Vigo – Almería 0:1 (kon.)
koniec
Celta Vigo
0:1 (0:1)
UD Almería
Piatok 19.12.2014, 20:45 • Estadio de Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Po nedovolenom zákroku Dubarbiera, ktorý zaň videl i žltú kartu, tu bol ešte jeden priamy kop pre domácich, no ani ten koncovku medzi tri žrde neprináša.
     
    90+4
    V závere tu máme ešte jedno taktické striedanie hostí, keď namiesto zdržujúceho kapitána Coronu príde na hraciu plochu Quique González.
     
    89
    Larrivey následne vo vápne nezískava polutový kop a práve naopak práve jemu je pískaný nedovolený zákrok lakťom. Po následnej strkanici s cieľom dosiahnuť penaltu je kartou potrestaná domáca dvojica Fontás a Orellana.
     
    88
    Hosťujúci gólman Julián Cuesta je už i kartovo napomínaný za zdržovanie svojej rozohrávky. Jesús Gil už stratil trpezlivosť s hosťujúcim taktizovaním.
     
    85
    Na trávniku už máme i Maura Dos Santosa, ktorý nahradil Édgara Méndeza. Toho zradil pravý stehenný sval a musel tak striedať vynútene.
     
    82
    Domáce zmätky ukracujú Celtu Vigo o dôležité sekundičky. Namiesto Krohn-Dehliho totiž po komunikačnom skrate schádza Charles. Na trávnik prichádza Larrivey.
     
    77
    Thievy Bifouma sa mohol okamžite po svojom nasadení do stretnutia postarať už zrejme o rozhodujúci náskok svojho mužstva. Almería ale svoje vedenie nedokázala zdvojnásobiť. Bifouma dostával výbornú loptu zo stredu ihriska. Po prihrávke do voľného priestoru sa ocitol v nájazde na Álvareza z ľavej strany, no na domáceho gólmana z blízka nevyzrel. Jeho obstrel sa jednotke Viga podaril vykopnúť nohou, Celta môže i naďalej bojovať o cenné body.
     
    76
    Na trávniku sa v hosťujúcom drese nachádza už aj kmeňový hráč katalánskeho Espanyoulu Thievy Bifouma, ktorý nahradil nevýrazného Zonga.
     
    73
    Najväčšia osobnosť v domácom kádri Nolito však šesť minút po svojom nasadení zahadzuje šancu na vyrovnanie! Nolito si sebavedomo postavil loptu na biely bod. Guľatý nezmysel posielal po ľavej ruke gólmana Juliána, ktorý ale dokázal vystihnúť smer strely a polovysoký pokus vyraziť do strany! Futbalová spravodlivosť existuje, skóre sa po prísnej penalte meniť nebude.
     
    72
    Bezmyšlienková Celta Vigo teraz dostáva predčasný vianočný darček od Jesúsa Gila, ktorý po Orellanovom páde v šestnástke fúkol prísnu penaltu pre domácich. Parteyov kontakt tak bol, ale čilský krídelník tomu hodne pridal. Domáci favorit môže z ničoho vyrovnať!
     
    67
    Aktívny Santiago Mina má na dnes odpracované. V záverečnej štvrtine zápasu ho nahradí domáca superstar a čerstvý španielsky reprezentant Nolito.
     
    61
    Tak až na konci hodiny riadneho hracieho času sa domácim po druhýkrát podarilo ohroziť Juliánovu bránku na toľko, aby sme hovorili o gólovej príležitosti. Po faule na Charlesa rozohrával Orellana priamy kop z osemnástich metrov. Loptu zakrútil z ideálnej vzdialenosti ponad múr, gólman Julián sa ani nepohol, no našťastie pre Almeríu ho zachránilo brvno jeho bránky! Vigo v krátkom slede rozohrával ešte rohový kop, ktorý priniesol ďalšiu koncovku od Krohn-Dehliho, tentokrát tesne mimo. Dve dobré príležitosti bledomodrých ešte vyrovnaním nekončia.
     
    54
    Domáci tréner sa už na to nemôže pozerať a na trávnik posiela prvého žolíka z lavičky. Namiesto Radoju prichádza Álex López.
     
    50
    Santiago Mina sa stáva už piatym potrestaným hráčom dnešného stretnutia. Stalo sa tak po stiahnutí Parteya za dres.
     
    45+2
    Ešte pred odchodom do kabín, krátko po poslednom hvizde Jesúsa Gila, tu máme jednu žltú kartu pre protestujúceho útočníka Charlesa.
     
    43
    Strelec doposiaľ jediného gólu v zápase Tomer Hemed sa teraz za polovicou ihriska dopustil taktického faulu a za stiahnutie Krohna-Dehliho vidí ďalšiu žltú kartu.
     
    38
    Predchádzajúce riadky o rastúcej nervozite potvrdzuje pri pravej postrannej čiare i Ximo Navarro, ktorý za svoje nešportové správanie vidí žltú kartu.
     
    34
    Prvým potrestaným hráčom stretnutia sa stáva domáci Augusto Fernández, ktorý tesne za poliacou čiarou zostrelil Édgara Méndeza.
     
    20
    Domáci kapitán a parťák nedôrazného vinníka pri prvom góle Gustavo Cabral teraz mohol na druhej strane veľmi rýchlo vyrovnať. Celta Vigo rozohrávala z pravej strany voľný kop. Krohn-Dehli centroval smerom na bližšiu žrď, kde z piatich metrov zakončoval práve Fontásov kolega zo stredu obrany. Cabral poslal loptu hlavou do ľavého horného rohu hosťujúcej bránky, no včasný zákrok Juliána Cuestu zabránil vyrovnaniu. Z následného rohového kopu už zakončoval Krohn-Dehli podstatne mimo bránku.
    HEMED - 0:1
     
    17
    Almería dala gól!
    Nuž a protiútok po rohovom kope sa hosťom vydaril na výbornú a po vyše štvrťhodine hry sa ujímajú vedenia napriek tomu, že aktívnejší boli doteraz domáci. Po pravej strane ťahal kontru Almeríe Édgar Méndez, ktorý následne skraja šestnástky centroval na hranicu malého vápna. Tam kostrbato spracovával loptu stopér Fontás, od ktorého sa lopta odrazila smerom na vlastnú bránku, aby ju ešte pred bránkovou čiarou dorazil do siete TOMER HEMED. Ten dostáva predčasný vianočný gólový darček, hostia sa ujímajú vedenia!

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Hemed

    Karty:   34. A. Fernández (CVG), 45+2. Charles (CVG), 50. Mina (CVG), 89. Fontás (CVG), 89. Orellana (CVG) – 38. X. Navarro (ALM), 43. Hemed (ALM), 88. Julián (ALM), 90+5. Dubarbier (ALM)

    Nepremenená penalta: 73. Nolito (CVG), brankár Julián zneškodnil


    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, G. Cabral (C), Fontás, J. Castro – A. Fernández, Radoja, Krohn-Dehli – Orellana, Charles, Mina
    Náhradníci: R. Blanco – Nolito, Planas, S. Gómez, Á. López, P. Herníndez, Larrivey

    UD Almería: Julián – X. Navarro, Trujillo, F. Vélez, Dubarbier – Verza, Partey, Corona (C) – Zongo, Hemed, E. Méndez
    Náhradníci: Y. Gómez – Wellington, Bifouma, Quique, M. Dos Santos, Míchel, Dangda

    Rozhodca: Jesús Gil – Á. Nevado, M. Martínez – A. Vicente