Vigo – Almería 0:1 (kon.)
koniec
Celta Vigo
0:1 (0:1)
UD Almería
Piatok 19.12.2014, 20:45 • Estadio de Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Piatková predohrávka šestnásteho kola španielskej Primera División končí prekvapivým triumfom doteraz predposlednej Almeríe. Jediným strelcom zápasu zostal Tomer Hemed. Domácim nepomohla ani územná prevaha či darovaná penalta. Inak bol nápor Viga zväčša stereotypný. Almería sa vďaka trom bodom posúva o tri priečky na nezostupové šestnáste miesto! (22:56:31)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Po nedovolenom zákroku Dubarbiera, ktorý zaň videl i žltú kartu, tu bol ešte jeden priamy kop pre domácich, no ani ten koncovku medzi tri žrde neprináša.
     
    90+4
    V závere tu máme ešte jedno taktické striedanie hostí, keď namiesto zdržujúceho kapitána Coronu príde na hraciu plochu Quique González.
     
    90+3
    Ako inak, vysoký center do šestnástky končí u Juliána, ktorý navyše inkasuje úder do chrbta a môže tak pokračovať v časovej údržbe.
     
    90+2
    Nolito teraz veľmi dobre obchádzal na ľavej strane Navarra, no Trujillo následne odkopáva loptu na rohový kop pre Celtu...
     
    90+1
    Medzitým ďalší rohový kop domácich, ktorý už tradične končí katastrofálnym centrom do šestnástky. Je to pre nich ešte stále výhoda?
     
    90
    Na Estadio de Balaídos panuje v závere stretnutia poriadny zmätok a ten bude trvať ešte počas piatich nadstavených minút!
     
    89
    Larrivey následne vo vápne nezískava polutový kop a práve naopak práve jemu je pískaný nedovolený zákrok lakťom. Po následnej strkanici s cieľom dosiahnuť penaltu je kartou potrestaná domáca dvojica Fontás a Orellana.
     
    88
    Hosťujúci gólman Julián Cuesta je už i kartovo napomínaný za zdržovanie svojej rozohrávky. Jesús Gil už stratil trpezlivosť s hosťujúcim taktizovaním.
     
    87
    Krohn-Dehli sa z pravej strany snažil odcentrovať do šestnástky, no lopta nenachádza ani jedného z jeho spoluhráčov.
     
    86
    Pre Almeríu to bolo druhé striedanie v zápase. Celta Vigo už prišla o všetky možnosti zmeniť skladbu svojho mužstva.
     
    85
    Na trávniku už máme i Maura Dos Santosa, ktorý nahradil Édgara Méndeza. Toho zradil pravý stehenný sval a musel tak striedať vynútene.
     
    84
    Celta Vigo už rozohrávala neuveriteľný pätnásty rohový kop v zápase! Almería naproti tomu zahrávala len dva. Ani jeden domáci roh však v zaujímavú gólovku nerezultoval.
     
    83
    Aj s ním sa Vigo snažilo presadiť po rohovom kope z ľavej strany, no i táto štandardka letela len do vrelej náruče gólmana Juliána.
     
    82
    Domáce zmätky ukracujú Celtu Vigo o dôležité sekundičky. Namiesto Krohn-Dehliho totiž po komunikačnom skrate schádza Charles. Na trávnik prichádza Larrivey.
     
    81
    Nolito sa následne snažil z ľavej strany preštrikovať až do šestnástky, no Navarro ho dnuka nehodlal pustiť za žiadnu cenu.
     
    79
    Pozor aj na druhú stranu, kde zakončoval Charles, ale jeho prízemný pokus sa kotúľal tesne mimo ľavej žrde hosťujúcej svätyne.
     
