Spišská N. Ves – P.H.K. 3b Prešov 5:1 (kon.) | Trnava – Bardejov 2:4 (kon.) | Michalovce – SR 18 8:2 (kon.)
Pov. Bystrica – Topoľčany 3:5 (kon.) | Senica – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.)
koniec
HK Gladiators Trnava
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
HK Bardejov
Streda 17.12.2014, 17:00 • Zimný štadión Trnava • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Delia ich štyri priečky tabuľky a osem bodov. Trnavu čaká ďalší z náročných zápasov, doma privíta jedného z tradičných favoritov, Bardejov.

    Gladiátori v tejto sezóne doplácajú na veľkú maródku v mužstve. Zdecimovaní zraneniami a chorobami podávajú nevyrovnané výkony. Dokážu bodovať proti silným tímom, ale tieto body naopak aj stratiť s tabuľkovo relatívne slabšími. Zranenia trápia kľúčových hráčov a nie sú z kategórie jednoduchých. Preto ide o dlhodobejšiu záležitosť.

    Bardejov nezažíva klasickú sezónu. Napriek tomu, že stále patrí medzi lídrov, nekraľuje lige s veľkým predstihom, ako tomu bývalo po ostatné roky. No aj v prehratých zápasoch podával dobré výkony. Východniari pred niekoľkými zápasmi zmenili trénera, to však nebolo (zrejme vo vedení) očakávanou vzpruhou.V decembri ešte Bardejov nevyhral – má na konte jediný bod za remízu v Spišskej.

    V doterajšom priebehu sezóny sa tieto tímy stretli dvakrát. V prvom meraní síl sme videli výborný hokej, Bardejov vyhral tesne 4:3. V odvete doma nedal Trnave šancu a zvíťazil 4:0, keď najmä v prvej tretine Gladiátori zlyhali v efektivite. Ako to bude vyzerať tentokrát si môžete spolu s nami pozrieť v tomto prenose.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Gladiators Trnava: Hála, Petrovič – Reho, Poláček, Valjent, U. Demo, Kubica, Krajčík, Burzala – Lisoň, Bachratý ml., Môcik – Závodský, Kovalovský, P. Barinka – Rosa, Hrbáčik, D. Božik – Kamenický.

    HC 46 Bardejov: Andreanin, Palko – Slimák, M. Takáč, A. Hruška, Gajdoš, Hopkovič, Polaček, – O. Gmitter, R. Cútt, M. Baláž – R. Kohutiar, J. Prokop, S. Saliji – Vaško, Ľ. Sabol, T. Hričina – Markuš, Šimčák, Česelka.

    Rozhodca: Fridrich – Beniač, Návratek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:46
    Trnava zatiaľ v útočnom pásme, ale vidíme len nahodenia.
     
    01:25
    Bardejov dal gól!
    Nahodenie do útočného pásma si dokorčuľoval ROMAN KOHUTIAR, pomedzi dvoch sa z rohu pretiahol na stred klziska, vytiahol pohybom aj Hálu viac k zemi a strelou do vinkla prakticky z prvej strely na bránu otvára skóre!
    Asistencie: Juraj Prokop a Samir Saliji.
     
    02:52
    Palko vykorčuľoval po nahodenie za bránu, kde sa pošmykol. Na jeho šťastie nebol blízko nik kto by to využil. Následne sa Bardejov vrátil do pásma a Trnava sa snaží získať puk.
     
    03:40
    Kohutiar si svojou aktivitou znova vybojoval puk, ale z rohu už sa ďaleko nedostal. Po odovzdaní na modrú čiaru aspoň tečoval strelu, hoci nepresne.
     
    05:10
    Zápas majú zatiaľ viac menej v rukách Bardejovčania. Režírujú hru, ale veľké šance nevidíme.
     
    05:48
    Česelka si obhodil protihráča, ktorý jeho fintu prečítal chybne a tak mohol ísť hosťujúci útočník za pukom. Prihral z pravej strany medzi kruhy Šimčákovi, ktorého strela lízla žrď Hálovej brány.
     
    06:40
    Bachratý na poslednú chvíľu prihral Lisoňovi, keby trochu zaostal, bol by to ofsajd. Pred Lisoňom už ale čakal Slimák a nepustil ho cez seba.
     
    07:17
    Závodský sa ocitol pri mantineli pri odrazenom puku, nerozpakoval sa a okamžite ho poslal na bránu. Palko je pozorný a radšej ho podržal.
     
