Slovensko – Poľsko 5:0 (kon.) | Česko – Maďarsko 7:1 (kon.)
koniec
Slovensko
5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
Poľsko
cz Piatok 19.12.2014, 15:00 • PSG aréna, Zlín • Turnaj Vyšehradskej štvorky
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě všechno. Za hodinku si ale nezapomeňte zapnout onlajn z úvodní bitvy české reprezentace do 15 let, která vyzve osmnáctku Maďarska! (17:03:04)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Slovensko – 10 (42)
    Polsko – 2 (6)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny polská brankářka Martyna Sassová a autorka dvou slovenských branek Martina Fedorová.
     
    Výsledek prvního utkání Turnaje Visegrádské čtyřky je jednoznačný, i na ledě to vypadalo jednoznačně. Po krátkých počátečních problémech slovenské hokejistky podle očekávání přehrály své polské soupeřky a radují se z prvních tří bodů tady ve Zlíně. Utkání mohlo skončit i výraznějším rozdílem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Polsko hraje v plném počtu a to už bude z dnešního souboje všechno.
     
    58:58
    Slovenky už zvedaly ruce nad hlavu, když dlouhou kombinaci zakončila teč Tatiany Korenkové. Martyna Sassová ale zasahuje.
     
    57:37
    A ještě jedno polské vyloučení, které je opět spíš důsledkem přehnané horlivosti. Julia Gawliková (POL) inkasuje menší trest za podražení.
     
    57:00
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Jenže i přesto je třetí třetina gólově nejúrodnější částí zápasu! Slovenky dnes poprvé využívají přesilovou hru. Z rohu pásma našla Ágoštonová volnou ZUZANU MAJERÍKOVOU, která si puk stáhla na bekhend a pak ho poslala pod betony nešťastné gólmanky Sassové – 5:0. Asistence: Patricia Ágoštonová, Lenka Čurmová.
     
    56:35
    Slovenský celek si v klidu vyměňuje kotouč v útočném pásmu. Pro diváky je škoda, že se hokejistky víc netlačí do brány jak, takhle se nedočkají až tolika zajímavých akcí.
     
    55:57
    Martyna Sassová, pro dnešek nejlepší hráčka zápasu na polské straně, si poradila s ranou od modré. Snažila se ji tečovat Korenková, ale podle všeho dráhu letu nezměnila.
     
    55:09
    A je tady další menší trest pro polskou stranu, teď šlo o zbytečný útočný faul. Za hákování je vyloučena Julia Gawliková (POL).
     
    54:55
    Obrovskou šanci nevyužila Fedoročková, která těsně minula tyčku. Do brankové konstrukce následně zamířila tečovaná střela Klimášové.
     
    53:55
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Druhou část oslabení odehrály Polky výborně, ale dvě sekundy po konci trestu inkasují a o vítězi je rozhodnuto. Annamaria Suráková poslala od hrazení ideální přihrávku MARTINĚ FEDOROVÉ, která prokázala buldočí hlad po gólu, natlačila se do brankoviště a puk poslala z první do polské sítě – 4:0! Asistence: Annamaria Suráková.
     
    52:43
    Už zase bylo těch přihrávek moc, až nakonec přišla střela a tyčka v podání Romany Košecké! Z tribun se ozývá "Teraz to príde."
     
    51:53
    Teď by se to mělo zlepšit, je tady totiž přesilová hra pro slovenský výběr. Kapitánka Aneta Cyganová (POL) pyká za podražení.
     
    51:40
    Čas běží poměrně rychle, hraje se bez zbytečného přerušování. Slovenky svou kombinaci v útočné třetině zase nedokázaly proměnit ve střelu, což je ve třetí třetině jejich vážný nedostatek.
     
    50:46
    Protiútok ovšem mohl brankovým stavem taky zamávat! Polské přečíslení zakončovala Julia Gawliková, jenže její střela byla opravdu slabá.
     
    49:48
    Trochu platonický nápor Slovenska přece jen končí dobrou šancí, před brankovištěm se kolem své osy otočila Záborská. Bekhendem ale tyčku těsně minula.
     
    49:10
    Slovensko je v plném počtu, do konce zápasu už zbývá jen necelých jedenáct minut. Rozhodčí teď odpískali Polkám fousový icing.
     
    48:36
    To Simona Ležovičová nemusí zasahovat. Měla trochu zakrytý výhled při střele jedné z protivnic, nicméně kotouč rozvlnil jen boční síťku.
     