    77
    Thievy Bifouma sa mohol okamžite po svojom nasadení do stretnutia postarať už zrejme o rozhodujúci náskok svojho mužstva. Almería ale svoje vedenie nedokázala zdvojnásobiť. Bifouma dostával výbornú loptu zo stredu ihriska. Po prihrávke do voľného priestoru sa ocitol v nájazde na Álvareza z ľavej strany, no na domáceho gólmana z blízka nevyzrel. Jeho obstrel sa jednotke Viga podaril vykopnúť nohou, Celta môže i naďalej bojovať o cenné body.
     
    76
    Na trávniku sa v hosťujúcom drese nachádza už aj kmeňový hráč katalánskeho Espanyoulu Thievy Bifouma, ktorý nahradil nevýrazného Zonga.
     
    75
    Hostí môže tešiť i to, že sa Jesús Gil neunáhlil a neposlal Parteya pod sprchy. Almería tak stále žije svoj bodový sen.
     
    73
    Najväčšia osobnosť v domácom kádri Nolito však šesť minút po svojom nasadení zahadzuje šancu na vyrovnanie! Nolito si sebavedomo postavil loptu na biely bod. Guľatý nezmysel posielal po ľavej ruke gólmana Juliána, ktorý ale dokázal vystihnúť smer strely a polovysoký pokus vyraziť do strany! Futbalová spravodlivosť existuje, skóre sa po prísnej penalte meniť nebude.
     
    72
    Bezmyšlienková Celta Vigo teraz dostáva predčasný vianočný darček od Jesúsa Gila, ktorý po Orellanovom páde v šestnástke fúkol prísnu penaltu pre domácich. Parteyov kontakt tak bol, ale čilský krídelník tomu hodne pridal. Domáci favorit môže z ničoho vyrovnať!
     
    71
    Bledomodrí ale každú svoju útočnú akciu až príliš naťahujú a dostávajú sa tak zbytočne do prehustených priestorov.
     
    70
    Celta Vigo má ešte približne dvadsať minút hry na zmenu vlastného osudu v dnešnom zápase. Pred zápasom by sa im málil i bod.
     
    69
    Uvidíme, ako sa mu podarí nakopnúť stereotypnú hru domáceho Viga. Almería sa s pár výnimkami bráni bez problémov.
     
    68
    Manuel Agudo Durán alebo ak chcete Nolito, debutoval v španielskom drese tento rok vo veku 28 rokov. Dnes začal na lavičke.
     
    67
    Aktívny Santiago Mina má na dnes odpracované. V záverečnej štvrtine zápasu ho nahradí domáca superstar a čerstvý španielsky reprezentant Nolito.
     
    66
    Dobrá lopta od Minu znovu nachádzala na hrote Charlesa, ktorý v ťažkej pozícii zakončoval cez Trujilla do stredu bránky.
     
    65
    Uvidíme, či aj v tomto polčase nezostaneme len pri jednom ohrození hosťujúcej bránky, ako tomu bolo i v dejstve prvom.
     
    63
    Vedenie Almeríe sa ale v posledných minútkach otriasalo v základoch. Podarí sa hosťom prežiť záverečná polhodinka?
     
    61
    Tak až na konci hodiny riadneho hracieho času sa domácim po druhýkrát podarilo ohroziť Juliánovu bránku na toľko, aby sme hovorili o gólovej príležitosti. Po faule na Charlesa rozohrával Orellana priamy kop z osemnástich metrov. Loptu zakrútil z ideálnej vzdialenosti ponad múr, gólman Julián sa ani nepohol, no našťastie pre Almeríu ho zachránilo brvno jeho bránky! Vigo v krátkom slede rozohrával ešte rohový kop, ktorý priniesol ďalšiu koncovku od Krohn-Dehliho, tentokrát tesne mimo. Dve dobré príležitosti bledomodrých ešte vyrovnaním nekončia.
     
    60
    Po Orellanovej prihrávke sa teraz nepodarilo ani len odcentrovať nedávno prichádzajúcemu Álexovi Lópezovi. Rozohrávať bude Julián.
     