    07:39
    Vaško rozbehol akciu, ktorá skončila dobrou šancou. Vaško sám dosť dlho podržal puk a naviazal tak na seba pozornosť hráčov na pravej strane, po ľavej teda šiel k bráne Sabol úplne voľný. Hričina, ktorému na pravej strane puk Vaško prenechal, tam rýchlo nasmeroval prihrávku. Sabol ale dokázal do puku len ťuknúť a ten šiel po ľade na Hálove betóny.
     
    09:05
    Menší závar hostí, Balážova strela ani snahy predtým sa ale neujali.
     
    09:25
    Kontra Trnavy, Bachratý sa pokúsil o fintičku, ktorá mu nevyšla celkom podľa predstáv. Puk ale napriek tomu ostal v hre, Môcik bol pri ňom blízko, ale tiesnený nedokázal zakončiť.
     
    10:50
    Čerstvo prestriedaný Hričina dostal rozohrávku na obrannú modrú a rozbehol to dopredu. Vaškovi ale jeho prihrávka pred bránu nesadla na hokejku.
     
    12:09
    Poláčkovi po vhadzovaní ušiel puk, na oplátku Bardejovu hrozil ofsajd, a tak mohol trnavský kapitán poslať puk znova do útoku. Lisoňova strela Palkovi vypadla, ale puk rýchlo pokryl.
     
    12:19
    Bardejov – Ladislav Hopkovič – dve minúty za hákovanie.
     
    13:09
    V úvode sa Bardejov viackrát oslobodil, oslabeniu spočiatku panoval Gmitter, teraz už to Trnava v pásme dobre roztiahla. Palko ale kryje strelu od modrej a na dorážky nenecháva priestor.
     
    14:08
    Barinka predviedol ruský blafák, keď po premiešaní napriahol, ale strela mu ideálne nevyšla. Palkovi tak skončila pri betónoch, kde po puku siahol lapačkou.
     
    14:15
    Po vhadzovaní sa Barinka dotiahol na puk z kruhu a vypálil švihom, Palko znova na mieste.
     
    14:54
    Radosť pozerať, ako sa Bardejovčania vidia aj naslepo, prihrávky majú zmysel a systém. Cútt dobre napádal rozohrávajúceho Dema, získal puk a vzišla z toho strela na bránu.
     
    15:49
    Bachratý pripravil pre Môcika výbornú šancu! Z pretláčanej pri mantineli vyšiel víťazne proti Takáčovi, puk potom z kruhu prehodil na stred, ale Môcik z prvej prepálil priestor brány.
     
    18:03
    Menšie nedorozumenie na strane Trnavy, k puku sa tak dostal Gmitter a šiel na bránu sám, po pravej strane sa doťahoval Poláček. Na trnavské šťastie ale Gmitterova strela skončila v Hálovej hrudi.
     
    19:26
    Bardejov ostáva v pásme, až teraz sa ale dostal k veľkej šanci. Takáčovu strelu od modrej čiary totiž cez hráčov na ľavom kruhu Hála poriadne nevidel, zareagoval až keď puk skočil pred ním.
     
    19:50
    Na minime priestoru si Lisoň spracoval puk a vystrelil, Palko ale vytiahol lapačku.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:01
    Bardejov stále aktívny, má herne navrch. V obrane ale zatiaľ Trnava nerobí toľko chýb, ako napríklad v strednom pásme.
     
    22:11
    Hála zatiaľ síce nemusel zasahovať proti dôležitej šanci, ale Trnava sa stále nevie dostať dopredu. Teraz k tomu mala príležitosť, no Rosa, adresát prihrávky, práve striedal a puk úspešne odignoroval.
     
    24:13
    Bardejov znova zatlačil, ale so strelami je to ťažšie. Kovalovský podržal protihráča, neskôr sa z roho nevedeli prebojovať do streleckej pozície. Až od modrej sa biť dalo, ale to zas strela mierila do ochrannej siete.
     
    25:00
    Bachratý vybojoval puk v rohu kliska, ale jeho vyhodenie zachytil Polaček. Tejto tretine zatiaľ chýba náboj.
     
    25:30
    Trnava – Nikolas Kovalovský – dve minúty za seknutie.
     
    25:51
    Trnave sa podarilo puk zatlačiť k mantinelu a Valjent vyhodil.
     
    26:14
    Hričina sa tváril na prihrávku na modrú, ale strieľal sám, Hála dostal puk na hruď.
     
    26:28
    Strelu Takáča od modrej čiary Hála vyrazil, ale rýchlo puk zo vzduchu chytil do lapačky.
     
    26:35
    Bardejov dal gól!
    Po vhadzovaní rozohratý puk na modrú a PETER SLIMÁK vystrelil, puk zapadol Hálovi za chrbát!
    Asistencie: Milan Takáč a Marcel Baláž.
     
