozadu, aby pomohol obrane a vybojoval tam puk. Následne s ním prešiel cez celé klzisko a odvážne nahodil puk sám pre seba do pásma, vysoký oblúčik kryl brankár Fucale.
     
    35:57
    Pekná akcia našej druhej formácie, ktorá podnikla prečíslenie troch proti dvom, strelu Šoltésa na bližšiu žrď aj so šťastím vyrazil Fucale.
     
    36:14
    Kanada dala gól!

    Tak čo k tomu dodať, začína to tu vyzerať na naozaj nepríjemný debakel! MAX DOMI si pred modrou čiarou prebral dlhú prihrávku, vkorčuľoval do pásma a spoza obrancu švihom vystrelil do ľavého horného rohu, Okoličány mávol lapačkou naprázdno!
    Asistencia : Sam Reinhart
    DOMI - 6:0
     
    36:30
    Chudobnému aj z hrnca vykypí. Po vyhodení Jendroľa nabral puk vyhodený z obrannej tretiny priam neuveriteľnú trajektóriu a skončil mimo hracej plochy. Presilovka pre Kanadu.
     
    37:03
    Kanada sa už radovala z gólu, puk aj skončil v sieti, Reinhart však predtým nedovolene zasiahol Okoličányho a tak gól nie je uznaný!
     
    37:03
    Za nedovolené bránenie si na trestnú lavicu sadá Reinhart, hráme 4 na 4.
     
    37:21
    Kanada dala gól!

    Nechcem byť zlým prorokom, ale blížime sa k naozaj vysokým číslam v aktuálnom skóre...NIC PETAN využil viac priestoru pri hre 4 na 4, keď nikým neatakovaný vykorčuľoval z rohu klziska, znovu sa nikým neatakovaný dostal pred bránu a s prehľadom zavesil pod brvno!
    Asistencie : Robby Fabbri, Joe Hicketts
    PETAN - 7:0
     
    38:33
    Jendroľ späť na ľade, začína sa krátka presilovka slovenského celku. Pri puku však stále kanadský celok, presilovku to vôbec nepripomína.
     
    39:03
    Kanada v plnom počte, čaká nás posledná minúta druhého dejstva.
     
    39:33
    Už-už to vyzeralo na ďalší gól v našej bráne, keď Virtanen strieľal z uhla a Okoličány evidentne nevedel, kde sa puk po jeho zásahu nachádza, ten však našťastie zamieril mimo našej brány.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Čo dodať, skončila sa nám druhá tretina úvodného duelu Slovenska na MS 2015 do 20 rokov, pričom naše prianie o zmobilizovaní nášho tímu a dôstojnom dohraní zápasu sa nenaplnilo. Pokračoval totiž kanadský gólostroj, a ak to takýmto tempom pôjde ďalej, skóre nebude jednociferné...Javorové listy sú na ľade jednoznačne lepšie, naše mužstvo naopak hrá vo veľkom útlme a výsledok odzrkadľuje dianie na ľade. Uvidíme, aký dojem zanechajú Slováci v tretej tretine, kde ešte sčasti môžu napraviť nevydarený zápas. Pri začiatku poslednej časti sa na vás teším cca od 3:55.
     
    Štatistiky po 2.tretine:

    Strely na bránu : 27:8
    Úspešnosť brankárov : 100% – 74,07%
    Vylúčenia : 2:2
    Presilovky : 0:0
     
    Vitajte späť v Bell Centre, kde sa o malú chvíľu začne posledná tretina úvodného duelu našich hokejistov na MS 2015 do 20 rokov. Verme, že v poslednej tretine nenarastie skóre na hrozivé dvojciferné číslo, a že prípadne zaznamenáme čestný úspech. Naši hokejisti si už zrejme hlavne prajú, aby bolo po tomto nevydarenom zápase.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:31
    Pri rozhodnutom skóre dostáva veľa priestoru kanadská štvrtá formácia, za ktorú teraz po pravej strane zaútočil Virtanen, pri spracovaní si pomohol vysokou hokejkou a tak bola akcia domácich zastavená.
     
    41:19
    Na opačnej strane potenciálne ohrozenie kanadskej brány, keď sa po peknej akcii snažili poskakujúci puk spred bránkoviska umiestniť Skalický i Sukeľ, ani jeden z nich ale puk nezasiahol.
     