    59
    Nemení to ani už rituálny rohový kop Celty Vigo, ktorý sa hosťom i v tomto prípade podarilo bez ťažkostí odvrátiť.
     
    58
    Úvodná štvrťhodina druhého dejstva nám zatiaľ priniesla len prvé striedanie zápasu a piatu žltú kartu. Na druhý gól to zatiaľ príliš ani nevyzerá.
     
    57
    Strelec úvodného a jediného gólu zápasu Hemed teraz dostával výbornú loptu medzi stopérov do behu, no Cabral ho stačil excelentne zakrižovať.
     
    56
    Celta znovu oblieha šestnástku hostí zo všetkých strán, no do nej to stále nevedie. Prípadné centre totiž nenachádzajú svojich adresátov.
     
    55
    Srbský mladík Nemanja Radoja príliš hlbokú stopu v zápase nezanechal. Uvidíme, ako to pôjde jeho španielskemu kolegovi.
     
    54
    Domáci tréner sa už na to nemôže pozerať a na trávnik posiela prvého žolíka z lavičky. Namiesto Radoju prichádza Álex López.
     
    53
    Po krásnej výmene lopty medzi Orellanom a Fernándezom tu bol center prvého menovaného z pravej strany, na ktorý len tesne nedosiahol útočník Charles.
     
    52
    Ten zatiaľ nemusel riešiť žiadnu nebezpečnú situáciu, ale napriek tomu už raz ťahal loptu zo svojej siete.
     
    51
    Almería znovu v ofenzíve, no Méndezov center letí len do náruče nezamestnaného gólmana Viga Sergia Álvareza.
     
    50
    Santiago Mina sa stáva už piatym potrestaným hráčom dnešného stretnutia. Stalo sa tak po stiahnutí Parteya za dres.
     
    49
    Mina tentokrát omnoho presnejšie, no Charles jeho pokus z otočky do siete neupratal. Lopta končí presne v náruči gólmana Juliána.
     
    48
    Na druhej strane ešte podstatne nepresnejšie centroval z ľavej strany Santi Mina, ktorý poslal loptu vysoko nad bránku.
     
    47
    No a tí okamžite podkúrili Vigu na ľavej strane, kde sa presadil aktívny Édgar Méndez, ale ten následne centroval len pre Cabrala.
     
    46
    Druhé dejstvo na Estadio de Balaídos bude pokračovať v nezmenených jedenástkach. Výkop obstarali hostia v ružovo-čiernom.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Na Estadio de Balaídos sa napriek domácej prevahe píska. Dôvod je celkom jasný, Celta Vigo zatiaľ prehráva s predposledným celkom ligovej tabuľky. Rozhoduje o tom moment zo sedemnástej minúty, kedy sa s výrazným prispením Fontása presadil Hemed. Domáci si zo svojej optickej prevahy vypracovali len jednu poriadnu príležitosť, keď sa tri minúty po góle neujala Cabralova hlavička. Prestávkovať teda budú veselšie hostia.
     
    45+2
    Ešte pred odchodom do kabín, krátko po poslednom hvizde Jesúsa Gila, tu máme jednu žltú kartu pre protestujúceho útočníka Charlesa.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nezmenilo sa to ani v tomto prípade. Center od rohovej zástavky vyboxoval gólman Julián, aby následnú ranu z druhej vlny zablokoval jeden z hosťujúcich hráčov.
     
    44
    Celta Vigo sa opäť snaží presadiť sériou centrovaných lôpt, ktorá ale prináša len rohový kop, ktoré zatiaľ domácim nevychádzajú.
     
    43
    Strelec doposiaľ jediného gólu v zápase Tomer Hemed sa teraz za polovicou ihriska dopustil taktického faulu a za stiahnutie Krohna-Dehliho vidí ďalšiu žltú kartu.
     
    42
    Hosťujúci stopér Vélez teraz dobre reagoval na oblúčik Charlesa, ktorý podvihol pre svojho gólmana Juliána Cuestu.
     