    47:49
    Už první gól daly Slovenky ve vlastním oslabení, i teď si vytvořily zajímavou situaci. Jenže brankářka Sassová vykopla puk před sebe, ne do strany, kde číhala volná soupeřka.
     
    46:53
    Dál se hrálo v obranné třetině polského týmu, nicméně přišel útočný faul. Na trestnou míří za hákování Lucia Ištocyová (SVK), Polsko jde hrát pátou přesilovku.
     
    45:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Krátký tlak slovenských juniorek končí uklidňující třetí trefou. Před brankovištěm bojovalo o kotouč několik hokejek, ale nejvíc důrazu měla ROMANA KOŠECKÁ, která puk dopravila mezi betony Sassové na místo určení – 3:0! Asistence: Angelika Zálešáková.
     
    45:20
    Po boji u mantinelu poslala puk na polskou klec Iveta Klimášová, jenže Sassová měla výhled čistý.
     
    44:49
    A teď je tady zakázané uvolnění, které by mohlo zase přidat na drobné slovenské nejistotě.
     
    43:53
    Na druhé straně si najela do pásma osamocená Martina Fedorová, která následně minula druhý růžek. Slovenky jako by trochu usnuly na vavřínech, už to z jejich strany není zdaleka ono.
     
    43:06
    Dobrý forčeking Wieczorekové, nejaktivnější z polských hokejistek, skončil bekhendovým pokusem. To ale nebyl pro Ležovičovou problém.
     
    42:09
    Polsko hraje v plném počtu. Oslabení ubránilo, to by ho třeba mohlo trochu nakopnout.
     
    41:38
    Opět slovenské reprezentaci kombinace nevyšla, musí zase od začátku.
     
    40:58
    Slovenky pokračují v přesilovce. Začaly dobře, před Sassovou se po puku natahovala volná hráčka, ale teď už se polský celek osvobodil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Slovensko – 20 (32)
    Polsko – 3 (4)
     
    Vždycky jsme rádi za góly, z tohoto pohledu už nás tedy druhá třetina potěšila o něco víc. Nápor slovenských hokejistek dál sílil a i když měly v obraně taky několik okének, jsou na ledě jednoznačně lepším týmem. Už mohly vést větším rozdílem, třikrát trefily tyčku, další šance zastavila brankářka Martyna Sassová.

    Dá se ale předpokládat, že Polky budou hrozit z protiútoků a dají najevo, že zápas pro ně ještě není ztracený. Jenže to především nesmí inkasovat, což bude úkol víc než náročný.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:31.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    No a favorit utkání zahájí třetí část v přesilovce, postaralo se o to napadení Kamily Wieczorekové (POL).
     
    39:32
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky přidávají do šatny druhý gól, který by jim mohl pro zbytek zápasu hodně pomoci. Tentokrát musíme vypíchnout perfektní práci Surákové, která obkroužila celou třetinu a pak z levého kruhu vybídla křižným pasem ke skórování MARTINU FEDOROVOU. Martinská útočnice napoprvé puk netrefila, ale na druhý pokus to okamžitě napravila – 2:0! Asistence: Annamaria Suráková.
     
    38:51
    Zase to bylo z polské strany trochu krkolomné, ale nakonec se puk dostal z pásma a Slovenky to musí zkusit znovu.
     
    37:50
    Hře aktuálně nechybí solidní tempo, o reakci se snažila Julia Gawliková. Dvě Slovenky ji ale dokázaly zpacifikovat. Na obou stranách už jsme viděli hraniční zákroky, víc si pochopitelně musí pomáhat polské hokejistly.
     
    37:12
    Slovenský nápor stále nevede ke druhému gólu. U dorážky byla právě Suráková, pak i její dvě spoluhráčky. Jenže z obrovského valu před brankovištěm domácí neuspěly.
     
    36:34
    A Martyna Sassová si zvyšuje sebevědomí efektním zákrokem lapačkou proti švihovce Surákové. Puk by šel těsně vedle, přesto se Sassová vytáhla.
     
    36:09
    Obětavě teď stačily Polky dojet další nebezpečnou situaci, Martina Fedorová se po kličce do středu hřiště nedočkala úspěchu.
     
    35:32
    Za polskou brankářkou zvoní další tyčka, kterou trefila Klimášová! Chvíli před tím Sassová vykopla bekhendovou šanci Sedlákové.
     
    35:05
    Před brankovištěm teď dostala puk na hokejku Košecká, ale její střela byla zblokována. To oblouček Drábekové od modré čáry už na místo určení dorazil, nicméně Sassová ho udržela na hrudi.
     