    42:04
    Znovu však Kanada, kapitán Lazar zakončoval z výbornej pozície spomedzi kruhov, Okoličány bol navyše rozhodený na ľade, Lazar odkrytú bránu len tesne prestrelil!
     
    43:28
    Obraz hry sa ani v tretej tretine vôbec nezmenil, sledujeme výraznú prevahu Kanady a urputnú defenzívu nášho mužstva. Hra sa momentálne odohráva v našom obrannom pásme.
     
    43:48
    Réway usilovne atakoval rozohrávku Kanady, až napokon vybojoval puk pre Cehlárika, ktorý sa pokúsil o strelu z pravého kruhu, puk však zastavil obetavý obranca.
     
    44:31
    Slovensko si zahrá presilovú hru, keď je za podrazenie Lantošiho vylúčený obranca Madison Bowey.
     
    44:55
    Obrovská šanca na čestný gól nášho tímu! Réway v presilovke naviazal na seba dvoch hráčov na pravej strane pásma, aby krásnou prihrávkou na opačnej strane našiel Cehlárika, ktorý dobre mieril do protipohybu brankára, Fucale ale famózne vytesnil gólovú strelu z vinkla svojou hokejkou!
     
    45:48
    Tak konečne dobrá presilovka Slovákov, Černák nastreľoval od modrej a Fucale nemal puk pod kontrolou, usilovne tam dorážal najmä Cehlárik, a veru aj puk spod tela kanadského brankára vybojoval, škoda, že na vzdialenejšej žrdi nebol nikto zo Slovákov, práve tam totiž bol voľný puk.
     
    46:31
    Kanaďania prežili oslabenie, Bowey na ľade a hrajú tak s piatimi hráčmi.
     
    46:44
    Bezprostredne po skončení presilovky chyboval vo vlastnom obrannom pásme Jaroš, čo využil napádajúci Domi a rútil sa sám na Okoličányho, skúšal to kľučkou s následnou strelou, Okoličány výborne zasiahol!
     
    47:16
    Javorové listy predsa len v poslednej tretine trochu ubrali plyn, aspoň sa tak zdá. Hra sa opticky trochu vyrovnáva, uvidíme, či sa našim hráčom podarí zaznamenať čestný úspech.
     
    47:40
    Petráš prenikol do útočnej tretiny a strelou zápästím skúsil svoje šťastie od modrej čiary, Fucale znovu nemal zakrytý výhľad a spoľahlivo zasiahol.
     
    48:53
    Sledujeme trochu hluchú fázu hry, Kanaďania v útoku úspešní neboli a naša kreativita sa skončila v strednom pásme. Pozitívne je, že takmer v polovici poslednej tretiny sme neinkasovali žiaden gól
     
    49:56
    Kanaďania zavreli našich v ich obrannej tretine, v najnebezepčnejšej akcii tam bol pred bránou Domi, obrancovia ho však v poslednej chvíli odtlačili. Okoličány tak zasahovať nemusel, na konci sme puk vyhodili do stredného pásma.
     
    50:58
    Na ľade nič nové, domáci sa snažia o prieniky do svojej útočnej tretiny, slovenský tím sa bráni. Náznak našej zvýšenej aktivity z úvodu tretiny je znovu utlmený.
     
    51:44
    A tak predsa, v útoku sme pohrozili. Černák na modrej čiare priťukol puk Rosandičovi, ktorý si ešte puk potiahol dopredu a švihom vystrelil, Fucale kryl vo svojej výstroji.
     
    52:13
    Na opačnej strane ale Rosandič chyboval a nabil tak do príležitosti Ritchiemu, jeho strela z otočky tesne minula pravú žrď.
     
    52:44
    McDavid si prebral puk pred bránou a ocitol sa sám pred Okoličánym, predviedol sťahovačkou do forehandu a zakončoval k žrdi, Okoličány tam vložil pravý betón a vykopol puk z bránkovej čiary!
     
    53:43
    Javorové listy sa znovu rozbiehajú, výsledkom náporu je presilovka. Za podrazenie inkasuje menší trest Róbert Lantoši.
     
