Dánsko U20 – Rusko U20 2:3 (0:2 po s.n.) | Fínsko U20 – USA U20 1:2 (1:2 po s.n.) | Švédsko U20 – Česko U20 5:2 (kon.)
po s.n. (0:2)
Dánsko U20
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Rusko U20
Piatok 26.12.2014, 19:00 • Air Canada Centre, Toronto • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Partner:
    Sergej TOLČINSKIJ - 2:3
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Rusko U20.
    Autorom víťazného gólu je SERGEJ TOLČINSKIJ.
     
    64:20
    Tak toto bol neskutočný zákrok brankára Sorensena, ktorý v hodine dvanástej zachránil Dánsko od inkasovania rozhodujúceho gólu! Šarov sa s pukom zbavil všetkého čo mu stálo v ceste, oklamal aj Sorensena a obtočil sa s pukom okolo bránky, puk už posielal do odkrytej časti bránky, ale tam neskutočne vytasil svoj betón brankár Dánska a na čiare vyrazil puk do bezpečia! Tento zákrok je tak horúcim kandidátom na najkrajší zákrok celých MS!
     
    64:01
    Prebieha posledná minúta predĺženia! Dočkáme sa samostatných nájazdov ?
     
    59:20
    Rusko sa dostalo do prečíslenia 4 na 2, ale ani z tohto gól nepadol! Celé to pokazila nepresná prihrávka a puk skončil len v rohu klziska.
     
    59:01
    Prebieha posledná minúta tretej tretiny! Rusko sa drží v útočnom pásme a posiela jednu strelu za druhou na bránku Dánska!
     
    48:50
    Tretia presilovka Dánska v zápase, predchádzajúce dve dokázali využiť! Vjačeslav Lešenko dostáva dve minúty za hákovanie.
    Maxim MAMIN - 2:2
     
    47:07
    Rusko dalo gól!

    Presilovku síce Rusko nevyužilo, ale z gólu sa už teraz raduje! Dánsko už nedokázalo zniesť veľký tlak Ruska, keď sa Rusi prebojovali do útočného pásma, puk na hokejku dostal Vladimir Brjukvin, ktorý sa zbavil hneď niekoľko Dánov ťahanou strelou poslal puk do bránky, ktorý sa šťastne odrazil od korčule MAXIMA MAMINA do bránky Ruska, Rusko vyrovnáva na 2:2!
    Asistencie: Vladimir Brjukvin a Alexandr Šarov.
     
    45:00
    Rusko je však už späť v útočnom pásme a vyvíja veľký presilovkový tlak! Sorensen teraz perfektným zákrokom podržal Dánov pri strele Lešenka, ktorý neverí ak osa rýchlo stihol brankár Dánska premiestniť a zabrániť gólu!
     
    44:26
    Tlak Ruska môže teraz ešte viac narásť! Nikolaj Ehlers je potrestaný dvoma minútami za hákovanie.
     
    Oba tímy sú už spolu s rozhodcami späť na ľadovej ploche, posledná tretie tretina sa nám tak čoskoro začne!
    Nikolaj GOLDOBIN - 2:1
     
    39:13
    Rusko dalo gól!

    Doslova gól do šatne sa teraz podarilo dať Rusku, ktoré tak znižuje na 2:1! Tento gól však musíme zaradiť do kategórie veľmi šťastných, pretože puk na pravú stranu dostal na hokejku NIKOLAJ GOLDOBIN, ktorý namieril puk do odkrytej časti bránky a brankár Sorensen ako sa premiestňoval tak si ho sám zrazil do svojej bránky!
    Bez asistencií.
     
    38:27
    Napokon sa krátko pred koncom druhej tretiny ešte vylučuje, Mads Nielsen oslabuje Dánsko za zdržovanie hry.
     
    29:10
    Dánsko môže teraz opäť velebiť svojho brankára Sorensena! Ten teraz na dvakrát perfektne zasiahol pri strelách Dergačjova, ktorý sa pred dánskym brankárom ocitol úplne sám!
     
    27:35
    Krušné chvíle pred bránkou Dánska! Rasmussen sa dostal ku puku a jeho strela takmer skončila za chrbátom Sorensena, ktorý nevedel kde je puk, avšak našťastie ho mal pod sebou!
     
    26:45
    Rusko malo teraz na druhej strane veľké šťastie, keď sa do puku tvrdou strelou oprel Bjorkstrand a trafil tak spojenicu ruskej bránky!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa nám tak čoskoro začne!
    Nikolaj EHLERS - 2:0
     
    15:49
    Dánsko dáva gól!
    Neuveriteľné! Dánsko využíva aj druhú presilovku a žeby sa nám na tomto turnaji rodilo prvé veľké prekvapenie ? Dánsko sa dostáva do vedenia 2:0!
    Na hokejku dostal puk NIKOLAJ EHLERS, ktorý neváhal a tvrdou a presnou strelou prestrelil ruského brankára.
    Asistencia: Mads Larsen a Oliver Bjorkstrand.
     
    15:02
    Druhá presilovka Dánska v tomto zápase! Rušan Rafikov – dve minúty za nedovolené bránenie.
    Oliver BJORKSTRAND - 1:0
     
    13:15
    Dánsko dáva gól!
    Dánsko bleskovo využíva presilovku a prekvapivo sa ujíma v tomto zápase vedenia 1:0! Skvelá kombinácia Dánov, puk dostal na modrú OLIVER BJORKSTRAND, ktorý neváhal a krásnou ťahanou strelou poslal puk do ruskej bránky!
    Asistencie: Mathias Asperup.
     
    13:07
    Prvá presilovka Dánov v tomto zápase! Rinat Valijev – 2 minúty za nedovolené bránenie.
     
    07:40
    Rusko si teraz opäť zahrá presilovku, Sonny Hertzberg dostal dve minúty za podrazenie. Dánsko sa tak bude musieť opäť brániť v početnej nevýhode.
     
    01:20
    Rusko malo teraz obrovské šťastie, pretože Eller zachytil zlú prihrávku a dostal sa do úniku na bránku Ruska! Ruský zadák sa na poslednú chvíľu stihol vrátiť a puk Ellerovi zobrať z hokejky!
     
    00:43
    Úvodná aktivita v zápase však teraz pôjde zrejme na hokejky Rusov, pretože Nikolaj Ehlers dostal dve minúty za podrazenie a oslabuje tak Dánsko na dve minúty!

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 14. Bjorkstrand (Asperup), 16. Ehlers (Larsen, Bjorkstrand) – 40. Goldobin (bez asistencie), 48. Mamin (Brjukvin, Šarov), rozh. náj. Sergej Tolčinskij

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Ehlers (DEN20)
    0:1   Tolčinskij (RUS20)
    2. séria:
    0:1   Bjorkstrand (DEN20)
    0:2   GOLDOBIN (RUS20)


    Dánsko U20: Sorensen (Lillie) – Krogsgaard, Hertzberg, Hansen, Larsen, D. Nielsen, Eskerod – Aagaard (C), Rasmussen, Asperup – Eller, Ehlers, Bjorkstrand – Olesen, M. Nielsen, S. Nielsen – Jensen, Pison, True, Holmberg.
    Rusko U20: Sorokin (Šesťorkin) – Čerepanov, Rafikov, Gavrikov, Bryncev, Valijev, Provorov, Judin, Pajgin – Kameněv, Bučněvič, Lešenko – Golyšev, Mamin, Šarov – Goldobin, Barbašev, Tolčinskij – Fišenko, Dergačjov, Brjukvin.

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Bruggemann (GER) – Browne (CAN), Pesonen (FIN)