    34:44
    Hned po zakázaném uvolnění vyjely slovenské hokejistky dopředu a Sassová musela zalehnout kotouč. Její spoluhráčky aspoň mohou vystřídat.
     
    34:30
    Teď už jsou Slovenky kompletní, další střelecký pokus si připsala Lucia Záborská. Bylo to ale z velkého úhlu a Sassová si poradila.
     
    33:49
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Konečně se mění bezbrankový stav, slovenské juniorky se o to postaraly ve vlastním oslabení! Co předvedla obránkyně IVETA KLIMÁŠOVÁ, to byla velká hokejová paráda. Od modré čáry si mezi dvěma Polkami sjela na přihrávku od Fedoročkové, okamžitě dojela až před bránu a krátká klička ji stačila na jednoduché zakončení do druhého růžku – 1:0! Asistence: Soňa Fedoročková.
     
    33:13
    Slovenky mají ve vlastní třetině problémy, jenže soupeřky si z toho další střeleckou pozici nedokázaly vypracovat.
     
    32:30
    Chviličku hrály Polky v pěti proti třem, teď už mají klasickou přesilovku. Wieczoreková to zkusila ze strany, jenže pak už byla Ležovičové příliš blízko!
     
    31:53
    Ovšem před koncem trestů přichází další vyloučení na slovenské straně. Martina Fedorová (SVK) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    31:53
    A teď míří do tyče i Tatiana Ištocyová! To je neuvěřitelné.
     
    31:04
    Hra čtyř proti čtyřem svědčí Slovenkám, které už zvedaly ruce nad hlavu. Lucia Ištocyová ale orazítkovala břevno a její dvojče Tatiana pak ztroskotala na Sassové!
     
    30:28
    Poměr sil na ledě se bleskově vyrovnává. Tatiana Korenková (SVK) si odsedí dvě minuty za faul kolenem.
     
    30:06
    Slovenský tým v polovině zápasu střídá brankářky, Oľgu Jablonovskou nahrazuje Simona Ležovičová.
     
    30:06
    Dlouho jim to nevydrželo, dopředu se tlačila Maskaľová a byla faulována. Dominika Korkuzová (POL) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    29:36
    Napoprvé se Polkám nepodařilo vyvézt kotouč, teď už ano a drží ho za klecí Oľgy Jablonovské.
     
    28:30
    Znovu drží bezbrankový stav jen brankářka Martyna Sassová! Nejdřív skvěle lapila střelu Majeríkové, potom vsedě nepustila za zádu dorážku z hokejky Košecké. Obě byly příliš blízko a nedokázaly gólmanku přehodit.
     
    28:09
    Chvíli se hrálo v rohu slovenského pásma, nicméně kotouč vyškrábly domácí hráčky a dovezly ho do bezpečí.
     
    27:26
    Hokejistky v rudých dresech už zvládly vystřídat, ale teď se znovu provinily icingem.
     
    26:48
    A polská reprezentace se osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hráčky už jsou na ledě hodně dlouho.
     
    26:02
    Individuálně to tentokrát zkusila Korenková, ovšem vypálila vedle. Stejně jako o chvíli později její spoluhráčka, jež z mezikruží minula břevno. Slovenky mohutně tlačí.
     
    25:09
    No a Martyna Sassová si nyní musela připsat další pohotový zákrok.
     
    24:33
    Dvojice tutovek pro Viktóriu Maskaľovou! Nejdřív prchla do samostatného úniku, potom dostala další přihrávku do volného prostoru. Poprvé pravděpodobně sama přestřelila, pak už skvěle zasáhla Sassová.
     
    23:31
    Trochu podobně jako Wieczoreková našlápla po levé straně Aneta Cyganová, jenže Slovenky se stačily vrátit hodně rychle.
     
    22:37
    Teď zase letěly dva vysoké puky na Sassovou. Ten první vyrazila maskou, druhý alespoň ztlumila na hrudi. Tentokrát před brankou neměla žádnou soupeřku.
     
    21:56
    Polské hokejistky o sobě tedy také dávají vědět. Teď donutily soupeřky k zakázanému uvolnění.
     
    21:34
    Kamila Wieczoreková to teď udělala parádně. Poslala si puk do jízdy o hrazení, v přečíslení zvolila kličku na střed a střelu. Jenom mohla jet ještě k bráně, takhle si s ní Jablonovská poradila.
     
    20:51
    To už jsou Polky kompletní, ale dál se musí bránit.
     
