Švédsko U20 – Česko U20 5:2 (kon.) | Kanada U20 – Slovensko U20 8:0 (kon.) | Dánsko U20 – Švédsko U20 1:5 (kon.)
Slovensko U20 – Fínsko U20 2:1 (kon.) | Česko U20 – Švajčiarsko U20 2:5 (kon.)
koniec
Kanada U20
8:0 (3:0, 4:0, 1:0)
Slovensko U20
Sobota 27.12.2014, 02:10 • Bell Centre, Montreal • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Partner:
     
    S konštatovaním, že Slovensko v úvodnom zápase na MS 2015 podľahlo Kanade vysoko 0:8, sa s vami lúčim a prajem dobrú noc, prípadne už niektorým aj dobré ráno!
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely na bránu : 34:12
    Úspešnosť brankárov : 100% – 76,47%
    Vylúčenia : 3:3
    Presilovky : 0:0
     
    Je koniec, slovenskí hokejisti do 20 rokov nezvládli svoj úvodný zápas na MS 2015 a domácej Kanade podľahli vysoko 0:8. Naši hráči dnes Kanade nestačili ani v jednej z herných činností, vysoké víťazstvo domácich je absolútne zaslúžené. Naopak, náš výkon je veľkým sklamaním. Prehrať sa samozrejme dá, Kanada je kvalitatívne niekde inde než my, dnes však chýbala bojovnosť a odhodlanie aspoň zmierniť negatívny vývoj zápasu. Verme, že sa z tejto krutej facky naši hráči poučia už v zápase s Fínskom, pred ktorým však nebudú mať veľa času na oddych, veď sa začína už dnes večer.
    Dnešný zápas sa stal kanadskou exibíciou

     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    McDavid v jednej z posledných príležitostí, po úniku zakončoval strelou na bližšiu žrď, bránu tam len veľmi tesne minul.
     
    58:46
    Ritchie sa pokúsil o peknú otočku v útočnej tretine, keď zadovkou hľadal svojho spoluhráča, dobre tam ale zasiahol obranca Černák.
     
    57:48
    Domáci sa stále tlačia do útoku, akoby ešte nemali s gólmi dosť. Naši hráči sa bránia zo všetkých síl, už sa zrejme chcú vidieť v šatni po konci tohto zápasu.
    VIRTANEN - 8:0
     
    56:41
    Kanada dala gól!

    Tak ani v poslednej tretine neudržíme čisté konto! Brayden Point pohodlne vnikol do útočnej tretiny, svoju strelu švihom z pravého kruhu namieril tesne mimo brány. Puk sa však odrazil od mantinelu do takmer nemožného uhla k JAKEOVI VIRTANENOVI, ktorý puk umiestnil presne od žrde do siete!
    Asistencia : Brayden Point
     
    56:19
    Domáci ale stále ostávajú v útočnom pásme, od modrej nastreľoval puk pred bránu Heatherington, po teči Petana zasiahol Okoličány.
     
    55:43
    Lantoši je späť na ľade, Slovensko hrá v plnom počte.
     
    55:17
    Na konci kanadskej kombinácie v našom obrannom pásme bol Bowey, ktorý si prebral krížnu prihrávku a už sa chystal na strelu, puk mu preskočil hokejku.
     
    54:52
    Do konca presilovky ešte ostáva minútka, Kanaďania momentálne kombinujú vo vlastnom obrannom pásme.
     
    54:12
    Fabbri bol blízko hetriku, keď si pred bránou chcel spracovať vysoký puk a snažil sa zakončiť bejzbalovým spôsobom, napokon puk v náročnej pozícii netrafil.
     
    53:43
    Javorové listy sa znovu rozbiehajú, výsledkom náporu je presilovka. Za podrazenie inkasuje menší trest Róbert Lantoši.
     
    52:44
    McDavid si prebral puk pred bránou a ocitol sa sám pred Okoličánym, predviedol sťahovačkou do forehandu a zakončoval k žrdi, Okoličány tam vložil pravý betón a vykopol puk z bránkovej čiary!
     
    52:13
    Na opačnej strane ale Rosandič chyboval a nabil tak do príležitosti Ritchiemu, jeho strela z otočky tesne minula pravú žrď.

    Góly a asistencie: 5. Fabbri (Duclair, Reinhart), 9. Duclair (Domi), 10. Fabbri (Petan, Bowey), 27. Paul (Crouse, Virtanen), 32. Point (Petan, Fabbri), 37. Domi (Reinhart), 38. Petan (Fabbri, Hicketts), 57. Virtanen (Point)


    Kanada U20: Fucale (Comrie) – Theodore, Nurse, Duclair, Domi, Reinhart (A) – Bowey, Morrissey, McDavid (A), Ritchie, Lazar (C) – Hicketts, Heatherington, Petan, Paul, Fabbri – Morin, Point, Virtanen, Gauthier, Crouse
    Slovensko U20: Godla (32.Okoličány) – Rosandič (A), Černák, Réway (C), Cehlárik, Paulovič – Holenda, Jaroš, Rehák, Lantoši, Šoltés – Hochel, Jendroľ, Koyš (A), Sukeľ, Skalický – Bačik, Pavúk, Petráš, Bondra, Kabáč

    Rozhodca: Patafie (USA), Vinnerborg (Švédsko) – Lhotský (Česko), Wust (Švajčiarsko)