Sampdoria – Neapol 1:1 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
1:1 (0:0)
SSC Neapol
Pondelok 01.12.2014, 21:00 • Stadio Comunale Luigi Ferraris (Janov) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
    D. Zapata (Ghoulam) - 1:1
     
    90+2
    Neapol dal gól!
    Ďalšiu príležitosť na definitívu odmieta nesmierne aktívny Stefano Okaka, ktorý dnes nabehal neskutočne veľa kilometrov. Urastený útočník po Gabbiadinho prihrávke míňa bránku z hranice veľkého vápna len o decimetre. Následne však na druhej strane prichádza šokujúci trest a Sampdoriu môže mrzieť jej naivita a snaha streliť i druhý gól. Na ľavej strane bol prakticky neobsadený Ghoulam, ktorý centroval na bližšiu žrď. Tam lopta prepadla cez Higuaína až k DUVÁNOVI ZAPATOVI, ktorý z piatich metrov hlavičkou k pravej žrdi strhujúco vyrovnáva!
     
    86
    No a domáci mohli z následnej štandardnej situácie už definitívne rozhodnúť o svojom zaslúženom víťazstve nad bezmyšlienkovým Neapolom. Priamy kop z pravého okraja veľkého vápna rozorával Gabbiadini, ktorý posielal loptu ponad múr presne k ľavej žrdi gólmana Rafaela. Ten sa ale stačil presúvať nesmierne pohotovo a výborným zákrokom vytlačil loptu na rohový kop. Neapol tak i naďalej žije, no stále si nedokáže vypracovať príležitosť na vyrovnanie.
     
    85
    Odpracované má už aj stopér Koulibaly, ktorý podrazil nohy kľučkujúcemu Éderovi a po jeho druhej žltej karte tak bude SSC dohrávať v oslabení.
     
    79
    Marek Hamšík má desať minút pred koncom zápasu predčasne odpracované. Na ihrisku ho nahrádza Zapata. Rizza zároveň strieda Gabbiadini.
     
    71
    Po druhýkrát strieda i srbský manažér Siniša Mihajlovič, ktorý nasadzuje Krstičiča. Miesto na hracej ploche mu prenecháva bojovník Soriano.
     
    63
    Krátko po ňom schádza i švajčiarsky stredný záložník Gokhan Inler. Na jeho miesto príde rozhýbať zálohu brazílsky hráč Jorginho.
     
    59
    Rafa Benítez už jednoznačne musí reagovať. Na ihrisko posiela ofenzívny klenot v podobe Driesa Mertensa. Schádza Miguel Britos.
    Éder (M. Silvestre) - 1:0
     
    57
    Sampdoria dala gól!
    Tak z ničoho nič sa nám po prvej vážnejšej príležitosti v druhom dejstve mení skóre a Janov sa na domácej tráve ujíma vedenia! Dlhý out od De Silvestriho prepadol cez Silvestreho až na hranicu šestnástky, kde sa dobre orientoval Brazílčan ÉDER. Ten sa malom priestore dokázal vysporiadať s brániacim Lópezom a následne i chladnokrvne vystreliť presne k ľavej žrdi bezmocného Rafaela. Ten sa naťahoval aký bol dlhý, no proti Éderovej prízemnej strele z dvadsiatich metrov nemal šancu.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Inler (SSC Neapol).
     
    53
    Piata žltá karta zápasu putuje do domáceho táboru po tom, čo si Romagnoli tesne za polovicou pridržal Higuaína nad rámec únosnosti.
     
    46
    Pred výkopom druhého dejstva tu máme jednu zmenu, ktorú pripravil Siniša Mihajlovič. Namiesto Španiela Obianga príde ghanský pitbull Duncan.
     