    41
    Celta Vigo i naďalej často kontroluje loptu, ale zväčša v príliš veľkej vzdialenosti od bránky hosťujúcej Almeríe a tým pádom i gólmana Juliána.
     
    40
    Nervozita na zelenom koberci vyhovuje viacej samozrejme hosťom, ktorí tu v pozícii outsidera i naďalej tesne vedú.
     
    39
    Na žlté napomínania to teda máme 1:1. Snáď sa Jesúsovi Gilovi podarí týmto spôsobom obe zúčastnené strany upokojiť.
     
    38
    Predchádzajúce riadky o rastúcej nervozite potvrdzuje pri pravej postrannej čiare i Ximo Navarro, ktorý za svoje nešportové správanie vidí žltú kartu.
     
    37
    Na trávniku sa medzitým začalo čoraz viacej iskriť a to z oboch strán. Polčasová prestávka príde obom celkom zrejme vhod.
     
    36
    Desať minút pred polčasovou prestávkou tak i naďalej pretrváva stav 0:1 v prospech outsidera dnešného stretnutia.
     
    35
    Na druhej strane mal na to nábeh i stopér Trujillo, ktorý ale poslal Charlesa k zemi až po jeho postavení mimo hru.
     
    34
    Prvým potrestaným hráčom stretnutia sa stáva domáci Augusto Fernández, ktorý tesne za poliacou čiarou zostrelil Édgara Méndeza.
     
    33
    Domáci majú loptu na kopačkách zatiaľ v 69-ich percentách celového hracieho času. Napriek tomu prehrávajú 0:1.
     
    32
    Ten sa už tradične aj opakoval, no ani na druhýkrát nebezpečie pre Juliána nepriniesol. Rohové kopy zatiaľ bledomodrým nevychádzajú.
     
    31
    Krohn-Dehli na ľavej strane motal hlavu Navarra, ale po následnom centri na Charlesa sa bude kopať len ďalší roh.
     
    30
    Ten znovu končí neúspechom. Vigo sa nedostalo ani k tradičnej koncovke z druhej vlny, Almería si môže na tento okamih vydýchnuť.
     
    29
    Domácim sa na druhej strane podarilo roztočiť poriadny kolotoč, no namiesto vyrovnávajúceho gólu, či požadovanej penalty to bude len rohový kop pre Vigo.
     
    28
    Hostia opäť mohli pohroziť po rohovom kope z ľavej strany, no Coronov pretiahnutý center posielal Méndez hlavou mimo.
     
    27
    Almería by v prípade udržania tohto vedenia poskočila v tabuľke až o tri miesta na nezostupovú šestnástu priečku!
     
    26
    Na gólové príležitosti to zatiaľ máme 1:1, no využiť sa podarilo len tú na strane hostí, ktorú za Fontásovho prispenia premenil Hemed.
     
    25
    Vigo si mohlo svoj rohový kop zopakovať z pravej strany, no ani v jednom prípade sa k Juliánovmu ohrozeniu nedostalo.
     
    24
    Možno sa na túto cestu vráti po aktivite Santiho Minu, ktorý na ľavej strane vybojoval rohový kop pre svoje mužstvo.
     
    22
    Nebola to ale márna snaha domáceho mužstva, ktoré vstupovalo do tohto stretnutia v pozícii jasného favorita na víťazstvo.
     
    20
    Domáci kapitán a parťák nedôrazného vinníka pri prvom góle Gustavo Cabral teraz mohol na druhej strane veľmi rýchlo vyrovnať. Celta Vigo rozohrávala z pravej strany voľný kop. Krohn-Dehli centroval smerom na bližšiu žrď, kde z piatich metrov zakončoval práve Fontásov kolega zo stredu obrany. Cabral poslal loptu hlavou do ľavého horného rohu hosťujúcej bránky, no včasný zákrok Juliána Cuestu zabránil vyrovnaniu. Z následného rohového kopu už zakončoval Krohn-Dehli podstatne mimo bránku.
     
