Lotyšsko – Nórsko 4:3 (kon.) | Estónsko – Dánsko 2:7 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 3:4 (kon.)
Švédsko – Fínsko 3:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
3:4 (2:0, 1:4, 0:0)
Česko
cz Nedeľa 14.12.2014, 12:00 • Scandinavium Arena, Gothenburg • Majstrovstvá sveta mužov
Predzápasové kurzy
    Matěj JENDRIŠÁK - 3:4
     
    39:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra! Češi na turnaji využívají první přesilovou hru. Tomašíkovu střelu Meier sice ještě vyrazit dokázal, ale na dorážku MATĚJE JENDRIŠÁKA z ostrého úhlu už nedosáhl. Asistence: Milan Tomašík.
    Patrik DÓŽA - 3:3
     
    36:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hodně nenápadná akce končí brankou v podání PATRIK DÓŽI. Dóža skryl střelu za tělo soupeřova obránce a své nohy a nečekaně vypálil na bránu Švýcarska. Míček se zastavil až v bráně Meiera. Asistence: Tomáš Sýkora.
    Matthias HOFBAUER - 3:2
     
    30:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Češi si moc dlouho vyrovnaného stavu neužili. MATTHIAS HOFBAUER obdržel na půlící čáře míček od Scalvinoniho a hnal se sám na branku. Podhráský se snažil aspoň hlídat možnou přihrávku, jenže Hofbauer zvolil kličku do forhendu a poté zakončil přes ležícího Kafku. Český brankář sice ještě dokázal zasáhnout helmou, ale i tak míček skončil v bráně. Asistence: Nico Svalvinoni.
    Martin TOKOŠ - 2:2
     
    29:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři neudrželi míček v rohu hrací plochy na vlastních holích, míček soupeři vypíchl Suchánek tak šikovně, že ho obdržel MARTIN TOKOŠ do běhu mezi dva obránce soupeře. Tokoš pouze přizvedl míček a ten se nakonec překulil přes brankáře do brány -2:2! Asistence: Patrik Suchánek.
    Jiří CURNEY - 2:1
     
    23:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Deutschova střela se odrazila před bránu přesně na hůl Jendrišáka a JIŘÍHO CURNEYHO, kterému se povedlo dostat míček mezi nohama Meiera do jediné škvírky. Míček poté pomaličku bez povšimnutí došel až do sítě Švýcarska. Asistence: Matěj Jendrišák.
    Patrick MENDELIN - 2:0
     
    04:10
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Po skrumáži v brankovišti Česka se míčku ujali Švýcaři, kteří se dokázali zpětnými přihrávkami dostat až do předbrankového prostoru, kde stál zcela osamocený PATRICK MENDELIN, který neměl problém se zakončením do odkryté brány. Asistence: Michael Zurcher.
    Emanuel ANTENER - 1:0
     
    01:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Suchánek nedokázal u mantinelu zpracovat míček na svojí hůl a po jeho odpalu přes šíři hrací plochy se dostal na hůl EMANUELA ANTENERA, který trefil míček ze vzduchu zcela přesně směrem na bránu. Kafka se nestačil přesunou ke své pravé tyči a Švýcaři se tak dostávají velmi brzy do vedení. Bez asistence.

    Josef Cestr

    Góly a asistencie: 2. Antener, 5. Mendelin (Zurcher), 31. M. Hofbauer (Scalvinoni) – 24. Curney (Jendrišák), 30. Tokoš (Suchánek), 37. Dóža (Sýkora), 40. Jendrišák (Tomašík)


    Švajčiarsko: P. Meier (Hitz) – Bolliger, Stucki, Kuchen, Graf, Friolet, Schmocker, Gerber – Scalvinoni, M. Hofbauer (C), Fankhauser – Antener, Ch. Hofbauer, Maurer – Mendelin, Zurcher, Zimmermann – Dominioni, Engel
    Česko: Kafka (Barák) – Podhráský, Deutsch, Suchánek, Veltšmíd, Sýkora, Jelínek (C), Heřmanský – Natov, Jendrišák, Curney – Tokoš, Tomašík, Sladký – Zozulák, Mikeš, Dóža – Ondrušek, Fridrich

    Rozhodca: Daniel Skoog, Ola Hamberg (oba SWE)

    Diváci: 9148