    37
    Ďaleko viacej práce mal na druhej strane Sergio Romero, ktorý zobral Callejónovi gól z kopačky. Neapolčania po domácej štandardke prostredníctvom Rafaela okamžite rozohrali. Brazílsky gólman vyhodil loptu doprava ma Maggia, ktorý na polovici ihriska naštartoval Callejóna. Bývalý krídelník madridského Realu sa vyhol postaveniu mimo hry, v samostatnom nájazde následne už obchádzal i Romera, ktorý mu ale v poslednej chvíli, presne v čase koncovky ešte stačil uchmatnúť loptu a zabrániť tak istému gólu.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Éder (Sampdoria Janov).
     
    35
    Až teraz sa domáci dočkali vytúženej štandardky, aj keď pokutový kop to nebude. Po Koulibalyho faule na Édera tu ale bude výborná príležitosť z osemnástich metrov.
     
    24
    Domáci sa teraz tak vehementne dožaodvali pokutového kopu, že ich musel rozhodca schladiť žltou kartou, ktorú konkrétne videl Soriano. Koulibaly mal ruku jasne pri tele, penalta sa nepískala správne a domáci sa navyše nepresadili ani z následného závaru.
     
    22
    Domáci dokázali vďaka Éderovi rozvlniť sieť a dlho sa zdalo, že Sampdoria sa ujme vedenia. Radosť Janovčanov ale náhle opadla. Roberto Soriano pretlačil pred šestnástkou Lópeza, aby povedľa Albiola prihrával do čistej šance Éderovi. Ten sa odpútal od Koulibalyho a po obídení Rafaela upratal loptu do siete. Stopér Koulibaly tam ale správnym vystúpením uzavrel ofsajdovú pascu, do ktorej sa chytil brazílsky ofenzívny hráč. Budeme pokračovať odkopom od bránky.
     
    19
    Pedro Obiang na polovici ihriska zozadu dohrával Švajčiara Gokhana Inlera a stáva sa tak druhým potrestaným hráčom zápasu.
     
    10
    Do Janova sme sa vrátili práve včas, pretože hostia mohli v prvej veľkej šanci zápasu otvoriť skóre. Marek Hamšík otvoril na pravej strane priestor pre Johého Callejóna, ktorý sa zbavil Mesbaha a následne odcentroval smerom k bližšej žrdi. Tam sa namiesto Higuaína prekvapujúco pretláčal do koncovky ľavý obranca Ghoulam, ktorý dnes ale kvôli maródke hrá na krídle. Alžírsky full-back dokázal zakončiť cez brániaceho Romagnoliho, no loptu poslal v ťažkej pozícii z piatich metrov len tesne mimo ľavej žrde.
     
    7
    Žltú kartu dostáva Britos (SSC Neapol).

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Éder (M. Silvestre) – 90+2. D. Zapata (Ghoulam)

    Karty:   19. Obiang (SMD), 24. R. Soriano (SMD), 35. Éder (SMD), 53. Romagnoli (SMD) – 7. Britos (NEA), 35. K. Koulibaly (NEA), 56. Inler (NEA)   85. K. Koulibaly (NEA)


    Sampdoria Janov: S. Romero – De Silvestri, M. Silvestre, Romagnoli, Mesbah – Obiang, A. Palombo (C), R. Soriano – Rizzo, Okaka, Éder
    Náhradníci: A. da Costa, Viviano – Bergessio, Cacciatore, Duncan, Gabbianini, Gastaldello, Krstičič, Machionni, Regini, Sansone, Wszolek
    Manažér: Siniša Mihajlović (SER)

    SSC Neapol: C: Rafael – Maggio, R. Albiol, K. Koulibaly, Britos – D. López, Inler – Callejón, Hamšík (C), Ghoulam – Higuaín
    Náhradníci: M. Andujar, Colombo – J. de Guzmán, Gargano, Henrique, Jorginho, D. Mertens, Mesto, Radoševič, D. Zapata
    Manažér: Rafael Benítez (ESP)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – M. Tonolini, D. Iori – A. Marzaloni