    19
    Celta Vigo bude po dobrom vstupe do zápasu ešte viacej pritvrdť a zvýrazniť svoj tlak. Na prípadný obrat má ešte celý zápas.
    HEMED - 0:1
     
    17
    Almería dala gól!
    Nuž a protiútok po rohovom kope sa hosťom vydaril na výbornú a po vyše štvrťhodine hry sa ujímajú vedenia napriek tomu, že aktívnejší boli doteraz domáci. Po pravej strane ťahal kontru Almeríe Édgar Méndez, ktorý následne skraja šestnástky centroval na hranicu malého vápna. Tam kostrbato spracovával loptu stopér Fontás, od ktorého sa lopta odrazila smerom na vlastnú bránku, aby ju ešte pred bránkovou čiarou dorazil do siete TOMER HEMED. Ten dostáva predčasný vianočný gólový darček, hostia sa ujímajú vedenia!
     
    16
    Možno po rohovom kope Viga, ale ani v tomto prípade z toho hrozba pre Juliána nebude. Dopredu môže ísť znovu Almería.
     
    15
    Po štvrťhodine hry tak v pokojnom tempe hráme za bezgólového stavu. Ešte sme nevideli ani poriadnu gólovú príležitosť.
     
    14
    Podľa opakovačky sa zdalo, že lopta šla od hráča hostí, no to je teraz irelevantné. S loptou sa snaží hrať i hosťujúca Almería.
     
    13
    Po Krohn-Dehliho voľnom kope tak nasledoval i roh, ktorý priniesol Radojovu koncovku, ktorou ale zasiahol iba jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    12
    Po faule na Santiho Minu tu bol voľný kop z ľavej strany, ktorý bude následne znamenať kop rohový, keďže loptu pridvihol jeden z hráčov hostí.
     
    11
    Zatiaľ to iskrí predovšetkým pred týmto brankárom hosťujúcej Almeríe. Čistú príležitosť na otvorenie skóre sme ale zatiaľ nezaznamenali.
     
    10
    Napriek tomu sa ale jednalo o prvú koncovku dnešného večera. Keby dokázal Orellana stlačiť svoj volej pod brvno, Julián by bol asi bez šance.
     
    9
    Teraz to už po akcii domáceho Viga mohlo vyzerať inak. Charles na ľavej strane prihrával na Minu, ktorý centroval na druhú stranu pre Orellanu. Ten ale napálil loptu zo siedmich metrov hrozne vysoko nad bránku.
     
    8
    Rozohrávky oboch mužstiev sú značne nervózne a neisté. Prechod do ofenzívy robí obom aktérom nemalé problémy.
     
    7
    Na druhej strane vyhral súboj kapitánov Cabral, ktorý odohral na rohový kop. Ten sa domácim taktiež podarilo bez problémov odvrátiť.
     
    6
    Charles nebude môcť ani v tomto prípade ohroziť bránku súpera, pretože prihrávku z hĺbky poľa dostával do ofsajdu.
     
    5
    Aj teraz z ich snahy plynula len nepresná dlhá lopta pre Charlesa, pri ktorej bol skorej hosťujúci gólman Julián Cuesta.
     
    4
    Domáca Celta je v úvode stretnutia určite aktívnejšia, no zatiaľ sme z jej strany nevideli žiadne ohrozenie hosťujúcej svätyne.
     
    3
    Domáci mimochodom nastupujú v tradičnej bledomodro-bielej kombinácii, zatiaľčo hostia zvolili sadu na zápasy vonku a teda čierno-ružovú.
     
    2
    Orellana sa hneď v úvode pretiahol po pravej strane až do šestnástky, odkiaľ už ale nedokázal odcentrovať pred bránku. Rozohrávať môže Julián.
     