    27:23
    Trnava – Martin Hrbáčik – dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    28:02
    Bardejov dal gól!
    Trnava sa oslobodila, ale postupným návratom sa hostia dostali k bráne, RADOVAN CÚTT dostal prihrávku na stred a poľahky prekonal Hálu.
    Asistencie: Marcel Baláž a Peter Slimák.
     
    28:27
    Bardejov – Samir Saliji – dve minúty za hrubosť.
     
    29:14
    Zatiaľ to ako presilovka nevyzerá. Trnava sa raz dostala do šance, ale z dorážok skackavý puk neupratala.
     
    30:17
    Palko vytiahol zákrok betónom proti Barinkovej strele z pravej strany, nebolo nikoho, kto by bol dosť blízko na dorážku a puk opustil pásmo. Bardejov udrží ďalšie oslabenie.
     
    30:51
    Krásna akcia Baláža, ktorý prihrával puk pred bránu, ale Cútt tu bol tiesnený a nemohol puk poslať do odkrytej brány.
     
    31:14
    Pekná šanca aj na druhej strane, Burzalovu prihrávku Lisoň mierne z uhla nasmeroval na vinkel, Palko sa práve presúval, ale dokázal ešte vyraziť.
     
    31:24
    Bardejov – Antonín Hruška – dve minúty za hákovanie.
     
    32:45
    Táto presilovka je skôr trápenie. Trnava má puk na hokejkách, ale Bardejov vykrýva obranné pásmo. Nemá sa kam ponáhľať.
     
    33:29
    Reho videl, že nik nebráni brankára, tak sa naň skúsil natlačiť od zadného mantinelu, v snahe mu pomáhal aj Božik, ktorý pri tom ale spadol do bránkoviska. Puk sa im pretlačiť nepodarilo a vznikla z toho samozrejme menšia strkanica.
     
    33:53
    Kamenický ušiel po pravom krídle, ale jeho strela sa neujala. Stredom mu šiel voľný Rosa, Palko ale zblokoval puk tak, že mieril na ľavú stranu.
     
    35:01
    Trnava akoby sa viac nasrdila, vidieť väčšiu vôľu a tým trošku aj tempo. Závodský otravovaním dokázal zblokovať rozohrávku, puk získal Bachratý a zasekávačkou si vytvoril priestor. Jeho strelu ale schytal do nohy Gajdoš.
     
    35:17
    Lisoň vytvoril ďalšiu šancu, Palko mal trochu problémy, ale napokon puk pokryl.
     
    36:07
    Každý chvíľku ťahá pílku, na jednej strane blokuje útok Poláček, na druhej Slimák.
     
    37:27
    Bardejov si to veľmi dobre rozhodil, Hopkovič krásnou krížnou prihrávkou vyzval k strele spoluhráča pred bránou, ale z prvej to akosi nešlo a následne už bol Hála pripravený.
     
    38:14
    Burzalovo nahodenie nepríjemne poskočilo, ale Palko si dal pozor.
     
    38:49
    Trnava dala gól!
    Už Kamenický mal dobrú šancu, keď dostal prihrávku pred bránu, ale puk mu ušiel. Trnava ale svoj minitlak využila, keď prekliatie zlomil KRISTIÁN KRAJČÍK strelou z pravej strany.
    Asistencia: Juraj Kamenický.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Trnava hneď skúša útočiť, Palko vyrazil Môcikovu strelu.
     
    41:00
    Kovalovský sa dostal do dobrej šance, ale bránený nedokázal zakončiť. Palko už ležal na zemi.
     
    42:11
    Zatiaľ mala Trnava herne navrch, ale puk ju nechce poslúchať.
     
    42:29
    Nepríjemná strela Rosu od mantinelu vzduchom, Palko ale nastavil lapačku a drží puk.
     
    43:04
    Zatiaľ čo sa týka obrannej hry Trnava bez problémov, v útoku je to jej trápenie. Táto tretina teda zatiaľ v jej réžii.
     
    43:28
    Prvá šanca Bardejova v tejto časti hry, ale Hála dostal ľahkú strelu na betóny.
     
    45:06
    Barinka po dlhšom čase dostal Trnavu do útočného pásma, ale bol bránený a už to mal z uhla.
     
    46:55
    Po ofsajde na oboch stranách, dlho na akciu čakáme.
     
    47:42
    Trnava dala gól!
    Veľký závar pred Palkovou bránou, ktorý so šťastím odolal proti hádam hneď trom obrovským šanciam miereným na odkrytý priestor. Stále ale jeho spoluhráči nevedeli dostať puk preč, naopak Trnavčanov tam bolo požehnane a napokon sa podarilo puk dostať do brány DANIELOVI ROSOVI.
    Asistencie: Juraj Kamenický.
     