    54:12
    Fabbri bol blízko hetriku, keď si pred bránou chcel spracovať vysoký puk a snažil sa zakončiť bejzbalovým spôsobom, napokon puk v náročnej pozícii netrafil.
     
    54:52
    Do konca presilovky ešte ostáva minútka, Kanaďania momentálne kombinujú vo vlastnom obrannom pásme.
     
    55:17
    Na konci kanadskej kombinácie v našom obrannom pásme bol Bowey, ktorý si prebral krížnu prihrávku a už sa chystal na strelu, puk mu preskočil hokejku.
     
    55:43
    Lantoši je späť na ľade, Slovensko hrá v plnom počte.
     
    56:19
    Domáci ale stále ostávajú v útočnom pásme, od modrej nastreľoval puk pred bránu Heatherington, po teči Petana zasiahol Okoličány.
     
    56:41
    Kanada dala gól!

    Tak ani v poslednej tretine neudržíme čisté konto! Brayden Point pohodlne vnikol do útočnej tretiny, svoju strelu švihom z pravého kruhu namieril tesne mimo brány. Puk sa však odrazil od mantinelu do takmer nemožného uhla k JAKEOVI VIRTANENOVI, ktorý puk umiestnil presne od žrde do siete!
    Asistencia : Brayden Point
    VIRTANEN - 8:0
     
    57:48
    Domáci sa stále tlačia do útoku, akoby ešte nemali s gólmi dosť. Naši hráči sa bránia zo všetkých síl, už sa zrejme chcú vidieť v šatni po konci tohto zápasu.
     
    58:46
    Ritchie sa pokúsil o peknú otočku v útočnej tretine, keď zadovkou hľadal svojho spoluhráča, dobre tam ale zasiahol obranca Černák.
     
    59:33
    McDavid v jednej z posledných príležitostí, po úniku zakončoval strelou na bližšiu žrď, bránu tam len veľmi tesne minul.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    Dnešný zápas sa stal kanadskou exibíciou

     
    Je koniec, slovenskí hokejisti do 20 rokov nezvládli svoj úvodný zápas na MS 2015 a domácej Kanade podľahli vysoko 0:8. Naši hráči dnes Kanade nestačili ani v jednej z herných činností, vysoké víťazstvo domácich je absolútne zaslúžené. Naopak, náš výkon je veľkým sklamaním. Prehrať sa samozrejme dá, Kanada je kvalitatívne niekde inde než my, dnes však chýbala bojovnosť a odhodlanie aspoň zmierniť negatívny vývoj zápasu. Verme, že sa z tejto krutej facky naši hráči poučia už v zápase s Fínskom, pred ktorým však nebudú mať veľa času na oddych, veď sa začína už dnes večer.
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely na bránu : 34:12
    Úspešnosť brankárov : 100% – 76,47%
    Vylúčenia : 3:3
    Presilovky : 0:0
     
    S konštatovaním, že Slovensko v úvodnom zápase na MS 2015 podľahlo Kanade vysoko 0:8, sa s vami lúčim a prajem dobrú noc, prípadne už niektorým aj dobré ráno!

    Góly a asistencie: 5. Fabbri (Duclair, Reinhart), 9. Duclair (Domi), 10. Fabbri (Petan, Bowey), 27. Paul (Crouse, Virtanen), 32. Point (Petan, Fabbri), 37. Domi (Reinhart), 38. Petan (Fabbri, Hicketts), 57. Virtanen (Point)


    Kanada U20: Fucale (Comrie) – Theodore, Nurse, Duclair, Domi, Reinhart (A) – Bowey, Morrissey, McDavid (A), Ritchie, Lazar (C) – Hicketts, Heatherington, Petan, Paul, Fabbri – Morin, Point, Virtanen, Gauthier, Crouse
    Slovensko U20: Godla (32.Okoličány) – Rosandič (A), Černák, Réway (C), Cehlárik, Paulovič – Holenda, Jaroš, Rehák, Lantoši, Šoltés – Hochel, Jendroľ, Koyš (A), Sukeľ, Skalický – Bačik, Pavúk, Petráš, Bondra, Kabáč

    Rozhodca: Patafie (USA), Vinnerborg (Švédsko) – Lhotský (Česko), Wust (Švajčiarsko)