    1
    Domáci hráči práve úvodným výkopom zahájili tradičnú predohrávku tentokrát šestnásteho kola španielskej Primera División.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, G. Cabral (C), Fontás, J. Castro – A. Fernández, Radoja, Krohn-Dehli – Orellana, Charles, Mina
    Náhradníci: R. Blanco – Nolito, Planas, S. Gómez, Á. López, P. Herníndez, Larrivey

    UD Almería: Julián – X. Navarro, Trujillo, F. Vélez, Dubarbier – Verza, Partey, Corona (C) – Zongo, Hemed, E. Méndez
    Náhradníci: Y. Gómez – Wellington, Bifouma, Quique, M. Dos Santos, Míchel, Dangda

    Rozhodca: Jesús Gil – Á. Nevado, M. Martínez – A. Vicente.
     
    Vitajte na Estadio Balaídos, kde nás čaká tradičná piatková predohrávka šestnásteho kola Primera División.

    Tabuľkové postavenie:

    8. Celta Vigo: 5 – 5 – 5; skóre 17:17; body 20
    19. Almería: 2 – 4 – 9; skóre 12:24; body 10

    Forma:

    Celta Vigo: V – P – P – P – P – P
    UD Almería: V – P – P – V – P – R

    Vigo sa po veľmi dobrom vstupe do sezóny čoraz viacej prepadá ligovou tabuľkou. Forma Celty vrcholila prvého novembra, kedy zverenci Eduarda Berizza vyplienili Nou Camp (Barcelona 1:0). Katalánsky gigant vtedy vyšiel strelecky naprázdno, jediným strelcom zápasu bol Larrivey.
    Odvtedy ale Celta z piatich ligových zápasov vyťažila jediný bod. Stalo sa tak týždeň po spomínanom triumfe (Granada 0:0). Potom ale nasledovala séria štyroch ligových a piatich súťažných porážok, ktorú sa Vigu podarilo zastaviť až v pohári. Po súhrnnom triumfe 4:3 sa Celta dostala ďalej cez Las Palamas.

    Hosťom sa ale taktiež nevedie práve najlepšie, práve naopak, ešte ďaleko horšie. Zo ziskom desiatich bodov sa len o skóre nachádzajú pred posledným Elche. Od záchrany ich ale zatiaľ delí iba jediný triumf. Z víťazstva sa však tešili naposledy ešte v septembri! Vtedy dokázali vonku zdolať La Coruňu (1:0).
    Odvtedy Almería v deviatich stretnutiach uhrala iba dve remízy. Dialo sa tak v súbojoch s okolitými mužstvami v tabuľke. Doma s Elche to bola remíza 2:2, v Granade 0:0. Rovnako ako Celta Vigo i Almería sa dokázala nakopnúť v Copa del Rey, kde po súhrnnej výhre 6:4 vyprevadila Real Betis.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Hemed

    Karty:   34. A. Fernández (CVG), 45+2. Charles (CVG), 50. Mina (CVG), 89. Fontás (CVG), 89. Orellana (CVG) – 38. X. Navarro (ALM), 43. Hemed (ALM), 88. Julián (ALM), 90+5. Dubarbier (ALM)

    Nepremenená penalta: 73. Nolito (CVG), brankár Julián zneškodnil


    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, G. Cabral (C), Fontás, J. Castro – A. Fernández, Radoja, Krohn-Dehli – Orellana, Charles, Mina
    Náhradníci: R. Blanco – Nolito, Planas, S. Gómez, Á. López, P. Herníndez, Larrivey

    UD Almería: Julián – X. Navarro, Trujillo, F. Vélez, Dubarbier – Verza, Partey, Corona (C) – Zongo, Hemed, E. Méndez
    Náhradníci: Y. Gómez – Wellington, Bifouma, Quique, M. Dos Santos, Míchel, Dangda

    Rozhodca: Jesús Gil – Á. Nevado, M. Martínez – A. Vicente