    48:37
    Na Trnave vidno únavu, puky len odpaľujú v snahe udržať pásmo. Gól ale povzbudil divákov, ktorí začínajú skandovať Trnava do teho a pýtajú si tak vyššiu aktivitu svojich miláčikov.
     
    49:04
    Reho mal proti sebe dvoch, natlačil sa na hráča bez puku a tak zmazal prečíslenie tri na dva na dva na jedna. Vaško ale bol až príliš pri mantineli a tak Hála mohol venovať pozornosť Hričinovi a jeho strelu vykryl.
     
    49:25
    Tak teraz vytiahol Hála obrovský zákrok a podržal svoj tím! Už to mohol byť gól, ale Hála predviedol skok a pokryl puk ešte pred bránkovou čiarou!
     
    50:25
    Závodský sa hnevá na rozhodcu, bol sám pred Palkom v šanci.
     
    51:11
    Poláček vo veľkej šanci na vyrovnanie, ale Hruška ho fauloval a pôjde von. Medzitým Trnava ešte rozohrala puk, ale Gajdoš hitom poslal Poláčka mimo hru.
     
    51:11
    Bardejov – Antonín Hruška – dve minúty za držanie.
     
    51:44
    Po úvodnom presilovkovom tlaku sa Bardejov oslobodil.
     
    52:20
    Trnava sa sťahovala pred bránou až tak, že bol Burzala korčuľami v bránkovisku. A hoci Palkovi nezavadzal, tu nie sme v NHL, a tak Fridrich píska a vykázal Trnavčanov von z pásma.
     
    52:32
    Nahodenie sa odrazilo od zadného mantinelu a Palko ho radšej pokryl.
     
    52:52
    Beci si to po modrej rozohrali a Reho vyzval k strele Lisoňa, tá bola zblokovaná do ochrannej siete.
     
    55:17
    Bardejov – Milan Takáč – dve minúty za držanie.
     
    55:17
    Mimo presilovky sa nám nedialo nič, Bardejov sa hlavne snažil kaziť trnavskú rozohrávku.
     
    56:05
    Zatiaľ je to bez strely, Trnava si nevie puk postaviť.
     
    56:45
    Hruška zachytil prihrávku cez stred a spolu s Gmitterom sa vybrali na útočný výlet.
     
    57:07
    Závodský skúsil strelu od mantinelu, Palko prerušuje hru. Čas sa kráti.
     
    57:07
    Trnava si berie oddyhový čas.
     
    57:55
    Po návrate Takáča na ľad sa Bardejov na chvíľu oslobodil trnavskému tlaku, ten ale teraz pokračuje. Hála je stále v bráne.
     
    58:04
    Obrovská šanca pre Poláčka, puk stačilo usmerniť popri Palkovi a žrdi, ale Poláček bol tak tiesnený, že to nedokázal!
     
    58:58
    Bardejov dal gól!
    Hála šiel von z brány spolu s rozohrávajúcimi hráčmi. Trnava ale cez stred neprešla, Saliji zachytil puk od Burzalu, a FILIP VAŠKO dáva gól do prázdnej brány.
    Asistencia: Samir Saliji.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Trnava doplatila na úvod zápasu a napriek obrovskej snahe nedokázala zmazať manko. Bardejov pridal gól do prázdnej brány, ktorým pochoval nádeje na vyrovnanie, a tak si opäť z Trnavy odvezie všetky tri body. (19:10:39)
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Dominika Haršáni Handzušová


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Gladiators Trnava. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 39. Krajčík (Kamenický), 48. Rosa (Burzala, Kamenický) – 2. Kohutiar (Prokop, Saliji), 27. Slimák (Takáč, Baláž), 29. Cútt (Baláž, Slimák), 59. Vaško (S. Saliji)


    HK Gladiators Trnava: Hála (Petrovič) – Reho, Poláček, Valjent, U. Demo, Kubica, Krajčík, Burzala – Lisoň, Bachratý ml., Môcik – Závodský, Kovalovský, P. Barinka – Rosa, Hrbáčik, D. Božik – Kamenický.
    HK Bardejov: Palko (Andreanin) – Slimák, M. Takáč, A. Hruška, Gajdoš, Hopkovič, Polaček, – O. Gmitter, R. Cútt, M. Baláž – R. Kohutiar, J. Prokop, S. Saliji – Vaško, Ľ. Sabol, T. Hričina – Markuš, Šimčák, Česelka.

    Rozhodca: Fridrich – Beniač, Návratek

    Diváci: 235