Sampdoria – Neapol 1:1 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
1:1 (0:0)
SSC Neapol
Pondelok 01.12.2014, 21:00 • Stadio Comunale Luigi Ferraris (Janov) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Na Stadio Comunale Luigi Ferraris sa napokon predsa len lúčime očakávanou remízou, na ktorú to ale po Koulibalyho vylúčení nevyzeralo. Domáci viedli gólom Édera vyše polhodinu hry. V závere Sampdoria preváhala viaceré príležitosti na definitívu a tak prišiel trest na druhej strane v podobe vyrovnávajúceho gólu Duvána Zapatu. V Janove sa teda mužstvá z horných priečok tabuľky rozišli zmierlivo.

    To je na dnes všetko, ďakujem vám za pozornosť a želám dobrú noc. (23:00:36)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    D. Zapata (Ghoulam) - 1:1
     
    90+2
    Neapol dal gól!
    Ďalšiu príležitosť na definitívu odmieta nesmierne aktívny Stefano Okaka, ktorý dnes nabehal neskutočne veľa kilometrov. Urastený útočník po Gabbiadinho prihrávke míňa bránku z hranice veľkého vápna len o decimetre. Následne však na druhej strane prichádza šokujúci trest a Sampdoriu môže mrzieť jej naivita a snaha streliť i druhý gól. Na ľavej strane bol prakticky neobsadený Ghoulam, ktorý centroval na bližšiu žrď. Tam lopta prepadla cez Higuaína až k DUVÁNOVI ZAPATOVI, ktorý z piatich metrov hlavičkou k pravej žrdi strhujúco vyrovnáva!
     
    90
    Sampdoria potrebuje prežiť ešte štyri nadstavené minúty, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Gianlucom Rocchim.
     
    89
    Partenopei následne zahrávali rohový kop z ľavej strany, ktorý ale odvracal do bezpečia stopér Silvestre, ktorý asistoval pri zatiaľ jedinom góle duelu.
     
    88
    Domáci sa teraz veľmi naivne vytiahli dopredu a mohli zato i pykať, keď Zapata predlžoval pätou na Higuína. Pred ním odkopával v šestnástke Palombo.
     
    86
    No a domáci mohli z následnej štandardnej situácie už definitívne rozhodnúť o svojom zaslúženom víťazstve nad bezmyšlienkovým Neapolom. Priamy kop z pravého okraja veľkého vápna rozorával Gabbiadini, ktorý posielal loptu ponad múr presne k ľavej žrdi gólmana Rafaela. Ten sa ale stačil presúvať nesmierne pohotovo a výborným zákrokom vytlačil loptu na rohový kop. Neapol tak i naďalej žije, no stále si nedokáže vypracovať príležitosť na vyrovnanie.
     
    85
    Odpracované má už aj stopér Koulibaly, ktorý podrazil nohy kľučkujúcemu Éderovi a po jeho druhej žltej karte tak bude SSC dohrávať v oslabení.
     
    84
    Maggio následne miesto Higuaína centruje iba k Romerovi. SSC Neapol nedokáže nič vymyslieť.
     
    83
    Hosťom sa zatiaľ nepodarilo zapojiť ani vysokého Zapatu, ktorého teraz prehlavičoval Alessio Romagnoli.
     
    81
    José Callejón to teraz skúsil z peknej vzdialenosti, no jeho prudký pokus letel nejaké dva metre mimo pravej žrde Romerovej svätyne.
     
    80
    Predtým tu bola pekná Callejonova prihrávka hlavou pre Jorginha, ktorý ale volejom vysoko prepálil bránku.
     
    79
    Marek Hamšík má desať minút pred koncom zápasu predčasne odpracované. Na ihrisku ho nahrádza Zapata. Rizza zároveň strieda Gabbiadini.
     
    78
    Marek Hamšík nabíjal do šance medzi obrancov pre Higuaína, ktorý ale mal k lopte ďaleko a navyše sa nachádzal v ofsajde.
     
    77
    Ten sa kopal po výbornej práci Duncana a zblokovanej strele Édera, no štandardku sa hosťom podarilo odvrátiť.
     
    76
    Od hostí sú to prevažne zúfalé nákopy na náhodu. Po zemi sa im totiž absolútne nedarí. Na druhej strane rohový kop.
     
    75
    Maggio teraz neposielal úplne zlý center na Higuaína, ktorý dostal dobrú loptu, no bol celkom jasne obsadený.

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Éder (M. Silvestre) – 90+2. D. Zapata (Ghoulam)

    Karty:   19. Obiang (SMD), 24. R. Soriano (SMD), 35. Éder (SMD), 53. Romagnoli (SMD) – 7. Britos (NEA), 35. K. Koulibaly (NEA), 56. Inler (NEA)   85. K. Koulibaly (NEA)


    Sampdoria Janov: S. Romero – De Silvestri, M. Silvestre, Romagnoli, Mesbah – Obiang, A. Palombo (C), R. Soriano – Rizzo, Okaka, Éder
    Náhradníci: A. da Costa, Viviano – Bergessio, Cacciatore, Duncan, Gabbianini, Gastaldello, Krstičič, Machionni, Regini, Sansone, Wszolek
    Manažér: Siniša Mihajlović (SER)

    SSC Neapol: C: Rafael – Maggio, R. Albiol, K. Koulibaly, Britos – D. López, Inler – Callejón, Hamšík (C), Ghoulam – Higuaín
    Náhradníci: M. Andujar, Colombo – J. de Guzmán, Gargano, Henrique, Jorginho, D. Mertens, Mesto, Radoševič, D. Zapata
    Manažér: Rafael Benítez (ESP)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – M. Tonolini, D. Iori – A. Marzaloni