    20:26
    Výborný zákrok Sassové! Dvakrát si poradila s nehlídanou Záborskou, která puk nejdříve tečovala a pak i dorážela. Jenže marně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Slovensko – 12
    Polsko – 1
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Jablonovská (Ležovičová) – Drábeková, Zálešáková, Čurmová "C", Klimášová, Suráková, Sedláková, T. Ištocyová, Honečková – Korenková, Maskaľová, Majeríková, Fedoročková, Trebulová, Záborská, Fedorová, Košecká, Ágoštonová, L. Ištocyová. Trenér: Ján Valúch.

    Polsko: Sassová (Najdecká) – Marczyková, Korkuzová, Strzelecká, Gogocová, Metyková, Pelicová, Kaminská – Cyganová "C", Sopatová, Wieczoreková, Przetaczniková, Wybiralová, Wronová, Gawliková. Trenér: Grzegorz Klich.

    Rozhodčí: Valentík – Dias, Kučera.
     
    Prvních pět minut zápasu se neslo ve vyrovnaném duchu, Polky byly snad i o fous aktivnější a měly jednu velkou šanci. Jenže postupem času se misky vah naklonily na druhou stranu a zcela jednoznačně zaměstnanější brankářkou je Martyna Sassová na polské straně.

    Slovenky zatím nedokáží optimálně zakončit, ale už se dobře tlačí do brankoviště a podle mě je jen otázkou času, kdy udeří.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Nakonec stihla aspoň z úhlu vyslat puk Tatiana Korenková, to ale nemohlo Sassovou překvapit.
     
    19:24
    Nyní se už polské hokejistky osvobozují a mohou vystřídat. Ještě jedna možnost pro Slovenky před konem třetiny.
     
    18:45
    Martyna Sassová si pohlídala střelu z úhlu. Slovenky už by potřebovaly skórovat.
     
    18:24
    Slovenský pohyb tak vede alespoň k první přesilovce. Za hákování je vyloučena Monika Sosnierzová (POL).
     
    18:09
    Hned po vhazování přišla rychlá slovenská střela a dorážka z úhlu, kterou chytila Sassová. Puk ovšem nekontrolovala a dostal se k volné Majeríkové, nicméně rozhodčí už předtím přerušil hru. Slovenkám se teď omlouvá, protože tohle už by byl jasný gól.
     
    17:51
    Švihovka Gogocové prosvištěla mimo slovenskou klec, vyloučená hokejistka už je na ledě.
     
    17:23
    Jablonovskou mohlo vylekat jen nahození z úhlu, které šlo do boční konstrukce. No, brankářka zůstala poměrně dost v klidu na to, jak blízko k ní šel puk.
     
    17:08
    I druhé oslabení v první třetině zvládají slovenské hokejistky bez větších potíží.
     
    16:02
    Slovenky se osvobozují. Doplním, že Trebulová by snad měla být opravdu "jen" otřesená, doktor ji teď dává ledový obklad na krk.
     
    15:48
    Zlepšenou hru si slovenské hokejistky kazí dalším nedovoleným zákrokem. Lenka Čurmová (SVK) je vyloučena za podražení.
     
    15:13
    Jde o Radku Trebulovou, které na střídačku pomáhá lékař a kapitánku. Snad to nebude nic vážného.
     
    15:13
    Už se ovšem hraje na druhé straně, Sassová předvedla snad trojici velmi pohotových zákroků. Teď ale zůstala na ledě ležet otřesená slovenská hokejistka.
     
    14:29
    Wieczoreková teď ale forčekovala příkladně a o pár chvil později jí byla odměnou solidní pozice na pravé straně. Jablonovská musela rychle vykopnout pravý beton.
     
    13:57
    Po delší době se kotouč podíval až za branku slovenského celku. Ne však na polské hokejce, přišlo pouze nahození od modré čáry.
     
    13:17
    Zase jenom další vhazování, o které se postarala tygřím skokem po kotouči brankářka Sassová.
     
    12:55
    Další slovenská možnost, o kterou se postaraly na brankovišti neústupné Fedorová se Sedlákovou. Polky jsou pod tlakem.
     
    12:04
    Tohle už zavánělo prvním gólem! Slovenská snaha se pozvolna stupňuje, jedna z útočnic pálila hodně nebezpečně a Sassová musela puk lapačkou vytáhnout na horní síťku.
     
    10:59
    Reprezentace Polska se teď spíš jen osvobozuje. Přijde mi, že její hráčky nejsou tak fyzicky vybavené jako soupeřky.
     
    10:18
    K úspěchu by mohly vést individuální akce, jakou teď předvedla Dominika Sedláková. Pěkný slalom zakončila bekhendovou střelou, která Sassové vypadla, ale brankářka pak stačila puk přikrýt.
     
    09:35
    Polky si vypracovaly až teď propagační střelu, kterou Olga Jablonovská snadno poslala hokejkou do rohu. Slovensko v plném počtu.
     
    08:56
    Polská přihrávka z rohu třetiny byla zase spíš jenom na náhoru, takže se tým vedený jako domácí opět snadno osvobodil.
     
    08:18
    A další zákrok dívky mezi třemi polskými tyčemi. Slovenky zatím zvládají oslabení bravurně.
     
    07:51
    Wiktoria Gogocová ovšem nastřelila jen clonící dvojičku, a tak se Slovenky vydaly dopředu a zasahovat musela Martyna Sassová. Kompletní sestavy vám přinesu o přestávce, hraje se ve velmi rychlém tempu.
     
    07:34
    A je tady první vyloučení zápasu. Za nedovolené bránění si menší trest odpyká právě Iveta Klimášová (SVK), uvidíme polskou přesilovku.
     
    07:09
    Na pravé straně utekl puk rozjeté Klimášové, celkem snadho ho tak získaly hokejistky polské osmnáctky.
     
    05:55
    Hokejistky se zatím snaží o rychlý pohyb, ale v útočném pásmu si ani jeden z týmů prakticky nedokáže dát jedinou přihrávku. Brankářky tak zatím spíše pozorují hru.
     
    05:16
    Tentokrát přišel nepřesný pas na modrou čáru a za pukem se hnala jedna polských hokejistek, ovšem už neměla sil nazbyt.
     
    04:19
    Na druhé straně přišla zajímavá přihrávka Trebulové před bránu. Věděla, že tam má spoluhráčku, ale kotouč ji nedala přesně na hokejku.
     
    03:49
    Po necelých čtyřech minutách je tady první přerušení zápasu, kotouč byl zašlápnut v rohu slovenské třetiny. Polky jsou zatím trochu živější.
     
    02:58
    Obrovská chyba Slovenska, které muselo čelit přečíslení, a do toho ještě poslední obránkyně střídala. Na poslední chvíli se ale jedna z hokejistek stačila vrátit a Polky nedokončily kombinaci gólem.
     
    01:54
    Protiútok polských soupeřek táhla Kamila Wieczoreková, která se letos představila na Lize mistryň v Karviné s polskou Osvětimí. Jenže byla na to trochu sama, spoluhráčky se jí nenabízely.
     
    01:13
    Teď to zkusila individálně Iveta Klimášová. Obkroužila polskou klec, ale hledala spoluhráčku tak dlouho, až žádnou pořádně nenašla.
     
    00:41
    Aktivity se v úvodním střídání chopily slovenské hokejistky, ale kousek za mordou čarou jejich snaha skončila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V PSG aréně nám dohrály obě hymny a za malý okamžik už bude moci Turnaj Visegrádské čtyřky vypuknout!
     
    Příjemný pátek ze Zlína! Následující tři dny budou v PSG aréně patřit unikátnímu turnaji čtyř ženských reprezentací, ve kterém se představí český národní tým do 15 let a soupeři o tři roky starší.

    Úvodní duel proti sobě svede osmnáctky Slovenska a Polska. Zatímco Slovenky patří ve své kategorii do druhé světové skupiny a chystají se na šampionát ve Francii, jejich soupeřky jsou o skupinu níž a mistrovství hostí doma v Katovicích. Není pochyb, kdo je v tomto duelu favoritem.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 34. Klimášová (Fedoročková), 40. Fedorová (Suráková), 46. Košecká (Zálešáková), 54. Fedorová (Suráková), 57. Majeríková (Ágoštonová, Čurmová)


    Slovensko: Jablonovská (31. Ležovičová) – Drábeková, Zálešáková, Čurmová "C", Klimášová, Suráková, Sedláková, T. Ištocyová, Honečková – Korenková, Maskaľová, Majeríková, Fedoročková, Trebulová, Záborská, Fedorová, Košecká, Ágoštonová, L. Ištocyová. Trenér: Ján Valúch.
    Poľsko: Sassová (Najdecká) – Marczyková, Korkuzová, Strzelecká, Gogocová, Metyková, Pelicová, Kaminská – Cyganová "C", Sopatová, Wieczoreková, Przetaczniková, Wybiralová, Wronová, Gawliková. Trenér: Grzegorz Klich.

    Rozhodca: Valentík – Dias, Kučera.